| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
pplk Kupczyk - 16/11/2003 20:56
sluchajcie ! wszyscy z nas slyszeli o smierci polskiego zolnierza w iraku, wszyscy rowniez wiemy ze mieszkal on w szczecinie; nie wszyscy jednak wiedza ze byl on zagorzalym fanem Pogońi, i jak byl w szczecinie to chodzil na wszystkie mecze, nawet na manifestacjach w obronie naszego klubu sie pojawial; w zwiazku z tymnalezy mu sie szacunek ze strony fanatykow dumy pomorza, on byl jednym z nas !!! mam propozycje, moze by tak na meczu z zaglebiem uczcic jego pamiec minuta ciszy ! mozna by ten pomysl podsunac baranowskiemu. Byl to czlowiek naprawde wspanialy. Zginal Polak i fan Pogońi ! oddajmy mu szacunek !!! R.I.P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 16/11/2003 22:07
zyleta co ty pierdolisz??!! ja nawet jakby nie byl kibicem to ta minuta ciszy bylaby na miejscu bo byl z naszego miasta!! nie rozumiem cie koles!!!!!!!!! pozdro dla ceibie
|
:FIREdevil: M I Ł O Ś Ć D O P O G O N I J E S T N A S Z Y M L O S E M , Z W Y C I Ę S T W O N A S Z Ľ N A D Z I E J Ľ :FIREdevil:
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 16/11/2003 22:08
a mi się wydaje że minuta ciszy powinna być... i to wcale nie dlatego że był kibicem Pogoni...
|
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
|
|
|
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 09:20
Dołączam sie do tych którzy twierdza iz powinna byc minuta ciszy nie tylko dlatego ze pplk Kupczyk był kibicem Pogoni ale także mieszkańcem Szczecina
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 13:04
zdawało mi się że miał stopień majora
ale posmiertnie zostal awansowany na pplk! minuta ciszy sie mu nalezy, nie dlatego ze byl kibicem Pogoni, lecz dlatego ze byl Polakiem!!!
|
Na pasetwe losu rzucony , zostawiony sam sobie
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 14:27
wiem, ze nalezy mu sie minuta ciszy nie tylko ze wzgledu na to, ze byl kibicem Pogońi, jednakze mialem nadzieje ze ten fakt szczegolnie przekona was do mojego pomyslu; jesli ktos ma kontakt z jakimis ludzmi w klubie np pawlakiem czy tez chociazby z baranowskim to prosze podsunac ten pomysl
|
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 23:24
bez względu na to czy był fanem Pogonii czy nie i czy był ze Szczecina jest to pierwszy znaszych który zginął w Iraku i należy mu się minuta ciszy na wszystkich stadionach w Polsce
|
"don't mess with the best or you die like a Polar Wrocław" hehe
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 23:58
> nawet jakby nie byl kibicem to ta minuta ciszy
> bylaby na miejscu bo byl z naszego miasta!!
Kolego CHUDY. Gdyby urządzać minutę ciszy na cześć każdego zmarłego szczecinianina, to by czasu na rozegranie meczu nie starczyło 
A tak całkiem serio. Minutę ciszy organizuje się tylko w wyjątkowych przypadkach. Wydaje mi się, choć jestem ateistą i mogę być w błędzie, że nadużywanie tego zwyczaju może spowodować zatarcie samej idei...
Kupczyk zginął, trudno się mówi. Jest to śmierć jedna z wielu... Tak samo jak tego dzieciaka potrąconego przez półciężarówkę...
Zakończę może staropolskim przysłowiem: "Co za dużo, to i świnia nie zje"
|
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 10:34
To Ty Shawn chyba jestes głupi.... Szkoda mi ciebie chłopie.
Co za dużo to nie zdrowo - chyba za dużo internetu masz.
Bez pozdrowień
|
Kacowi mówimy stanowcze ... NIE !!
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 14:26
Chłopcze, kto tu jest głupi... Ja swoje przekonania uzasadniłem, u Ciebie jakoś tego nie widzę. A właściwie widzę - powinno być tak, bo tak...
Wysuń jakąś argumentację to możemy pogadać. Ale za bardzo w to nie wierzę, czytając Twoje dotychczasowe posty na tym forum - wskazujące na całkowity brak jakichkolwiek własnych poglądów ("po raz kolejny zgadzam się z XXX" - oto Twój standardowy pogląd :biglaugh: ). A jak się nie ma poglądów, to nie ma o czym gadać...
A tym bardziej nie ma o czym gadać, jeśli nie pojmuje się idei jakiegoś zjawiska.
Nie ma kogo pozdrawiać, więc również bez pozdrowień.
|
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 14:47
666 shawn 666 - ciekawe jak by twoj stary zginol myslal bys w ten sposob....
minuta ciszy sie absolutnie nalezy bez 2 zdan ! jak ci brakuje argumentow to jestes przyglupi ....
|
Na pasetwe losu rzucony , zostawiony sam sobie
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 15:35
O proszę, kolejny "mondry huopczyk" się odezwał... Mnie brakuje argumentów, a to dobre 
Co ma do rzeczy mój stary? :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:
|
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 15:45
Westam daj buziaka Helmutowi za to ze wspolne zdanie macie.
A co do ciebie Shawn to nie do konca sie z toba zgadzam ale wazne ze masz swoje zdanie. Moim zdaniem mozna by bylo uczcic jakos jego pamiec przez to ze byl kibicem Pogoni, a nie przez to ze byl ze Szczecina.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 16:06
Filip gdybys nie zauwazyl? bo zapewne tak jest (po co czytac forum dokladnie) - na koncu zdania bylo : - zinterpretuj to jak chcesz.
A teraz ty szołn 666 
- Zginal mieszkaniec Szczecina, kibic Pogoni, czlowiek, pierwszy Polak w Iraku
Skoro dla ciebie to ,,malo" to na serio nie ma o czym gadac.
"Kupczyk zginął, trudno się mówi. Jest to śmierć jedna z wielu..." - oz ty w kurwe !, trudno sie mówi?? Trudno sie mówi jak sie nie wygra w totka czy dostanie w szkole zla ocene. Smierc jest tragedia - jesli tego nie rozumiesz to trudno....
"Tak samo jak tego dzieciaka potrąconego przez półciężarówkę..." - Tu za duzo bylo powiedziane w tym temacie, nie chce mi sie mówic. Powiem jedynie, ze normalna koleja rzeczy jest smierc naturalna - wiadomo chyba o co chodzi? A przejechanie przez samochód, zabójstwo i inne podobne - to juz tragedia.
Dalej mówisz, ze minuta ciszy na kazdym meczu zatraci idee? Nie sadze, tym bardziej, ze nie za kazdego ,,robi" sie minute ciszy. Ale dla kibica Pogoni - uwazam, ze slusznie.
W przypadku Grzesia i Kupczyka uwazam, ze idea sluszna i szlachetna. Jesli nie rozumiesz trudno...
Ja zawsze powtarzam innych? zgadzam sie zawsze ? nie sadze. Jak ktos ma sluszne zdanie w jakiejs sprawie to dlaczego mam sie z nim nie zgodzic?
Ty akurat wg mnie racji nie masz. I gdzie argumenty bo widze tylko jeden ,, Minuta ciszy zatraci swa idee" - skoro dla ciebie to super argument to bezsensu prowadzic z toba rozmowe. O ile mozna nazwac to rozmowa.
Ja uwazam i uwazac bede dalej, ze minuta sie nalezy.
A Ty Filip_Mks - udzielac sie nie musisz - na marginesie
|
Kacowi mówimy stanowcze ... NIE !!
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 16:08
> Westam daj buziaka Helmutowi za to ze wspolne zdanie macie.
po raz: od helmuta to wy sie odpierdolcie 
po dwa: wypić trzeba
|
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
|
|
|
|
Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 17:03
No, łestman , już lepiej. To przypomina argumentację.
A więc jedziem z koksem:
1.
> "Zginal mieszkaniec Szczecina, kibic Pogoni, czlowiek, pierwszy Polak w Iraku" - skoro dla
> ciebie to ,,malo" to na serio nie ma o czym gadac.
Gdzie powiedziałem, że to mało?
Ilu "mieszkańców Szczecina, kibiców Pogoni" zginęło i ilu jeszcze zginie? Czy naprawdę trzeba dla każdego organizować minutę ciszy?
A to, że był pierwszym Polakiem który zginął w Iraku, nie jest żadnym argumentem. A może nawet wręcz przeciwnie, ale nie chcę prowadzić tu politycznych wywodów.
2.
> Trudno sie mówi jak sie nie wygra w totka czy dostanie w szkole zla ocene. Smierc jest tragedia - jesli tego nie rozumiesz to
> trudno....
Ano właśnie. I w tym momencie, nieświadomie, przyznałeś mi rację i "odkryłeś" całe podłoże mojej wypowiedzi KAŻDA śmierć jest tragedią. A upamiętniamy minutą ciszy człowieka tylko za to, że zginął w sposób nienaturalny i zostało to nagłośnione...
3.
"(...)nie za kazdego ,,robi" sie minute ciszy. Ale dla kibica Pogoni - uwazam, ze slusznie."
Wypada powtórzyć pytanie - ilu jeszcze "szczecinian, kibiców, ludzi" umrze?
4.
> "Minuta ciszy zatraci swa idee" - skoro dla ciebie to super argument to bezsensu prowadzic z toba rozmowe. O ile
> mozna nazwac to rozmowa.
To tylko jeden z argumentów. Być może jesteś bezideowcem, więc napiszę to trochę inaczej. Minuta ciszy powinna być WYJĄTKOWYM upamiętnieniem zasłużonej osoby. Wyjątkowym, bo organizowanym tylko w wyjątkowych przypadkach. Śmierć Kupczyka i tego chłopaka naprawdę nie była czymś wyjątkowym. O to tylko się rozchodzi.
5.
"A Ty Filip_Mks - udzielac sie nie musisz - na marginesie"
Zabronisz mu? Ma takie same prawo do wypowiedzi jak ja i Ty.
I po szóste, najważniejsze:
Nie jestem PRZECIWKO minucie ciszy dla Kupczyka, nie mam zamiaru też protestować. A mam wrażenie - choć ciągle wydaje mi się to absurdalne - że, kolego łestman, zrozumiałeś to całkiem inaczej.
Pozdro.
|
|
|
|
- 1
- 2
-
|