Ty chyba zbytnio mnie nie zrozumiales, albo nie umiesz czytać. Gdzie ja napisałem ze mi sie nie podoba to co jest teraz na oficjalce ? Raczej próbuje to wytłumaczyć vladziowi, bo zdaje mi sie, żę to jemu cos sie nie podoba. A tak miedzy nami, to gówno mi ofi obchodzi, ja mam czym sie zajmować.
kto znajdzie błąd z oficjalki . Hehe przypomne profesjonalnej i oficjalnej strony klubu
Trening w godzinach jutrzejszego meczu 22.04.05 - 15:58
Piłkarze Pogoni przeprowadzili ostatni trening przed pojedynkiem mistrzowskim z Polonią Warszawa, który rozpocznie się jutro o godzinie 18.00. Najpierw odbyli zajęcia z taktyki, zapoznając się z analizą gry zespołu Polonii, przygotowaną przez szefa banku informacji Miłosza Stępińskiego. Następnie piłkarze trenowali na głównym boisku. Atmosfera w zespole jest bardzo dobra. Szkoda, że w sobotnim meczu nie wystąpią z powodu żółtych Kaźmierczak i Milar. Trenerzy Panik i Copjak przygotowują do gry ich zmienników - prawdopodobnie będą to Łabędzki i Bugaj, do gry "pali się" też Edi Andradina. Szanse gry może też otrzymać Łukasz Trałka, który od dłuższego czasu nie może "przebić się" do pierwszego składu.
kto znajdzie błąd z oficjalki . Hehe przypomne profesjonalnej i oficjalnej strony klubu
Trening w godzinach jutrzejszego meczu 22.04.05 - 15:58
Piłkarze Pogoni przeprowadzili ostatni trening przed pojedynkiem mistrzowskim z Polonią Warszawa, który rozpocznie się jutro o godzinie 18.00. Najpierw odbyli zajęcia z taktyki, zapoznając się z analizą gry zespołu Polonii, przygotowaną przez szefa banku informacji Miłosza Stępińskiego. Następnie piłkarze trenowali na głównym boisku. Atmosfera w zespole jest bardzo dobra. Szkoda, że w sobotnim meczu nie wystąpią z powodu żółtych Kaźmierczak i Milar. Trenerzy Panik i Copjak przygotowują do gry ich zmienników - prawdopodobnie będą to Łabędzki i Bugaj, do gry "pali się" też Edi Andradina. Szanse gry może też otrzymać Łukasz Trałka, który od dłuższego czasu nie może "przebić się" do pierwszego składu.
kolego zoe co się czepiasz szczegółów
po prostu osoba pisząca newsa wiedziała wcześniej co się będzie działo na treningu
to chyba duży plus dla redakcji
oby jutro również zamieścili newsa tak koło godz. 16 z przebiegu meczu z Polonią itd. wyniki hmm, 2:0 dla Pogoni, to będzie rewelacja
logo jest katastrofalne... nie wiem kto robil to, ale jezeli czyta to forum to niech ten super loger zaglebi sie w tajniki tworzenia grafiki...
takie dwie rzeczy ktore sie strasznie rzucaja to:
1) biale piksele przy herbie Pogoni / herb by juz mozna zrobic samemu a nie wycinac z jakies gotowej pracy... kolory herbu sa jakies takie wyblakle w stosunku do calej szaty graficznej stronki/
2) przy nakladaniu na siebie jakis motywow dobrze by bylo zastosowac chociazby przenikanie... owiele lepiej to wyglada niz jakes sciecia ktore nie pasuja do niczego...
male slowa krytyki...
ad.1 Robienie samemu herbu byloby totalnym absurdem... gdybys dostal zlecenie od PEPSI to sam bys robil logo PEPSI? wykozystany zostal oryginalny herb (zgodze sie ze mogl byc caly ale nalezalo zastosowac ajkis kompromis miedzy .... ale o tym pozniej) białe piksele nie sa kwestia szparowania ale celowym zabiegiem majacym odroznic krawedzie herbu od tla- zgodze sie ze mogly dostac dwa piksele nie jeden.Kkolory herbu sa wedlug tablicy transpozycji z CMYK na RGB. Pozorna wyblaklosc jest wynikiem zastosowania kompresji jpg, gdzie obszary o tym samym kolorze nie trzymaja go(zolty na herbie itd...). Zgodze sie ze lepiej bylo zastosowac gifa ale poniewaz wystapil gradient gif musial zostac wykluczony.Jesli chodiz o selektywnosc grafiki oczywiscie mogla by byc o wiele wieksza i wtedy nie byloby najmniejszych problemow jednak gorna belka otrzymala limit 37kB (wynikalo to z oszacowania odwiedzin wzgledem dopuszczalnego transferu na home...) co implikowalo tak silna kompresje.
ad.2 Przy nakladnaiu na siebie motywow w aktualnych trendach nie stosuje sie przenikania (jesli mowimy o ps feather), przenikanie jest reliktem przeszlosci. dopuszczalne sa formy przenikania ale tylko w specyficznych przypadkach (kolaże, celowe unikniecie selektywnosci obrazow itd.. itp...) " niz jakes sciecia ktore nie pasuja do niczego..." otoz nic bardziej mylnego, kąt sciec zdjeci jest taki sam jak kat cicia herbu Pogońi, jesli przyjzysz sie uwazniej to zobaczysz iz... prawa strona to 4:1 lewej badz lewa to 1:4 prawej. A podstawa herbu wyznacza 1/2 pierwszej i glownej kolumny z newsami(aby ten pasek bordowy mogl stanowic 1/4 wysokosci nalezalo przyciac oryginalny herb nie zaburzajac jego harmonii), takie utrzymanie proporcji mimowolnie narzuca Ci spojrzenie na ta kolumne.
reasumujac... ciezko jest cos zrobic na tym silniku poniewaz jest on mocno scalony z samym kodem i bardoz pozagniezdzany. Zdaje sobie sprawe ze nie jest to szczyt marzen ale uwazam iz aktualnie strona trzyma wysoki poziom jak na polskie strony pierwszoligowe. Prawde mowiac nie znalazlem tak bogatej w tresci innej strony oficjalnej gdzie uzytkownicy mieliby mozliwosc wglad w kazdy odbyty mecz wraz z minutowkami i fotorelacjami itd.. itp..
Pragne nadmienic iz mam cokolwiek wpolnego jedynie z grafika i kodem strony, nigdy nie ingerowalem w tresci oraz nei pelnilem roli cenzora... Prosze nie obrzucac mnie blotem za wypowiedzi tego pana ktorego zoe ma w stopce postowej
Jesli macie jakies pomysly co przydaloby sie na oficjalce to walcie ! Ja jestem po to zeby walsnie pisac Wam wszystko co bedize w jakis sposob potrzebne. Wlasciwie najfajniej byloby gdybyscie poddawali pomysly bo to wy macie byc zadowoleni ze strony
Cieszy mnie wielkie zainteresowanie stowarzyszeniem, które wciąż żyje, ale ma dług w wysokości 7 milionów złotych i masę wierzyciela na głowaie - mówi Krzysztof Waszak na łamach
Popatrz zoe tak sie czepiasz oficjalki a uwas też jest błąd literówka
Cieszy mnie wielkie zainteresowanie stowarzyszeniem, które wciąż żyje, ale ma dług w wysokości 7 milionów złotych i masę wierzyciela na głowaie - mówi Krzysztof Waszak na łamach
1) Masz uwage dotyczącą strony v.pl zgłoś to na mejla do jednego z redaktorow bądź wypowiedz się na forum, albo w komentarzach, zdaje mi sie, czy to jest forum Pogońonline.pl, a nie v.pl, popraw mnie jeżęli sie mylę.
2) Zobacz kiedy ja swojego posta napisałem.
3) CHyba raczej nie widzisz tego błedu a reczej przegięcia jakiego dopuścili się na ofi, a w zwiazku z tym nie wygrasz nagrody. Reszta dyskusji jest zbędna, bo powtarzam to nie jest forum v.pl .
Pragne nadmienic iz mam cokolwiek wpolnego jedynie z grafika i kodem strony, nigdy nie ingerowalem w tresci oraz nei pelnilem roli cenzora... Prosze nie obrzucac mnie blotem za wypowiedzi tego pana ktorego zoe ma w stopce postowej
Odp: Oficjalna strona Pogoni - 19/05/2005 21:35
dwie najlepsze stronki o Pogońi to Pogońonline.pl i Pogoń.v.pl, na nich pojawia sie najwiecej informacji kiedys doliczylem sie 16 nowych newsoe na Pogoń.v.pl
###Pogoń Szczecin&Legia Warszawa - na zawsze razem###
A ze Rzgowa jestes czy ze Szczecina?
Mozliwe, ze sie zawiedziesz ale nie jestem ani ze Rzgowa ani ze Szczecina, jednak sercem jestem zawsze blizej morza niz Centrum.
dwie najlepsze stronki o Pogońi to Pogońonline.pl i Pogoń.v.pl, na nich pojawia sie najwiecej informacji kiedys doliczylem sie 16 nowych newsoe na Pogoń.v.pl
Nigdy nie negowalem wartosci v.pl, ale musze obiektywnei stwierdzic iz w wiekszosci sa to przedruki z gazet a nie wlasne teksty. Oficjalna strona nigdy nie bedzie w 100% stroną kibiców - to jest cała prawda o różnicach miedzy "czarna" i "oficjalka". Dodatkowo pragnąc trzymać się tematu topicu prosiłbym o zachowanie rozsadku i niewypowiadanie sie na tematy nie zwiazane z Topikiem. Pozdrawiam.
Odp: Oficjalna strona Pogoni - 02/11/2005 22:32
Temat: PZPN ukarał Pogoń - cytat: ''...Zastanawiający jest też brak zdecydowanej reakcji ze strony prawdziwych kibiców, znajdujących się w sąsiedztwie delikwetów łamiących prawo. Nie bójmy się ich wskazać Policji...''
No Coments
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Odp: Oficjalna strona Pogoni - 02/11/2005 23:08
ciekawie podsumowali tego newsa. czyli wychodzi na to ze wracamy jak to nazwal czarny do czasow ubeckich, esbeckich. juz niedlugo nie bedzie mozna nawet sie spokojnie wysikac w stadionowym kiblu bo zaraz na Ciebie nakapuja.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768835895 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.