A jednak... Jeśli napisałeś, że gdy klubu nie będzie to nie będzie nas to znaczy że nie jesteśmy prawdziwymi Pogoniarzami. Ci prawdziwi będą zawsze mieli Pogoń w swoich sercach, a jak klub przestanie istnieć to i tak będą trwali w swoich poglądach. Jeśli to jest prawdziwa miłość do klubu to może ona być też okazywana wtedy gdy klubu nie ma- np. na ulicach, innych dyscyplinach, reprezentacji. Przykładowo popatrz na Zagłębie Sosnowiec lub Górnika Wałbrzych- ich drużyny też zlikwidowano, a kibice pozostali i w dodatku odbudowali klub.
PS. Mam nadzieję, że przekonałem Ciebie. Pozdro.
Dla mnie Pogoń to coś wiecej iż machanie szalikiem Pogoni na meczu Łącznościowca, albo pisanie sprayem po ścianach.
Ostatnio edytowany przez: Pazur, 25 stycznia 2005, 00:37 [2 raz(y)]
Odp: Kto jest prawdziwym Pogoniarzem według Rzogowa? - 25/01/2005 00:48
Do Pazura..
Sluchaj... moi poprzdnicy probali Ci wytłumaczyc pewną bardzo istotną rzecz... mianowicie ze Pogoń to nie jest Ptak, zawodnicy, działacze... Pogoń to jest dla wielu ludzi styl życia.. Pogoń to są kibice... uwiesz mi że to oni zostaną... nie wszyscy, ale zostaną... jeżeli klub by upadł to zgadnij kto by się starał go odbudować?? No kto?? Zrozum że dla prawdziwego kibica byciem Pogoniarzem to nie jest tylko wyjazd jak to napisales na Lecha czy tym podobne... to cos wiecej, to styl życia, klub z ktorym sie będą identyfikowali, będą na dobre i złe... a wiesz o co w tym wszystkim chodzi?! KIBIC JEST BO KOCHA, RESZTA BO PŁACĄ I MOŻNA ZAROBIĆ...to tyle...
ps. nie wiem czy sie nie powtarzalem, nie czytalem uwaznie tematu... to takie moje osobiste zdanie...pozdro
... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
Do Pazura..
Sluchaj... moi poprzdnicy probali Ci wytłumaczyc pewną bardzo istotną rzecz... mianowicie ze Pogoń to nie jest Ptak, zawodnicy, działacze... Pogoń to jest dla wielu ludzi styl życia.. Pogoń to są kibice... uwiesz mi że to oni zostaną... nie wszyscy, ale zostaną... jeżeli klub by upadł to zgadnij kto by się starał go odbudować?? No kto?? Zrozum że dla prawdziwego kibica byciem Pogoniarzem to nie jest tylko wyjazd jak to napisales na Lecha czy tym podobne... to cos wiecej, to styl życia, klub z ktorym sie będą identyfikowali, będą na dobre i złe... a wiesz o co w tym wszystkim chodzi?! KIBIC JEST BO KOCHA, RESZTA BO PŁACĄ I MOŻNA ZAROBIĆ...to tyle...
ps. nie wiem czy sie nie powtarzalem, nie czytalem uwaznie tematu... to takie moje osobiste zdanie...pozdro
Klkub juz upadł i został odbudowany przez kibiców, a Ptak się tylko do tego podłączył.
kawałek wywiadu z Kuriera Szczecińskiego z Antonim Ptakiem
Mówi pan o profesjonalnym klubie. Istniejąca oficjalna strona internetowa nie robi takiego wrażenia. Artykuły rażą demagogią i propagandą, pisane są w stylu wczesnego Gierka, a powinny przede wszystkim informować.
- Może nie są idealne, ale osoby, które nią kierują, chcą bronić dobrego imienia klubu. Na nieoficjalnej stronie internetowej niezmiennie pojawiają się obraźliwe na mój temat artykuły i nikt tego nie uważa za naganne. Jeżeli wycofam się z finansowania klubu, to kibice z całą pewnością go nie utrzymają. Lechia Gdańsk pokazała, że można.
- Jest teraz w trzeciej lidze i widzę, że bez pomocy sponsorów dalej już nie zajdzie. Nie widzę w Polsce organizacji kibiców, która utrzymywałaby klub w pierwszej lub drugiej lidze. To niemożliwe. Los klubu bez poważnych nakładów finansowych jest łatwy do przewidzenia. Proszę zobaczyć, jaka jest sytuacja w tabeli rezerw Pogoni, w której regularnie grają piłkarze z pierwszego składu.
W.Parada
pytanie dziennikarza uznaje za bardzo trafne - odpowiedź wymijająca. Szybki przeskok na pewną stronę internetową.
Każdy z nas tam zagląda, nie ukrywam ja również, obraźliwe artykuły, gdzie? czy Wy również je widzicie?
ja zauważam niepochlebne komentarze pod artykułami , a to chyba coś innego
już sam nie wiem, o co ta wojna!
Jeżeli wycofam się z finansowania klubu, to kibice z całą pewnością go nie utrzymają. Lechia Gdańsk pokazała, że można.
- Jest teraz w trzeciej lidze i widzę, że bez pomocy sponsorów dalej już nie zajdzie. Nie widzę w Polsce organizacji kibiców, która utrzymywałaby klub w pierwszej lub drugiej lidze. To niemożliwe. Los klubu bez poważnych nakładów finansowych jest łatwy do przewidzenia.
A.PTAK
Niby racja ale jest druga strona medalu...
Czy Antoni Ptak istniałby bez wielkich klubów jak Pogoń czy ŁKS? Przecierz twierdzi że nie jest w stanie
sam utrzymać Pogoni.Ma stadion od miasta,sponsora(BOSMAN) i sos z biletów,canal+,PZPN.Czy miałby to samo w jakiejś wiosce?Zresztą jeszcze niedawno w jednej był...Tak więc jeśli chce być w 1 lidze na dłużej to
nie ma wielkiego wyboru.Może powiedziałby że są jeszcze inne kluby-odpowiadam-sponsorzy też...
Tak więc wspułpraca powinna przebiegać na zasadach partnerstwa bo ok.2-2,5 mln złotych z biletów
rocznie starczyło by na Moskalewicza i oprawy, a panu Ptakowi sporo by jeszcze zostało...
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Odp: Kto jest prawdziwym Pogoniarzem według Rzogowa? - 25/01/2005 17:31
I jeszcze jedna sprawa tak na marginesie: przeglądam oficjalkę i grafika do tematu też ciekawa :-) O ile sprawa dotyczy Klubu - takie założenie autora - to nie rozumiem dlaczego ubarwiono to oprócz godła Klubu, innym godłem sugerującym przecież odnośnik do tak szerokich tematów jak Szczecin, woj. Zachodniopomorskie, czyżby samo polaryzowanie kto jest za Pogonią czy nie ma na celu zadanie pytanie o poczucie bycia lepszym "Szczeciniakiem" ? Strona iście szczecińska że tak powiem he he he
Do Pazura..
Racja szefie, ale na samym początku nie uwzględniałem tego ze klub zostałby odbudowany od nowa na zdrowych zasdach (a byłoby tak napewno), poprostu zakładałem co by było jakby upadł na dobre.
Po pierwsze chyba marnowalby sie na tej funkcji. Choc jak pokazuja posty dobrze dba o swoj image, jest medialny i stosuje ciekawe populistyczne chwyty.....Ale komus bylo to nie na reke widocznie i zostal uciszony Z daleka pachnie mi to dzialalnoscią CIA i ABW...ale moze sie myle
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768872588 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.