Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> PogonMobil << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Steryd
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8825 dni

**

PogonMobil - 13/10/2003 10:58
Tak sie zlozylo, ze ostatnio intensywnie mysle nad tym, jak promowac Pogon w Szczecinie, jak sciagac ludzi na stadion etc.
Uwazam, ze pomysl jest wart przemyslenia. Jego wprowadzenie nie jest skomplikowane, koszty tez niskie, a efekt moze byc dobry.
Niby kazdy wie, ze Pogon gra mecz w Szczecinie. Ale nie kazdy jest "zachecany" do tego, aby zasiasc na trybunach.
Wystarczy jeden czlowiek, jeden samochod, przyczepka, naglosnienie.Koszt jednorazowej akcji przed kazdym meczem (wliczajac benzyne i wszelkie inne koszty) to kilkaset (300zl?). Autko przejezdza kilka razy przez centrum miasta (30litrow benzynki starczy na kilka sporych rundek),zaczynajac od srody-konczac w dniu meczu.

Co o tym sadzicie i czy w Waszym mniemaniu jest to niemozliwe do zrobienia. Troche checi i weny tworczej. Na pewno klub na tym nie straci, a mozna duzo zyskac. Sciagnac troche wiecej ludzi na stadion, przypomniec, ze w Szczecinie istnieje Pogon etc.

1948
Cinek
Kibic
Na forum od 8156 dni

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 11:05
mozna by pogadac o tym z Ptakiem, wkoncu to jemu najbardziej powinno zalezec zeby jak najwiecej ludzi przychodzilo na estadio papricana.
a co do samochodu to najlepiej jakis z instalacja gazowa, wtedy mozna by jezdzic wiecej i dalej, np. do Polic [Ostatnio edytowane przez Harlem: 2003-10-13 11:05]

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
cEzY
Kibic
Na forum od 8147 dni

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 11:20
W Szczecinie na stale jestem od niedawna... kibicem Pogoni od zawsze... w moich dotychczasowych miastach (Torun, Bydgoszcz, Grudziadz) w ktorych mialem okazje przebywac na dluzej rzadzila nie pilka nozna a zuzel... na ktorych, podobnie zreszta jak na Pogini zasiadal prawie zawsze blisko komplet ludzi... niestety akcje reklamowe miedzy meczem Pogoni a klubami zuzlowymi sa zaskakujaco rozne... mam nadzieje ze nikt sie na mnie nie zdenerwuje na to ze porownuje zuzel do pilki noznej - ale w koncu temat forum jest taki, aby zastanowic sie nad przedmeczowa reklama... a wiec przed meczem Pogoni z Blekitnymi nie czytajac Glosu Szczecinskiego (ani tym bardziej nie wchodzac na Pogon On-Line:-) nie wiedzialbym nawet w ktory dzien mecz sie odbywa, nie wspominajac juz o godzinie spotkania... winy szukallbym w tym, ze w miescie nei zauwazylem (nie wiem moze sa...) ZADNYCH plakatow zapowiadajacych mecz... w np.Grudziadzu rzecza normalna jest - ze prawie KAZDY sklep spozywczy, obuwniczy, monopolowy (w skrocie kazdy:-) ma na wystawie wywieszony owy plakat, malo tego rowniez w srodkach komunikacji miejsckiej - w tramwajach i autobusach owe plakaty sa... i nie ma praktycznie zadnego problemu z ich usuniciem po meczu (w sklepach robia to wlasciciele...) Oczywiscie koszty nie sa duze gdyz trzeba zaplacic jedynie za wydruk owych plakatow (mozna pomyslec o tym aby drukarnia robila to w formie sponsoringu dla klubu) a wywiezenie na szybie wystawowej sklepu to tylko kwestia zyczliwosci sprzedawcy... po czasie staje sie to normalnoscia dla nich... wiec jak widac koszty sa male - lub nawet wogole ich nie ma... ktos moze mi napisac ze takie plakaty w Szczecinie juz sa... ja go od razu sprostuje... NIE WIDZIALEM ZADNYCH - wiec nawet jezeli sa - to nie spelniaja swoich zadan... pozrawiam wszystkich wchodzacych na forum!!!

Grudziądz tez kibicuje Pogoni...
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8202 dni

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 11:22
Jeżeli miałoby to jakąś przemyślaną konwencję, to czemu nie? Pomysł dobry, o ile nie przybrałoby to wyglądu wsiowego happeningu...

Pozdrawiam

Lu Dex
Kibic
Na forum od 8423 dni

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 11:32
Ja moge jezdizc autem takim-niech tylko Ptaszek sie do mnei zglsoi z propzoycja:P

Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca.
Tylko ogień wybacza nam winy
Steryd
Kibic
Na forum od 8825 dni

**

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 11:42
Na pewno nie moze to byc wsiowy happening.
Cala akcja musi byc przemyslana. Do rundy wiosennej sporo czasu jeszcze pozostalo. Jest sie nad czym zastanawiac.Trzeba to profesjonalnie zorganizowac.
Orientuje sie ktos jak wyglada sprawa samochodow w klubie.Znajdzie sie jakis ekonomiczny dieselek?Nie wierze,zeby w klubie nie bylo "wolnego" auta.Ja sam chetnie bym pojezdzil takim autkiem, ale niestety mam tylko kat.B, co nie upowaznia mnie do doczepienia przyczepy.

1948
helmut_raz
Kibic
Na forum od 8147 dni

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 13:26
jak już pisalem na tym... innym :P forum pomysł bardzo dobry, ale moim zdaniem NIE POWINNO byc to finansowane z pieniedzy ptaka i zalezne od niego!!! NIE! Zastanowcie sie... nie moze byc tak ze wszystko bedziemy budowac wokol ptaka i jego pieniedzy, bo predzej czy pozniej on sie stad zwinie, a wtedy My - kibice zostaniemy bez niczego...

Wild West :: Młode Wilki
Sampaio
Kibic
Na forum od 8142 dni

*

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 14:28
Pomysl jest dobry i to bardzo. Bo przeciez chodzi własnie o to zeby to kibice POGONI zapraszali mieszkancow Szczecina i okolic na stadion. Mysle ze jesli w takie plakaty pojawilyby sie w newralgicznych punktach miasta oraz w witrynach sklepowych napewno znalezloby sie wielu chetnych do obejrzenia meczu. Raczej odradzam obklejanie tramwajow, murow i plotow, bo z tym sa pozniej problemy (nikomu nie chce sie tego potem zrywac i zapowiedz jesiennego meczu z Arka wyglada w grudniu dziwnie).

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Steryd
Kibic
Na forum od 8825 dni

**

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 14:59
Dlaczego to kibice maja za to placic??
Przeciez to Ptak & spolkaka powinni dbac o marketing klubowy.
Najprosciej wyreczyc sie kibicami.
Ptak,zamiast wydawac mnostwo kasy na fajerwerki, moglby wesprzec takie wlasnie przedsiewziecia.Kilkaset zlotych to chyba nie sa wielkie pieniadze.Na pewno na tym nie straci.
Kibice moga zorganizowac autko.Reszta lezy juz chyba w gestii klubu.

Helmut - nie zgodze sie z Toba.Jesli Ptak ma sie zwinac,to na pewno nie bedzie to spowodowane tym,ze trzeba wylozyc kilkaset zlotych na akcje promujaca Pogon w Szczecinie.Przeciez na tym polega istota funkcjonowania normalnego klubu.To powinna byc normalka,ze o takie rzeczy sie dba.Owszem - kibice musza sie do tego przylaczyc,ale nie moze byc takiej sytuacji,ze tylko My cos robimy.

1948
helmut_raz
Kibic
Na forum od 8147 dni

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 15:11
hehe, małe nieporozumienie :)
nie chodziło mi o to że ptak sie stad zwinie przez takie i inne inicjatywy, ale o to że on poprotu sie stad zwinie :P

helmut_raz
Kibic
Na forum od 8147 dni

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 18:53
>Ja sam chetnie bym pojezdzil takim
> autkiem, ale niestety mam tylko kat.B, co nie upowaznia mnie do doczepienia
> przyczepy.

I tu sie mylisz ;) Prawko kat. B uprawnia Cie do kierowania samochodem osobowym z przyczepą. Jedyny warunek - masa przyczepy nie moze przekraczac masy samochodu przez ktory jest ciagnieta, i samochod razem z przyczepa nie moze przekraczac masy 3,5 tony...

--
Kibic
Na forum od 8720 dni

Odp: PogonMobil - 13/10/2003 19:47
Ja za czasow Bekdasa scigalem ludzi z gdyni z lodzi i przyjezdzali teraz juz tylko przujedza ten z lodzi bo z gdyni niechce [Ostatnio edytowane przez bartollo2002: 2003-10-14 14:04]

Steryd
Kibic
Na forum od 8825 dni

**

Odp: PogonMobil - 14/10/2003 08:24
Moge jezdzic, ale po godzinie 17. Do tego czasu niestety pracuje. :)

1948
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768978219 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005