Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
malolat_ps
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8274 dni

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 18/08/2007 15:32

WNB napisał:  

Shivan napisał:  
Wszystko ladnie, pieknie i na pewno jest w tym co piszesz duzo racji, z tym ze mi to wyglada jakos sztucznie, to jak "kupowanie" kibicow, co jak widac jest skuteczne, tylko czy o to chodzi? Moim zdaniem wazniejsza jest jakosc nie ilosc. Ktos kto poczuje ta milosc sam a nie bedzie do niej namawiany. Zyjemy w swiecie gdzie wszystko zdawalo by sie na sprzedaz, czy potrzeba nam kibicow co dzis nosza barwy jednego klubu, a jutro innego? Czy jednym z elementow budowanej potegi maja byc przerzuty? Chyba nie o to wszystkim chodzi. Moim zdaniem Honoru nie da sie kupic.

My nie jestesmy jak Legion Rzymski ale jak Hunowie ;)

Chcesz więcej ,,ciekawostek" w stylu Nadmorski Fc,Szczecinek,Świnoujscie...???
Skoro Lech się wypromował i ściaga do siebie ludzi z tak odległych regionów,to puknijmy się w głowe i zapytajmy sami czy my też nie jesteśmy zdolni do takich rzeczy,a uważam że jesteśmy!!!
To musi być kompleksowe działanie min takie o którym wspomniałem pare postów wcześniej!!

a ja propouje tobie abys sam zaczol jezdzic na mecze Lecha i krzyz ci na droge !

i do calej reszty matolow to sie rowniez odnosi.... podobaja wam sie dzialania Lecha , ich FC itd... to ich stadion lezy przy ulicy blugarskiej napewno znajdziecie tam dla siebie miejsce !!!!

z frajerami kosa z przyjaciolmi sztama
IS
Kibic
Na forum od 7361 dni

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 18/08/2007 15:45
heh :]

avelyn
Kibic
Na forum od 8472 dni

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 18/08/2007 15:50
najlepiej jakby kibicami bylo jedynie 600 kumatych osob. reszta do lecha.

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
TradycjaZobowiązuje!
Moderator**
Na forum od 7399 dni

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 19/08/2007 14:02

malolat_ps napisał:  

WNB napisał:  

Shivan napisał:  
Wszystko ladnie, pieknie i na pewno jest w tym co piszesz duzo racji, z tym ze mi to wyglada jakos sztucznie, to jak "kupowanie" kibicow, co jak widac jest skuteczne, tylko czy o to chodzi? Moim zdaniem wazniejsza jest jakosc nie ilosc. Ktos kto poczuje ta milosc sam a nie bedzie do niej namawiany. Zyjemy w swiecie gdzie wszystko zdawalo by sie na sprzedaz, czy potrzeba nam kibicow co dzis nosza barwy jednego klubu, a jutro innego? Czy jednym z elementow budowanej potegi maja byc przerzuty? Chyba nie o to wszystkim chodzi. Moim zdaniem Honoru nie da sie kupic.

Skoro Lech się wypromował i ściaga do siebie ludzi z tak odległych regionów,to puknijmy się w głowe i zapytajmy sami czy my też nie jesteśmy zdolni do takich rzeczy,a uważam że jesteśmy!!!
To musi być kompleksowe działanie min takie o którym wspomniałem pare postów wcześniej!!

a ja propouje tobie abys sam zaczol jezdzic na mecze Lecha i krzyz ci na droge !

i do calej reszty matolow to sie rowniez odnosi.... podobaja wam sie dzialania Lecha , ich FC itd... to ich stadion lezy przy ulicy blugarskiej napewno znajdziecie tam dla siebie miejsce !!!!

co do zapatrzenia w poznań i lecha... to TY(!) masz pod spodem w opisie text czynnego mniej lub bardziej kozaczka z lecha!!! moze przestanmy juz napierdalac jeden na drugiego lub texty typu wypierdalaj do lecha, a skupmy sie w koncu na naszych barwach!! w jednosci siła a nie ten git a ten fe!!!!!

1948 - 2018 i dalej! historia bez końca!
kumpel
Kibic
Na forum od 6732 dni

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 19/08/2007 16:14

TeHaCe napisał:  

malolat_ps napisał:  

WNB napisał:  

Shivan napisał:  

co do zapatrzenia w poznań i lecha... to TY(!) masz pod spodem w opisie text czynnego mniej lub bardziej kozaczka z lecha!!! moze przestanmy juz napierdalac jeden na drugiego lub texty typu wypierdalaj do lecha, a skupmy sie w koncu na naszych barwach!! w jednosci siła a nie ten git a ten fe!!!!!

małolat_ps licz się chłopie ze słowami bo z tego co zauważyłem potrafisz tylko jechać innym bo mają troche inny światopogląd niż Ty i najlepiej skopał byś ich (oczywiście przy pomocy 20 kolegów,bo sam byś nie dał rady?:)), opluł czy kazał wypierdalać do pyrlandii.Ja proponuje żebyś sam tam się przenusł ponieważ ludzie którzy chcą załatwiać w taki sposób sprawy są w szeregach kibiców Pogonii poprostu zbędni.
Co do samej gry to napewno nie jest zadowalająca tak jak i sytuacja w tabeli.Moim zdaniem Kaczmarek juz po meczu w Barlinku powienin znależć się na dywaniku u prezesa bo przecież kadre ma dobrą ale wyniki nie bardzo.

Bo blanty mnie nie trują, jak nigdy mnie nie truły, tu mi skrusz to jaramy...
anathema
Kibic
Na forum od 7189 dni

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 19/08/2007 16:30

kumpel napisał:  

TeHaCe napisał:  

malolat_ps napisał:  

WNB napisał:  

Shivan napisał:  

małolat_ps licz się chłopie ze słowami bo z tego co zauważyłem potrafisz tylko jechać innym bo mają troche inny światopogląd niż Ty i najlepiej skopał byś ich (oczywiście przy pomocy 20 kolegów,bo sam byś nie dał rady?:)), opluł czy kazał wypierdalać do pyrlandii.Ja proponuje żebyś sam tam się przenusł ponieważ ludzie którzy chcą załatwiać w taki sposób sprawy są w szeregach kibiców Pogonii poprostu zbędni.
Co do samej gry to napewno nie jest zadowalająca tak jak i sytuacja w tabeli.Moim zdaniem Kaczmarek juz po meczu w Barlinku powienin znależć się na dywaniku u prezesa bo przecież kadre ma dobrą ale wyniki nie bardzo.

...tylko u którego prezesa? ;) a tak poważnie zastanawiające jest to że obaj jakoś skryli sie gdzieś w cieniu-ciekaw na co czekają. prawda jest taka że banicja dłuższa niż jeden rok raczej bedzie nie do zniesienia...

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
eF^
Kibic
Na forum od 8050 dni

*

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 19/08/2007 17:53
I bardzo dobrze, że się skryli - niedawno było marudzenie, że prezesi wpływają na skład wybiegający na boisko, a teraz niedobrze, że w ogóle się nie pokazują? To nie ich wina, że Pogoń nie wygrywa. Swoją drogą po meczu bodajże z Victorią z jednym z nich był wywiad (nie pamiętam dokładnie z którym) więc aż tak strasznie się nie ukrywają.

Muzzy
Kibic
Na forum od 8282 dni

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 19/08/2007 19:02
Byłoby bardzo niedobrze, gdyby podjęto decyzję o rozgrywaniu wszystkich gier w Szczecinie. Pobyt Pogoni w IV lidze traktuję jako naprawdę niepowtarzalną szansę na organizację lub umocnienie fan clubów i zjednoczenie kibiców z regionu wokół Pogoni. Dlatego wkurzyło mnie to co się działo w Barlinku. Powinniśmy zaktywizować kibiców z mniejszych miast w województwie.
Co do działań Lecha, to oczywiście jedyną rzeczą, której można im zazdrościć jest dobrze zorganizowana strona marketingowa klubu. Lech upadł, stworzono nowy klub, a Amica kupiła dla tego klubu prawa do symboli. Dzięki Amice klub zorganizowano jak porządną firmę, w dziale marketingu zasiedli profesjonaliści, na czele z szefem tego działu (nie pamiętam jak się nazywa, ale wiem, że facet jest dobry). Dzięki finansowemu wsparciu z klubu Wiara Lecha może umacniać lub tworzyć nowe fan cluby. Jest to bardzo dobrze ułożone. My wsparnia z klubu z oczywistych względów nie mamy. Mamy natomiast IV ligę, która może nawet cenniejsza niż takie wsparcie - gramy przez cały sezon w swoim regionie, dzięki czemu możemy bezpośrednio dotrzeć do miejscowych kibiców lub osób, które jeszcze nie są kibicami, ale dzięki nam mogą się nimi stać. IV i III liga to naprawdę duży bonus i zaprzepaszczenie go na awantury typu Barlinek to idiotyzm. Dlatego powinniśmy się zorganizować (pewnie całą sprawę powinni ogarnąć "Portowcy") i wyjść z jakimiś akcjami integracyjnymi przy okazji meczy Pogoni poza Szczecinem.

Zauważyli to już niektórzy na tym forum, bo widzę że rozpoczęła się na ten temat dyskusja - to dobrze. Jeszcze co do Lecha: jest to nasz wróg, nie lubimy ich od zawsze, mają klub który już właściwie nie jest Lechem, są wiecznie i mylnie przekonani o swojej "idealności", mają zgodę z Cracovią, itp. Słusznych zarzutów wobec Lecha jest wiele. Ale Lech ma dobry marketing. Jest to niezaprzeczalny fakt, a o tym tutaj właśnie rozmawiamy. Dlatego jakieś gówniarskie szczekanie niektórych typu "sp...j na Bułgarską" to zwykłe poczucie, że nie ma się argumentów. Nikt nie jest zapatrzony w Lecha. Podaje się go tylko jako przykład dobrej promocji, a taką powinniśmy zrobić też sobie przy okazji pobytu w niższych ligach. Na szczęście średnia wieku tych osób, które rzucają tu te głupie komentarze, nie jest wysoka (jak powiedziałem wcześniej, widać to po ich sposobie pisania) - to też dobrze. Gorzej by było gdyby starsze i bardziej ogarnięte osoby myślsały podobnie.

Ogólnie pobyt w IV lidze trzeba wykorzystać na zorganizowanie się pod względem kibicowskim. Wiadomo, że czasy Ptaka nadburzyły to wszystko i teraz trzeba to odbudować. Oprócz kwestii wspierania fan clubów pozostaje wiele innych rzeczy, które trzeba ogarnąć. Takie np. sprawy jak prowadzenie dopingu (jak wszyscy wiemy, jest on obecnie prowadzony fatalnie), nowe pieśni, hymn klubu, organizacja wyjazdów, itp pozostają wciąż do załatwienia. A okres pobytu niżej jest świetną okazją, żeby się zorganizować i do ekstraklasy wjechać, jak mówią niektórzy, na pełnej k..wie.

Jeszcze jedna rzecz, o której chciałem napisać. Sporo osób w tym wątku rzuca się z jakimś bluzganiem, bezmyślnym szczekaniem na innych, tekstami typu "co ty pier..lisz". Więc prośba szczególnie do młodszych forumowiczów: panowie spokojnie. Trzochę ludzi zaczęło tu rzeczowo dyskutować o tym, co zrobić żeby było dobrze. Zamiast szczekać, włączcie się do dyskusji. To będzie dużo bardziej przydatne.

Zresztą dobrze by chyba było założyć osobny wątek na temat, o którym tu mówimy. To naprawdę rzecz warta szerszej dyskusji. Ale może niech to zrobi ktoś częściej udzielający się na tym forum niż ja.

Pozdrawiam!

WNB
Kibic
Na forum od 7327 dni

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 19/08/2007 20:10
Niewatpliwie potrzebna jest taka dyskusja!!!
Co do osób nie przejawiających troski o to by Pogoń była większą marką w regionie widać wasz horyzont umysłowy jest dość ograniczony,ale to najmniejszy powód do zmartwienia dla mnie!
Uważam,że muzzy bardzo słusznie przytoczył i rozjaśnił sytuację w jakiej jesteśmy,a z której powinnismy wyjść obronną ręką zarówno piłkarsko jak i kibicowsko!!
Rzeczywiście organizowanie czegokolwiek co będzie wybiegać poza ,,nasze podwórkowe" standardy staję się potrzebą chwili>>>patrz przyszłości,która zależy także od naszego pozytywnego i kreatywnego myślenia w tych kwestiach!!!
Nie bez przyczyny piszę o tym (teraz) gdyż zajebistą sprawą jest usłyszeć śpiewy ,,Pogoń Szczecin" grupy kilkunastu chłopaków w miejscowości położonej 100 km od Szczecina,zaraz po wyjściu z mieszkania!!
Więcej takich granatowo-bordowych miejscowości!!!
pzdr

Siła Płynie Z Krwią , Duma Razem Z Nią ->Duma Pomorza
BadBoy
Kibic
Na forum od 7843 dni

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 19/08/2007 21:37

Muzzy napisał:  
Byłoby bardzo niedobrze, gdyby podjęto decyzję o rozgrywaniu wszystkich gier w Szczecinie. Pobyt Pogoni w IV lidze traktuję jako naprawdę niepowtarzalną szansę na organizację lub umocnienie fan clubów i zjednoczenie kibiców z regionu wokół Pogoni. Dlatego wkurzyło mnie to co się działo w Barlinku. Powinniśmy zaktywizować kibiców z mniejszych miast w województwie.
Co do działań Lecha, to oczywiście jedyną rzeczą, której można im zazdrościć jest dobrze zorganizowana strona marketingowa klubu. Lech upadł, stworzono nowy klub, a Amica kupiła dla tego klubu prawa do symboli. Dzięki Amice klub zorganizowano jak porządną firmę, w dziale marketingu zasiedli profesjonaliści, na czele z szefem tego działu (nie pamiętam jak się nazywa, ale wiem, że facet jest dobry). Dzięki finansowemu wsparciu z klubu Wiara Lecha może umacniać lub tworzyć nowe fan cluby. Jest to bardzo dobrze ułożone. My wsparnia z klubu z oczywistych względów nie mamy. Mamy natomiast IV ligę, która może nawet cenniejsza niż takie wsparcie - gramy przez cały sezon w swoim regionie, dzięki czemu możemy bezpośrednio dotrzeć do miejscowych kibiców lub osób, które jeszcze nie są kibicami, ale dzięki nam mogą się nimi stać. IV i III liga to naprawdę duży bonus i zaprzepaszczenie go na awantury typu Barlinek to idiotyzm. Dlatego powinniśmy się zorganizować (pewnie całą sprawę powinni ogarnąć "Portowcy") i wyjść z jakimiś akcjami integracyjnymi przy okazji meczy Pogoni poza Szczecinem.

Zauważyli to już niektórzy na tym forum, bo widzę że rozpoczęła się na ten temat dyskusja - to dobrze. Jeszcze co do Lecha: jest to nasz wróg, nie lubimy ich od zawsze, mają klub który już właściwie nie jest Lechem, są wiecznie i mylnie przekonani o swojej "idealności", mają zgodę z Cracovią, itp. Słusznych zarzutów wobec Lecha jest wiele. Ale Lech ma dobry marketing. Jest to niezaprzeczalny fakt, a o tym tutaj właśnie rozmawiamy. Dlatego jakieś gówniarskie szczekanie niektórych typu "sp...j na Bułgarską" to zwykłe poczucie, że nie ma się argumentów. Nikt nie jest zapatrzony w Lecha. Podaje się go tylko jako przykład dobrej promocji, a taką powinniśmy zrobić też sobie przy okazji pobytu w niższych ligach. Na szczęście średnia wieku tych osób, które rzucają tu te głupie komentarze, nie jest wysoka (jak powiedziałem wcześniej, widać to po ich sposobie pisania) - to też dobrze. Gorzej by było gdyby starsze i bardziej ogarnięte osoby myślsały podobnie.

Ogólnie pobyt w IV lidze trzeba wykorzystać na zorganizowanie się pod względem kibicowskim. Wiadomo, że czasy Ptaka nadburzyły to wszystko i teraz trzeba to odbudować. Oprócz kwestii wspierania fan clubów pozostaje wiele innych rzeczy, które trzeba ogarnąć. Takie np. sprawy jak prowadzenie dopingu (jak wszyscy wiemy, jest on obecnie prowadzony fatalnie), nowe pieśni, hymn klubu, organizacja wyjazdów, itp pozostają wciąż do załatwienia. A okres pobytu niżej jest świetną okazją, żeby się zorganizować i do ekstraklasy wjechać, jak mówią niektórzy, na pełnej k..wie.

Jeszcze jedna rzecz, o której chciałem napisać. Sporo osób w tym wątku rzuca się z jakimś bluzganiem, bezmyślnym szczekaniem na innych, tekstami typu "co ty pier..lisz". Więc prośba szczególnie do młodszych forumowiczów: panowie spokojnie. Trzochę ludzi zaczęło tu rzeczowo dyskutować o tym, co zrobić żeby było dobrze. Zamiast szczekać, włączcie się do dyskusji. To będzie dużo bardziej przydatne.

Zresztą dobrze by chyba było założyć osobny wątek na temat, o którym tu mówimy. To naprawdę rzecz warta szerszej dyskusji. Ale może niech to zrobi ktoś częściej udzielający się na tym forum niż ja.

Pozdrawiam!

Bardzo fajnie o tym napisałeś!Jednak zakładanie kolejnego tematu do dyskusji
chyba nie ma sensu bo kazdy z nas wypoci cos z siebie i na tym koniec!!chyba że posypią sie konkretne pomysły a później "Portowcy" bedą organizować spotkania z kibicami aby te pomysly mogły wejść w życie!!I to nie spotkanie dla "Ogarnietych" tylko dla chętnych!Bo jeśli nie jestem w którejś z grup to nie znaczy że nie mam pomysłow i nie chcem działać!Pozdrawiam

No One Like Us....We don't Care...
Shivan
Kibic
Na forum od 8543 dni

**

Odp: Pogoń Barlinek-Pogoń Szczecin 1:1 - 19/08/2007 21:40
Dobra podyskutujcie na forum, dojdziecie do wnoiskow takich czy innych i co dajej? Czy w realu jeden z drugim cos uczyni, watpie, przewaznie kazdy zgania by "Portowcy" sie tym zajeli. Druga sprawa zeby cos wprowadzic to musza byc zgody pewnych grup dzialajacych na Pogoni, bo oni dzialaja w realu a nie na forum w internecie, masz jakies propozycje spotkaj sie z nimi, omow to, bedzie zgoda, dzalaj. Ja nie widze problemu, ale jak znam zycie to poza internet i tak nie wyjdzie i na tym sie skonczy, wiec czy jest sens?

Co do wieku rozmowcow, to raczej nie chcialbys sie licytowac, wiec z tym troche hamujcie jeden z drugim.

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768779195 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005