"Wybawiciel" Pawlak - 28/05/2002 11:16
Stało się to, co każdy-średnio inteligentny kibic przwidywał i dlatego nie uczestniczył w pracach 'potworka" Sympatyków Pogoni z p.Pawlakiem i Kozakiem na czele. Od samo powstania tego "klubiku" było wiadomo, że to się stanie tj. start w wyborach samorzadowych(vide: zapis w statucie stowarzyszenia). Znalazł sie odpowiedni powód i nie przypadkowy czas i miejsce więc z "hasłem na sztandarach" ww panowie idą do wyborów "ratować Pogoń" tylko, że skończy się to przejściem tego towarzystwa na trybunę VIPowską, wspólne drinki i szwedzki bufet w przerwach meczu i uściski dłoni z Trokowskim, Kołodziejskim itp. "elementem". Abstrahuje od typowej prywaty p.Pawlaka uprawianej na Twardowskiego (kioski z pamiątkami i próba przejęcia spożywki tj.punktów sprzedaży kiełbasek itp.) tylko że ten człowiek i kilku mu podobnych, to ludzie kompromitujący Pogoń jeżeli nie daj Boże dostaliby się do Rady Miasta - wielu z nas kibiców ma znajomych wśród radnych obecnej kadencji i doskonale wie jakie są reakcje na wystapienia p.Pawlaka i jakie ma tam poważanie. Panie Pawlak, frak leży dobrze na gentlemanie dopiero w trzecim pokoleniu a epoka "szybkiego uwłaszczania" już dawno minęła! Tylko do tego trzeba jeszcze skończyć szkołę i przeczytać parę książek ... nie wystarczy być "szefem" dla kilkudziesięciu nastolatków. Charakterystycznym w tym całym zamieszaniu jest również to, że kiedy przeczytałem o "spontanicznie zewołanym zebraniu sympatyków Pogoni" przez moment wydawało mi się, że ktoś faktycznie zaanalizuje obecną sytuację i podejmie kroki "godne" kibica (jak w Krakowie?) a wyszło jak zwykle to samo czyli p.Pawlak z kolesiami chciałby zasiąść w Radzie Miasta, wejść w układziki typu: Wicie, rozumicie kolego Pawlak - jak będziecie cicho z tą Waszą Pogonią to może coś Wam skapnie jak Gondorowi odpuścimy w końcu te tereny albo dostaniecie -oczywiście przez Waszą rodzinę- miejsce w Radzie Nadzorczej firmy X który będzie budować centrum handlowe na Twardowskiego..." Czy zastanawiał się ktoś, jaki argument wymyśliłby p.Pawlak w sprawie decyzji o startowaniu wyborach, gdyby Gondor poukładał się z Bekdasem 2-tygodnie temu i MKS "byłby wyleczony"? Powołaliby się na statut? I niech nikt mi nie wypisuje o zajebistych zasługach Pawlaka w organizacji "ruchu kibicowksiego" bo koleś ma takie poważanie, że nie potrafi zebrać tych wszystkich małolatów i ustalić jedno, ostateczne miejsce na "piekiełko" - ciekawe czym jest zajęty? Za moich czasów (lata 80-te), jeździlismy razem na "metalowe" koncerty, trochę na motorach i siedzieliśmy wszyscy razem na stadionie w jednym sektorze. Był (jest!)MAX, który miał szacunek bez żadnych wyborów do Klubu Kibica a do Poznania, Łodzi czy na Śląsk wyjeżdżało się jak na "Świętą wojnę" i jakoś nigdy nie przypominam sobie w tym towarzystwie pp.Pawlaka i innych "przyszłych radnych"... Jedno wielkie gówno! Tylko czemu ktoś chce je przemalować na bordowo-granatowo?
Odp: "Wybawiciel" Pawlak - 28/05/2002 11:57
Oczywiście, że stało się bo się stac miało.Żal tylko tej masy małolatów po plecach których wspinaja się chętni na samorządowe (granatowo-borbowe) koryta.Ja to rozumiem ale wkurwia mnie jak ktos robi mnie w balona i pierdoli o ratowaniu klubu choć ma to w dupie - sorry, raczej na planie trzecim, tak przy okazji nachapania się łatwej kasy cos mioże wyjdzie,a jak nie ,to wiecie, siła wyższa... Dobro Pogoni hehehehehe...
PS.JuN zlikwiduj te pierdolone buźki machające bo nie można nawet poabstrahować na forum ani poklnąć.
Odp: "Wybawiciel" Pawlak - 28/05/2002 13:19
Oldboy kto ci broni przyjsc na spotkanie KSPS i zglosic akces do kandydowania do RM. No kto ?
Nie lubie takich facetow jak TY
Moze zabralbys sie do pracy na rzecz ratowania Pogoni !
A nie tylko piszesz i piszesz
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Odp: "Wybawiciel" Pawlak - 28/05/2002 15:14
OldBoy - zgadam sie w 100%.Glownie przez nich zrobil sie piknik i niezgoda.Kazdy tylko patrzy w swoja kieszen albo rzuca drugiemu klody pod nogi.Zero w Pogoni organizacji czegokolowiek wsrod kibicow.Nie ma nawet ludzi ktorzy chcieliby cokowiek zrobic.Nie ma tej "ekipy" z lat 90-tych kiedy kazdy praktycznie kazdego znal i wspolnie sie dzialalo.Jest jedna wielka kicha.
Odp: "Wybawiciel" Pawlak - 28/05/2002 15:19
W sumie to uwazam, ze dobrze jest miec "swojego" w RM. Nie musi byc mgr. albo Bog wie kim jeszcze. Zeby tylko "dobrze" dzialal na rzecz Pogoni i miasta. W koncu to bedzie nasza wizytowka. Zeby umial czytac, pisac i byl wygadany bo to w dzisiejszych czasach jest bardzo potrzebne. OldBoy przeanalizoj to co napisales i odpisz czy rzeczywiscie tak myslisz.
Odp: "Wybawiciel" Pawlak - 28/05/2002 15:47
jezu ludzie czy wy wszyscy nie widzicie ze pawlak to pała ktora chce sie dorobic kosztem Pogoni !!! Dlatego tez zgadzam sie w 100% z autorem tematu
Odp: "Wybawiciel" Pawlak - 29/05/2002 10:23
CzarekB - cyt. ".... nie kubisz takich facetów jak ja....." - a jakich Czaruś lubisz ?
a tak poważnie - byłem członkiem tego "potworka" klubu kibica, byłem na 2-3 zebraniach i zrezygnowałem po wyborach, jak zobaczyłem: kto się tam dostał i w jaki sposób była układana lista kandydatów do wyborów zarządu stowarzyszenia. Dostałem odpowiedź PO CO powstało Stowarzyszenie. Dlatego - Czaruś - jeżeli nie lubisz takich facetów jak ja to na pewno powinieneś zostać fanem Marka P. To facet w sam raz dla ciebie ....
Odp: "Wybawiciel" Pawlak - 29/05/2002 11:34
SPeeD - mogę przeanalizować to co Ty napisałeś gdyż swój tekst, przeczytałem przed wysłaniem kilka razy. Dlatego - odpowiadając Tobie - potrzebni są w RM ludzie którzy GODNIE i PROFESJONALNIE będą reprezentować nasz klub w tym gremium - niestety, w tym składzie personalnym, który zapewne miłościwie nam panujący Marek P. obwieści - będą kandydaci pokroju jego samego lub p.Kozaka rozwociciela Coca-Coli. Będą też zapewne osoby wybitne i jak zauważyła to już jedna z gazet "już umazani w polityce" tzn. w poprzednich wyborach startujących z jednego z komitetów wyborczych - bez powodzenia. Mechanizm jest jak zwykle prosty - dorwać się do koryta za wszelką cenę. Ci sami ludzie, gdyby mieli np. działki w okolicach Twardowskiego, staliby się kandydatami Komitetu Wyborczego Działkowców z równie silną motywacją do startu w wyborach dla ratowania działek. Faktem jest, że np. w jebanym Lechu do rządów doszli chłopaki ganiający kiedyś z szalikami i jeżdżący na awantury - nierzadko też, dostający po plecach od psiarni, co oznacza, że ludzie się zmieniają vide ich obecne osiągnięcia w wprowdzeniu Lecha do ekstraklasy i -nie ukrywajmy- zorganizowaniu kibiców KKSu i samego dopingu do poziomu np.Legii - jednak będąc na 2-3 zebraniach "Towarzystwa adoracyjnego p.Pawlaka" zwanego KSPS, nie znalazłem tam osób, które właśnie w sposób godny byłyby w stanie reprezentować kibiców MKS w RM Szczecina. Od początku wśród kandydatów na członków Zarządu tego Stowarzyszenia, widać było prywatę i wzajemne wysuwanie swoich kandydatur - czyli w przerwie obrad, na balustradzie przy salce wynajmowanej na Twardowskiego trwały "logistyczne układanki" typu: "...dobra Chłopaki X zgłasza z sali Y-ka..." - po czym Y wspaniałomyślnie zgadzał się na kandydowanie do zarządu Stowarzyszenia. Uważam, że "obrona' Pogoni a właściwie reprezentowanie Pogoni na poziomie samorządu lokalnego nie jest porównywalne z załatwieniem pociągu specjalnego do Poznania lub W-wy ani zorganizowanie ogniska w Przytocznej gdzie Zarząd KSPSu dyskretnie, od zaplecza odbierał piwo z budki dla "własnych potrzeb" chociaż organizacja tej imprezy przed meczem z Amiką była kosztem poniesionym przez cały KSPS a więc ze składek jej członków. Na tym poziomie już widać kto będzie "zbierał śmietankę" z uczestnictwa w pracach RM .... Dalej - p.Kozak, który "chyba zgodzi się " kandydować do RM po wystawieniu jego kandydatury przez któregoś z kolesi, nie potrafił zapanować nad pirotechniką w czasie jednego z pamiętnych meczy, doprowadzając do zapalenia własnych barw! Widziała to całą piłkarska Polska! Kozak był personalnie za te sprawy odpowiedzialny- a teraz będzie kandydował do RM ... kpina. Dlatego uważam, że lobbing na rzecz Pogoni w RM z ww personami to NIEPOROZUMIENIE! Rozsądniejszym jest "przeciąganie" na stronę MKSu obecnych (oczywiście jest już za późno) i przyszłych radnych, wymuszając na nich konkretne działania. Przecież wszyscy ci kandydaci wywodzą się z jakiś środowisk, organizują spotkania przed wyborcze i tam należałoby wysłać (zgodnie z miejscem zameldowania czyli okręgiem wyborczym) przedstawicieli KSPS, których zadaniem byłoby wywarcie nacisku na przyszłego radnego tak, aby znalazło się w jego programie jako priorytet DOBRO Pogoni. Do tego dochodzi sprawa rozliczenia "już radnego" z wcześniejszych obietnic i tu widze rolę KSPS i p.Pawlaka z Kozakiem, tj. "...obiecywałeś przed wyborami że zajmiesz się Pogonią? To teraz do roboty kolego! Mamy dla Ciebie gotowy projekt współpracy np. z Bosmanem Szczecin lub Komfortem dot. sponsoringu. Przedstaw go gdzie trzeba, zorganizuj debatę w RM, mediach lokalnych. Dodatkowo umówiliśmy ci 2 spotkania z ewentualnymi sponsorami - jedno w Goleniowie z p.Drewnikowskim dealerem Citroena i Peugeota drugie w SweedWoodzie - pogadaj z nimi co i jak. A koszta wyjazdów pokryj z własnej diety bo m.in. dzięki poparciu KSPS dostałeś się kolego do RM i czas się odwdzięczyć" - to oczywiście przejakrawiony przykład - zamiast "kolego" możemy używać sformułowania "Szanowny Panie Mecenasie" itp. Ale chodzi o zasadę i "miejsce w szyku" tzn. Pawlak z Kozakiem tego nie widzą bo nie mogą (z racji poziomu inteligencji) i nie chcą (z racji czytej prywaty) zobaczyć, że do Rady Miasta NIE PASUJĄ. Tak samo jak nie widzą swojego "miejsca w szeregu" Pawlak z Kozakiem - jak nie będą mogli zobaczyć w kasie KSPSu ich diet poselskich, ci z was, którzy o to postulują! Przecież nie po to tam idą, żeby oddać tylko wziąść. Wystarczyło że Pawlak został "szefem" klubu kibica i kto sprzedaje pamiątki na Twardowskiego? Punkty Zakładów bukmacherskich to niby jak i skąd? A pozwólcie mu "wskoczyć wyżej' .... dlatego jestem za tym , żeby niektórzy z Was podtrzymali swoje zobowiązania i namawiali swoich rodziców do głosowania na ww panów - może wybiją Wam to z głowy i otworzą oczy na niektóre reguły rządzące tym światem .... Dobro Pogoni jest dla mnie czymś szczególnym, mój syn uprawia piłkę nożną ale przeniósł się ze Szczecina do Szkoły Piłkarskiej poza naszym regionem, gdzie praca z młodzieżą jest wartością nadrzędną a nie "kwiatkiem do kożucha" - mam tylko nadzieję, że kiedyś wróci jako zawodnik do silnego MKSu i będzie reprezentował ten klub w Lidze Mistrzów ale bez Pawlaka jako spikera przeszkolonego na kursie za nie swoje pieniądze i Kozaka palącego barwy Pogoni ... czego i Wam życzę ....
Odp: "Wybawiciel" Pawlak - 29/05/2002 16:48
W sumie to sie z Toba zgadzam. Ale i tak jestem za tym zeby ktos od "nas" byl w RM. Mozesz sie z tym nie zgadzac i nie bede tego krytykowal, masz prawo do wlasnej wypowiedzi i zdania. Ja uwazam tak Ty uwazasz tak, zreszta ilu ludzi tyle odpowiedzi.
Pozdrowienia.
To znaczy ... ? W przypadku Pana P. byłem jednym z wielu świadków pewnej kariery, która nie przekłada się na jakiś wielki sukces ogółu na dzień dzisiejszy, który go popierał swojego czasu. Jak poznam kierunek i powód refresza topic'u może coś więcej napiszę.
Odp: "Wybawiciel" Pawlak - 08/12/2005 14:56
W Radzie Miasta z pewnościa jest bardzo potrzebna grupa ludzi która będzie wywierała odpowiedni nacisk ... aby sprawy Pogoni nie były traktowane z przymrużeniem oka , spora część naszych Radnych nie zdaje sobie sprawy jak ważna dla Miasta Szczecina jest Pogoń Silna Pogoń taka z której wszyscy będziemy dumni ...
... bylo minelo. pawlak to pala, gosc do wyjebania w kosmos.
Oooo.... widze że chyba się z choinki urwałeś. Będą przeznaczać pieniądze? na co? chyba na swoje wielkie dupska, ja bym tam bojkotowł te pawlakowe sklepiki na Pogoni, gość zbija kabze na wszystkich, a tak poza tym nie zapomnimy mu sprzedanie kilku klientów od nas - typowy konfident który obrócił się plecami od starych kolegów z którymi jeszcze w latach 80 dymił na wyjazdach, lub powiedzmy że dymił. zresztą dużo bym o nim mógł pisać , ale już tyle razy o tym mówiłem że szkoda słów. Jak teraz słysze że ma startować do rady miasta to mnie krew zalewa.
Oooo.... widze że chyba się z choinki urwałeś. Będą przeznaczać pieniądze? na co? chyba na swoje wielkie dupska, ja bym tam bojkotowł te pawlakowe sklepiki na Pogoni, gość zbija kabze na wszystkich, a tak poza tym nie zapomnimy mu sprzedanie kilku klientów od nas - typowy konfident który obrócił się plecami od starych kolegów z którymi jeszcze w latach 80 dymił na wyjazdach, lub powiedzmy że dymił. zresztą dużo bym o nim mógł pisać , ale już tyle razy o tym mówiłem że szkoda słów. Jak teraz słysze że ma startować do rady miasta to mnie krew zalewa.
narodowiec, jedna uwaga
zerknij kiedy zostal napisany post przez KM, a bylo to........... w 2002 roku
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768827282 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.