| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
SPADEK I CO DALEJ? - 21/04/2003 21:03
Zbliża się czas gdy jużz nie będzie czasu na poważne plany o przyszłym sezonie. A tu na razie cisza. Z wygranej się cieszmy, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - spadamy. Do tej pory nic nowego nie słychać co mogłoby dawać nadzieję na szybki powrót do ekstraklasy. Nikt nie podejmuje tematu a za chwilę będzie znowu za późno. Zastanówmy się co zrobić by sprawa Pogoni stała się poważnym tematem w naszym mieście. Bo za parę tygodni znowu będziemy tylko narzekać i planować nową manifestację, która wywoła ten sam skutek co poprzednia czyli żaden. Pozdrwiam.
|
21:37
|
|
|
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 21/04/2003 21:27
ja wierze jeszcze na udział w barażach.. a tam już sobie poradzimy
|
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 21/04/2003 21:30
Jak beda baraze to OK,ale jak nie?? Ale jak by juz byl ten cholerny spadek,to mysle ze Pogoń przyszly sezon zakonczy w srodkowej strefie 2 ligi-jezlei sie nie wzmocji,a w przyszlym sezonie,powalczy o powrot do ekstraklasy.Chociaz walka o 1 lige mozy byc juz w przyszlym sezonie,bo chlopaki sie zgrywaja i nabieraja doswiadczenia teraz.... i wychodzi im to coraz lepiej.
|
Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca.
Tylko ogień wybacza nam winy
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 21/04/2003 22:24
> ja wierze jeszcze na udział w barażach.. a tam już sobie poradzimy
Wiesz Sadu, że żeby mieć realne szanse na baraże musielibyśmy wygrać wszytskie mecze (no może jeden zremisować...) a Widzew max 1... (o KSZO nie wspomne). Nie mowie ze nie wierze, ale już za późno 
> Jak beda baraze to OK,ale jak nie?? Ale jak by juz byl ten cholerny spadek,to mysle ze Pogoń przyszly > sezon zakonczy w srodkowej strefie 2 ligi-jezlei sie nie wzmocji,a w przyszlym sezonie,powalczy o
> powrot do ekstraklasy.Chociaz walka o 1 lige mozy byc juz w przyszlym sezonie,bo chlopaki sie
> zgrywaja i nabieraja doswiadczenia teraz.... i wychodzi im to coraz lepiej.
Zgoda, ale mam pytanie: czy zostanie choć ten skład co jest teraz? Jeżeli Pogoni uda się jakoś przystąpić do 2-ligowych rozgrywek, ale sytuacja w klubie się nie zmieni to NIE, bo Pawlak, Biliński, Szubert, Olszewski, Adzem, Walburg, Radziwon... odejdą bo mogą grać w lepszych klubach. NP. Więckowski, Kulkiewicz itp. mogą również dostać propozycje z innych klubów gdzie wszystko jest lepiej poukładane, bo narazie grają nieźle i te oferty również mogą przyjąć. To jest czarny scenariusz, ale niestety możliwy
|
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 21/04/2003 23:00
Zgadzam się z Jay-J niestety...jeżeli sytuacja się nie unormuje to co trochę lepsi zawodnicy odejdą, a wtedy nie wiem co będzie...ale mam nadzieje,że wszystko się ułoży
|
Dziękuję
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 21/04/2003 23:18
a ja się pytam skąd ten optymizm że wogule zagramy w II lidze?
przecież 30 mln długu nikt nie spłaci,a z tego co wiem Rockeffeler się nie anonsował tak więc albo miasto podpisze umowe ze inwestorem(z kondonem nie bo lepiej by teren ten oddać nawet teściowej Husajna) na normalnych-atrakcyjnych -warukach albo mecz Pogoń -świt skolwin to najbliższa przyszłość.
|
tylko Pogoń i nikt inny
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 22/04/2003 09:41
Wierzyć trzeba zawsze, niezależnie od sytuacji. W końcu to my jesteśmy kibicami i to my powinniśmy pokazać piłkarzom, klubowi, że jesteśmy z Nimi i że się nie poddajemy. To zawsze może poprawić w jakimś stopniu morale zespołu Nie rezygnujemy
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 22/04/2003 20:03
Żeby były baraże to chłopaki musieliby teraz nieźle punktować i liczyć na potknięcia rywali. Matematyczne szanse jeszcze mamy ale czy to wystarczy.....Oby!!!
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 24/04/2003 08:36
Dzisiejszy "Głos"
Kłócą się o pieniądze
Co najmniej 50 mln zł odszkodowania spodziewa się Les Gondor od miasta. Władze Szczecina twierdzą, że zasiądą do rozmów w sprawie dzierżawy gruntów, gdy Gondor dopłaci do działalności Pogoni ok. 1 mln zł.
Les Gondor, właściciel większości udziałów w Sportowej Spółce Akcyjnej Pogoń wystąpił do sądu polubownego. Domaga się od miasta ok. 32 mln zł za niedotrzymanie warunków umowy wydzierżawienia gruntów koło stadionu Pogoni.
- Drużyna piłkarska nie miała być finansowania z prywatnych pieniędzy udziałowców, tylko z dochodów z eksploatowania terenów wokół stadionu - mówi Les Gondor, prezes Pogoni. - Miasto nie dotrzymało żadnej podpisanej umowy, dlatego domagam się zwrotu 32 mln zł. Razem z odsetkami za cztery lata to kwota 50 mln zł.
Wiceprezydent Piotr Krzystek twierdzi, że jest to kwota wzięta z kapelusza.
- Kwestionuję zasadność całego roszczenia - mówi Marek Mikołajczyk, który w imieniu miasta przygotowuje odpowiedź do sądu polubownego.
Dopiero kilka dni temu miasto otrzymało kopię wniosku złożonego do sądu przez Lesa Gondora. Ma do 7 maja czas na przygotowanie odpowiedzi. Sąd polubowny zbierze się w połowie maja, by wydać wyrok. Od werdyktu sądu polubownego nie ma odwołania.
- Jeżeli tylko zapadnie wyrok, podam sprawę do sądu cywilnego o odszkodowanie za niewypełnienie warunków podpisanych ze mną umów - zapowiada Gondor.
Tymczasem Piotr Krzystek twierdzi, że przystąpi do rozmów z Gondorem, gdy ten wpłaci ponad 1 mln zł na działalność sportową Pogoni.
- Biegły rewident stwierdził, że Les Gondor nie wywiązał się ze zobowiązań zawartych w statucie Sportowej Spółki Akcyjnej, który nakazuje przeznaczanie rocznie co najmniej 7 mln zł na działalność sportową - mówi Krzystek.
- Pan Krzystek źle czyta dokumenty, nie dopłacę ani grosza - zapowiada Gondor. - Dałem już 8,3 mln zł. Miasto też jest udziałowcem spółki, może zacznie ono teraz dopłacać do Pogoni?
Obaj panowie zgodni są tylko w jednej sprawie. Sportowa Spółka Akcyjna Pogoń upadnie. Prawdopodobnie stanie się to tuż po walnym zgromadzeniu wspólników, które odbędzie się w czerwcu.
No i jak samopoczucie np Rady Klubu
|
Pogoń to My
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 24/04/2003 09:38
No wlasnie jak tam przydupasy z Rady Klubu ??
Wasz wladca mowi, ze SSA Pogon i tak oglosi upadlosc i co bedzie z wami ,ale przynajmniej przycieliscie pare zlotych z tych 500 bilecikow za kazdy mecz w Szczecinie.Po upadku przyjdzie pora na rozliczenie winnych A WAS W SZCZEGOLNOSCI WY BITE PALY!!!
Juz glosno po Szczecinie krazy platka ze pewne instytucje zbieraja info na wasz temat, jesli to prawda to spadajcie na kosmos pokim jeszcze mozecie bo za chwile moze byc za pozno!!!! [Ostatnio edytowane przez Pogoń ponad wszystko: 2003-04-24 09:39]
|
Pogoń to więcej niż klub
|
|
|
|
Odp: SPADEK I CO DALEJ? - 24/04/2003 10:05
> TAK
> JEST - TAK MOŻE BYĆ
Takie informacje docierające do nas kibiców, powinny wzbudzić nasz uzasadniony niepokój w kontekście ewentualnej 2go ligowej batalii o powrót do ekstrakalsy. Piszę ewentualnej, gdyż nie jest wcale pewne czy SSA "Pogoń" Szczecin wogóle do niej przystąpi
Prorok czy ki diabeł?
|
|
|
|
|
|
|
- 1
-
|