Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 25/05/2005 15:04
ch. ma całkowitą rację. Nie mogę uwieżyć żę są ludzie którzy bezgranicznie wierzą w zapewnienia Ptaka. Przecież w naszym mieście już mieliśmy ludzi instytucje którzy obiecywali i ch... robili. Pogoń naprawdę nie jest klubem na który trzeba wiele hajsu wyłożyć. Koszta jakie Ptak ponosi nie są wcale takie wielkie. Stadion friko, dochód z biletów, C+, reklamy itd. Piłkarze? Piłkarze to jego pracownicy. Czy w Szczecinie, Wrocławiu czy na syberii i tak musi im płacić. Piłkarze nie są Pogonii tylko jego jak i ten klub. Zacznijcie się oswajać z wizją IV ligi. Czym prędzej tym lepiej. Może tak nie bedzie i się miło zdziwie ale wątpię. Jak się skończą dziwni ludzie dobrej woli i klub przejmą kibice, to wtedy bedziemy dopiero pewnio jutra. Nawet jaktokiepskie jutro, ale pewni. Tylko ciekawe ile ludzi wtedy przyjdzie na mecz?
Ostatnio edytowany przez: Bartas, 25 maja 2005, 17:06 [1 raz(y)]
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 25/05/2005 15:58
Zadna wypowiedz Ptaka nie jest w stanie mnie zaskoczyc. Ale jesli wedlug niego powodem ewentualnego odejscia jest praca sedziow, to juz nigdzie nie powinien sie przenosic i dac sobie spokoj z pilka. I to by bylo najlepsze rozwiazanie dla polskiej pilki.
Ptak zostanie tylko wtedy, jesli dostanie dobre tereny. Radni (PO ?) wpadli na pomysl, aby wspierac spolke finansowo kwota bodajze 2 milionow zlotych rocznie. Pewnie Ptakowi nie przypasuje i bedzie chcial grunty. Zyski z oplat targowych wedlug spolki sa zbyt niskie. Zaraz powiedza, ze Idea, Bosman i Canal + daja zbyt malo, a wplywy z biletow, karnetow nie sa takie jak zakladali przed sezonem. Ptak pierdoli, ze doklada zbyt duzo. Niech jeszcze wiecej placi swoim gwiazdkom, ktore zarabiaja tyle co 4 Moskalewiczow.
Nawet jesli zostanie, to dalej bedzie tak jak jest teraz, czyli w atmosferze straszenia odejsciem.
Marzy mi sie zeby znalazl sie chetny na odkupienie akcji spolki. Tylko czy Ptak zaproponuje taka cene, ktora przyciagnie kogos. Juz kilka podmiotow chcialo kupic Pogon, ale za kazdym razem kryl sie za tym walek. Kolejny raz zaczna sie przepychanki na linii miasto - klub i serial bedzie toczyl sie dalej.
Soltys nie wiem dlaczego tak sadzisz? zgadzam sie z Bartem pomalu trzeba sie zaczac oswajac z mysla ze bedziemy grac w 4lidze i rowniez popieram to ze im szybciej tym lepiej bo bedzie to przynajmiej nasza Pogoń.
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 26/05/2005 12:57
MAM NADZIEJE ŻE ANTONI NAM ŻADNEGO NUMERU NIE ODWALI CHOCIAŻ PTAKI JAK KOBIETY ZMIENNE SĄ. CIEKAWE CO ON NASTĘPNYM RAZEM WYMYŚLI ŻE WYCOFA KLUB BO: MA DZIURAWĄ MURAWE, ALKOHOLIKÓW NA TRYBUNACH,ZA WYSOKIE PŁOTY, ZA MAŁA FREKWENCJA, CZY DWA INNE BUTY JULCIMARA!JAK KTOŚ CHCE COŚ ZEPSUĆ TO ZAWSZE ZNAJDZIE DOBRY POWÓD
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 26/05/2005 23:37
Nie wiem czy zauważyliście ale do tej pory nasz kochany prezydtentunio jako jedyny nie odpowiedział na list kibiców. Troche mnie to dziwi bo jak by nie było list został wystosowany w imieniu około 20 000 osób. Dla polityka jakim jest Jurczyk to spora społecznośc - powinien być tym zainteresowany żeby mieć dobre relacje z kibicami a tu g......no, ma to głęboko w d....e..., no chyba że naprawde nie ma nic sesnownego do powiedzienia na ten temat a hasło pomagania Pogoni potzrebne mu było tylko żeby wygrac wybory. PRZYKRE PANIE PREZYDENCIE!!!
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 26/05/2005 23:56
witam, jestem nowy na forum i serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Moja opinia na ten temat jest następująca:
W jakiej "normalnej" spółce akcyjnej 1 człowiek ma 100% udziałów
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 27/09/2005 14:47
przeciez zeby cokolwiek zbudowac na teranach Pogońi musi byc plan zagospodarowania przestrzennego (potwierdzaja to radni miasta) a taki plan robi sie 2-3 lata wiec najwczesniej za taki czas mogla by sie rozpoczac ewentualna inwestycja a w tym czasie kto bedzie sponsorowal Pogoń ? same tereny wokol Pogońi sa warte 50-70 mln
pisze tutaj poniewaz temat o pikiecie zostal zamkniety
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 28/09/2005 08:55
Oby te je...e miasto dało Ptakowi tereny i stadion.Ptak cos zrobi na terenach cos powstanie jakies hale a tak tylko są krzaki,moze na stadionie cos zacznie dziac bo na raziw sa obietnice.a nie wygląda dobrze ta sprawa.tamci gadaja ze to trune dac tereny cos tam pierdzielą.kurde trzeba zrobic wszystko aby Pogoń istniała i żeby cos sie działo w Szczecinie.Oby wszystko sończyło siew dobrze Ptak dostał tereny i Pogoń istniała w 1 lidze na wieki,wieków Amen.
Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
Mat Trade domaga się od Szczecina ponad 30 mln zł odszkodowania. Firma odwołała się do Sądu Apelacyjnego i czeka na wyznaczenie terminu rozprawy. Mat Trade była właścicielem Pogoni.
- Zaskarżyliśmy wyrok sądu okręgowego - mówi Les Gondor, właściciel Mat Trade. - Bardzo długo czekaliśmy na uzasadnienie. Sędzia zrobił wszystko, by sprawa nie trafiła do Sądu Apelacyjnego w Poznaniu. Poczekano aż apelacja będzie utworzona w Szczecinie.
Dwa lata temu sąd polubowny nakazał miastu wypłacenie odszkodowania za zerwane rokowania. Dotyczyły one przekazania gruntów przy stadionie Pogoni. Miasto miało wraz z odsetkami zapłacić 24 mln zł.
Wyrok ten w całości uchylił sąd okręgowy. Sędzia Roman Krzyżanek stwierdził, że wydany przez sąd polubowny wyrok był niezrozumiały i nie nadawał się do wykonania. Jego zdaniem sąd polubowny mógł zajmować się tylko sprawą spłacenia długów Pogoni.
Zaniepokojony jest prezydent Marian Jurczyk, który poinformował radnych, że sprawa jeszcze raz będzie rozpatrywana przez sąd okręgowy.
- To jest dopiero początek - zapowiada Les Gondor. Zamierzam założyć także sprawę w sądzie powszechnym o pozostałe należności. To drugie tyle.
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 29/09/2005 16:23
biedny jurczyk jest zaniepokojony, mogl myslec zanim w ogole kadydowal na prezydenta i co pozniej robil !!! i tak przez niego niema zadnych nowych miejsc pracy w szczecinie i do tego odszkodowanie za tereny gdzie teraz jest media markt
biedny jurczyk jest zaniepokojony, mogl myslec zanim w ogole kadydowal na prezydenta i co pozniej robil !!! i tak przez niego niema zadnych nowych miejsc pracy w szczecinie i do tego odszkodowanie za tereny gdzie teraz jest media markt
on mysli jak pociagnac zysk z tego ze juz da te tereny Ptakowi. Jak pociagnac na lewo i jak miec z tego kase a PFFFFFFFFFFFF ZLODZIEJ JURCZYK
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 29/09/2005 19:40
wg mnie on jest za glupi zeby cokolwiek ukrasc heheh byl tylko marionetka w rekach ptaka albo i jest, to ze uczciwy nieznaczy ze madry, wole juz zlodzei ,byle by tylko byly miejsca pracy i Szczecin sie rozwijal ,kazdy krytykuje a 99% na ich miejscu tez by bralo, wiec o czym tu mowa
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768844333 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.