Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Po co nam I liga ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Yakumo
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8542 dni

Po co nam I liga ? - 27/09/2003 20:35
spokojnie, temat prowokacyjny ale ...

Czy Pogon i Szczecin stac na I lige ? Nie tylko na bycie w niej ale i na walke o cos wiecej
niz utrzymanie ? Popatrzcie jaka jest teraz atmosfera wokol Pogoni. Walczymy o konkretny cel,
o wejscie do I ligi. Idzie dobrze, sa spektakularne zwyciestwa, duzo bramek i kibicow na stadionie.
Oprawy meczow niekiedy duzo lepsze niz w obecnej I lidze. Pogon znow stala sie modna, a ludzie
nie patrza na to ze gramy w II lidze, jest dobrze, jestesmy liderem, jestesmy mocni. OK, zakladam
taki scenariusz, wchodzimy do I ligi i zaczyna sie.... przecietnosc. Po prostu odnosze wrazenie, ze
nam kibicom ze Szczecina niewiele potrzeba do uwielbienia klubu i do odwrocenia sie od niego.
Trzy wygrane z rzedu i mamy komplet, trzy przegrane i 1000 osob. A tak moze byc w I lidze.
Wiem, ze i wydatki na prowadzenie klubu beda wieksze, wieksze tez pewnie ceny biletow, ale tez
wieksze zyski od reklamodawcow i C+.

Uff, do czego ja w sumie zmierzam. Nie chce sie obudzic po awansie w srodku tabeli I, walczac o nic.
Czy stac Szczecin (UM) i Ptaka (hmm?) na zbudowanie druzyny, ktora walczac nawet o PUEFA bedzie
non stop przyciagac tlumy ?? Mozliwe ?

sorry za dlugi post, i prosze nie bluzgajcie mnie zbytnio :)

--
Yakumo
'Viva la Revolution'
celciusz
Kibic
Na forum od 8915 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 20:38
kto wie co te ptaszysko ma w zamiarach na przyszlosc moze zainwestuje moze nie poczekamy zobaczymy narazie cieszmy sie z tego co jest

Westman
Kibic
Na forum od 8207 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 20:56
Po co nam I liga?
Dobre pytanie.

Jednak na razie wielu chyba zapomina (a moze nie?), ze gramy tylko(?) w 2lidze...
2liga to nie to samo co pierwsza. Mecz Pogon - Stasiak to nie to samo co Pogon - Wisla, Legia, Groclin, Amica itd....
Na druga lige sklad mamy mocny, nawet bardzo mocny.
Ale czy na pierwsza??

Ptak niby chce inwestowac - jak zrobi.... kto go wie??

Dalej jak Yakumo slusznie zauwazyl - kibice

Ilu wiernych sympatyków sie porobilo... mówic nie musze. Ilu z tego to ci na dobre i na zle? mozna by zliczyc na palcach jednej reki...
Ilu z tych ,,wiernych" bedzie jak druzyna znajdzie sie w dolku? Znowu 650osób? i znów bedziemy slyszec co kazdy z zawodników gada na boisku:P (via - Matuszek ;)))
Denerwuje mnie gadanie ,,Oooooo jutro gramy z Lechem ! - to napewno ide" , ,,Eeee dzisiaj gramy ze Szczakowianka - nie ide"
trzeba sie okreslic - tak mi sie wydaje.

Moda na Pogon wraca... na jak dlugo?

Kacowi mówimy stanowcze ... NIE !!
kawek
Kibic
Na forum od 8181 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 21:15
Ale ci prawdziwi kibice beda z Pogonia zawsze na dobre i złe,dla mnie nie ważne jest w której lidze gramy oczywiscie wolałbym aby w I lidze ale zawsze bede z Pogonia bo jestem ze Szczecina i to jest mój klub

boski
Kibic
Na forum od 8213 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 21:30
Wszystko zależy czy sie Pogoń panu Ptakowi nie znudzi i pojedzie sobie robić futbol do innego miasta:((
Bo jak mu sie będzie chciało kupować dobrych zawodników jak do tej pory(poza małymi wyjątkami) i jeśli wykaże troche cierpliwości ,to nieskończymy jak średniak ligowy tylko będzie walka o pudło :)

boski
Kumaty Piknik
Kibic
Na forum od 8194 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 21:35
wole byc przecientny I lidze niz najlepszy w II lidze

Cinek
Kibic
Na forum od 8155 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 21:42
a ja wierze, ze bedzie o nas glosno w I lidze. Pogon to zespol z charakterem, potrafi wygrywac z najlepszymi (Groclin- PP), i ma najlepszych na swiecie kibicow :P

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
Rob3rt :]
Kibic
Na forum od 8157 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 21:48
Hmmm a ja tam wole wygrywac w 2 niz okpupowac ostatnie msc'e w I lidze :P ale coz na Pogon zawsze chodzilem , zawsze chodze i zawsze chodzic bede chocby miala wystepowac w 4 lidze :P

Po co nam I liga ??

Hmm kibice przychodza na II lige glownie po to zeby zobaczyc jak Pogon wchodzi do 1 ligi , a kibice jak wiadomo nie przepadaja za meczami typu Pogon - Polar a wola Pogon - Legia , faktycznie tak to zapewne bedzie Pogon wejdzie do I ligi pierwsze 5 meczy wygra lub zremisuje i zaczna sie porazki , ilu wtedy zostanie ? wiecej niz w poprzednim sezonie na meczu z ruchem ?? wszystko sie okaze ...

A co do klubu to nie jest to klub na II lige ... wygrywamy na wyjazdach i to nawet bez duzego trudu , na wlasnym boisku 5:1 , 7:1 , nazwiska : Drumlak , Batata , Wyparlo , Bilinski , Bugaj itd. to tez nie sa gwiazdy na II lige

Ja tam zycze Pogoni zeby weszla do I ligi i walczyla o jak najwieksze laury !! :] wiem ze moze to byc trudne a moze nawet niewykonalne ale ja i tak kocham Pogon i bede chodzil na stadion czy beda wygrywac czy przegrywac :P

Pogoń Szczecin MKS !! :]
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8201 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 22:06
Pytanie chyba nie na miejscu. Każdy kibic (piknik też) powinien chcieć, aby drużyna podnosiła swój poziom. W drugiej lidze nie ma na to szans, jeżeli byśmy teraz nie awansowali (tfu, tfu) skończyłoby się to tragedią. Nie sądzę, aby Batata, Drumlak, Moskalewicz i inni chcieli "kisić się" kolejny sezon w drugiej lidze. Bez tych i innych piłkarzy, bylibyśmy skazani na drugoligową przeciętność.
Oczywiście - trudno oczekiwać, aby od razu po awansie powstała klasowa drużyna. Ale może powstać drużyna "walczaków", taka jak w Łęcznej chociażby. A jakie mogą być z tego efekty, widać właśnie na przykładzie tej drużyny.
A mamy przecież nad Łęczną istotną przewagę - my już mamy graczy klasowych, na których można oprzeć grę w I lidze. Mówię tu oczywiście o Batacie i Drumlaku. Po awansie wystarczy nieco rozszerzyć rywalizację na kilku pozycjach, ewentualnie pozyskać 1-2 dobrych graczy i gra muzyka... Nie ma co robić wielkiego przemeblowania.
Tak więc stoimy przed wyborem - przeciętność w II lidze czy przeciętność w I lidze (w dużym uproszczeniu oczywiście).
Ja "wybieram" pierwszą ligę i, za przeproszeniem, pierdolę to ile osób będzie chodzić na mecze. Może chodzić nawet i 650 osób, ważne abym był tam ja.

Yakumo
Kibic
Na forum od 8542 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 22:16
najgorzej jest wlasnie skonczyc jako sredniak, atmosfera do zrobienia 'interesu' na pilce
w Szczecinie jest ogromna, ale aby np. pikniki (bez ktorych moim zdaniem klub nie pociagnie)
przywiazac silniej do klubu potrzeba nie roku i nie dwoch porzadnej ekipy i porzadnych wynikow
wiec ja osobiscie mam nadzieje, ze ktos wreszcie zagosci w klubie (nie mowie ze Ptak) na dluzej
z jakas szersze perspektywa niz tylko aby od 1-ego do 1-ego, akurat ten apel jest takze do UM
bo panie Jurczyk same wyjazdy i siadanie w sektorze dla VIP'ow to nie wszystko....

i nie zgadzam sie z El Graco, ze lepiej byc przecietniakiem w I lidze, skoro i tak nie byloby
o co walczyc to ja wole mecze w drugiej, ktora akurat w tym sezonie atrakcyjnoscia wcale
nie jest w tyle (vide, Arka, Cracowia i derby z Blekitnymi)

--
Yakumo
'Viva la Revolution'
Yakumo
Kibic
Na forum od 8542 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 22:20
>Tak więc stoimy przed wyborem - przeciętność w
> II lidze czy przeciętność w I lidze (w dużym uproszczeniu oczywiście).
Ja
> "wybieram" pierwszą ligę i, za przeproszeniem, pierdolę to ile osób będzie
> chodzić na mecze. Może chodzić nawet i 650 osób, ważne abym był tam ja.

coz, jesli bedzie chodzic tylko tyle osob to uwierz mi ze klub nie pociagnie dlugo...

--
Yakumo
'Viva la Revolution'
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8201 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 27/09/2003 22:35
> > za przeproszeniem, pierdolę to ile osób będzie chodzić na mecze. Może chodzić nawet i 650 osób, ważne abym był tam ja.

>coz,
> jesli bedzie chodzic tylko tyle osob to uwierz mi ze klub nie pociagnie dlugo...

A to już inna sprawa. Zauważ jednak jedną rzecz - wielu kibiców przychodzi na mecze, tylko po to aby pooglądać odcinki pięknego sezonu, zakończonego awansem. Czy takim ludziom chciałoby się po roku przyjść na stadion i znowu oglądać drugoligowe mecze? Pomyślą sobie "kurwa, ile tak można" i odwrócą się od drużyny. Tak więc, w dużym uproszczeniu, na jedno wyjdzie.

Pozdr

qbajag
Kibic
Na forum od 8400 dni

**

Odp: Po co nam I liga ? - 28/09/2003 11:18

Myślę że Ptak szybko nie ucieknie z Pogonii.
Drzymała w Groclinie dał dobry przykład.Groclin kilka lat był mierny a teraz jest wicemistrzem Polski i jak równy z równym walczy z Herthą Berlin w UEFA.
A kibice bedą przychodzić no bo jednak Lech,Wisła K.,Legia czy Groclin to drużyny które ludzie chcą oglądać.A może Cracovia albo Arka wejdą do I ligi to kibicowsko będzie ciekawie.

Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Qcu
Kibic
Na forum od 8410 dni

**

Odp: Po co nam I liga ? - 28/09/2003 12:29
> ilu wtedy zostanie ? wiecej niz w poprzednim sezonie na meczu z ruchem ?? wszystko sie okaze ..

Mysle ze po awansie i kilku porazkach az tak zle jak w poprzednim sezonie nie bedzie. Poprzedni sezon trzeba wymazac z pamieci, tak samo jak tego debila ktory " rzadzil" klubem... Sytuacja byla wyjatkowa. Pikniki nigdy w zyciu nie przyjda na mecz w ktorym jest ponad 100% pewnosc ze przegramy. Ale wystarczy cien szansy i czesc z nich przyjdzie. W najgorszym wypadku wydaje mi sie ze po 5 tysiecy bedzie na kazdym meczu, a poniewaz wierze ze Pogon bedzie dobrze sobie radzic w pierwszej lidze to mysle ze srednio 10 tysiecy!
A odpowiedz na pytanie z tematu... Pierwsza liga jest nam potrzebna... jak rybie woda! Jestesmy takim klubem ktory nie zasluguje na gre w nizszej lidze!!

Petar
Kibic
Na forum od 8207 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 28/09/2003 13:48
W I lidze z tym skladem bysmy sobie poradzili, jak wygrywamy w PP z Groclinem. Jezeli awansujemy to Ptak napewno dokupi nowych (dobrych) zawodnikow i bedzie mozna walczyc o najwyrzsze cele w I LIDZE / mam taka nadzieje :)

M@ZUR
Kibic
Na forum od 8211 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 28/09/2003 19:22
Bedzie dobrze !! Do 3 razy [ inwestorów ] sztuka :)

God, I'm glad I'm not me.
Helmut
Moderator*
Na forum od 8281 dni

Odp: Po co nam I liga ? - 28/09/2003 20:41
"2 liga to nie 1 liga. Mecz Pogoń - Stasiak to nie Pogoń - Legia"

No tak, ale z drugiej strony mecz Pogońi z Łeczną, Polkowicami to nie to co z Cracovią, czy Arką...
W temacie mody na Pogoń - nie widze w tym nic złego szczerze mówiąc. Kibice zawsze będą sie dzielic na tych najwierniejszych i mniej wiernych - tak jest wszędzie i będzie zawsze

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Pszczółek
Kibic
Na forum od 8279 dni

**

Odp: Po co nam I liga ? - 28/09/2003 22:29
Mysle ze po awansie i kilku porazkach az tak zle jak w
> poprzednim sezonie nie bedzie. Poprzedni sezon trzeba wymazac z pamieci, tak
> samo jak tego debila ktory " rzadzil" klubem... Sytuacja byla wyjatkowa. Pikniki
> nigdy w zyciu nie przyjda na mecz w ktorym jest ponad 100% pewnosc ze przegramy.

No właśnie gdzie ty byłeś w porzednim sezonie, na rundzie wiosennej??

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
Qcu
Kibic
Na forum od 8410 dni

**

Odp: Po co nam I liga ? - 29/09/2003 00:52
> No właśnie gdzie ty byłeś w porzednim sezonie, na rundzie wiosennej??

Probujesz mnie sprowokowac? TY?? HAHA!! Powiem Ci gdzie bylem. A wlasciwie nie tobie bo ty wiesz. Powiem innym. Bylem w Szczecinie! Ale zaraz powiesz ze nie o to ci chodzi tylko o mecze... To uprzedzam twoje pytanie - bylem na meczach, nie wszystkich, ale bylem. Nie bede sie tobie ani nikomu tlumaczyl dlaczego nie na wszystkich, bo to np nie jest twoja sprawa. Powiem tylko ze taka mialem sytuacje a nie inna i jak moglem to bylem! Koniec w temacie!

PS Jednak mnie sprowokowales...

wien
Kibic
Na forum od 8711 dni

**

Odp: Po co nam I liga ? - 29/09/2003 08:01
pogon - ruch 2:2 17 tys, radomsko - Pogoń 0:1, jaga - Pogoń 0:1, Pogoń - arka 5:1 16 tys! moze nie jest do konca tak jak mowicie, byl remis dwie porazki a mimo to przyszli kibice i druzyna zrobila wszystko, aby ich nie zawiesc

Na Zawsze POGOŃ
 - 1  - 2  - 3  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768946069 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005