| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Co on wyprawia?! - 07/11/2002 11:39
Pogoń Szczecin w 2 lidze żużlowej ja pierdziele. Myslałem że on dał se na luz tym żużlem.
A tu takie info, tylko skąd on weźnie na to piniądze. Jacy zawodnicy tam bedą jeździć może rezerwy Pogoni. Nasz klub tonie w długach o ten baran jeszcze za żużel sie bierze. :pomoc: :pomoc: :pomoc:
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Co on wyprawia?! - 07/11/2002 14:08
Lubie zuzel,ale jakos nie moge sobie wyobrazic meczow zuzlowych na naszym stadionie.Na razie swoje mecze maja rozgrywac w Gorzowie.
Mam nadzieje,ze nie ucierpi na tym pilka nozna.
|
1948
|
|
|
|
Odp: Co on wyprawia?! - 07/11/2002 14:18
Dokładnie, dopóki nie odbije to się na piłkarzach, to nie widze problemu, a tak w ramach historii to Pogoń kiedyś posiadała więcej sekcji niż tylko piłkarską, mało tego odnosiła sukcesy, także żużel w pewnym sensie jest również promocją drużyny piłkarskiej w końcu ta sama nazwa POGOŃ SZCZECIN.
Jedyna uwaga, żeby nikt nie wpadł na pomysł przerabiania nam stadionu.
|
.:: POGOŃ .: 1948 :. SZCZECIN ::.
|
|
|
|
Odp: Co on wyprawia?! - 07/11/2002 14:52
A w umowach jest zapis że najwyższa klasa rozgrywkowa ma być w sekcji piłkarskiej? Bo może on wała szykuje i skoro tak jak Gradus napisał na żużel potrzeba mniejszych kosztów to naszą Pogoń spuści niziutko a w ekstraklasie żużlowej będą jeździli Portowcy... W sumie dla niego to niegłupie rozwiązanie bo w klubie żużlowym jest mniejszy personel a ponadto wyjazdy będą dużo krótsze z tego co się orientuje to okolice Torunia Bydgoszczy większość...obym się mylił
P.S. a ten żużel postaramy się wybić z głowy panu prezesowi już w sobotę
A przychodząc do Szczecina mówił że na żużlu nie można zarobić i dlatego inwestuje w piłke... dziwny jest ten człowiek
|
...a świstak siedzi i pali ze sreberka :smoking:
|
|
|
|
Odp: Co on wyprawia?! - 07/11/2002 15:04
Panowie ale pie[rzycie kacapoły.
Pomyślcie prezesem jakiej firmy jest Les Gondor - SSA Pogoń. A jak się nazywa klub żużlowy w Gorzowie - Pergo , czyli też firma, której właścicielem jest Les. Po co robić dwie spółki, skoro jest jedna zarejestrowana w Szczecinie i do której przeszla cała dyrekcja z Gorzowa. Poza tym zgłoszenie drużyny do rozgrywek to jedno, a to pod jaką nazwą występuje to inna sprawa. Przykład w lidze koszykówki zgłoszono MKS Pruszków a gra Old Spice Pruszków. Tak samo będzie w Gorzowie - zgłoszono Pogoń SSA, a występować będzie Pergo. JASNE JUŻ TERAZ?!
|
POGOŃ TO MY !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Co on wyprawia?! - 07/11/2002 19:56
Żużel ? W sumie czemu nie, ale
Po pierwsze - jak się Gondor już za cos zabrał (piłka nożna) to niech to zrobi dobrze, a nie tak jak jest teraz, a potem niech się bawi w swój żużel.
Po drugie - kiedyś zawody żużlowe były na stadionie Arkonii i z tego co wiem całkiem udane. Może zamiast rozgrywać mecze żużlowe w Gorzowie, dogadałby się z Arkonią. No chyba, że sie obawia, że nikt na żużel nie przyjdzie, bo bdzie to tak marnie wyglądało jak obecnie gra piłkarzy Pogoni.
Także jesli o mnie chodzii, w chwili obecnej jestem na NIE !
Natomiast jesli Gondor kupi kilku pożądnych piłkarzy, którzy spokojnie utrzymają Pogoń w 1 lidze i za rok bedzie sie zespół liczył w Polsce, to czemu nie, niech sobie zużel będzie. W sumie mieć 2 liczące sie w kraju sekcje byłoby fajne, bo i na żulu też mozna zarobić. Jesli się tak stanie, to zmienie zdanie i będę na TAK.
A jesli Gondor liczy, że żużel będzie głównym sportem w Szczecinie, to sie może bardzo przejechać, bo piłka zdecydowanie na miejscu pierwszym, a żużel powinien być dodatkiem, nigdy odwrotnie !
|
Pozdrawiam.
Mikman
|
|
|
|
Odp: Co on wyprawia?! - 07/11/2002 22:08
> Panowie ale pie[rzycie kacapoły.
Pomyślcie prezesem jakiej firmy jest Les
> Gondor - SSA Pogoń. A jak się nazywa klub żużlowy w Gorzowie - Pergo , czyli też
> firma, której właścicielem jest Les. Po co robić dwie spółki, skoro jest jedna
> zarejestrowana w Szczecinie i do której przeszla cała dyrekcja z Gorzowa. Poza
> tym zgłoszenie drużyny do rozgrywek to jedno, a to pod jaką nazwą występuje to
> inna sprawa. Przykład w lidze koszykówki zgłoszono MKS Pruszków a gra Old Spice
> Pruszków. Tak samo będzie w Gorzowie - zgłoszono Pogoń SSA, a występować będzie
> Pergo. JASNE JUŻ TERAZ?!
1. Klub w Gorzowie nazywa sie Stal. Jego prezes nazywa sie Mariusz Guzenda.
2. Zwiazek Lesa Gondora ze Stala jest (tylko i az) taki, ze jest on wlascicielem stadionu w Gorzowie. Ciekawostka: wlascicielem bandy wokol toru i tablicy swietlnej jest miasto Gorzow.
3. Jezeli Stal jest w I lidze, a Pogon w II, to dlaczego Stal, czyli klub z wyzszej ligi mialaby zastepowac Pogon z nizszej ligi?
Pozdrawiam
|
POGON & LEGIA
|
|
|
|
|
|
- 1
-
|