Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 21/02/2010 11:17
Albo jeszcze nie doszedlem do siebie po wczorajszym albo ten karny naciagany. Druga bramke troszke inaczej sobie wyobrazalem z opisu na ofi. Strzal Jaruna w lidze bylby spokojnym kandydatem bramki kolejki Co do porownan tego meczu do meczu Widzewa to pamietajmy ze to tylko sparingi a Pogon zagrala poza bramkarzem praktycznie w najmocniejszym zestawieniu. Ogolnie powodow do niepokoju raczej nie ma i... juz sie nie moge doczekac rozpoczecia rundy
To był półwolej, bo piłka przed strzałem Jaruna odbiła się od ziemi. Wolej byłby wtedy, gdyby Jaru uderzył z pierwszej piłki z powietrza (bez odbica sie od ziemi).
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 23/02/2010 19:11
Już wiemy z kim piłkarze Pogoni Szczecin zmierzą się na zakończenie obozu w tureckiej Antalyi. Rywalem Dumy Pomorza będzie wicemistrz Kazachstanu - Lokomotiv Astana.
Liga kazachska funkcjonuje od niedawna, dokładnie od 1992 roku. Pieczę nad nią sprawuje Kazachski Związek Piłki Nożnej. Rozgrywki są toczone systemem wiosna-jesień.
Klub Lokomotiv Astana został założony w styczniu 2009 jako Łokomotiw Astana w wyniku fuzji dwóch pierwszoligowych klubów FK Ałma-Ata i Megasport Ałma-Ata. Głównym sponsorem jest firma KTŻ. Pierwszym w historii klubu trenerem był wybrany Wachid Masudow, którego już w marcu zmienił Siergiej Juran. W ubiegłym roku drużyna osiągnęła największy sukces, zdobyła wicemistrzostwo kraju!
Od stycznia tego roku obowiązki trenera przejął Holger Fach. Niemiec jako piłkarz zrobił karierę w Fortunie Duesseldorf, Bayernie Uerdingen i Borussi Moenchengladbach. Pięciokrotnie reprezentował barwy narodowe. W 1988 roku na Igrzyskach Olimpijskich w Seulu wywalczył brązowy medal. Jako trener pracował w niemieckich klubach, m. in. w Rot-Weiss Essen, Borussi Moenchengladbach, VfL Wolfsburg, SC Paderborn i ostatnio w FC Augsburg.
Na niektórych kibicach zespół z Astany może zrobić nie najlepsze wrażenie dlatego też proponujemy przyjrzeć się zawodnikom jakimi dysponuje zespół z Kazachstanu. Pierwszy piłkarz, który rzuca się w oczy to Yegor Titov. Zawodnik ten zaliczył 41 występów w reprezentacji Rosji. Występował na mundialu w Korei i Japonii. W barwach Moskiewskiego Spartaka zaliczył 324 (!) występy w których zdobył 87 goli. Był wybierany najlepszym piłkarzem Rosji.
Drugi to Andrey Tikhonov, również Rosjanin. Zawodnik ten wystąpił w 29 meczach kadry narodowej Rosji. Występował m.in. w Spartaku Moskwa, Maccabi Tel-Aviv, Kryli Sovietov i Khimki Moskwa.
W zespole Lokomotivu występuje również wielu zawodników będących piłkarzami kadry narodowej Kazachstanu. Spotkanie rozegrane zostanie w najbliższą sobotę.
I trochę mniej fajna informacja...
Od poniedziałku z zespołem nie trenuje Piotr Petasz. Jego występ w jutrzejszym meczu jest wykluczony. Co przytrafiło się pomocnikowi Dumy Pomorza?
- Piotrek bardzo spuchł. - mówi trener Piotr Mandrysz - Jest to spowodowane zapaleniem dziąsła jakiego się nabawił.
- W Szczecinie leczyłem zęba - mówi natomiast Piotr Petasz - nie doleczyłem go do końca i teraz wdarło się zapalenie. W jutrzejszym meczu napewno nie zagram. Kupiliśmy specjalny antybiotyk. mam nadzieję, że szybko wrócę do treningów
Zawodnik liczy na to, że zagra w kolejnym sparingu z Lokomotivem Astana. Trener tonuje jednak zapędy pomocnika Pogoni.
- Obawiam się, że nie będziemy mogli skorzystać z Piotrka do końca obozu - mówił z wyraźnym niepokojem w głosie trener Mandrysz.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 24/02/2010 16:06
Abstrahując od wyniku meczu to taka forma sparingu jest gówno warta. Niby rywal wykartkowany a gra w komplecie. Przecież brak kartek wręcz prowokuje i zachęca do brutalnej gry. Mogli się dogadać na jakieś czasowe wykluczenia czy coś w tym stylu. Niech drużyna nauczy się ponosić konsekwencje głupich zachowań.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 24/02/2010 16:20
Bojarski- nie wiem po co nam ta puszka pandory. Spokojnie stawiam teze że to bedzie największy niewypał transferowy. byłem przeciw i będę trzymał sie tego stanowiska. I bede miał czysta sumienie i satysfakcje jak szybko od nas odejdzie latem
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 24/02/2010 16:24
Coś napadziory Pogoni nie mogą nic strzelić w sparingu ostatnio to napastnicy strzelili 2 bramki w spotkaniu z duńskim 3-ligowcem. W dodatku zaczyna mnie trochę martwić postawa obrońców w 2 ostatnich meczach a więc dzisiejszym i w spotkaniu z Zorią Ługańsk nasi stracili 4 bramki. Mam nadzieję że chłopaki wyciągną wnioski z tych sparingów i w lidze będzie ok.
PS. Ciekawe czemu nie zagrał Mysiak?
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 24 lutego 2010, 16:31 [1 raz(y)]
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 24/02/2010 16:58
Ja jakoś się nie martwię tymi wynikami,może nawet jestem bardziej spokojny.Jeśli w sparingach jest bardzo dobrze to w lidze często coś nie wypala.Forma naszych ma przyjść na marzec.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.