Odpływ utalentowanej młodzieży z Pogoni.Co sądzicie na ten temat? - 12/10/2004 16:20
Moim zdaniem ten temat jest ważny ponieważ, każda dobra drużyna powinna mieć w swoich szeregach kilku juniorów po to aby, tak jak dzisiaj istnieją jeszcze osoby związane z Pogonią np. Majdan.Lepiej jak w drużynie grają wychowankowie bo, oni bede mieli Pogoń w sercu i będą walczyć do upadłego w meczach a nie tak jak np. Terlecki który tutaj jest z powodu kasy.Z grupy tych juniorów tylko jeden jest w Pogoni(Dawid Chwałek) i jeszcze gra tylko w rezerach.Inni pojechali w Polskę np. Dariusz Kostyk, Tomasz Spirzak, Krzysztof Wróbel od sierpnia reprezentują Obrę Kościan. Ostatni tydzień na testach w Odrze Wodzisław przebywał Łukasz Skórski.
Szczególnie żal dwóch graczy. Dariusz Kostyk już wiosną przebywał na testach w Wiśle Kraków, a teraz gra w filii Groclinu Grodzisk. Skórski już za czasów Mariusza Kurasa trenował z pierwszym zespołem Pogoni. Później złamał nogę i były obawy, czy jeszcze zagra na boisku. W tym roku wrócił jednak do wysokiej formy.
Czuję się przez Ciebie urażony - wyobraź sobie że ja też czytam lokalną prasę !!! W tym co napisałeś powyżej na kszty twojego właśnego poglądu. Temat dość poważny objechałeś niepoważnie i z tego powodu nie wpiszę się tutaj oprócz tego postu, który delikatnie zwraca Tobie uwagę, że jak już decydujesz się założyć topic to zrób to z głową i miej coś do powiedzenia więcej niż artykuł z prasy... Pozdrawiam, pozostając w szacunku.
P.S. No dobrze, coś tam zapodałeś o Terleckim ale to stare ujęcie problemu i nic nie wnoszące.
Żle mnnie zrozumiałeś.Mi o to chodzi że ta młodzież naprawdę odpływa.To fakt że oparłem się na artykule.A Tobie nie jest żal jak ci te chłopaki wyjeżdzają ze sz-n i grają dla innych klubów??Chyba byłoby lepiej jakby grali tutaj czyli gdzie się uczyli grać w piłkę i są przywiązani do tego miasta i do Pogoni.
Odp: Odpływ utalentowanej młodzieży z Pogoni.Co sądzicie na ten temat? - 12/10/2004 17:54
zgadzam sie z Wami, jednak mysle ze jak mlodemu zawodnikowi jest tylko kasa w glowie i nie bedzie gral w klubie w ktorym sie wychowal bo mu za malo placa to tez jest cos nie tak. w tym wieku powinien ciezko trenowac zeby sie pokazac trenerowi i walczyc o sklad a nie myslec ile kasy moze wziasc do kieszeni bo na to bedzie mial jeszcze czas.
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
Odp: Odpływ utalentowanej młodzieży z Pogoni.Co sądzicie na ten temat? - 12/10/2004 18:53
Ptaki chyba nie maja wyobrazni, juz wolalbym widziec w obronie jakiegos mlodzika ktoremu moze zdarzyc sie blad ale zbierajac doswiadczenie moze byc z niego PIŁKARZ niz jak kopacze z Brazylii popelniaja co chwile bledy, Pogon traci bramki a w przyszlosci i tak juz nic z nich nie bedzie. Szkoda...
Odp: Odpływ utalentowanej młodzieży z Pogoni.Co sądzicie na ten temat? - 12/10/2004 19:07
Moim zdaniem trzeba dawać szansę gry młodym, perspektywicznym piłkarzom. Ale co z tego, że trzeba skoro i tak nikt im tej szansy nie daję i chyba nie da... Prawda jest taka, że Ptak woli brazylijczyków i to nie wiadomo dlaczego. Takiemu Mauro czy Guliano to ja już bym dawno podziękował, a teraz jest właśnie taki sezon w którym nic raczej nie osiągniemy i wydaję mi się, że na tych wyjazdach które jak narazie tylko przegrywamy albo remisujemy mogliby się wykazać jacyś młodzi piłkarze.
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Odp: Odpływ utalentowanej młodzieży z Pogoni.Co sądzicie na ten temat? - 12/10/2004 19:26
Co sądzę na ten temat Wiec tak:
Pogoń robi bardzo źle ze nie interesujac sie mlodymi(juniorzy badz co badz trampkarze) i bardzo uzdolnionymi graczami, gdyztak jak to ktoś wczesniej napisal to bedzie przyszla sila Portowcow(chyba ze Ptak sprzedaje a potem po nich chce przyleciec ...bez sensu). Szczecińska pilka liczy na wlasnie takie rozwiazania jak rozwoj mlodych talentow ile to mlodych chlopakow gra na podworku czasem pokazujac bardzo dobry moze nie wyszlifowany talent Ptak powinien to troche bardziej rozglaszac...sorry ze troche nie na temat, dalej tzw. Łowcy talentów... ciekawe kto to taki ?? trener Ptak?? a moze nazwisko zawodnika ??!! nie to powinno sie liczyc !! a to ze Szczecinska Pilka potrzebuje młodych i zdolnych zawodnikow wie kazdy- to moje zdanie pozdro !
Odp: Odpływ utalentowanej młodzieży z Pogoni.Co sądzicie na ten temat? - 12/10/2004 20:16
Pogoni jest po prostu potrzebny klub satelita gdzie młodzi piłkarze będą sie ogrywać i jeśli rezerwy niespełniaja takiej roli to warto poszukać innego klubu który zapewni odpowiednie warunki finansowe młodym graczom Pogońi w zamian za bezpłatne udostępnianie ich bo na stworzenie środowiska i infrastruktury szkoleniowej na miarę Ajaxu czy Barcy to nie ma co liczyć szkoda tylko że nikt niepotrafi zauważyć faktu iż wyszkolenie dobrego gracza to świetny interes i mogą być z tego spore pieniądze bo na brak utalentowanej młodzieży w regionie nie można narzekać a jakby powstało centrum z prawdziwego zdarzenia to wtedy można innym klubom podbierać najlepszych młodzików. Proste prawda ? ? ?
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: Odpływ utalentowanej młodzieży z Pogoni.Co sądzicie na ten temat? - 12/10/2004 21:32
Czy naprawdę uważacie, że Ptak mógł im zaoferować przysłowiowe 200 złotych miesięcznie? Szczerze w to wątpię - podejrzewam, że zaoferowano im pensję w wysokości średniej krajowej i dla nich była to "śmieszna" propozycja. A skoro tak, to im się po prostu w pizdach poprzewracało. Polscy piłkarze grają jak ostatnie szmaty bez ambicji, a marzą o gigantycznych zarobkach. Za co?
Moje wątpliwości pogłębia fakt, że jednak kilku z tych graczy zgodziło się grać na rzekomo "śmiesznych" warunkach - dlaczego?
Szczerze mówiąc, w dupie mam to czy w żyłach piłkarzy Pogoni płynie krew szczecińska, suwalska, zakopiańska czy kameruńska. Wolę ambitnego Ślązaka, niż gwiazdeczkę szczecińskich parkietów.
Jeżeli naprawdę myślicie, że KTOKOLWIEK gra w jakimś klubie wyłącznie ze względu na "przywiązanie do barw", to szczerze gratuluję wyobraźni.
Czy naprawdę uważacie, że Ptak mógł im zaoferować przysłowiowe 200 złotych miesięcznie? Szczerze w to wątpię - podejrzewam, że zaoferowano im pensję w wysokości średniej krajowej i dla nich była to "śmieszna" propozycja. A skoro tak, to im się po prostu w pizdach poprzewracało. Polscy piłkarze grają jak ostatnie szmaty bez ambicji, a marzą o gigantycznych zarobkach. Za co?
Moje wątpliwości pogłębia fakt, że jednak kilku z tych graczy zgodziło się grać na rzekomo "śmiesznych" warunkach - dlaczego?
Jaka średnia krajowa?? O czym ty bredzisz? Ty myślisz, że Obra dała Kostykowi czy Spiżakwi średnią krajową? Chyba masz nierówno pod sufitem. Dostali nie żadną pensję, tylko stypendium, nawet nie połowę średniej krajowej, oraz zakwaterowanie i wyżywienie.
Jaka średnia krajowa?? O czym ty bredzisz? Ty myślisz, że Obra dała Kostykowi czy Spiżakwi średnią krajową? Chyba masz nierówno pod sufitem. Dostali nie żadną pensję, tylko stypendium, nawet nie połowę średniej krajowej, oraz zakwaterowanie i wyżywienie.
A tylko dodam że Ptak (tak wynika z wywiadu z piłkarzem) proponował 200 PLN za ewentualnie rozegrany mecz. Vaginer, a co sprawdziułeś osobiście u Ptaka, że ci chłopcy mówią nieprawdę ? Jak nie to siedź cicho i nie obrażaj osób za plecami. Po drugie uogólniasz temat i spłycasz go bo junior to nie jeszcze 30-letni zawodowiec, który żąda sobie w lidze wysokich wynagrodzeń - obrażasz ich drugi raz. Po trzecie nie pisz proszę takich rzeczy... bo naprawdę przykro. Z góry dziękuję - tym samym pragnę zauważyć że złamałem dane słowo powyżej - wiem - ale mną targnęła wypowiedź a nie topic. Pozdrawiam
Ja bardzo przepraszam, ale czym różnią się poniższe 2 formy opłacania graczy:
a) pensja w wysokości średniej krajowej BEZ wyżywienia i zakwaterowania (co oznaczałoby co najmniej 1000 zł wydatków poniesionych z tytułu opłat)
b) stypendium w wysokości "nawet nie połowy" średniej krajowej Z wyżywieniem i zakwaterowaniem.
Jeżeli jest tu jakakolwiek różnica w realnym przychodzie, to nieznaczna.
Vaginer, a co sprawdziułeś osobiście u Ptaka, że ci chłopcy mówią nieprawdę ? Jak nie to siedź cicho i nie obrażaj osób za plecami.
Nie sprawdziłem, tak samo jak żaden z krzykaczy nie sprawdził wersji odmiennej. Widzieliście kontrakty, jakie zaproponowano piłkarzom? Pewnie nie, więc o czym tu mowa.
Wysunąłem podejrzenie (podejrzewam, że ... skoro tak, to ...), a nie oskarżenie. A w takim przypadku trudno mówić o jakimkolwiek obrażaniu. Trzeba patrzeć na problem z dwóch stron, a nie tylko z jednej.
Ja bardzo przepraszam, ale czym różnią się poniższe 2 formy opłacania graczy:
a) pensja w wysokości średniej krajowej BEZ wyżywienia i zakwaterowania (co oznaczałoby co najmniej 1000 zł wydatków poniesionych z tytułu opłat)
b) stypendium w wysokości "nawet nie połowy" średniej krajowej Z wyżywieniem i zakwaterowaniem.
Jeżeli jest tu jakakolwiek różnica w realnym przychodzie, to nieznaczna.
Vaginer, a co sprawdziułeś osobiście u Ptaka, że ci chłopcy mówią nieprawdę ? Jak nie to siedź cicho i nie obrażaj osób za plecami.
Nie sprawdziłem, tak samo jak żaden z krzykaczy nie sprawdził wersji odmiennej. Widzieliście kontrakty, jakie zaproponowano piłkarzom? Pewnie nie, więc o czym tu mowa.
Wysunąłem podejrzenie (podejrzewam, że ... skoro tak, to ...), a nie oskarżenie. A w takim przypadku trudno mówić o jakimkolwiek obrażaniu. Trzeba patrzeć na problem z dwóch stron, a nie tylko z jednej.
Kto jest krzykaczem dla Ciebie ? Wskaż może ...No właśnie jeśli nie sprawdziłeś i ty , to nie rozwijaj tematu w innym kierunku, także bezsensownym. Dobrze, nie czynisz oskarżeń ale podejrzenia tak ? To ci powiem, że sam się przyznałeś powyżej, że i do podejrzeń nie masz podstaw. A więc sensownym rozwiązaniem będzie jak się pochamujesz. A tak na marginesie: Vaginaler i Poinformowany proszę powiedzcie ile według was wynosi średnia krajowa ? Może tak to rozwiążemy
A tak na marginesie: Vaginaler i Poinformowany proszę powiedzcie ile według was wynosi średnia krajowa ? Może tak to rozwiążemy
Dane są różne i chyba nie ma takich, które możnaby uznać za wiążące. Najczęściej statystyki mówią o 2000-2200 złotych brutto, w skali kraju - przy czym w naszym województwie jest to nieco mniej (jakieś 150-200 zł różnicy).
Reasumując - piłkarzom, wg moich przypuszczeń, pozostałoby w kieszeni max 500-600 złotych po odliczeniu wszelkich opłat. A więc mniej więcej tyle, ile - wg Poinformowanego - zaoferowano piłkarzom.
Albo więc nikt nie bredzi, albo bredzimy obaj.
Widzieliście kontrakty, jakie zaproponowano piłkarzom?
Zdziwisz się Krzykaczu? A średnia krajowa za 2003r wynosi 2 201,41 brutto. Co do wyżywienia i mieszkania - o czym ty bredzisz. Piłkarz to dość specyficzny zawód, grasz tam gdzie cię chcą i klub nie robi łaski opłacając mieszkania swoim zawodnikom. W przypadku takiego juniora, jest to akademik/internat i stołówka, więc przestań ...
Tak na marginesie w Szczecinie nie musieli by tego robić, spanie i żarcie u rodziców. Ewentualnie akademik czy internat.
A tak na marginesie: Vaginaler i Poinformowany proszę powiedzcie ile według was wynosi średnia krajowa ? Może tak to rozwiążemy
Dane są różne i chyba nie ma takich, które możnaby uznać za wiążące. Najczęściej statystyki mówią o 2000-2200 złotych brutto, w skali kraju - przy czym w naszym województwie jest to nieco mniej (jakieś 150-200 zł różnicy).
Reasumując - piłkarzom, wg moich przypuszczeń, pozostałoby w kieszeni max 500-600 złotych po odliczeniu wszelkich opłat. A więc mniej więcej tyle, ile - wg Poinformowanego - zaoferowano piłkarzom.
Albo więc nikt nie bredzi, albo bredzimy obaj.
Pozdrówka.
Vaginaler, człowieku odpowiadaj na cały post, który kieruję do Ciebie, rób to z chociażby szacunku do kogoś a nie odpowiadasz na wyrywki. Co do bredzenie - to bredzisz ty i to w brzydkim tonie. Oczywiście że wiem ile wynosi średnia krajowa bo powiedzmy w tym siedzę zawodowo a to miał być taki żarcik, ha ha ha ha.. A ty co wyczyniasz - tak na ambicje ktoś ci wjechał że nie umiesz się opanować ? Oj, oj ...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768876442 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.