Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Misiura o Mikulskim. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Arthur X
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8568 dni

**

Misiura o Mikulskim. - 16/10/2002 13:54
Rozmowa z Mariuszem Misiurą wychowankiem Pogoni, obecnie piłkarzem III-ligowego Znicza Pruszków.

- Wiosną grałeś w I lidze, teraz trafiłeś do przeciętnego III-ligowego zespołu. Ekstraklasa to dla ciebie za wysokie progi?

- Mam żal do trenera Mikulskiego. Od samego początku, gdy tylko pojawił się w Pogoni, trener w ogóle nie zwracał uwagę na piłkarzy młodszego pokolenia. Nie odzywał się do nas, traktował jak powietrze. Pod koniec okresu przygotowawczego, mnie i Godrasowi, zabronił nawet treningów z drugim zespołem. Podejrzewam, że była to jego reakcja na fakt, że wbrew jego decyzji nie chciałem przejść do III-ligowego KP Police.

- Ostatecznie wylądowałeś jednak właśnie w III lidze.

- Tylko i wyłącznie dzięki Dariuszowie Dźwigale. "Dźwigu" podał mi pomocną dłoń. Zaproponował, że znajdzie dla mnie jakiś klub w okolicach Warszawy. W Okęciu trener Masztaler miał już domkniętą kadrę. Miejsce znalazło się w Zniczu Pruszków. W sześciu spotkaniach zdobyłem trzy bramki, zaliczyłem kilka asyst. Mam pewne miejsce na prawej pomocy. Ale występy w Zniczu to nie jest szczyt moich sportowych marzeń.

- Znicz Pruszków to ponoć ulubiony klub miejscowych mafiosów...

- Nic mi o tym nie wiadomo. Faktem jednak jest, że w Zniczu finansowo nie jest źle. W Pruszkowie zarabiam dwa razy więcej niż wówczas, gdy w grałem Pogoni w I lidze. Nie robię z tego tajemnicy. Miesięcznie otrzymuję na rękę 2200 złotych, do tego dochodzą premię za mecze. Klub wynajmuje mi także kawalerkę. Pod względem finansowym nie mam powodów do narzekania.

- Jak długo zostaniesz w Zniczu?

- Mam nadzieję, że tylko do końca rundy jesiennej. Zimą będę się starał trafić co najmniej do II ligi. Nie chcę żeby to zabrzmiało nieskromnie, ale uważam, że mam umiejętności predysponujące mnie do gry w wyższej niż tylko III lidze.

- W sobotę byłeś na meczu KP Police - Błękitni Stargard. Przyjechałeś do Polic specjalnie na ten mecz?

- Rozpocząłem zaoczne studia, kierunek ekonomia na Akademii Rolniczej w Szczecinie. Akurat miałem zjazd, a w przerwie pomiędzy zajęciami znalazłem chwilę, aby wpaść do Polic. Rozmawiałem z Godrasem, który razem ze mną grał w Pogoni. Jest załamany faktem, że przyszło mu występować w KP. Równie smutną minę ma Mysona, grający w IV-ligowej Zorzy Dobrzany. Jestem przekonany, że nasza trójka poradziłaby sobie w dużo lepszych zespołach, a Mikulski wszystkim nam wyrządził krzywdę. Ale nie załamujemy się. Mam nadzieję że swoją dobrą grą udowodnimy mu w jakim był błędzie.

Rozmawiał: Dariusz Jachno, 16 października 2002 r.

P.S.
Co raz mniejszym szacunkiem daze tego trenera .

Paulinus
Kibic
Na forum od 8545 dni

Odp: Misiura o Mikulskim. - 16/10/2002 17:22
Szkoda mi Mariusza, mam nadzieję ,że faktycznie trafi do lepszego klubu.

"CSWD" i to się nie zmieni....
Adrian PS
Kibic
Na forum od 8957 dni

**

Odp: Misiura o Mikulskim. - 16/10/2002 18:34
a mi ich wszystkich szkoda, byli emocjonalnie zwiazani ze Szczecinem i pewnie ze Szczecinem wiazali swoja przyszlosc. Niestety przyszedl Mikulski i .... po marzeniach :(
Smutne ale prawdziwe.

Hold skladam temu miastu...
Arthur X
Kibic
Na forum od 8568 dni

**

Odp: Misiura o Mikulskim. - 16/10/2002 19:15
'I jak do tego jeszcze dorzucimy flage "SZACUNEK"ktora tak go w oczy klula i podejrzenia o pobieranie kasy od pilkarzy za gre w skladzie to
nie nic dobrego nie mozna powiedziec o "TRENERZE SUKCESU"(ale jakie sukcesy???).
Co sie stalo z tym bylym skromnym czlowiekiem od poprzedniego pobytu w Pogoni.Mial wielkie zaufanie i szacunek nie mniejszy niz Kuras u szczecinskich kibicow mimo to potrafil wszystko to stracic w bardzo krotkim okresie czasu.

Steryd
Kibic
Na forum od 8827 dni

**

Odp: Misiura o Mikulskim. - 16/10/2002 23:40
Mikulski troche mi przypomina Bonka.Niby cos robi,a tak naprawde nic z tego dobrego nie wynika.Tak samo jak Boniek za wysoko nosi glowe i uwaza sie za pana i wladce.A w rzeczywistosci nie ma pojecia o trenerce(pisalem juz o tym jakis czas temu).Dobrze,ze juz go w Szczecinie nie ma.W Polonii i w Orlenie tez sie na nim przejechali.

1948
realny
Kibic
Na forum od 8566 dni

*

Odp: Misiura o Mikulskim. - 17/10/2002 13:55
Wszystko to bardzo przykre, ale niestety prawdziwe

- 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1769124083 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005