| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Msza i przemarsz przez Szczecin. - 17/02/2002 22:29
ehe mi sie najbardziej podobalo pod koniec mszy i najbardziej po mszy tam bylo zajebiscie! Ale msza co ona moze pomoc moim zdaniem obciach na cala Polske... Jak trzoda to do Boga... Ale dobrze, ze cos probujemy! Nie siedzimy bezczynnie! Trzeba wszystkiego probowac!
|
MKS
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Msza i przemarsz przez Szczecin. - 18/02/2002 00:46
msza-żałosny pomysł.Zachowaliście się jak dewotki z Podkarpacia (tam nawet sracz musi być poświęcony).I to wazeliniarstwo wobec biskupa-fuuuuj !
Bardziej skuteczne byłyby modły w meczecie :-)))
Przemarsz-to co innego.Pokazaliście wierność klubowi (bo przecież tam widzieli was ci ludzie z okien,a nie na mszy).Pogoń żyje !
|
Pesto
|
|
|
|
Odp: Msza i przemarsz przez Szczecin. - 18/02/2002 08:47
Pesto nie przesadzaj...rowniez uwazam, ze msza to nie najlepszy pomysl, ale bylo to w sumie jedyne wyjscie zeby zebrac ludzi ktorzy mogliby pokazac sie na miescie, a zarazem zebrac w kosciele urzednikow miejskich, sportowcow i dzialaczy.W sumie to trzeba powiedziec ze wszystko ladnie sie udalo.Nawet w Katedrze odspiwewalismy POOGOON POGON POGON POGON POGON LALALALLALALALALALALALALAL   Wszyscy spiewali To bylo potrzebne.Napewno nie zaszkodzi klubowi.Szkoda ze pod urzad nie doszlo wiecej osob - wtedy Policja by sie slowem nie odezwala...
Forza Pogon!
|
|
|
|
|
Odp: Msza i przemarsz przez Szczecin. - 18/02/2002 15:18
I odbiło się to też w mediach... Kronika, TVN24, na pewno gazety szczecińskie. Przynajmniej widać że nie patrzymy na to z boku i staramy się działać.
:M:
|
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Msza i przemarsz przez Szczecin. - 20/02/2002 00:26
NA MSZE NIEZDAZYLEM ALE OD PL.LOTNIKOW UCZESTNICZYLEM W PRZEMARSZU I MUSZE POWIEDZIEC ZE TO BYL DOBRY POMYSL NA WIELU LUDZIACH ZROBILO TO WRAZENIE !!!
TAKIE AKCJIE SA POTRZEBNE CHODZ PRZYDALA BY SIE WIEKSZA FREKWENCJA!!
POZROWIONKA !!!
MKS NIGDY NIE ZGINIE !!!
|
PIJEMY AŻ JEBNIEMY !
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Msza i przemarsz przez Szczecin. - 21/02/2002 16:25
> msza-żałosny pomysł.Zachowaliście się jak dewotki z Podkarpacia (tam nawet sracz
> musi być poświęcony).I to wazeliniarstwo wobec biskupa-fuuuuj !
Bardziej
> skuteczne byłyby modły w meczecie :-)))
A ty co jesteś Żydem a może Arabusem .Gówno cię powinno obchodzić co robiliśmy w kościele, jak nie jesteś wieżący to nie komentuj tego.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
[img]http://republika.pl/tom_archiwum/GB.gif[/img]
|
Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.
|
|
|
|
Odp: Msza i przemarsz przez Szczecin. - 21/02/2002 17:29
Zibi, nie pokrzykuj - Pesto ma racje. Uciekanie sie do mszy na rzecz zespolu zakrawa na kpine. Moze nastepnym razem udajcie sie z pilgrzymka do Wojtyly - moze on cos wskora. Dzialanie moze przyniesc zamierzony efekt tylko wtedy jesli posiada ono elementy logiki. Nie wiam czym kierowaliscie sie robiac msze za Pogon, mi osobiscie to nie"podeszlo". I przestan sie podniecac ze ktos krytykuje dzialania religijne, mam juz dosyc sluchania bzdetow o tym jak wazny jest kosciol w roli mojego kraju. Mnie nikt nie pytal czy chce widziec (po raz ktorys z kolei) pana Karola.W i czy wyrazam zgode zeby placono z moich podatkow za ta wycieczke.Nie zyjemy w czasach Swietej Inkwizycji, gdzie za najdrobniejsze przewinienia czy slowa krytyki wobec kosciola i wiary, wysylano na stos. Widzisz stary, ja rozumiem ze chcieliscie przyciagnac uwage tym co robicie ale religia to bardzo delikatny temat i lepiej go nie mieszac do spraw codziennych - unikniemy konfliktow i zadraznien.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Odp: Msza i przemarsz przez Szczecin. - 26/02/2002 20:02
A McVeigh jak zwykle, choć ma rację przesadził.I ja zgadzam się z Pesto. Pompatyczne praktyki, zwłaszcza religijne wywołują u mnie raczej lekki uśmieszek na twarzy. Jednak raczej nie staram się tego komentować. Jeśli to komus potrzebne - niech śpiewa w kościele lub odmawia różaniec, Pogoni to nie pomoże. Przemarsze i manifestacje - raczej tak, ale bez chamówy i butelek bo wtedy jesteśmy tylko bandą podpitych meneli a nie ludźmi wyrażającymi swoje zdanie, obawy czy protesty.I to wtedy raczej szkodzi.A że msza to niezły efekt medialny to fakt.Tylko komu to potrzebne. I tak Bekdas wszystko trzyma w garści.Bez dwóch zdań.
Pzdr.
|
|
|
|
- 1
-
|