Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Skad przydomek sledzie?... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
U-96
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8586 dni

**

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 23/06/2003 14:39
eh chlopie az nie chce mi sie Ciebie czytac.
Co do koncertow to np Joe Cocker, co do festiwali to jest min. festiwal blizniat czy jakos tak (nawet z USA przyjezdzaja). Targi fakt, nawet nie ma sensu probowac porownywac. Pozatym daj sobie spokoj z tym najezdzaniem na Szczecin, kazdy kibic to lokalny patriota i nie da sie zlamac taka gadka.

Proponuje wszystkim posluchac piosenki Analogsów pt SZCZECIN !!

Szlugi, wóda, gołe baby !
JP
Kibic
Na forum od 8360 dni

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 23/06/2003 14:49
Koncertów masz w Szczecinie full - chociażby w sobote były BOTY - odbywają sie co roku tylko w Szczecinie. Ja jakoś też nie słysze o jakis super koncertach w Poznaniu - czy to ma oznaczać, że ich tam nie ma?

Co do meczów repry to nie zależy to od nas, stadion mamy nie gorszy od waszego. PZPN nigdy nie był naszemu miastu przychylny - wystarczy przytoczyc wypowiedź Listkiewicza z sierpnia ubiegłego roku (po meczu z Belgią). Powiedział on wtedy, że Szczecin dostanie mecz ElME z San Marino pod warunkiem zadaszenia sektorów. Dwa sektory zadaszono i cisza.

Wały, Zamek, Katedra są najbardziej znanymi zabytkami - ale są jeszcze inne bardzo piękne. Przed wojną mieliśmy piękne nabrzeże - kamienice stały dosłownie na brzegu Odry, handel kwitł. Naloty alianckie zniszczyły całą starówkę, a pierwszy powojenny prezydent (Zaremba) postanowił nie odbudowywać kamienic itd.

Cały zastój gospodarczy Szczecina jest spowodowany złymi władzami. Od kilku lat wciąż te same twarze w UM nie potrafiące nic zrobić (np. Jurczyk - wybrali go za zasługi czy co?).

Co do Posen - to nastały dobre czasy dla waszego miasta. Inwestorzy pchają sie drzwiami i oknami (za to od Szczecina uciekają), miasto bardzo szybko się rozwija.

pozdr

MW'03
YOUngF
Kibic
Na forum od 8559 dni

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 23/06/2003 15:22
> eh chlopie az nie chce mi sie Ciebie czytac.

to nie czytaj - proste chyba

> Pozatym daj sobie spokoj z tym najezdzaniem na Szczecin, kazdy kibic to lokalny patriota i
> nie da sie zlamac taka gadka.

przeczytaj topic uwaznie, moze zobaczysz kto tu zaczal na kogo najezdzac.

pozdr

A-L-C-oholik
m@niac!
Kibic
Na forum od 8257 dni

*

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 23/06/2003 16:24
>akurat wiem gdzie jest Szczecin (nawet nieco dokladniej od mani@ca ;) )

Jak jestes taki madry YOUngF, to moze wystartuj w konkursie wiedzy o Szczecinie, pozatym smiem watpic w twoja teorie ze wiesz lepiej.
(od urodzenia mieszkam w Szczecinie :) ) a to dosyc rozlegle miasto, wiec zaleznie od tego skad mierzysz moga ci wychodzic bardzo rozne odleglosci (ja mieskam na uboczu i stad mierzylem (GPS) )

>nikt do Szczecina (w porownaniu np. z Gdanskiem) nie jezdzi, takze skad ma wiedziec, co i jak tam
> jest. nie ma sie za bardzo co dziwic, bo co to za miasto bez starowki - Zamek,
> Waly, Katedra a potem juz nic, zero zabytkow.

Jak nie slyszales nic o wydazeniach kulturalnych w Szczecinie to moze lepiej kup sobie aparacik sluchowy.
Apropo zabytkow, to zeby sie na ich temat wypowiadac, to trzeba zwiedzic wszystkie. A mamy tego troche...

Tak wiec jestes niedouczony, usilujesz nas przekonac do swojej wlasnej, blednej teorii,i piszesz same bzdury.
Mam dla ciebie mala rade: jesli na przyszlosc chcesz cos eszcze napisac na jakimkolwiek forum, to sie 3 razy zastanow, czy nie piszesz kolejnych idiotyzmow.
Cos mi sie wydaje sadzac po poziomie twoich postow, ze rosnie nam tutak kolejny MKS_FAN:)

Obrazek gif wstawiony na forum
U-96
Kibic
Na forum od 8586 dni

**

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 23/06/2003 16:28
>przeczytaj topic uwaznie, moze zobaczysz kto tu
> zaczal na kogo najezdzac.

Ja bym to na Twoim miejscu po prostu olał...

Szlugi, wóda, gołe baby !
tomcraft
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 23/06/2003 17:37
Szczecin - miasto położone w północno - zachodniej części Polski, przy ujściu rzeki Odry (poprzez Zalew Szczeciński) do Bałtyku. W miejscu tym już od wieków krzyżują się ważne trasy tranzytowe Europy: z zachodu na wschód oraz z północy, poprzez Bałtyk, na południe Europy. Szczecin jest również stolicą nowego województwa - zachodniopomorskiego. To efekt ostatniej reformy administracyjnej. Szczecin jest miastem o ponad tysiącletniej tradycji i burzliwych dziejach oraz historyczną stolicą Pomorza Zachodniego. Okres jego świetności przypada na czasy panowania książąt z dynastii Gryfitów oraz przynależności miasta do Hanzy. W tym czasie miasto było jednym z najpotężniejszych portów i ośrodków handlu nad Bałtykiem. W XVII wieku, po wygaśnięciu rodu pomorskich książąt, strategiczne położenie Szczecina stało się powodem licznych ingerencji zbrojnych państw ościennych - Danii, Szwecji, Brandenburgii i Niemiec. Na przełomie XIX i XX wieku miasto przeżywało okres szczególnie silnego rozwoju gospodar-czego. Do Szczecina napływał kapitał z całej Europy. Błyskawicznie rozwijał się port, gospodarka morska oraz tranzyt towarów. Po zakończeniu II wojny światowej odbudową zniszczonego miasta zajęli się osadnicy z całej Polski, którzy licznie przybyli do Szczecina oraz na ziemie Pomorza Zachodniego. Choć dawny wizerunek miasta zmienił się, utrzymało ono jednak własny, niepowtarzalny charakter, urzekający urodą zabytkowej, secesyjnej architektury i pięknem bujnej zieleni.

www.szczecin.pl

schranz
borsuk
Kibic
Na forum od 8957 dni

**

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 23/06/2003 17:45
"to ze ludzie nie wiedza gdzie jest polozony Szczecin, nie swiadczy dobrze o miescie - znaczy, ze nic sie u was nie dzieje - tyle"

A mi sie wydaje ze nie masz racji...spojz sobie nawet na glupia prognoze pogody..czy tam Szczecin jest nad morzem? wydaje mi sie ze to po prostu swiadczy o ludzkiej nie wiedzy...podejzewam ze niejeden niemiec mieszkajacy w poblizu granicy bardziej sie orietuje..niz wiekszosc Polakow.. [Ostatnio edytowane przez borsuk: 2003-06-23 18:02]

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
tomcraft
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 23/06/2003 19:49
Glupotka ludzka nie zna granic tyle tylko mozna powiedziec.Jak ostatnio w tv byla sonda na ulicy to pytali sie o schroedera-wiadomo kanclerz Niemiec a jakis debil odpowiedzial calkiem powaznie ze to ten z zolwi turtles -wiecie kto .

schranz
YOUngF
Kibic
Na forum od 8559 dni

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 23/06/2003 21:31
> Jak jestes taki madry YOUngF, to moze wystartuj w konkursie wiedzy o Szczecinie,
> pozatym smiem watpic w twoja teorie ze wiesz lepiej. (od urodzenia mieszkam w
> Szczecinie :) ) a to dosyc rozlegle miasto, wiec zaleznie od tego skad mierzysz
> moga ci wychodzic bardzo rozne odleglosci (ja mieskam na uboczu i stad mierzylem
> (GPS) )

wiem, ze najkrotsza droga ze Szczecina do morza prowadzi Kanalem Piastowskim, przez Zalew i mierzy o ile dobrze pamietam 66km;) gdzie mieszkasz niestety nie wiem i nawet nie wnikam, a juz zwlaszcza w Twoj GPS;) w moje teorie mozesz watpic, tylko w dyskusji warto jest sie podpierac argumentami - a takich w Twoich postach nie zauwazylem. rownie dobrze Goral nie wiedzacy gdzie dokladnie jest Szczecin mowi, ze nad morzem - bo mierzy od siebie i swoich gor :) bo i co ma powiedziec? ze Krakow jest nad morzem? Warszawa? ale Szczecin czy Koszalin juz moze byc;)

> Jak nie slyszales nic o wydazeniach kulturalnych w Szczecinie to moze lepiej kup sobie aparacik
> sluchowy. Apropo zabytkow, to zeby sie na ich temat wypowiadac, to trzeba zwiedzic wszystkie. A
> mamy tego troche... Tak wiec jestes niedouczony, usilujesz nas przekonac do swojej wlasnej, blednej > teorii,i piszesz same bzdury. Mam dla ciebie mala rade: jesli na przyszlosc chcesz cos eszcze napisac
> na jakimkolwiek forum, to sie 3 razy zastanow, czy nie piszesz kolejnych idiotyzmow. Cos mi sie
> wydaje sadzac po poziomie twoich postow, ze rosnie nam tutak kolejny MKS_FAN:)

no teraz to mnie podsumowales... zwlaszcza z poziomem moich postow. dzieki za rady, ale nie skorzystam;) co do szczecinskich wydarzen, to poprosze o jakies konkretne przyklady, bo bez aparaciku to faktycznie sobie nie radze;) tym bardziej, ze niedouczony rzekomo jestem...

teraz rada dla Ciebie doswiadczony forumowiczu - nie oceniaj ludzi, tylko pisz to co wiesz na dany konkretny problem - bo zamiast podac przyklad, to rozpisales sie o tym jaki jestem, tylko po co ?

dla mnie koniec tematu, bo mial byc o sledziach - nie o wydarzeniach, polozeniu miasta, czy moim wyksztalceniu;)

pozdro

A-L-C-oholik
m@niac!
Kibic
Na forum od 8257 dni

*

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 24/06/2003 00:46
Ja juz poprostu nie mam sily. YOUngF, jesli nie wiesz co to GPS, to moze lepiej sie nie wysmiewaj, a konkretow na temat zabytkow czy imrez nie podaje, bo jakbym sie rozpisal, to bys sie przyczepil i tak ze nie pisze na temat, tylko o zabytkach, a by tego wyszlo jakies 5 stron tekstu.
Wogole lepiej skonczmy ten temat, bo to faktycznie nie jest miejsce do takich dyskusji. Jak ktos jest uparty to mu sie nigdy nic nie wytlumaczy.
Niedouczony - w moim zamysle- mialo znaczyc ze masz znikoma wiedze na temat Szczecina, a piszesz tak, jakbys znal to miasto lepiej ode mnie.
Koniec, kropka, na tym lepiej porzestanmy, bo nic madrego z dalszych komentarzy nie wyniknie, a jesli nadal masz ochote na jakis nierozsadny komentarz, lepiej pozostaw to dla siebie.
Co do udzielania rad, lepiej najpierw popracuj nad kultura osobista, a dopiero pozniejbierz sie za pouczanie innych.

Koniec, lepiej juz dalej tego nie rozgrzebywac.

Obrazek gif wstawiony na forum
PF
Kibic
Na forum od 8453 dni

**

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 24/06/2003 00:55
Dziwicie się, że na drugim krańcu Polski myślą, że Szczecin leży tuż na morzem??
Dla nas dziwne, ale jak jakiemuś góralowi przeleci przez uszy wiadomość, że w Szczecinie są "dni morza", to co ma myśleć???????

POLICCY FANATYCY
kingaps
Kibic
Na forum od 8625 dni

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 25/06/2003 14:14
Przebywam czasowo w krainie podziemnej pomarańczy i domyślam sie skąd ludzie (nawet pyry) myślą że Szczecin leży nad morzem. Przez całe życie uczono ich że Gdynia i Gdańsk to polskie okno na swiat, ze leżą nad morzem. A to g... prawda. Oba miasta leża nad Zatoką Gdańską.
Potem patrzą nas mapę i widzą że wokół Szczecina dużo wody , że Wolin, Kamień Pom. Międzyzdroje, Świnoujście leżą na wyspach, a nie dojżą tego że Szczecin leży w rozlewisku Odry, nad Jeziorem Dąbskim i ma blisko do Zalewu Szczecińskiego.

Kumpel mi mówił, ze jak był na jakimś koncercie w Spodku, rozmawiał z Hanysami i mówił że latem to bierze ręcznik i ze swojego wieżowca (na Książąt Pomorskiech) przechodzi przez ulicę i już jest na plaży. Łykali wszystko jak młode rekiny.

A tak przy okazji - kibice Pogoni to PAPRYKARZE, śledzie to kibice Arki to ona ma w herbie dwa śledzie

Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.

PO - PiS 9:6 F*CK ! F*CK !

Mordę może mam nie w tamburyn, ale mam zasady
tomcraft
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: Skad przydomek sledzie?... - 25/06/2003 15:34
A nazwa morski klub sportowy? arka tez ma w czlonie morski

schranz
 - 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1769035401 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005