Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Nowa trybun(k)a dla gosci << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Werft
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8039 dni

*

Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 08:58
Artykul z Glosu Sz.

Czwarta trybuna

Wczoraj rozpoczęły się prace przy budowie nowej trybuny na stadionie Pogoni dla kibiców drużyn przyjezdnych. Powstaje ona niedaleko tunelu, którym piłkarze schodzą do szatni.

- Zdecydowaliśmy, że za bramką od strony ulicy Twardowskiego zostanie zbudowana mała trybuna. Jeżeli będą do nas przyjeżdżali fani drużyn przeciwnych w liczbie nie przekraczającej trzydziestu osób będziemy umieszczać ich właśnie tam - mówi Marek Pawlak, wiceprezes Pogoni.

Do tej pory niezależnie ilu kibiców gości przybywało do Szczecina zawsze byli wpuszczani na sektor 23. Wiązało się to z koniecznością wyłączenia oprócz tej części trybun, także części sektora sąsiedniego dla szczecińskich kibiców. Na mecz mogło wejść wtedy nawet około tysiąca ludzi mniej.

Teraz jeżeli fanów drużyny przeciwnej będzie do trzydziestu osób, zajmą oni miejsca na nowo powstałej trybunie, bez konieczności wydzielania sektorów na stadionie i ograniczania liczby widowni. Po raz pierwszy z taką sytuacją możemy mieć do czynienia już w najbliższą sobotę.

- Wczoraj rozmawiałem z Tadeuszem Fudałą, prezesem Szczakowianki, który poinformował mnie, że póki co kibice tego klubu nie wybierają się na mecz - mówi wiceprezes szczecińskiego klubu. -Jeżeli jednak ktoś przyjedzie do Szczecina to będzie to w sumie kilkanaście osób, które z powodzeniem będą mogły zasiąść na nowej trybunie.

Zapowiada się zatem rekord frekwencji na stadionie przy ul. Twardowskiego. Działacze spodziewają się, że na ten arcyważny pojedynek może wybrać się blisko 17 tysięcy fanów portowej jedenastki. Na sobotni mecz kibice będą mogli wchodzić bramą od ul. Twardowskiego, która w pojedynku z Łódzkim Klubem Sportowym była zamknięta.

- Bardzo liczymy, że po trzech kolejnych zwycięstwach Pogoni na mecz z klubem z Jaworzna przybędzie wielu naszych kibiców. Chcemy by na trybunach było wesoło, kolorowo i głośno, tak by nasi piłkarze niesieni dopingiem publiczności pokonali trudnego rywala - mówi Marek Pawlak.

Organizatorzy ponownie przygotowują niespodzianki dla wszystkich którzy zasiądą na trybunach. Znów będą rozdawane gadżety. Dla kibiców przygotowane zostały balony, tekturowe rękawice i czapeczki od sponsora klubu. W programie jest również nowa niespodzianka, którą obejrzą tylko ci kibice, którzy w sobotni wieczór zjawią się na meczu Pogoni.

Od wczoraj ruszyła sprzedaż biletów na spotkanie Pogoni ze
Szczakowianką. Wejściówki można nabyć w stałych punktach przedsprzedaży tzn. w sklepie z pamiątkami klubowymi w Galaxy, w kasach stadionu od ul. Karłowicza, Centrum Handlowym Fala, w kolekturze Lotto w Realu i sklepie sportowym Lider. Można również nabyć karnety (na wszystkie mecze rundy wiosennej).

Na sektor rodzinny nr 1 i 2 stała wejściówka kosztuje 35 złotych, na sektory 4 i 5 (bez numeracji miejsc) za karnet trzeba zapłacić 80 złotych, zaś za wejściówkę na sektor 6 (bez numeracji miejsc) 50 złotych. Natomiast tylko w sklepie z pamiątkami Pogoni w Galaxy można nabyć karnety na numerowane miejsca w sektorach 7 i 8 w cenie 50 złotych.

Początek meczu w sobotę o godzinie 19.

Dobry pomysl. Mysle tylko ze tak trybunka powinna miescic ok 50 osob - a nie kilkanascie.
No ale lepszy rydz niz nic :). W koncu kibice Pogoni wypelnia caly stadion.
Wszyscy na mecz w sobote!!!!

Zawsze wierni. Emigracja 2004.
Cinek
Kibic
Na forum od 8155 dni

Odp: NOwa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 09:49
Dobry pomysl. Mysle tylko ze
> tak trybunka powinna miescic ok 50 osob - a nie kilkanascie.
No ale lepszy rydz
> niz nic :). W koncu kibice Pogoni wypelnia caly stadion.
Wszyscy na mecz w
> sobote!!!!

kompletu publicznosci szybko u nas nie bedzie, w tym sezonie napewo nie przekroczymy 20tys.
pozdro

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
Przemek
Kibic
Na forum od 8117 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 10:51
dobry pomysł z tą trybunką !!! no to mamy typową klatkę dla pprzyjezdnych ! szkoda ze taka mala !!! kompletu napewno nie bedzie na tym meczu !! (max 15 tys)

PS
vitos
Kibic
Na forum od 8714 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 11:05
kompletu publicznosci szybko u nas nie bedzie, w tym sezonie
> napewo nie przekroczymy 20tys.
pozdro

teraz komplet będzie a że nie przekroczymy 20tys to pewne - stadion tylu nie moze wpuścić ze względu na bezpieczeństwo (jakby te 2-3 tys robiło kuna jakąś różnicę)

pozdro 4@ll

***** Kibicuję Pogoni, reszta się nie liczy *****
Cinek
Kibic
Na forum od 8155 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 12:29
teraz komplet będzie a że nie
> przekroczymy 20tys to pewne - stadion tylu nie moze wpuścić ze względu na
> bezpieczeństwo (jakby te 2-3 tys robiło kuna jakąś różnicę)

nie no kuna nie robi roznicy ;], ale to taka magiczna liczba, fajnie by bylo ja przekroczyc, moze w I lidze...
pozdro

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
kawek
Kibic
Na forum od 8181 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 13:19
Pomysł całkiem niezły bo napewno po pewnym czasi inwestycja ta sie zwroci,według mnie czesc pieniedzy zarobionych z tego okolo tysiaca kibicow wiecej powinno byc przekazywane na oprawy.pozdro

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8041 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 13:50
Czwarta trybuna na Twardowskiego

no czwarta trybuna ( nie mylić z prawdziwą trybuną ) prezentuje się bardzo okazale ;)

- wspanaialy widok na stadion
- inwestycja naprawdę bardzo kosztowna ( rozpoczęlo się modernizacja stadionu )
może kibice z Grecji w ilości 20 zostaną tam posadzeni ?

P.S.

wygląda to jak duża ławka w mojej podstawówce ogrodzona płotem i mam obawy, żebu którejś nocy jej poprostu nie ukradli ze stadionu

teraz nam kibice z P. pozazdroszcza tej inwestycji

P.S.

proponuje kibiców Szczakowianki ugościć na naszych sektorach i zapewnić im samemu bezpieczeństwo!

Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8156 dni

**

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 14:40
Co to Kurwa ma Być ? Wstyd :) Mogli Postawic 4 ławki za bramką to samo...

PS
Ptak był ostanio w Poznaniu moze mu sie spodobała 4 trybuna unich i postawowił u siebie tez postawic Czwartą trybunke :D [Ostatnio edytowane przez Ziemniak: 2004-03-31 14:45]

Z daleka nie będzie widać.
JP
Kibic
Na forum od 8359 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 15:06
Niektórzy mają chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Jest to inwestycja (?) tymczasowa. Postawienie tej trybunki ma na celu przeznaczenie większej ilości miejsc dla kibiców Pogoni (i większe wpływy z biletów ;-) ). Bo po co cały sektor dla 20 osobowej grupki kibiców (no i trza bufora dołożyć...). Jeśli będzie więcej niż 30 osób to usiądą tam gdzie dotychczas. Jest to chyba najprostszy sposób na "zwiększenie pojemności" stadionu, zwłaszcza że w tej rundzie chyba tylko Jaga wpadnie do nas jeszcze w konkretnej liczbie.

MW'03
W F H
Kibic
Na forum od 8686 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 15:11
a wy myslicie ze w krakowie na wisle lepszy jest sektor?!?!?!? jest tylko wiekszy a tak pozatym niczym sie nie rozni...:) pozdro.

szczecin-berlin, berlin-szczecin nie jeden wariat tam na kebab leci,ja też lece zresztą... :D
chrisxx
Kibic
Na forum od 8605 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 15:16
> Czwarta trybuna na Twardowskiego

>no czwarta trybuna ( nie mylić z
> prawdziwą trybuną ) prezentuje się bardzo okazale ;)

>- wspanaialy widok na
> stadion
>- inwestycja naprawdę bardzo kosztowna ( rozpoczęlo się modernizacja
> stadionu )
>może kibice z Grecji w ilości 20 zostaną tam posadzeni ?

>;P.S.
>

>wygląda to jak duża ławka w mojej podstawówce ogrodzona płotem i mam obawy,
> żebu którejś nocy jej poprostu nie ukradli ze stadionu

>teraz nam kibice z P.
> pozazdroszcza tej inwestycji

>;P.S.

>proponuje kibiców Szczakowianki ugościć
> na naszych sektorach i zapewnić im samemu bezpieczeństwo!

Gdzie Ty ja widziales, bylem dzis na stadionie i jakos nic nowego nie widzialem...?

Tabby
Kibic
Na forum od 8107 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 15:33

Gdzie Ty ja
> widziales, bylem dzis na stadionie i jakos nic nowego nie widzialem...?

Może to jakiś prima aprilisowy żart?

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8041 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 15:35
> Niektórzy mają chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Jest to inwestycja
> (?) tymczasowa.

Hilek1 ja nie mam problemów z przeczytaniem i przede wszystkim zrozumieniem tego co zostało napisane!!
a mój szyderczy komentarz wynika z tego, że jeśli się coś robi i planuje uważa za tymczasowe ( oznacza czasowe rozwiązanie problemu ) nasuwa się pytanie na ile to coś ma tam stać ????????????
do końca sezonu czy na lata bo jak widać NEVER ENDING STORY modernizacja stadionu - czy nowy stadion będzie się toczyć przez pare miesięcy ( może lat ??)

z pewnością na wielu imprezach budowano specjalne konstrukcje, takzywane trybuny rozbieralne ( coś na styl rusztowań ) i tam osadzano specjalnie krzesełka plastikowe, takie coś może być z pewnością lepsze i pojemniejsze, na przykład postawienie takiej konstrukcji za bramką koło tunelu i jej ogrodzenie.
Takowa konstrukcja mogłaby pomieścić nawet do 100 kibiców i mogłaby stać lata i problem rozwiązany bo wiadomo, że prawdziwa czwarta trybuna nie powstanie tak szybko.

Jedyną kwestią są koszta postawienia takiego czegoś, ale wiadomo, ze to sie zwróci gdy zostaną sprzedane bilety na sektory za Vipemi i przyjezdne.

Więc z jednej stronu mowa jest o super modernizacji stadionu, Europejskie Puchary a z drugiej stronu stawia się takie coś !!!!!!
to tak jak nasz dach nad sektorami został wybudowany za kupę kasy i rozleciał się przy pierwszej wichurze i nadal nie spełnia w 100% swojej roli.
to tak jak postawienie namiotu nad sektorem VIP tymaczsowo - ok tymczasowo czyli do kiedy ????
tu kosztem byłoby postawienie paru slupów w kawadracie tego sektora i polożenia dachu, ale to też są koszta i potrzebne są pieniądze
takie slupy i dach można zawsze zdemontowąc w parę dni i zacząc coś nowego
nasuwa sie tylko pytanie kiedy coś nowego czyli planowane podwyższenie niskiej trybuny i jej zadaszenie???

P.S.
jeśli dobrze pamiętam będąc na Wisła - Pogoń 2001/2002 siedziałem na takowej trybunie zrobionej dla kibiców przyjezdnych ????

w tej chwili mam problem z odpalaniem takiego foto na stronie

KIJEK
Kibic
Na forum od 8035 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 15:39
Przesadzili z ta trybuna.Cala Polsak z nas sie bedzie smiala.Niech to lepiej rozbiora!!!!!!!!!!!

Nasza Pogoń najlepsza w Polsce jest!!!
Helmut
Moderator*
Na forum od 8281 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 15:49
> Przesadzili z ta trybuna.Cala Polsak z nas sie bedzie smiala.Niech to lepiej
> rozbiora!!!!!!!!!!!

pewnie... cała Polska i pół Afryki. Po co się gorączkujecie - jest chujowa, bo taka miała być... i tak jest dobrze. [Ostatnio edytowane przez helmut: 2004-03-31 15:49]

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8041 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 16:02
ławka z auli jest w klatce - własnie wróciłem ze stadionu i trudno jej nie zauważyć więc to nie żart

lokazlizacja przy bramie wjazdowej do budynku przy tunelu

WFH to co jest w Krakowie to cudo porównując to coś ;)

chrisxx
Kibic
Na forum od 8605 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 16:43
o Boze...wlasnie zobaczylem to cudo na zdjeciu...siedzialem dzis na15 i pracowalo tam kilku roboli ale myslalem ze plot spawaja czy cos ale..brak mi slow, kolejny wspanialy pomysl Ptaka. Trezba ostrzec kibicow z Jaworzna zeby swoje krzesla zabrali...

JP
Kibic
Na forum od 8359 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 17:09
Co wy się tak przejmujecie nimi :) Mają pecha i tyle... :)

MW'03
mike
Kibic
Na forum od 8037 dni

*

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 17:26
zauwazyliscie, za nasi strzelaja niecelnie czesciej na bramke od strony Twardowskiego? no i teraz sie zacznie... Bugi strzeli kolo bramki, pilka przeleci przez zabezpieczenia (??) "trybuny dla gosci" (????), polamie te dechy, oni pospadaja na mordy, jeden na drugiego i... potem bedziemy czytali w gazetach "Bilans meczu w Szczecinie: 4 gole, 5 zoltych kartek, 2 zabitych i 8 rannych kibicow gosci, w tym jeden ciezko". I tak Bugi zostanie morderca... ;)

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8041 dni

Odp: Nowa trybun(k)a dla gosci - 31/03/2004 17:52
Obrazek jpg wstawiony na forum

pojemnośc sektora według oficjalnej strony Wisły Kraków to 251 miejsc !!!!!!

jak się chce to można

- 1  - 2  - 3  - 4  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768920352 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005