Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Sadu
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8397 dni

wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 03/02/2003 20:32
ja slyszalem ze podali ze za fikcyjna spolke akcyjna i chcieli (na niby) kupic Pogon od gondora, on z miejsca powiedzial ze sprzeda Pogon za tyle ile wlozyl w nią kasy.. wiecie cos wiecej? cos tam bylo wspomniane o 20 mln zl.

...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
Junior
Pogoń Szczecin
Na forum od 8958 dni

Odp: wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 03/02/2003 20:35
przegladu sportowego!!!

TomY
Kibic
Na forum od 8513 dni

**

Odp: wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 03/02/2003 21:17
Jezu!! człowieku. To juz Twój drógi post na TEN temat. Poczytaj aktualności.. Bedziesz wiedział wszystko....

Sadu
Kibic
Na forum od 8397 dni

Odp: wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 04/02/2003 00:16
tomy chuj z toba facet, nie mam czasu siedziec 24 na dobe przed kompem i kurwa gazetki czytac tak jak ty, dlatego co uslysze to sie spytam, nie podniecaj sie tak bo majtki pobrudzisz wszystkowiedzacy, na drugi raz sie nie odzywaj jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia bo szkoda mojego czasu,
pozdrowienia dla prawdziwych kibicow Pogoni!
www.czat-sport.prv.pl - glosujcie na Pogon w dziale mistrzostw

...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
TomY
Kibic
Na forum od 8513 dni

**

Odp: wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 04/02/2003 09:26
Widze facet, że jesteś mocno sfrustrowany! Żal mi Ciebie!! Tyle samo czasu zajęłoby Ci znalezienie tej informacji na tej stronie co zakładanie głupawego tematu. A to, że jest głupawy masz dowód w ilości odpowiedzi inych uzytkowników !!

Shivan
Kibic
Na forum od 8546 dni

**

Odp: wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 04/02/2003 11:37
przestancie sie klucic, tylko jeszcze wewnetrzne spory nam potrzebne
z tego co napisal PS to podobno zadzwonoli do Gondora jako przedstawiciele zekomo zainteresowanego inwestora, chcacego wykupic Pogon, spytali sie ile by to kosztowalo, wiec gondor z chciwosci zapomnial i podal ze wydal 6 mil pozniej sie poprawil ze 7 bo tyle musial, takze 12 czy 13 jest winny jeszcze begdasowi, jako raty. wiec wycenil Pogon na 20 mil. Ale dociekliwi dziennikarze wspomnieli o zobowiazaniach wobec wierzycieli a one wynosza okolo 10 mil, wiec okazalo sie ze inwestor ktory chcialby Pogon przejac i wyprowadzic na prosta musial by wydac 30 milionow, na co reporterzy stwierdzili ze sie wycofuja

a tak pozatym to glosowac to juz FINAL a mamy tylko kilkanascie punktow przewagi

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Sadu
Kibic
Na forum od 8397 dni

Odp: wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 04/02/2003 17:02
dzieki shivan, takiej odpowiedzi oczekiwalem, a ty tomy splyn z stad, bo widze ze lamer jestes, uwazasz sie za wazniaka czy co? wez sie wyluzuj bo nie pokazujesz solidarnosci kibica Pogoni, dziwny kolo z ciebie.
taaa shivan, glosujmy na Pogon: www.czat-sport.prv.pl przypominam :) dzial mistrzostw

TomY
Kibic
Na forum od 8513 dni

**

Odp: wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 04/02/2003 17:06
Słuchaj Sadu! Nie bede sie zniżał do Twojego poziomu i zakończę tą dyskusje.

Sadu
Kibic
Na forum od 8397 dni

Odp: wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 04/02/2003 23:17
no i git

Shivan
Kibic
Na forum od 8546 dni

**

Odp: wiecie cos o reporterach super expressu ktorzy zrobili w dudka gondora? - 05/02/2003 19:25
znalazlem caly artykol z PS oto on

Dziennikarze "Przeglądu" podszyli się pod bliżej nieznaną grupę kapitałową i skierowali się do właściciela spółki z propozycją... kupienia klubu! Les Gondor był początkowo zaskoczony, ale w równym stopniu i zadowolony z faktu, że ktoś chce wykupić upadającą spółkę.
Czy to prawda, że chce pan sprzedać klub sportowy?
- Podtrzymuję swoją ofertę! - potwierdził podekscytowany Gondor.
Moi mocodawcy są wstępnie zainteresowani transakcją. Upoważnili mnie do wstępnego rozeznania oferty.
- W każdej chwili jestem gotów usiąść do rozmów w tej sprawie. Byle tylko znalazł się chętny.
Ale ponoć klub jest bankrutem, ma być niebawem postawiony w stan upadłości.
- No tak, ale to była taka gra z Urzędem Miasta. Starałem się w ten sposób wywrzeć presję na władzach miasta. Włożyłem w ten klub zbyt wiele kasy, by teraz oddać go za przysłowiową złotówkę. Zwołam najpierw Walne Zgromadzenie spółki. Niech pozostali akcjonariusze, czyli MKS i miasto wypowiedzą się o dalszych losach klubu.
A posiada pan pakiet większościowy spółki?
- Oczywiście. Moje udziały to 94 procent.
To po co panu to zgromadzenie?
- Po pierwsze to chciałbym mieć jasność jakie są plany miasta w stosunku do klubu. Może wyciągną jakiegoś sponsora z rękawa, albo dofinansują spółkę z budżetu. Ponadto tylko Walne Zgromadzenie może ogłosić upadłość spółki, takie są przepisy.
Nas to nie interesuje. Chcemy by Pogoń dalej grała w lidze.
- Jeżeli pana oferta jest poważna, to na pewno się dogadamy. Ile panowie są skłonni wyłożyć na stół?
Zdaje się, że to najpierw sprzedający powinien przedstawić cenę.
- No, wie pan. Mam jeszcze zobowiązania wobec Bekdasa. Muszę mu oddać 13 milionów, nawet w przypadku ogłoszenia upadłości. W innym wypadku wszedłby na mój osobisty majątek. Takie coś niestety podpisałem. Włożyłem w działalność klubu jakieś sześć, nie... Hmm, nawet siedem milionów złotych! Muszę to odzyskać, dlatego dwadzieścia milionów, to cena oddania pakietu.
20 milionów?! Czy pan oszalał?! Za klub, który zaraz spadnie z pierwszej ligi? Co tak naprawdę pan oferuje w zamian za te dwadzieścia milionów?
- Głównie miejsce w pierwszej lidze, nazwę i drużynę.
Czytaliśmy, że wszyscy zawodnicy uciekli.
- Tym akurat bym się nie przejmował. W każdej chwili mogą wrócić i trenować Dźwigała, Biliński, Pokładowski, mamy jeszcze karty Choto, Adżema i Chifona. Poza tym dziś pozyskanie zawodników to nie jest problem. Jest wielu młodych, którzy pchają się, by grać w pierwszej lidze za grosze.
Bylibyśmy jedynymi sponsorami? Klub ma jakieś umowy sponsorskie?
- Tylko z Canal Plus. Niestety od razu przyznaję otwarcie, że może pan o wpływach z tej stacji zapomnieć. Kolejne raty przejmuje PZPN i spłaca wierzycieli.
Czyli dwadzieścia milionów, to chyba nie wszystkie pieniądze, które musielibyśmy wyłożyć?
- Do przejęcia udziałów wszystkie. Spółka ma jednak długi wobec pracowników, a także Urzędu Skarbowego i ZUS. Ale dzięki restrukturyzacji, którą przeprowadziliśmy jesienią, zadłużenie wynosi już tylko około 10 milionów złotych.
Łącznie 30 milionów?! Za ten cały bajzel?!
- W zasadzie tak. Trzeba z tym się liczyć.
Oj, chyba pan trochę przesadził. Cóż, chyba w to nie wejdziemy. Jeszcze raz - 30 milionów?
- Przyznaję, mało to nie jest, ale przecież nie każę panu wykładać takiej kwoty na stół. Powtarzam, jeżeli jest to poważna oferta z pana strony, to jestem w stanie pójść na duży kompromis. Możemy rozłożyć kwoty na raty, nawet długoterminowe. Zdaję sobie sprawę, że w tej chwili klub nie jest wart za wiele, a na pewno nie trzydzieści milionów. Jednak zaraz po podpisaniu umowy z miastem, sytuacja może się szybko zmienić. Mając wieloletnią dzierżawę gruntów można będzie nie tylko utrzymać klub, ale także zarobić na tym. Poniesione koszty na pewno się zwrócą. Możesz być pan tego pewien!
PS

a napisalem nie dlatego ze jak sie okazalo nie wszyscy o tym czytali, ale tez ze ukazal sie nowy artykol nawiazujacy do tego

Gondor jak kondor

Może to pana zdziwi, ale wasza gazeta nastraja mnie do życia... filozoficznie - zaczął z wysokiego C pan Lutek i energicznie złamał licznik. - Pyta pan, drogi kliencie, dlaczego. To odpowiadam bez ociągania. Otóż ostatnio, po lekturze waszej gazety, dogłębnie analizuję problem pazerności. Dzwonicie oto do właściciela Pogoni, niejakiego Gondora, nie mylić z kondorem - drapieżnym ptakiem z rodziny ścierwników. Przedstawiacie się jako firma, która chce kupić szczeciński klub. I co? Gondor-kondor natychmiast zapala się jak szwagier do gorzały i rzuca kwotę, która wywołuje u niego gęsią skórkę finansowego podniecenia. Nie wie chłopina do końca, z kim gada, ale wie jedno - jest szansa na szmal, wielki nieuzasadniony szmal! Pazerność w czystej postaci drapieżnika z rodziny ścierwników, no nie?

Ale niech pan Gondor się nie martwi, nie jest w tym towarzystwie sam. Podobne wygibasy czynili prezesi innych sportowych spółek akcyjnych. Może byli trochę mniej widowiskowi, ale równie pazerni. Jednak i ich można pocieszyć, bowiem i inne wysokie sfery naszej państwowości pochorowały się na pieniężną chorobę. Oto jak wyczytałem jeden z piewców błyskawicznego zwycięstwa polskiego Batalionu Przyciasnych Beretów nad Irakiem, wziął zdrową kasę za badania, które ponad wszelką wątpliwość udowodniły, że skoczek bez spadochronu jest trudniejszy do trafienia niż skoczek ze spadochronem. Wobec takich sztuczek, sztuczka Gondora jest dziecinadą.

A pazerność w niższych sferach? Jak pan pyta, to odpowiadam. Też występuje! Słuchaj pan. Zbliża się północ. Jadę pustymi warszawskimi ulicami.Wsiada do mnie mocno zawiany klient. Daje mi osiem złotych i ordynuje: - Do domu! No to mówię mu grzecznie, żeby szepnął trochę dokładniej. A on: - Do dużego pokoju! Widzi pan, jaki pazerny? Za osiem złotych do dużego pokoju?! A teraz setka wódeczki bez zawiści, daj pan szesnaście i wiadro liści... Jakich liści? Co się garaż czyści!

Reszty nie trzeba. n

PS online

POGON W SZCZECINIE NIGDY NIE ZGINIE

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1769082504 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005