| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Bosman ... - 20/11/2003 00:52
> > masz 16 lat i sie za piwo chwytasz?!?!
Hmm ja mam trochę inne zdanie na ten
> temat. Teraz jestem w liceum i widzę , że ci którzy w wieku 14 lub 15 lat nie
> popijali piwka to są strasznie nie obyci z alkoholem. Więc nie wiem czy powinno
> się zaczynać pić piwo w wieku 18 lat...
Zawsze to ekonomiczniej. Żartuje. Obycie z alkoholem o czym ty mówisz. Cóż to za umiejętność ważna do życia?? Kto więcej w siebie wleje?? Ważne by umieć dobrze się bawić i kiedy jest umiar. Mmoim zdaniem osobom do 18-stego roku życia nie powinno się sprzedawać alkohholu. Powiecie może, że wiele osób po przekroczeniu tej granicy wiekowej jest nadal nie odpowiedzialna , ale przynajmniej w pełni odpowiada za swoje czyny i ma wolny wybóe co chce robić.
|
Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
|
|
|
|
Odp: Bosman ... - 20/11/2003 13:05
> Obycie z alkoholem o czym ty mówisz. Cóż to za umiejętność ważna do życia?? Kto
> więcej w siebie wleje?? Ważne by umieć dobrze się bawić i kiedy jest umiar.
> Mmoim zdaniem osobom do 18-stego roku życia nie powinno się sprzedawać
> alkohholu. Powiecie może, że wiele osób po przekroczeniu tej granicy wiekowej
> jest nadal nie odpowiedzialna , ale przynajmniej w pełni odpowiada za swoje
> czyny i ma wolny wybóe co chce robić.
no i ja się tu nie zgadzam. bo wiek nie świadczy zawsze o dojżałości człowieka. są ludzie ktorzy mają np. 16 lat i są bardziej dojrzali od tych co mają 18. a wogóle jestem za tym by było u nas tak jak w niemczech z alkoholem. tzn by sprzedawać alkohol od 16 roku życia do chyba 10%(obj. alko). wtedy nikt nie musiał by się kryć.a są też tacy którzy mają np. 12 czy 11 lat i piją bo jest to zabronione albo się hajcują bo coś jest zabronione a oni poją i są wielcy.
|
Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
|
|
|
|
Odp: Bosman ... - 20/11/2003 13:40
ale z perspektywy czasu , keidy czlowiek juz troche przezyje, patrzy na to inaczej ....
jak bym teraz mial 16 lat i zdobyta wiedze przez te 3-4 lata to napewno bym nie pil tak jak kiedys ( sadze je gazdy przez to przechodzil, piwo,nalewatory, golda )
z picia, dragow i innych piedrol po prostu sie kiedys wyrasta
lepiej zajmijcie sie jakims sportem , zdecydowanie lepiej na tym wyjdziecie
|
z frajerami kosa z przyjaciolmi sztama
|
|
|
|
Odp: Bosman ... - 20/11/2003 14:43
lepiej zajmijcie sie jakims sportem , zdecydowanie lepiej na
> tym wyjdziecie
to prawda ale np. w czasie meczyku na Boisku latem dobrze wypić tak zimne piwko. a po za tym można połączyć te dwie ,,dyscypliny" ze sobą. grać o palete bosmanów w których od każdej buteli idzie 5 gr na Pogoń. i jaka tu satysfakcja??hyhy
|
|
|
|
|
Odp: Bosman ... - 20/11/2003 15:23
to by wyszlo 24 x 5 gr = 1.20.... z kraty piwa , juz lepszym pomyslem bylo by odpuscic sobie 1 piwo i dac 2 zeta na oprawe....
pozatym hmm... zimne piwo w cieple dni powruci nie predzej niz 4-5 miechow....
p.s. - idz na trening boksu i po 30 min wypij sobie piwko, nie pociagniesz kolejnych 10 minut..... [Ostatnio edytowane przez Maly_ps: 2003-11-20 15:25]
|
z frajerami kosa z przyjaciolmi sztama
|
|
|
|
Odp: Bosman ... - 20/11/2003 16:02
> Obycie z alkoholem o czym ty mówisz. Cóż to za umiejętność ważna do życia?? Kto
> więcej w siebie wleje?? Ważne by umieć dobrze się bawić i kiedy jest umiar.
> Mmoim zdaniem osobom do 18-stego roku życia nie powinno się sprzedawać
> alkohholu. Powiecie może, że wiele osób po przekroczeniu tej granicy wiekowej
> jest nadal nie odpowiedzialna , ale przynajmniej w pełni odpowiada za swoje
> czyny i ma wolny wybóe co chce robić.
A czy ja piszę, że kto więcej wypije ?? :/ Moim zdaniem od 16 lat powinno się legalnie pić piwko. Nie wierze ze ty nie ruszałeś alkoholu przed 18 rokiem życia...
|
God, I'm glad I'm not me.
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Bosman ... - 20/11/2003 18:26
> najlepsze sa wina w cenie powyzej 8 zloty
szkoda mi Ciebie bo jeśli pijesz wino powyżej 8zł to nic o dobrym winiuchu nie wiesz 
pozdro
Vasyl a co takiego mamy do roboty? Trzeba by spisać jakąś liste... tylko trza będzie duuuży zeszyt kupić
|
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
|
|
|
|
Odp: Bosman ... - 22/11/2003 11:02
a wczoraj Baranowski coś wspomniał o Bosmanie na stadionie czy to znaczy, że będą jakieś 3 grole czy tam więcej na klub czy stadion czy poprostu reklamy na stadionie??
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3
-
|