Zwróciłbym natomiast uwagę na drugi artykuł "Jak daleko, jak blisko". Poza troche przesadzonym tekstem z początku artykułu, (czyli: "Lech Poznań podbił przedwczoraj serca kibiców w Polsce." - mojego w każdym bądź razie nie podbił) to reszta treści jest rozsądnie napisana. Obraz Szczecina w tym artykule jest okrutny i zarazem prawdziwy. To samo jeśli chodzi o Pogoń. Ten kto wie w jaki sposób Ci dwaj panowie zostali prezesami niech to zachowa dla siebie, dla mnie natomiast to jest skandal że do tej pory całe środowisko kibicowskie musi przez nich cierpieć. To zwykli ciułacze. Nawet na dobrą oprawę 60 lecia Pogoni żałowali kasy, a że przez tyle czasu obchody spędzały im sen z powiek to wychodzili z założenie że lepiej je jak najszybciej zakończyć. Ludzie zupełnie niekreatywni - ich pomysły to pomysły kibiców pod które chętnie oni się podszyją.
Nie podzielam natomiast z w/w artykułu tej apatii, bo można krytykować, ale trzeba mieć też umiejetność (choćby właśnie nawet przez "skreślenie piórem" dwóch kartek papieru) mobilizowana i zachęcania do zmiany takiej sytuacji. Jeśli autor artykułu tego nie widzi to on tez jest jednym z tych "kresowiaków", bo samą krytykę zdają się przypuszczac zwykle ci co patrza tylko na siebie w tym mieście i to mimo tego że ten artykuł tyczy się ogółu ludzi tutaj żyjących i funkcjonowania miasta oraz klubu. Umiejętność wyciągania wniosków i działania jest bardzo ważna, jak tego nie będzie to każdy będzie mówił że jest źle i połowa ludzi zacznie emigrować z tego miasta - co akurat też nie jest złe jeśli ktoś emigruje do innego ośrodka po to aby się rozwijać, jest natomiast patologią jesli pozostawiamy w tym mieście po sobie spaloną ziemię i niema kto nas zastąpić - kilku moich kolegów, organizatorów jednego z tegorocznych festiwalów w szczecinie tak prawdopodobnie zrobi co mi się nie podoba, bo niekorzyść dla kultury tego miasta będzie ewidentna.
Nie krytykowałbym też tego artykułu za jakieś inklinacje do Lecha, bo poza paroma przesadzonymi zdaniami (które do blogu o Papricanie nie pasują) to ich raczej niema - taka krytyka to tez zamykanie się w kordonie swoich argumentów, które niekoniecznie muszą być słuszne. Przykłady nawiązujące do Lecha raczej służą wypunktowaniu tego co faktycznie jest bulwersujące w tym mieście/klubie i nic więcej po za tym nie widzę - no przynajmniej mam nadzieje że autor artykułu tak myślał, bo to tylko moje przypuszczenie.
Ostatnio edytowany przez: IS, 17 października 2008, 17:13 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768765748 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.