Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Diagnoza << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Steryd
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8826 dni

**

Diagnoza - 11/12/2002 12:05
Zastanawiam sie,co bedzie najlepszym rozwiazaniem dla przyszlosci Pogoni w najblizszych latach.Na pewno nie bedzie kolorowo,nie widac swiatelka w tunelu.Miasto nie robi nic,inwestorzy nie robia nic.
Co by sie nie dzialo,nic nie bedzie dobrym rozwiazaniem.Kazde posuniecie jest ryzykowne.
O budowaniu zespolu na pierwsza lige mozemy zapomniec.O transferach nic nie slychac.Jurczyk nie ma czasu zapoznac sie z trescia umow miedzy SSA Pogon a miastem.
Ja widze dwie drogi.
Zbudowac mocny zespol na druga lige.Rozwiazanie mniej drastyczne,ale nie wiadomo czy skonczy sie to szybkim powrotem do ekstraklasy.Obysmy nie skonczyli jak LKS Lodz,Stomil Olsztyn czy Slask Wroclaw.Bedzie wiecej czasu na podpisanie umow-niekoniecznie z Svenska Group.Moze znajdzie sie grupa osob,ktore wyciagna Pogon z przepasci.
Druga droga-bardziej drastyczna-ale bardziej perspektywistyczna.Oglosic upadlosc klubu,ktory jest zadluzony na wielkie sumy.Na dzien dzisiejszy nie ma komu tego splacic.Budujemy nowa druzyne i zaczynamy od ligi okregowej.Przy dobrych wiatrach za 5 lat gramy w pierwszej lidze.
Jedno z tych rozwiazan najprawdopodobniej bedzie nas dotyczyc.Ktore wedlug Was jest sluszniejsze.Nie kazdy musi sie z tym zgodzic,ale ja uwazam,ze ktoras z tych opcji bezposrednio nas dotyczy.Transferow nie bedzie.Nie ma podpisow na kilku kartkach.Burdel na kolkach.Az sie odechciewa na mecze chodzic.Trzeba "uzdrowic" Pogon!

1948
Kluczyk
Kibic
Na forum od 8546 dni

*

Odp: Diagnoza - 11/12/2002 15:01
Zostają tylko myśli optymistyczne.
Pogoń wisi nad przepaścią, a ludzie zajmujący się sprawami Pogoni pomagają jej spaść w tą przepaść.
W Pogoni potrzebni są ludzie którzy będą wkładać w drużyne a nie z wyciągać ,tak jak dzisiaj.

dziki^
Kibic
Na forum od 8493 dni

**

Odp: Diagnoza - 11/12/2002 15:21
tylko jak ja uzdrowic?

BJJ IS THE BEST FUCK THE REST
kocek
Kibic
Na forum od 8584 dni

**

Odp: Diagnoza - 11/12/2002 19:58
Heh...Najciezej byc prorokiem we wlasnym kraju....Jednak coraz czesciej wydaje mi sie ,ze najbardziej rozsadnym posunieciem byloby ogloszenie upadlosci spolki i jej rozwazanie...Spolki a nie klubu...W IV lidze graja rezerwy i na ich podstawie mozna powolac do zycia nowa Pogon ( nazwa zastrzezona jest chyba dla stowarzyszenia wiec z tym nie byloby klopotu)...To chyba jedyna szansa na pozbycie sie 30 mln pln dlugu ktory caly czas ciagnie Pogon w przepasc...Wiem ,ze dla niektorych zaczynanie od IV ligi juz jest przepascia ale wtedy od podstaw mozna zbudowac profesjonalna druzyne...Potrzebny jest do tego tylko powazny inwestor i jego wspolpraca z miastem oparta na normalnych warunkach bo nie mozna dopuscic aby Pogon w tej IV lidze pozostala...Ten inwestor zamiast spacac cudze dlugi moglby zainwestowac te pieniadze lub chociaz ich czesc w ta nowa druzyne...Jest to posuniecie radykalne i nawet nie wiem na ile jest one wykonalne od strony prawnej ale czas najwyzszy podjac jakies decyzje bo stan zawieszenia w jakim jest teraz Pogon nie moze trwac wiecznie :o...

Jak rozjebiecie juz wszystko to pie*dolnijcie sie w leb...
valeron
Kibic
Na forum od 8452 dni

Odp: Diagnoza - 11/12/2002 20:16
zgadzam sie z Wami. Najlepsze wyjscie to ogloszenie upadlosci SSA Pogon Szczecin. W ten sposob pozbedziemy sie dlugow i tego... tego tandemu gondor-werner. Tylko wazne jest zeby od podstaw klub budowali jacys normalni ludzie, ktorym zalezy na Pogoni i zeby byla duza pomoc miasta. A jak widac z tym jest najgorzej, bo sytuacja w Pogoni to nie jest sprawa bekdasa, gondora czy innych. Ciezka sytuacja w klubie jest od wielu lat - byla taka jeszcze przed bekdasem i wtedy miasto tez nicnie robilo tak jak nierobi teraz. Bo wszyscy co sa przy wladzy maja Pogon gdzies.

Pink Floyd - The Biggest Band On The World
Pogon Szczecin - The Biggest Club On The World
Steryd
Kibic
Na forum od 8826 dni

**

Odp: Diagnoza - 11/12/2002 20:47
Upadlosc to jedno.
Nie wiadomo jednak,czy znajdzie sie ktos kto pociagnie ten wozek.
Co by sie teraz nie stalo - i tak bedzie zle,bo z takiej przepasci nie da sie wyjsc bez szwanku.

1948
brodaONE
Kibic
Na forum od 8537 dni

**

Odp: Diagnoza - 11/12/2002 23:43
Ja juz to pisalem al wkleje teraz to tutaj bo to jest straszne :(

Jurczyk powiedzial, ze nie czytal jeszcze umoow poniewaz nawal pracy mu w tym nie pozwala ale przy okazji zaznaczyl ze on bedzie stawial na sport mlodziezowy...zeby mlodzi ludzie mieli co robic zwieczeniem calosci ma byc hala widowiskowo-sportowa heh...
O tej hali to slysze i slysze od 20 lat, a o silnej Pogoni od paru lat a zaczelo sie to mniej wiecej wtedy jak Jurczyk pierwszy raz chwilowo zajmowal fotel prezydenta.. i co zrobiono odstraszono inwestora - teraz kolejnegoo...nie moowie ze oni byli czy sa super ale to nie tylko wina nieuczciwych biznesmenoow to miasto tez jest winne, dlaczego w centrum Szczecina buduje sie super zajebiste centrum handlowe, a POGON umiera na naszych oczach, powiedzcie mi panowie prezydenci radni i inni oficiele dlaczego nie przeszkadzacie innym inwestorom sie rozwijac w Szczecinie a POGONI pozwalacie konac dlaczego?????
Straszne czasy nastaly dla nas kibicow

Aha i jeszcze to skomentuje : mysle ze jak nie bedzie odpowiednich ludzi w radzie miasta i z drugiej strony odpowiednich inwestoroow to bedzie tak jak teraz dno i rozpacz a to wszystko sie dzieje na naszych oczach i niebardzo jest co zrobic z ta cala sytuacja:(

Steryd
Kibic
Na forum od 8826 dni

**

Odp: Diagnoza - 13/12/2002 11:15
Lepiej oglosic upadlosc klubu i zaczac od nowa.Pewnie zaraz ktos mnie styra,ze stadion taki ladny a w okregowce trzeba bedzie grac itd....Z Gondorem daleko nie zajedziemy (Paszynski juz sie ukrywa przed ABW).Jeszcze wiecej wstydu sie najemy..Urosna nam dlugi....Spadniemy do 2 ligi...Dalej nie musze mowic co sie stanie.
Ja tak to NIESTETY widze.

1948
mikee
Kibic
Na forum od 8490 dni

**

Odp: Diagnoza - 13/12/2002 20:07
Jeżeli dostaną grunty to za rok będziemy walczyć o utrzymanie w II lidze, za dwa lata o utrzymanie w III lidze.
Uważam, że podpis pod umową będzie gwoździem do trumny. Co niektórzy nabiją sobie kabze, zrobią kilka przewałów i ... wywalą do Ameryki Południowej.
Może trzeba zacząć wszystko od początku. Oczyścić Pogoń z dorobkiewiczów, przekrętów. Myślę, że można by liczyć na Kurasa, na osoby związane z Portowcmi od zawsze. Potrwa to kilka lat ale mielibysmy szansę na normalnie zorganizowany klub...

nie widzę przyszłości pod rządami tych mitomanów speedway'owców!!!

[Ostatnio edytowane przez mikee: 2002-12-08 20:08]

.:: POGOŃ .: 1948 :. SZCZECIN ::.
Steryd
Kibic
Na forum od 8826 dni

**

Odp: Diagnoza - 01/01/2003 22:07
Ponawiam pytanie o Wasza wizje przyszlosci klubu po ostatnich decyzjach Gondora...

1948
A..
Kibic
Na forum od 8568 dni

Odp: Diagnoza - 02/01/2003 23:34
uhuhu Mike...widze ze myslimy identycznie:):):) Mariusz Kuras na prezydenta !!!
:) ale tak na powaznie to ogloszenie upadlosci...budowa zespolu na wychowankach (kinczel gumowski mysona misiura zebro godras ) i paru mlodych z obecnego skladu mysle ze za rozsadne pieniadze zdecydowaloby sie pograc od okregowki.Do 4 ligi dotrzemy na samych wychowankach.Gdyby Kuras byl trenerem i umiejetnie wspolpracowal z nowymi wladzami w zakresie transferow to rzeczywiscie moze i za 5 lat - ale z hukiem i na zdrowych zasadach powrocilibysmy do Ekstraklasy.

Pozdrawiam

- 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1769091590 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005