Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Manifestacja w Szczecinie - podsumowanie << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Legi@fan
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8431 dni

Odp: Manifestacja w Szczecinie - podsumowanie - 28/01/2003 21:07

Hmm, ja uważam jedynie że zastraszanie miejskich rajców, tym że ludzie wyjdą na ulice po raz kolejny może przynieść efekt odwrotny do zamierzonego... Władze miasta są od tego aby spełniać oczekiwania mieszkańców Szczecina, a tego typu akcje (niszczenie miasta) odstraszają społeczństwo od klubu i w ten sposób miasto będzie raczej dążyć do zlikwidowania klubu niż jego ratowania. Absolutnie nie popieram "biernego przyglądania się" ale moim zdaniem lepszym wyjściem jest działania w taki sposób jak "Wiara Lecha". Ich działania spowodowały, że na Lechu warto bywać. Dodatkowo jeszcze w sponsoring Lecha zaangażowało się wiele poznańskich firm. I to dla miasta są już poważni partnerzy do dyskusji - jeżeli całemu społeczeństwu i jego filarom - którymi są szczecińskie firmy i sklepy zależeć będzie na instnieniu Pogoni władze miasta nie będą mogły sobie ot tak po prostu ich olać - jak to robią z wami. A z podejściem takim, że "co tam parę szyb, przecież sklep i tak zarobi" nie przekonacie do siebie innych. U nas w Warszawie jest zresztą podobnie - kibice Legii lubią być uważani za złych i niepokornych - vide sapring w niedzielę i kilka zniszczinych autobusów i pociągów. Ciężko jest zrozumieć że to broń obusieczna i ostrze odwraca się w naszą stronę - Legia obecnie też nie może znaleźć sponsora.
Nie ma mnie tam i nie wiem jak bym się zachował - na pewno coś bym robił. Daleki jestem od krytkowania was, tylko staram się uświadomić, że być może obraliście nie najlepszą drogę... Organizacja takiej deomnstracji to pikuś W_PORÓWNIU_Z np promocją Pogoni w Szczecinie i odnajdywaniem firm, które są w stanie jej pomóc. Choć wiadomo, że to trudna sprawa, może właśnie w taki sposób dałoby się uratować klub. Lech wrócił do 1. ligi z ogonka 2. - dało się więc coś zrobić - w Polsce paru związkowcom udało się wywrzec na rządzie takimi szantażami wymusić ugodę, ale nie uważasz, że jest to sytuacja chora? a w dodatku pan Jurczyk może nie ulec presji???
Ja wcale nie twierdziłem, że odpuścicie tak szybko - ale zakładając czarny scenariusz (oby sie nigdy nie sprawdził!!!) Pogoń upada - manifestujecie - demolujecie miasto (jak można demolować własne miasto to mnie zawsze zastanwia...) I co Jurczyk znajduje nowego inwestora?! odbudowuje Pogon!!! to chyba jasne ze nie. A ile to moze potrwac - na każdą akcję przyjdzie coraz mniej ludzi bo reszta zacznie się zniechęcać. Oczywiście kibice przetrwają - tak jak przetrwali w Warszawie (Polonia), Krakowie (Cracovia). Ale przecież wczescniej czy później protesty się skończą, a z ruchu kibicowskiego w Szczecinie pozostaną strzępy tak jak w wymienionych przeze mnie przykladach - o to mi chodziło.
Nie wiem jak to jest przeżywać wzloty i upadki z Pogonią przez 20 lat.... ale wiem jak to jest przezywac wzloty i upadki z Legia ostatnie 10... fakt ze u nas byly raczej wzloty - ale dla mnie to niewielka roznica.....
A tak jeszcze na koniec jesli 20 lat jestes kibicem powiedzmy ze zaczales majac 15lat - czyli masz 35 tak?! - jezeli tak wlasnie jest to nie widać tego w twoich wpisach.... wiec albo popraw swoj styl i merytoryke wypowiedzi - albo pisz o swoim wieku z rozwaga - bo dla mnie nawet czlowiek z 1-rocznym stazem moze byc osoba bardzo kompetentna, a postarzanie sie brzmi jakos tak dziecinnie.........

Pozdrawiam serdecznie
i z uporem:
do zobaczenia 22.03
Legi@fan

Legia - Pogoń dwa bratanki...
Shivan
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8546 dni

**

Odp: Manifestacja w Szczecinie - podsumowanie - 28/01/2003 23:27
nigdzie nie pisalem ze niszczenie miasta to te akcje co popieram, u nas rajcy miejscy niestety martwia sie tylko o swoj zlob,a nie o spelnianie kogokolwiek oczekiwan. Mozesz sie mylic ze to odstraszylo spoleczenstwo, rozmawialem z wieloma ludzmi i stwierdzili ze naszymi radnymi trzeba wstrzasnac zeby sie za cos wzieli. Ludzie tez zauwazyli ze media sie przescigaly w podawaniu w wiadomosciach, ilosci taczek kamieni ktore rzekomo wywiozili z tramwajow. Terenem wielkopolski rzadza ludzie z glowa, u nas buraki oderwani od pluga, oczywiscie nie mozna zapominac ze rejon wielkopolski jest rejonem bogatszym, choc i u nas cos takiego sie zaczyna klarowac, poczekamy zobaczymy. Pokojowe manifestacje sie odbywaly i co, nic, tylko wychodzil jakis decydent i z usmieszkiem zapewnial ze juz niedlugo, i tak w kolko, ile mozna. Piszac ze nie ma Cie tutaj mialem na mysli ze nie zyjesz w tym miescie, nie widzisz jak powoli miasto staje sie prowincja, padaja wieksze zaklady, nie inwestuje sie tylko goni nastepnych inwestorow (miasto jeszcze splaca kare za zerwanie umowy),buduje hipermarkety za sprzedane na lewo tereny ziemskie, ludzie maja powoli dosc, i wzbiera w nich zlosc i moga wybuchnac. Co do Jurczyka to boi sie wlasnego cienia, z nikim nie rozmawia nie pokazuje sie, i to jest chore. Znowy zle zrozumiales nie chcemy DEMOLOWAC miasta, pisalem ze ludzie jak nie beda mogli chodzic na stadion to wyjda na ulice, ale do tego chyba nie dojdze bo Pogon przetrwa, nawet jesli w b klasie to bedzie to Nasza Pogon choc to najczarniejszy z scenariuszy ale powoli sie do niego przyzwyczajamy.
Zapewniam Cie ze mam 3 krzyzyk na kacie, a mieszkalem na Noakowskiego gdzie przez park jest jakies 200 metrow na stadion, stad wczesna milosc wiec moge sie poczuc urazony twoim podejrzeniem, poglady sobie wyrobilem dawno temu i ich nie zmienie, pozostalem wierny dwóm rzecza Heavy Metalowi i Pogoni co do edukacji, wiesz za komuny byla troche inna
Pozdrawiam

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1769085878 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.01 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005