| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Liczka nie dla Pogoni - 03/09/2002 16:49
W czoraj wieczorem ważyły się losy szkoleniowca Pogoni Szczecin Albina Mikulskiego. Prawdopodobna decyzja o zdymisjonowaniu tego trenera i powołania jego następcy zapadła jednak po zamknięciu tego wydania "ŻYCIA".
Ustaliliśmy jednak, że już w niedzielę dyrektor sportowy Pogoni Piotr Werner prowadził rozmowy z kandydatami na to stanowisko.
- Ja tylko umawiałem się na kawę - powiedział wczoraj z uśmiechem Werner.
Jego zaproszenia nie przyjął Werner Liczka, do którego zadzwonił w pierwszej kolejności.
- Pan Werner zatelefonował do mnie w niedzielę i zaproponował objęcie funkcji trenera Pogoni. Taka oferta to dla mnie zaszczyt, ale - niestety - musiałem odmówić, ponieważ do końca 2003 roku mam podpisany kontrakt z czeską federacją na prowadzenie kadry młodzieżowej. Specjalna klauzula w umowie pozwalała mi ją rozwiązać wyłącznie w przypadku otrzymania propozycji pracy z pierwszą reprezentacją, oczywiście również poza granicami kraju. - poinformował "ŻYCIE" Liczka, który jeszcze kilka tygodni temu był wymieniany przez dziennikarzy jako jeden z kandydatów na nowego selekcjonera polskiej drużyny narodowej.
Wczoraj w Pogoni odbyło się zebranie zarządu, na którym negatywnie oceniono pracę Albina Mikulskiego.
- Drużyna zamiast grać lepiej, gra coraz gorzej. Niestety widać, że pan Mikulski nie radzi sobie z prowadzeniem tego zespołu. Do Pogoni trafiają coraz lepsi piłkarze, a efektów nie widać. Na wyniki zebrania i decyzję w sprawie trenera trzeba jednak jeszcze chwilę poczekać - powiedział wczoraj "ŻYCIU" w późnych godzinach wieczornych prezes szczecińskiego klubu Les Gondor.
Marcin Harasimowicz
|
|
|
|
|
Odp: Liczka nie dla Pogoni - 03/09/2002 17:09
szkoda bo cenie tego trenera za prace w warszawskiej Polonii osiagnal tam przecież z przeciętnym zespołem bardzo dobry wynik,a i gra "czarnych koszul" nie męczyła kibiców...
|
...a świstak siedzi i pali ze sreberka :smoking:
|
|
|
|
Odp: Liczka nie dla Pogoni - 03/09/2002 18:19
W jednym z wywiadow kiedy roztrzygaly sie losy trenera rep.Polski(jednym z kandytatow byl Liczka) dobrze nam znany i niezbyt szanowny "TRENER SUKCESU" podwazal w dosc zdecydowany spsob warsztat trenerski Liczki.
Przy okazji porownujac i wywzszajac pod niebiosa swoje "osiagniecia" z zespolem Polonii .
Szkoda ze Liczka nie zgodzil sie objac stanowiska trenera Pogoni .To dopiero byl by dyshonor dla Mikulskiego.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Liczka nie dla Pogoni - 03/09/2002 19:30
> Arthur X widze ze za morzem aktynie martwisz sie o losy klubu !! cool
Wku...ny chodze juz od kilku dni za kazdym razem kiedy wchodze na strony o Pogoni to z wielka obawa co nowego wymyslil jeden idota(czyt.Gondor)z drugim(@:#&8*%Werner).I nic nie mozna zrobic na ich kolejne popier...e decyzje,nic czlowiek bezradny sie czuje.
|
|
|
|
- 1
-
|