| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 11/08/2003 20:03
Jesli chodzi o oprawy meczowe to do dziś pokutuje sprawa 100 rac (Pogon-Lech) za ktore b.rada klubu nie poczuwała sie zwrocic kasy kibicom Legii i za które ostatecznie zapłacily prywatne osoby.
Po tym numerze trudno jest przekonac te osoby aby jeszcze raz uwierzyły w kibiców Pogoni i sens działania.
Nie oznacza to jednak ze nie bedzie zmian ale :
1. Podejscie do tematu musi zmienic przede wszystkim Ptak i jego ekipa ze Rzgowa (szalone pomysły z numeracja biletów i inne utrudnienia dla kibiców)
2. Trzeba zrobic spotkanie osob które chca cos robic ale nie po to aby nazwac sie xxx czy yyy ale po to zeby naprawde działac.A działac w temacie ultras to nie przyjscie na stadion za "5 dwunasta" tylko poswiecenie temu kilku godzin dziennie w tygodniu, nie wspominajac juz o dniu meczu.
Tak naprawde polskie grupy ultras wcale nie sa liczne - tu chodzi głównie o zaangazowanie, determinacje i konsekwencje.Jesli w cos wchodzisz to wchodzisz na maxa a nie ze po jednym,dwoch spotkaniach koles powie cos w stylu - sorry,dzis nie moge bo mam klasowke czy ze musze isc z mama na działke :p
Poza tym nie trzeba sie wcale czesto spotykac wystarczy net,gadu-gadu i wymiana pomysłów.Spotkac sie mozna tylko w przypadku wiekszego projektu.Wiele rzeczy mozna zrobic samemu:
1 Legia
2.ŁKS
Pomyślcie nad tym wszystkim zamiast bezsensu jezdzic po sobie w ... necie :p
Jako PW bedziemy dalej uczulac Czesnego na problemy kibiców ale narazie chłopina wykreca sie sianem bo twierdzi ze klub jest budowany od podstaw i jest sporo innych problemow z którymi musza sie borykać.
Inna sprawa ze to nie Czesny bedzie wymyslał wzory nowych flag czy konkretnych choreografii - to ma wyjsc od nas samych.
W takim razie przemyslcie sprawe, zaproponujcie konkretne rozwiazania (pomysły) tylko zawsze bierzcie pod uwage budowe naszego stadionu i realne koszty bo to ze cos fadnie wyglada na rysunku nie zawsze jest mozliwe do zrobienia na naszym stadionie.
No i podstawowe pytanie kto chce sie tym zajac na serio a nie stac i czekac az sie samo zrobi.
|
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 11/08/2003 20:27
Zgadzam się. Wyzywanie się lub pytania w stylu "A ile ty kurwa cieciu masz wyjazdów? " nic nie wniosą. Ja mam 16 lat i żal mi dupe ściska jak widze że nie ma ani dopingu ani oprawy. Swoją drogą widze, że raczej jestem troche za młody żeby się zajmowac oprawą, oczywiście nie ma problemu jeśli mam się dorzucić do oprawy czy to w postaci złotówki na bilecie czy jakoś inaczej.
|
God, I'm glad I'm not me.
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 11/08/2003 20:53
>No i podstawowe pytanie kto chce sie tym zajac
> na serio a nie stac i czekac az sie samo zrobi.
Jestem gotowy do działania. Pisze sie na to w na 100%
|
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 11/08/2003 21:06
Przykład konkretnej działalności
i cytat z ichniej stronki:
' Ponadto potrzebujemy różnego rodzaju materiały (różne kolory), styropiany, farby, wędki, serpentyny itp. Ponadto apelujemy o noszenie barw na mecze, niech młyn Zagłębia prezentuje się okazale. '
Po co wiec wywazac otwarte drzwi skoro mozna skorzystac ze sprawdzonych wzorow.
Trzeba tylko chciec a nie marudzic wiele rzeczy mozna zrobic niewielkim nakładem sił i finansow.
|
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 11/08/2003 21:10
Vasylina: za najechanie na moja rodzine spotka cie kara, nie bede juz nic do ciebie mowil na tym forum, wiem ze na Pogoni bedzie mi ciezko cie trafic (wszak przychodzi 10 tys ludzi a ja nie wiem jak ty wygladasz) lecz na bank trafie cie w twojej szkole (lo1) wiec masz wolne tylko do wrzesnia
|
z frajerami kosa z przyjaciolmi sztama
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 11/08/2003 22:01
7. kolejka - 7 września:
MKS Pogoń Szczecin - Ruch Chorzów, 17:00
9. kolejka - 20 września:
MKS Pogoń Szczecin - Arka Gdynia, 19:00
13. kolejka - 18 października:
MKS Pogoń Szczecin - Cracovia Kraków, 18:15
Czasu zostało coraz mniej! Trzeba skończyć bezsensowne gadki na necie i rozpocząć prawdziwe działania! Trzeba ustalić co będziemy robić... Pomóc może każdy! Choćby wspomagając przygotowania do oprawy przez wpłacenie przysłowiowej złotówki. I tu pojawia się pierwszy problem - przydałoby sie konto, gdzie każdy kibic mógłby wpłacać kase, która oczywiście szłaby na oprawe. Za te pieniadze mogłyby być kupowane race, stroboskopy, puszki z dymem, balony itp. Można też przygotować transparenty na dwóch kijach (o czym już pisał ch.) - roboty niewiele, a efekt niesamowity (wie ktos może co sie stało z flagami na dwóch kijach, które kiedyś miało Ultramarines?)
Na mecze przychodzi po 10 tys. osób, na Arce, Ruchu i Cracovii można spodziewać sie pełnego stadionu. Przy takiej liczbie kibiców powinna być rozwijana sektorówka. I to nie na 15 sekund tylko na kilka minut, mogłaby wędrować między sektorami 3-6.
Inna sprawa to doping - idealnym miejscem młyna byłby sektor 12 - pod zegarem. Sektor powinien być wydzielony, tak aby "pikniki" nie zajmowały na nim miejsca. Na meczu z Aluminium, młyn (choć bardzo mały) ledwo mieścił się na schodach. Kolejnym problemem jest organizacja dopingu - młyn śpiewa swoje, a reszta stadionu swoje. Według mnie to młyn powinien kierować dopingiem na całym stadionie...
Chciałbym jeszcze na koniec powiedzieć, że moge poświęceić cały swój czas na organizacje opraw. Jeśli więcej osób byłoby chętnych można zrobić spotkanie. Choć znając życie na netowej "napince" się zakończy... [Ostatnio edytowane przez Hilek1: 2003-08-11 22:04]
|
MW'03
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 11/08/2003 22:08
.> Kolejnym
> problemem jest organizacja dopingu - młyn śpiewa swoje, a reszta stadionu swoje.
> Według mnie to młyn powinien kierować dopingiem na całym
> stadionie...
ale z czasem było coraz lepiej i w pewnym momencie to młyn zaczął prowadzić doping...
>Chciałbym jeszcze na koniec powiedzieć, że moge poświęceić cały
> swój czas na organizacje opraw. Jeśli więcej osób byłoby chętnych można zrobić
> spotkanie. Choć znając życie na netowej "napince" się zakończy...
Jak już powiedziałem pisze sie na to...
Proponuje NASTĘPNE POSTY ZWIĄZANE Z TEMATEM GRUPY ULTRAS ZAKŁADAĆ W OSOBNYM TEMACIE KTÓRY JUŻ JEST...
|
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 12/08/2003 11:53
Panowie - a mi sie wydaje ze skoro na meczu jest 10 000 tys ludzi a tylko 50 tworzy mlyn to tu chodzi o cos innego. Przeciez nawet za gondora byly takie mecze gdzie bylo 3000 albo 4000 ludzi na stadionie a mlyn liczyl 300-500 osob. Jak na moje oko to spora czesc kibicow ktorzy ciagneli wozek zwany dopingiem i oprawa nie przekonala sie do Piotrcovii jeszcze albo jest na meczach ale siedzi gdzies na dupie i nie ma ochoty dopingowac. Portaktujcie sobie ten sezon jako taki przejsciowy. Beda rozne konflikty miedzy kibicami na pewno - o czym swiadczy chocby fakt wywieszenia tego transparentu...ale nie tylko. Ja wam zycze powodzenia w tworzeniu tej grupy - jesli znajdzie sie kilka doroslych i odpowiedzialnych osob to wasze pomysly moga zostac zrealizowane.
|
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 12/08/2003 16:11
a ja kibicuje pilce noznej i Pogoni i licze na to ze bedzie za rok 1 liga w szczecinie i mam w dupie czy to byla piotrkowia gornik czy real wazne ze terza jest Pogoń gra w szczecinie dla nas szczecinskich kibicow i pilkarze ciesza sie z nami po zwyciestwie a jak ktos chce narzekac i sie klocic ze to nie ten klub i nie ta druzyna cos jego sprawa traci tylko czas bylo minelo jest nowe i trzeba sie cieszyc tym co jest
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cieniutko z dopingiem.... - 12/08/2003 18:25
> Mam nadzieję, że któryś z was jeszcze dołączy do naszego projektu. Tworzona jest
> już strona internetowa. Jak coś GG.
>ps. Celciusz masz w 100% rację
Dokuadnie, jak znajdzie sie jakis chetny to walic smialo do Mazura albo do mnie (6027035)
Celciusz pozdro [Ostatnio edytowane przez helmut: 2003-08-12 18:26]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3