| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Gdzie miał być stadion "Pogoni Szczecin" - 05/09/2002 17:17
Z obiektu przy ulicy Twardowskiego portowcy korzystają od początku lat piećdziesiątych. Zanim jednak stadion i towarzyszące urządzenia stały sie reprezentacyjnym miejscem organizowania imprez sportowych w Szczecinie , upłyneło sporo czasu.
Początkowo Dyrekcja Odbudowy Szczecina powołana przez Rząd uważała , że najlepszym centralnym miejscem bedą tereny , nieopodal szpitala przy
Uni Lubelskiej.
Wydział techniczny Zarządu Miejskiego wykonał szereg robót przygotowawczych , opracowano nawet kosztorys , który przewidywał budowe obiektu na ponad 60 tyś. widzów..!!!!!
Pomysł jednak nie wypalił nie wiadomo z jakich przyczyn!!!!!!!!
ciekawe co!!!!!!!!!
[Ostatnio edytowane przez kibol: 2002-09-09 21:18]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Gdzie miał być stadion - 05/09/2002 19:23
> Tez slyszalem o tym jakis czas temu.Nie wiem czy stadion mial byc na 60 000 ale
> po rozmiarach wykopu/niecki obok szpitala mozna sadzic ze trybuny byly by
> sporych rozmiarow.
A dlatego obok szpitala żeby kibice którzy się będą naparzać mieli blisko do miejsca gdzie mogliby wyleczyć rany )
|
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
PO - PiS 9:6 F*CK ! F*CK !
Mordę może mam nie w tamburyn, ale mam zasady
|
|
|
|
Odp: Gdzie miał być stadion - 05/09/2002 19:28
> > Tez slyszalem o tym jakis czas temu.Nie wiem czy stadion mial byc na 60 000
> ale
> po rozmiarach wykopu/niecki obok szpitala mozna sadzic ze trybuny byly by
> sporych rozmiarow.
A dlatego obok szpitala żeby kibice którzy się będą
> naparzać mieli blisko do miejsca gdzie mogliby wyleczyć rany )
Co do kibicow ktorzy lubia sie "naparzac"to najlepsza dla nich lokalizacja stadionu powinna byc przy szpitalu na ulicy Broniewskiego .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Gdzie miał być stadion - 05/09/2002 21:55
Dołek tam jest ładny Tylko troche za blisko szpitala... wiecie.. hałasy itp. wiec raczej dziura tam pozostanie nieruszana.
|
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Gdzie miał być stadion - 09/09/2002 09:38
Mieszkam przy gorkach czyli przy tym dole co mial byc tam stadion ale t mial byc stadion niemiecki a Polacy niemaja keszu a pozatem niezrobia tam juz stadionyu bo obok jest szkola .... Jak tam chodze do tej szkoly ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Gdzie miał być stadion - 09/09/2002 19:28
Kocek, masz rację.Cieekawe czy przy tym zadaszeniu jeszcze czegoś nie spieprzą. Zobaczymy. Chociaż trzeba przyznać że w porównaniu z większością stadionów np. Legii, Ruchu, Lecha NASZ STADIAON ma dobrą widoczność z całych trybun. No , z Anfield Road nie porównuję oczywiście.
|
21:37
|
|
|
|
Odp: Gdzie miał być stadion - 09/09/2002 19:42
> NASZ STADIAON ma dobrą widoczność z całych trybun.
Nie powiedzial bym. Na dole sobie nie posiedzisz.. kraty... tak samo kraty oddzielajace te "duze sektory" (1-2,3-6,7-8 itd..) przeszkadzaja
|
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
|
|
|
|
Odp: Gdzie miał być stadion - 10/09/2002 19:24
mi chodziło o widoczność i nachylenie. Kraty to rzeczywiście problem. Ale ja pamiętam mecze bez krat tzn. były dużo niższe i było ich mniej i pewno mi teraz jest jeszcze trudniej je tolerować. Pozdrawiam.
|
21:37
|
|
|
|
Odp: Gdzie miał być stadion - 11/09/2002 02:05
Jest jeszcze jeden taki punkt w Szczecinie na stadion może nie na 60.000 miejsc ale na 20.000 chyba by się nadał. Codzi mi o tereny przy Gontynce. Dół już jest, bramki są (a raczej były). W pobliżu basen lepszy niż na Twardowskiego.
|
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
PO - PiS 9:6 F*CK ! F*CK !
Mordę może mam nie w tamburyn, ale mam zasady
|
|
|
- 1
- 2
-
|