Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Czemu? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
ble2
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8661 dni

Czemu? - 26/11/2002 10:10
Dlaczego tak jest, ze bluzgacie Gondora? Przeciez ten czlowiek nic zlego nie zrobil! W kilku kwastiach jasne ze sie z nim nie zgadzam (m.in.żużel) ale to jego prawo! I przestańcie pierdolić ze w Szczecinie ciagle mowi sie o pucharach. Gondor jeszcze przed przyjsciem do Pogoni wyraznie powiedzial ze w pierwszym sezonie Pogon bedzie sie bronic przed spadkiem. Nie obarczajcie jednego czlowieka za niepowodzenie druzyny! Przed sezonem Gondor sciagnal do klubu najlepszych zawodnikow jacy byli do wziecie i na jeakich jednoczesnie bylo Pogon stać! Wina za transfery nalezy raczej obarczać Wernera (to on odpowiada za sprawy pilkarskie a Gondor zajmuje sie biznesem) .Gondor nigdy tez nie mowil (w przeciwienstwie do Bekdasa) ze kocha Pogon i zyje tylko dla niej, mowil za to ze chce tu zrobic dobry interes z ktorego czesc wplywow bedzie szla na finansowanie Pogoni. Jak na razie zadnego interesu nie zrobil bo nie podpisano jeszcze umowy z Jurczykiem więc o co chodzi???

PS.Olszewski Bilinski,Pokladowski, Dzwigala,Walburg, Adzem.. to weglug mnie zawodnicy ktorzy powinni zostac w klubie. Albo z powodu takiego ze nie sa najgorsi(Adzem) albo z takiego ze gra w Pogoni to dla nich cos wiecej niz zarabainie kasy !

Prosze o wasze opinie w obydwu tematach.

Steryd
Kibic
Na forum od 8826 dni

**

Odp: Czemu? - 26/11/2002 10:33
Domel - na pewno masz troche racji,ale spojrz na to co dzieje sie z Pogonia.Nikt mi nie powie,ze jest to wina tylko Wernera.Moim zdaniem winna jest cala nasza wielka trocja:Mikulski,Werner,Gondor (Mamy Wielkie Gowno).Werner sprowadzil,Mikulski wyselekcjonowal,Gondor sie pod tym podpisal.Wywalono na zbity pysk pilkarzy,ktorzy jednak jakis poziom prezentowali (Lawa,Kaczor,Dymek,Misiura).Mimo tego,ze czesto na nich narzekalismy,to wlasnie oni powinni grac.Sa duzo lepsi niz obecni grajkowie.
Kto powinien wzmocnic Pogon?Mozemy dlugo spekulowac.Dopoki Gondor nie dogada sie z Jurczykiem,nie bedzie zadnych transferow.Taki sklad,jaki mamy dzis,utrzymania nam nie da,a przy okazji znowu najemy sie sporo wstydu.

1948
Orient
Kibic
Na forum od 8466 dni

Odp: Czemu? - 26/11/2002 12:19
Domel17, ty masz troche racji w swojej wypowiedzi.Trzeba pamietac ze Gondor jest tylko biznesmenem a nie fachowcem od budowania druzn pilkarskich i przyjehal tu robic szmal naterenach, bo na futbolu w Polsce jeszcze nikt duzego szmalu nie zarobil. Zastanow sie tylko nad nazwiskami pilkarzy ktorych wymieniles - przeciez przynajmniej trzech z nich to uklad "dzieki" ktoremu mamy realna szanse na druga lige, a wsrod nich jeden to glowny macher. Pomysl o tym ......................................................................................

kocek
Kibic
Na forum od 8584 dni

**

Odp: Czemu? - 26/11/2002 12:27
Heh...Jesli winnym tego co sie dzieje w Pogoni jest Werner to chcialbym zauwazyc ,ze ten czloie nie wzial sie tu z nikad ...Ktos go zatrudnil i dal mu pelnomocnictwa do zarzadzania klubem ...Kto???Pan Les G i chociazby za to nalezy mu sie pewna ilosc wyzwisk ktore przeznaczane byly dotychczas tylko dla Wernera...
Nie mam nic do tego ,ze Gondor nie deklaruje milosci do Pogoni...Nawet to lepiej ,ze stawia sprawy jasno ...Interesy sa dla niego priorytetem i koniec ...Nie ma gruntow to nie ma i jego w Szczecinie ...

Jak rozjebiecie juz wszystko to pie*dolnijcie sie w leb...
M&C_Portowiec
Kibic
Na forum od 8510 dni

Odp: Czemu? - 26/11/2002 13:34
A ja się z domelem nie zgadzam. Winna jest cała trójka Mikulski werner Gondor z tym że najbardziej ten ostatni. To przecież on żądzi klubem i do niego należą ostateczne decyzje. Ale jest to człowiek bez honoru bo inni na jego miejscu dawno podali by się do dymisji. Tylko że to się nie kalkuluje bo facet liczy na forsę z terenów. Jak stwierdzono facet zna się na biznesie a nie na piłce, to po ch.. brał się za piłkę - bo dostanie tereny i oleje Pogoń, nabije kabzę i się ulotni. Moim zdaniem trzeba się go jak najwcześniej pozbyć bo to oszust i gołodupiec bez kasy a takich trzeba gonić z Pogoni. Takim prezesem to i ja mogę być: też nie mam forsy a na klub dam jak sprzedam tereny. Tylko że ja mam trochę większe pojęcie o piłce i nie lubię żużla. Tym się różnimy.

Gondor wypad ze Szczecina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z DUMĽ NOSZĘ GRYFA W SERCU
Gradus
Kibic
Na forum od 8549 dni

Odp: Czemu? - 26/11/2002 14:01
> A ja się z domelem nie zgadzam. Winna jest cała trójka Mikulski werner Gondor z
> tym że najbardziej ten ostatni. To przecież on żądzi klubem i do niego należą
> ostateczne decyzje. Ale jest to człowiek bez honoru bo inni na jego miejscu
> dawno podali by się do dymisji.

Jak ma sie podac do dymisji skoro to jego klub? Sam sobie ma sie podac do dymisji?? :)

mikee
Kibic
Na forum od 8490 dni

**

Odp: Czemu? - 26/11/2002 14:08
Czemu ?? Moze masz rację, że bluzganie nie wiele zmieni. Ale znasz cos takiego jak bezsilność. Cała sytuacja przypomina obserwowanie tonącego z brzegu. Wszyscy widzą co się dzieje ale nikt nie chce /nie potrafi ??/ skoczyć i pomóć. Domel Pogoń to klub z ponad 50 letnią tradycją, klub któremu już nie tylko grozi II liga a może nawet upadek. Wiadomo co bedzie jak miasto nie podpisze umów. A jeżeli podpiszą niech zastrzegą w UMOWIE, zerwanie, jezeli pod koniec sezonu okaże się, że Szczecin niem już I ligi.

A co do zawodników??? niech dwa ostatnie mecze w Szczecinie będą odpowiedzią

Ewentualne transfery?? Nie uwierzę dopóki nie zobaczę.

.:: POGOŃ .: 1948 :. SZCZECIN ::.
papryk
Kibic
Na forum od 8706 dni

**

Odp: Czemu? - 26/11/2002 16:35
Aż nie chce mi się nic pisać....

Gondor jest głową, Werner ustami, a Mikulski był jedną ręką.
15 kolejek oddaje chyba całą powagę sytuacji???!!!!

p.s. Jeśli Gondor zaznaczył na wstępie że przyszedł do Szczecina tylko po to aby zarobić kasę ( w nieistotny sposób ) to chyba tylko gorzej świadczy o nim samym?!

A ostatni pierwszymi będą... Anioł
A Pogoń w sercu mym na zawsze... :red:
Stary
Kibic
Na forum od 8870 dni

**

Odp: Czemu? - 26/11/2002 17:55
Ja tez nie mam mu wiele do zarzucenia. W koncu to miasto znalazlo i zgodzilo sie na takiego inwestora. To przeciez nie jego wina, ze ani nie pala miloscia do pilki ani tez sie na niej nie zna. Funduszy na niepewny interes tez przeciez z rekawa nie wytrzepie.

Jest jednak inna kwestia. Gondor powinien zdawac sobie sprawe z odpowiedzialnosci jaka na siebie bierze. Pogon to nie zabawka za 20 zlotych, ani tez klub zuzlowy z ledwie kilkuletnia tradycja. Pogon to 50 lat historii, to duma regionu i wielkie grono ludzi, ktorym jej los lezy na sercu. Widzac, ze popelnil bledy w doborze wspolpracownikow jako menadzer powinien reagowac bardziej zdecydowanie - tymczasem on nadal twierdzi, ze nic sie nie stalo i jeszcze wszystko da sie naprawic. Mam mu za zle, ze zamiast budowac klub nowoczesny, oparty na sprawdznych wzorcach w innych krajach (nie koniecznie tych ekonomicznie wyprzedzajacych nas o lata swietlne) stawia na pokolenie ludzi, ktorze w polskiej pilce przegrali juz wszystko. Na dodatek pozbawil klubu wszystkich niemalze pracownikow, ktorzy w prace dla Pogoni wkladali cale swoje serce i entuzjazm.

Gondor to czlowiek otwarty (o ile tej otwartosci nie udaje), mozna sie z nim dogadac i tylko dlatego nie chcialbym go definitywnie skreslac. Ktos jednak musi mu wyperswadowac, ze towarzystwo Wernerow, Paszynskich czy innych Dziegielewskich to towarzystwo dla Pogoni nieodpowiednie. Ktos musi mu wskazac jak nalezy obchodzic sie z takim klubem jak Pogon.

ble2
Kibic
Na forum od 8661 dni

Odp: Czemu? - 27/11/2002 12:37

> Pogoń to klub z ponad 50 letnią tradycją, klub któremu już nie tylko grozi II
> liga a może nawet upadek. Wiadomo co bedzie jak miasto nie podpisze umów. A
> jeżeli podpiszą niech zastrzegą w UMOWIE, zerwanie, jezeli pod koniec sezonu
> okaże się, że Szczecin niem już I ligi.

Właśnie o to mi chodzi. Pogon istnieje ponad 50 lat, a gdzie sa jej kibice??? Z calym szacunkiem dla prawdziwego kibica, ale mi tez nie chcialo by sie grac jakbym wyszedl na boisko pierwszoligowej druzyny i zobaczyl na trybunach 600 osob.

avelyn
Kibic
Na forum od 8475 dni

Odp: Czemu? - 27/11/2002 12:50
domerl17- a kto jest winien temu, ze przyszlo 600 osob? Na eLchu było nawet sporo, a jak grali,he?
Uważam, ze jak Gondor dostanie te glupie tereny to wtedy wzmocni Pogoń i zrobi z niej klasowy klub.
A tak w ogole to miasto powinno w umowei zaznaczyc,ze MKS ma byc w pierwszej lidze i to na jednym z pierwszych miejsc, moze nie w tym sezonie ale w nastepnym!
Gondor ostatni powiedział, że zuzel niekoneicznie musi byc na stationie MKS'u

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
vitos
Kibic
Na forum od 8716 dni

Odp: Czemu? - 27/11/2002 12:57
Zapomnieliście chyba kto za tym wszystkim stoi?
Za 3-4 lata będzie lepiej, chyba że sie pan PŁOSKOŃ rozmyśli...
Bo nawet miasto ustapi inwestorowi, który będzie chciał z 3-cio ligowej Pogoni zrobić All Stars Team.. ;)
-wiem,wiem - marny dowcip ale takie są realia: Pogoń spaść MUSI żeby była możliwość wyprania pieniędzy poprzez jej awans

pozdro dla KIBICÓW Pogoni.

Werner ! Co ?! Ty wiesz co...

***** Kibicuję Pogoni, reszta się nie liczy *****
RAFek
Kibic
Na forum od 8886 dni

**

Odp: Czemu? - 27/11/2002 13:45
Pan Les Gondor przychodząc do Pogoni miał komfortową sytuację. Kibice,
dziennikarze, politycy, działacze, środowisko sportowe Szczecina, dość miało
już konfliktów z Sabri Bekdasem i oczekiwało NORMALNOŚCI w klubie nazywanym
nie bez przyczyny DUMĄ POMORZA.
Rzeczywistość zafundowana nam przez jego ekipę i jego rządy przerosła nasze
najczarniejsze wizje i scenariusze.

Jak mnie pamięć nie myli, to na spotkaniu z kibicami, pane prezes był raczył
stwierdzić, że trener Mikulski to świetny fachowiec, a zmiana na jego
stanowisku nastąpiła dlatego, że:
”trzeba było coś zmienić, bo tego żądali kibice i dziennikarze. Gdyby nie
to, to Albin reaklizował by razem z PP Wernerem i Gondorem sławetny plan 3
letni...

Rozumiem, że tylko krowa nie zmienia poglądów, ale...
Leszek, bez jaj. Sam przyznałeś, że nie znasz się na piłce. Niestety widzimy
tego efekty. Nie potrafisz także dobrać sobie odpowiednich współpracowników
(Werner, Mikulski) co dyskwalifikuje Ciebie jako sprawnego szefa i menagera
firmy.
Finanse też leżą (vide zajęcie akcji za dług wynoszący 100 000zł (należność
główna)), więc konkluzja jak powyżej.

Do tego okazuje się, że na żużlu również się nie znasz, próbująć przebudować
stadion piłkarski na (i) żużlowy.
Druzgocące opinie fachowców od żużla mam na piśmie - nie chodzi tu
bynajmniej o samą możliwość przebudowy (w końcu z równym powodzeniem można
zaadaptować wysoką trybunę na skocznię narciarską - z powodu notorycznego
braku śniegu w tym regionie kraju pokrytą igielitem, zeskok w kierunku
Twardowskiego), ale o celowość budowy toru, który spowoduje, ze rozgrywane
na nim zawody będą nudne i kiepsko widoczne dla publiki...

Jednak najważniejsze słowa padły w wywiadze, który ukazał się w
dzisiejszym "Kurierze"

(Les G. o sytuacji w Pogoni)
Nie uważam, by działo się źle. Wszystko idzie w dobrym kierunku. No
oczywiście poza wynikiem sportowym.

(Kurier)
W umowie spółki jest zapis o utrzymaniu I ligowej drużyny piłkarskiej a
zespół spisuje się fatalnie (...) Wcale nie jest powiedziane, że marsz w dół
zakończy się na II lidze.

(LG) Pożegnamy się z wieloma piłkarzami, weźmiemy innych, lepszych.

A SPADEK CHOĆBY I z II LIGII NIE BĘDZIE TRAGEDIĄ.

Ważne by spółka zaczęła funkcjonować na zdrowych, ekonomicznych zasadach

Sytuacja jak widac jest prosta - nie interesuje nas drużyna Pogoni i jej
los - NAWET SPADEK DO III ligii - grunt, zeby dostać grunt i rozkręcić
interes - TU JUŻ NAWET SPORT NIE JEST DODATKIEM DO KOŻUCHA...

Prezydencie Jurczyk - nie jestem Twoim fanem, ale konkluzja działań
pseudobiznesmenów, może być tylko jedna - żadnych terenów bez wyników
sportowych, czytelnych jasnych planów finansowania na przyszłość i
utrzymania drużyny ”;Pogoni” w ekstraklasie PIŁKARSKIEJ - nie żużlowej...
ŻADNE PLANY TRZYLETNIE NAS NIE INTERESUJĄ.

Jeżeli LG i jego mocodawcy nie są zainteresowani losem
pierwszoligowej "Pogoni" - to nie ma po co prowadzić z nimi dalszych
negocjacji. W końcu te tereny o które teraz kruszymy kopie, miały
być "wianem" i "posagiem" biednego klubu z Twardowskiego. Oddanie ich osobom
niekompetentym, bez grosza przy duszy, będących wyłącznie pośrednikiem w
niejasnych transakcjach( kłania się sprawa Polmo - właściciel(?) Paszyński -
pośrednik(?) Gondor) - mija się chyba z celem...

RAFek
100%EG
Pogoń Walcząca (ta z kotwicą)

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
aRe
Kibic
Na forum od 8616 dni

**

Odp: Czemu? - 28/11/2002 15:39
Leszek chce tereny i żużel w Szczecinie..... pomysl przecież to widać.

Pogoń ponad wszystko !!!
A..
Kibic
Na forum od 8568 dni

Odp: Czemu? - 28/11/2002 15:47
Podsumujmy to tak :D Miesieczne utrzymanie Rodrigueza kosztowalo (na szczescie "kosztowalo":)) ok 50 tys. zlotych !! To chyba wszystko tlumaczy.Kto takiego jelenia za tyle kasy zakontraktowal? Mikulski+Werner go wypatrzyli - Gondor parafowal kontrakt.Wiec wina wszystkich tych 3 cymbalow.

Nie wierze ze za 50 tys. zl miesiecznie nie utrzymalibysmy Dymka,Kaczora i Ławy jednoczesnie...a to przynajmniej byli pilkarze sprawdzeni i przywiazani do barw !
I nie wierze ze zawodnicy typu Kompała,Krol(z Amiki) nie zagrali by w Pogoni przykladowo za 40 tys miesiecznie.A chyba tacy zawodnicy gwarantuja utrzymanie a nie jakies odpady z 5 ligi niemieckiej
A swoja droga co to sie w tej Posce narobilo 50 tys. za utrzymanie takiego głąba :(...paranoja.

[Ostatnio edytowane przez Al: 2002-11-03 15:55] [Ostatnio edytowane przez Al: 2002-11-04 16:03]

Gradus
Kibic
Na forum od 8549 dni

Odp: Czemu? - 28/11/2002 16:04
> Podsumujmy to tak :D Miesieczne utrzymanie Rodrigueza kosztowalo (na szczescie
> "kosztowalo":)) ok 50 tys. zlotych !!

W Glosie napisali, ze KILKUMIESIECZNE (a nie miesieczne) utrzymanie kosztowalo ok 50 tys. zl.

- 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1769103565 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005