Odp: Oceniamy piłkarzy - wiosna 2005 - 14/03/2005 19:03
Tak? A jak zaczną się tworzyć grupki, odrzuceni przez wszystkich brazylijczycy Edi i Adriano, którym wszyscy będą mieli za złe że zarabiają dużo więcej od nich mimo że tego na boisku nie widać i np... przestaną im podawać? Nie możemy też nie założyć że np. Czesi + Słowak z Serbem nie będą źle się czuli wśród Polaków... po prostu jest większe prawdopodobieńtswo konfliktów niż w gronie Polaków. I za to muszę pochwalić Cracobvie, klubu którego nie nawidzę ale jest po prostu pięknie prowadzony - sami Polacy i to nie jakieś tam gwiazdy tylko w większości zawodnicy wylansowani przez klub. Na dodatek tacy ligowcy jak Wiśniewski, Wawrzyczek, czy Citko przyszli i nie dość że pierwszy nie zagrał przez pół roku żadnego meczu to teraz Stawowy zapowiada że szybciej zastąpi młodym Piątkiem Bastera niż starym Wiśniewskim... a następni też grają mało i mają grać jeszcze mniej, Świerczewski mimo świetnych papierów nie miał mejsca w składzie, a Craxa gra ładnie... wolałbym byśmy prowadzili właśnie taką politykę kadrową, a prowadzimy dokładnie odwrotną.
OK, Jay-J, wybacz, będzie króciutko - podział na lepiej i gorzej zarabiających może pojawić się W KAŻDEJ GRUPIE, zarówno tej złożonej z piłkarzy polskich, jak i w międzynarodowej. Cały świat zna pojęcie "globalizacja" i potrafi wykorzystać jej zalety, szkoda tylko że Polska (nie mówię tu o Tobie, lecz o narodzie jako całości) nadal tkwi w zaścianku i zapiera się rękami i nogami, aby przypadkiem się z niego nie wydostać.
Inna sprawa, że jedno - choćby nawet nie wiem jak słabe - spotkanie nie może być podstawą do powstania poważnego konfliktu. Tym bardziej, że spotkanie to:
a) było rozgrywane w loteryjnych warunkach;
b) zostało rozegrane na boisku jednej z najsilniejszych drużyn w Polsce;
c) było debiutem dla połowy piłkarzy z pierwszej 11.
Wartość tej drużyny będzie można ocenić dopiero po 3-4 spotkaniach rozegranych w normalnych warunkach. Jeżeli pykniemy Górnika (co jest bardzo prawdopodobne) i wyrzucimy Podbeskidzie za burtę PP (co jest jeszcze bardziej prawdopodobne), wszystko wróci do normy, gwarantuję Ci. Martwić się będziemy wtedy, gdy nie zrealizujemy tych celów i w dodatku dojdzie do tego w wyniku niskiego zaangażowania pewnej grupy piłkarzy - jeżeli nawet powinie nam się noga, ale piłkarze będą czuć że każdy z nich dał z siebie wszystko, to żaden konflikt nie powstanie.
panik ma chyba sentyment do poledicy bo sciagnal go do lecha gdzie tez sie slabo spisywal ..miejmy nadzieje ze sie obudzi bo jak nie to skonczy w rezerwach albo zostanie odelany do legii
ogolnie w pierwszej polowie z Legia gral srednio a w drugiej polowie ... jakiej drugiej polowie ??
Odp: Oceniamy piłkarzy - wiosna 2005 - 15/03/2005 13:55
Przede wszystkim Shawn - zmień przeglądarke i skończy się tracenie postów . No dobra... co do konflitkółw to oczywiście że możgą się pojawić wśród Polaków, ale prawdopodobieńtswo jest dużo mniejsze niż w przypadku drużyny złożonej z ludzi odmiennych mentalnie, kulturowo i wreszcie językowo, czyli takich co się nawet dogadać ne mogą. Co do globalizacji to również znam to pojęcie i nie uważam bym zapierał się nogami i rękami przed nim. Naszym obcokrajowcom życze jak najlepiej, jeśli będą na boisku oddawali serce i szanowali kibiców oraz klub to zyskają moją przychylność (ale tak jest z każdym zawodnikiem) i jak już pisałem wcześniej - wolę takich obcokrajowców niż ponad 30letnie odpady z polskiej ligi które w Szczecinie widziałem w barwach co najmniej kilku klubów. Ale chodzi mi o młodzież i to że u nas się nie rozwija, że utalentowany Grzelak usiadł na ławce bo musiał grać dopiero co ściągnięty Poledica. No bo gzie ci młodzi mają się rozwijać? (dlatego dałem przykłady cracovii). Ja rozumiem jakie były warunki dlatego nikogo nie skreśliłem jeszcze... pożyjemy, zobaczymy.
Nie wiesz co mówisz. Poledica był w Lechu jednym z najlepszych. W końcu za coś go Sparta przygarnęła?
A CO SĄDZICIE O POLEDICY. DLA MNIE BYŁ NAJGORSZY NA BOISKU.
A dla mnie gral dobrze. W 1 polowie dobrze wywiazal sie z zadan defensywnych. Popelnil tylko 1 blad - przy pierwszej bramce dla Legii.. Ogolnie niezle, ale bedzie lepiej.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
A CO SĄDZICIE O POLEDICY. DLA MNIE BYŁ NAJGORSZY NA BOISKU.
A dla mnie gral dobrze. W 1 polowie dobrze wywiazal sie z zadan defensywnych. Popelnil tylko 1 blad - przy pierwszej bramce dla Legii.. Ogolnie niezle, ale bedzie lepiej.
chyba oglądałeś nie ten mecz. same błędy; kiksy; zero nadążania za piłkarzami legii. gość nie potrafił nawet podać piłki na odległość 20 metrów. gdzie była piłka? oczywiście wychodziła na aut. ale to jest twoje zdanie i nie mam nic przeciwko. tylko nie słyszałeś wczoraj na treningu opini i okrzyków kibiców pod jego adresem. a i koledzy z drużyny nie są zadowoleni z jego gry. przykład wywiad tomasa kuchara dla przeglądu sportowego.
Odp: Oceniamy piłkarzy - wiosna 2005 - 15/03/2005 20:55
Poledica przede wszystkim nie nadaje sie na skrajnego obrońce - ja za wolny i mało zwrotny, na środku obrony jeszce cos mogłby grać. Zobaczymy jak bedzie sie sprawował w nastepnych spotkaniach. Dla mnie na obecną chwile najlepszym zawodnikiem na lewa obronę jest Matlak.
Odp: Oceniamy piłkarzy - wiosna 2005 - 19/03/2005 19:37
no i kolejny mecz "coś" naszym grajką nie poszedł
1-10
Peskovic-5-Myśle,że Pilarz wyciągnoł by jedną z tych piłek no ale coż trzeba się zadowolić tym co sie ma.Poprawny występ bez rewelki
Parzy-4-Często widziałem go z piłka jednak słaby był to mecz Tomka.No i piłki też nie mógł jakoś przerzucić na drugą strone...
Julcimar-4-Co najwyżej poprawnie.Nie zachwycił
Magdoń-3-Słabo dzisiaj nic wielkiego nie pokazał
Poledica-2-Ten zawodnik nie grał poprostu NIC!
Kuchar-5-Poprawnie,ale widać że stać go na więcej
Adriano-2-Polskie boiska mu nie służą...miał sytuacje w 1 połowie też przestrzelił...
Kaźmierczak-5-Jak na grę Pogoni to był wyróżniającym sie zawodnikiem...jak na widowiskowość meczu zagrał słabo...
Matlak-3/4-Walczyć walczył,ale za dużo ta walka mu nie przyniosła
Divecki-6-No on to sie jako tako nadaje...był bliski strzelenia gola niestety się nie udało.Jak dla mnie na +
Milar-4-Co mecz to gorzej....mam nadzieję,że jeszcze sie obudzi.
Grzelak-1-Pamietam jak 4 razy starał się dośrodkować piłke...3 razy w plecy przeciwnika a 4 razem za boisko...FATALNIE!
Bugaj-5/6-Jak zawsze dał z siebie wszystko...No i gdyby nie on to zawodnik Górnika strzelił by nam gola.
Trałka-5-Nieźle tylko troche czasu mu zabrałko na pokazanie czegoś więcej
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
Odp: Oceniamy piłkarzy - wiosna 2005 - 19/03/2005 23:09
Nawet nie chce mi się pisać o grze i wyrważać swojego zdania. Poczekam jeszcze kilka meczów, może się zgrają, moze to były wpadki. Ale i tak pomysł ze mianą prawie całego składu w połowie sezonu był kompletnie bez sensu. Więc pisze tylko krótki komentarz:
Pesković - ogólnie bez zarzutu, wydawało mi się że drugą mógł wyłapać;
Parzy - raz dobrze,raz źle, ogólnie nawet dobrze
Julcimar - swój poziom
Magdoń - jw
Poledica - widać że w Legi na ławce siedział...
Kuchar - tak sobie ale nie najgorzej
Adriano - zaczyna jak Rodriguzez...
Kaźmierczak - dobrze ale czasem zdarzały mu się głupie błędy
Matlak - swój poziom
Divecky - jedyny z tej paczki Ptaka który coś tam gra
Milar - latał wszędzie ale co z tego....zagrał kilka dobrych meczy w tamtej rundzie i tyle...teraz tylko karne udaje...
Grzelak - coś tam próbował ale mało
Bugi - nic nie ugral ale brawoi za chęć do gry
Trałka - za krótko
Mam nadzieje, że będzie lepiej ;]
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: Oceniamy piłkarzy - wiosna 2005 - 09/04/2005 22:21
Pesković- 5/10 nie miał za wiele pracy, zrobił to co do niego należało choć denerwuje mnie to że on piłki nie potrafi kopnąć, piątki gra krótko a w sytuacyjnych piłkach kopie po autach albo pod nogi przeciwnika
Michalski- 6/10 dużo walczył i takch nam trzeba, przydoało by się więcej akcji ofensywnych
Julcimar 5/10 szczerze mówiąc nie widzałem go za często interweniującego
MAgdoń 7/10 najlepszy zawodnik w meczu wygrywał pojednyki główkowe, popisał się świetnym strzałem i robił co do niego należało
Poledica 1/10 wolny dużo kiksów brak pomysłu na gre bezsensowne wykopy...
Łabędzki 6/10 walczył jak zawsze, troche słabe miał dośrodkowania, jeden piękny strzał niestety obroniony ale stać go na więcej ale na środku nie na prawej pomocy
Kuchar 3/10 nie udolnie starał się rozgrywać, nie miał też na to za wiele szans bo Pogoń za dużo grała długą piłką
Kaźmierczak 2/10 dużo strat brak strzałów z daleka, fatalne podania brak przechwytów, walki, to nie ten sam chłopak co jesnienia
Matlak 4/10 - nie zrobił na mnie wrażenia, lepszy był na obronie, napewno nie jest on lepszym pomocnikiem niż Grzelak bo przedewszystkim nie jest tak szybki, zwrotny
Divecky 2/10 coś go dziś piłka nie szukała, nie miał podań więc nie mógł nic pokazać
Milar 3/10 aktywniejszy niż Divecky ale z tej aktywności mało wynikało poza jednym może dwoma rzutami wolnymi z ok. 25 m
Batata 1/10 nie porozumienie większe niż afera numerowa niegrał kolka miesięcy i po kilku dniach treningu dostaje szanse gry ? coś jest chyba nie tak
Grzelak 6/10 grał za krótko by dostać wyższą ocene duży plus dla niego, ożywił zespół widiać że potrafi grać w piłke i jest to duży talent
Parzy 3/10 walka z której nic nie wynikało
Pesković- nie wpuścił bramki nie popełnił błędu, wybronił co miał wybronić.
Michalski- dużo walczył, dużo biegał włączał się w akcje ofensywne, w obronie bez poważniejszych błędów
Julcimar, Magdoń- para naszych stoperów rozegrała dobry mecz, grali pewnie i bez większych błędó, + dla Magdonia za strzał z wolnego.
Poledica- ŻENADA, gra tego zawodnika to nieporozumienie...
Łabędzki- średnio zagrał, zrobił ładną akcje w polu karnym niestety bramkarz obronił jego strzał
Kaźmierczak- raczej nie zagrał meczu za który można by go powołać do reprezentacji
Kuchar- słabo, jakoś mało rzucał mi się w oczy na boisku
Matlak- dużo walczył, kilka razy szarpnął lewą stroną
Divecky- zagrał średni mecz walczył, biegał i próbował zagrozić bramce groclinu
Milar- wszyscy oczekują od niego więcej, + za to że na pewno "pomógł" Groclinowi wbić sobie swojaka
Grzelak- wszedł, ożywił gre, zainicjował akcje bramkową
Parzy- walki nie można mu odmówić, ale nie wiele z tego wynikało
Batata- on nie powinien zagrać
Odp: Oceniamy piłkarzy - wiosna 2005 - 09/04/2005 23:00
Peskovic-6(1-10)-co tu dużo mówić nic nie wpuścił niczym nie zabłysnoł...
Michalski-5-mało widoczny
Julcimar-7-dobrze przecinał piłki bez większych błędów
Magdoń-7,5-to co wyżej + za strzał
Podelica-3-kolejne drewno na boisku...
Łabędzki-6-dobry mecz...szkoda tylko,że ten strzał nie wleciał
Kaźmierczak-5-w takiej formie to do Reprezentacji to on sie nie nadaje...
Kuchar-5-starał się krecić,ale ta gra mu za bardzo nie szła
Matlak-6-dobry mecz,ale ciągle brakuje mi go na lewej obronie...
Divecki-6-dziś bez rewelacji widać,że zawodnicy Groclinu szczelnie go kryli
Milar-6-średni mecz,nie zachwycił
Grzelak-7-dobra zmiana może warto go wypróbować od początku?
Parzy-4-walczył,ale nic nie wywalczył
Batata-?-jak zawodnik po tygodniu treningów może zagrac w meczu ligowym?
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768860943 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.