| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
To chyba o Mikulskiego chodzi??? - 04/09/2002 16:45
Ciekawy wywiad zamiescil P.S. z Wojciechem Szymanskim wlasccielem - prezesem zakladu miesnego i klubu pilkarkiego LUKULLUS SWIT N.Dwor Mazowiecki.
Oto fragment :
-Jakiś czas byłem w klubie wiceprezesem, różnie nam się wiodło, w zależności od trenera. Po tylu latach własnych przemyśleń o piłce dochodzę do wniosku, że teraz bym nie zatrudnił polskiego trenera do prowadzenia zespołu.
- Dlaczego?
- Każdy polski trener ma jakieś układy z piłkarzami i ściąga ich do klubu. Zawodnicy ci nie zawsze bywają lepsi od tych, którzy już są na miejscu. Piłkarze muszą płacić trenerom, aby wpuścił ich na boisko. Patrząc na to wszystko, raczej nie zatrudnię już Polaka. Szkoleniowiec zagraniczny nie zna układów w polskiej piłce. Latem to właściwie ja ściągnąłem do Świtu piłkarzy, bo wiedziałem, co kto umie. Trener tylko mówił - ten się nadaje, a ten nie.
Tak jakos skojarzylo mi sie z naszym bylym trenerem Mikluskim http://sports.pl/gazeta/iso/pilka_nozna_8.htm ]
[Ostatnio edytowane przez Arthur X: 2002-09-04 16:47] [Ostatnio edytowane przez Arthur X: 2002-09-04 16:48]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|