| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Która lepsza? - 23/08/2001 02:22
W nowym sezonie ligowym szczecińska Pogoń występuje w nieco innym składzie niż w poprzednim.Powód jest prosty-brak porozumienia na linii Bekdas-Miasto.Ale do czego tak naprawde zmierzam...W poprzednim sezonie zostaliśmy 2 raz w historii wicemistrzem Polski dysponując kadrą o wiele lepsza niz obecnie.Odeszli ci najbardziej potrzebni Majdan,Mielcarski,Brasilia,którzy potrafili czasem "sami" wygrywac mecze.Na ich miejsce przyszli zawodnicy mniej znani,żeby nie powiedziec słabsi.Moze w tym sezonie nie mamy takich ambicji jak w poprzednim,ale mi osobiście bardziej podoba sie Pogoń ta która jest teraz.Zostali zawodnicy,ktorym w większości zależy na osiągnieciu czegoś w Szczecinie,a nie ci dla których Pogoń to przystanek w drodze do silniejszej ligi.Zaczeli grac wychowankowie(Kaczorowski,Walburg,Biliński) oraz inni piłkarze z naszego regionu(Kosmalski,Dubiela),a nie zawodnicy delegowani do gry z racji swojej przeszłości w Wiśle czy w Legii.Ciesze sie,że od pierwszych minut gra Dymek,że wrócił Stolarczyk.Napewno zagra też Ława jak tylko dojdzie do formy.To jest nasza Pogoń!Ale to nie wszystko.Przede wszystkim mamy wspaniałego trenera Mariusza Kurasa,który w Pogoni jest praktycznie od zawsze.Stworzył on w tym zespole znakomitą atmosferę i o tym publicznie mówią piłkarze.Kuras jest wielkim człowiekiem i wiele jeszcze osiągnie jako trener.Wreszcie o ludziach którymi sie opiekuje mozna powiedzieć DRUŻYNA.Jesteśmy słabsi kadrowo niż w poprzednim sezonie,ale pomimo to możliwości mamy ogromne czego potwierdzeniem był mecz ze Śląskiem.Tu wychodzi walka i zaangażowanie w gre czego w poprzednim sezonie niektórym byłym zawodnikom brakowało.Ale teraz mam Pogoń jakiej się spodziewałem.Może słabszą kadrowo,ale zgraną,waleczną i grającą z zaangażowaniem i moim zdaniem właśnie ta dzisiejsza Pogoń zdecydowanie jako wizytówka naszego miasta jest lepsza niż Pogoń z poprzedniego sezonu.
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.
|
|
|
|
|
Odp: Która lepsza? - 23/08/2001 21:39
Nikt by sie nie spodziewal ze po meczu Pogon - Slask (walka,walka,walka-zwyciestwo)przyjdzie mecz,ktorzy nasi zagraja na stojaco.Walczyc Pogon walczyc.Nie przynoscie hanby dla tego klubu.
|
|
|
|
|
Odp: Która lepsza? - 23/08/2001 22:26
No po dzisiajszym meczu mam ich dość.
|
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Która lepsza? - 24/08/2001 11:39
Pokazali wczoraj co z nich za klasowi piłkarze każdy chyba widział. To juz koniec najemników i Turka Begdasa, zaczną się kłótnie o kasę zwalanie winy itp.
|
|
|
|
|
Odp: Która lepsza? - 29/08/2001 12:53
niepotrzebnie kupili dubiele to zawodnik do 2 ligi ale dosc.Pogon powinna inwestowac wiecej w mllodziez kupili by np. grzelaka madeja napierale kowalczyka
lobodzinskiego itd. najlepiej byloby jakby kupili saviole ))))) ale tak powaznie to powinni kupic kogos mlodego jak lawa waleczny i zawsze gotowy
|
Hold skladam temu miastu...
|
|
|
|
Odp: Która lepsza? - 30/08/2001 22:38
Speed ja wiem czy Dubiela na 2 lige...On poprostu jest bez formy w tej chwili bo mial miesieczna kontuzje,a z tego co go znam to jest bardzo fajnym gosciem i jest dobry tylko musimy mu dac czas ,zeby potrenowal po kontuzji,a Kuras go wstawia bo woli jego bez formy niz Piotrowskiego z forma.Szkoda slow o naszej sytuacji kadrowej,ktora z kazdym dniem ulega pogorszeniu.Ale coz takie czasy...
pozdrawiam.
|
|
|
|
- 1
-
|