| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: 1-4-2-3-1-system Baniaka - 24/12/2003 16:18
Najlepiej by było tak, jak by grali normalnie czyli 4-4-2 Ewentualnie ze stoperem wtey by jakoś się zmieścili wszyscy...
|
Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
|
|
|
|
Odp: 1-4-2-3-1-system Baniaka - 25/12/2003 19:47
Temat znakomity, ale - jak widać po dotychczasowych postach - nie na to forum.
Ale co mi szkodzi, wypowiem się.
System 1-4-2-3-1 jest najnowocześniejszym i najbardziej elastycznym systemem w obecnym futbolu. Przy odpowiednich wykonawcach (szczególnie jeżeli chodzi o trenera) może być niezwykle skuteczny i niemal kompletny.
Co najważniejsze jednak, do tego systemu potrzeba piłkarzy o odpowiednim profilu, a przede wszystkim żelaznej konsekwencji taktycznej.
Boczni obrońcy powinni być - de facto - pomocnikami (idealni piłkarze do takiej taktyki to Cafu i Lizarazu, oczywiście chodzi o styl gry a nie o poziom ). Powinni spisywać się nieźle w defensywie, biegać po linii przez 90 minut i non stop inicjować akcje ofensywne.
Środek obrony powinien być żelazny, nie popełniający błędów (w przypadku kontry zespołu przeciwnego z tyłu zostaje tylko 3 graczy - dwóch stoperów i jeden z defensywnych pomocników!).
W skład trójki pomocników grających za napastnikiem NIE POWINNO być skrzydłowych (ich funkcję przejmują boczni obrońcy), lecz rozgrywający. Jeden z nich powinien rzucać prostopadłe piłki (np. Drumlak), dwaj powinni uderzać z dystansu i rozciągać grę na boki.
W obecnym składzie najlepsze ustawienie byłoby takie:
WYPARŁO - PARZY, MICHALSKI, RODRIGO, Matlak - BILIŃSKI, ŁABĘDZKI - Andruszczak (Błażejewski), DRUMLAK, BATATA - Bugaj (Moskalewicz).
Matlak, Andruszczak, Bugaj raczej do wymiany, jeżeli ta taktyka ma zdać egzamin.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Odp: 1-4-2-3-1-system Baniaka - 25/12/2003 23:06
Żaden system sie nie sprawdzi jeżeli piłkarze nie będą grać z zaangażowaniem. W Pogoni powinni grać piłkarze, którzy nie będą odstawiać nogi, nie potrzebne nam są narazie gwiazdy, wystarczy grupa ludzi, która wie o co gra. [Ostatnio edytowane przez X-pert: 2003-12-26 21:22]
|
|
|
|
|
Odp: 1-4-2-3-1-system Baniaka - 26/12/2003 01:08
> Żaden system sie nie sprawdzi jeżeli piłkarze nie będą grać z zaangażowaniem. W
> Pogoni powinni grać piłkarze, którzy nie będą bali się odstawić nogi, nie
> potrzebne nam są narazie gwiazdy, wystarczy grupa ludzi, która wie o co gra.
Nic dodać, nic ująć...
|
|
|
|
|
Odp: 1-4-2-3-1-system Baniaka - 26/12/2003 01:08
Dobrze bedzie jak Poklad wróci do Pogoni bo on sie dobrze by wpasowal w tą taktyke ale z takim ustawieniem to skrzydlowi obroncy bedą harować, muszą sie dobrze przygotować na takie coś. Ale osobiscie wole 3-5-2 dlatego ze nie mialem jeszcze okazji dobrze przyjzec sie 4-2-3-1 może warto......
|
Z daleka nie będzie widać.
|
|
|
|
|
|
|
Odp: 1-4-2-3-1-system Baniaka - 27/12/2003 00:51
> Kto jest boski Kaczorowski 
Czemu nikt nie skandowal na meczach ? 
ja skandowałem to reszta patrzyła sie na mnie jak na downa 
KTO JEST BOSKI KACZOROWSKI !!!!!
|
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
-
|