w sumie ma racje,jakis czas temu byla akcja reaktywacji ``12`` czy zachecania do dopingu i ogarniania wszystkiego od nowa,teraz po roku przerwy przydaloby sie kilka slow na ten temat co i jak i niezaleznie od ktorej ligi Pogon wystartuje to my i tak musimy zaczac od nowa....Im wiecej sie bedzie mowic na ten temat tym lepiej dla nas,choc mamy jeszcze sporooo czasu..
Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 09:17
Wszyscy dobrze wiemy ze startujemy od niższej ligi (zresztą w tym wypadku od której mało istotne) i wydaje mi się iż specjalne sprężanie do dopingu czy wyjazdów oraz jakieś większe ogarnianie tego typu tematów chyba nie jest specjalnie potrzebne,tym bardziej po paroletniej "żydowskiej okupacji" mimo to myślę iż niektórzy na garść informacji mogą liczyć
ja najbardzije czekam na jakies oficjalne ogloszenie z grup kibicowskich mniej wiecej takie jak przed poczatkiem sezonu
Na jakie Ty ogłoszenie czekasz? Czy będą wyjazdy, oprawy? Bo jeśli chodzi o to odpowiedź jest oczywista. Czy na inne? Może czy będą darmowe taxówki? bo nie za bardzo rozumiem.
Może czy będą darmowe taxówki? - na to najbardziej...
w sumie ma racje,jakis czas temu byla akcja reaktywacji ``12`` czy zachecania do dopingu i ogarniania wszystkiego od nowa,teraz po roku przerwy przydaloby sie kilka slow na ten temat co i jak i niezaleznie od ktorej ligi Pogon wystartuje to my i tak musimy zaczac od nowa....Im wiecej sie bedzie mowic na ten temat tym lepiej dla nas,choc mamy jeszcze sporooo czasu..
właśnie o to mi chodzi Randall . Jedyny doszukałeś się a tym jakiegoś sensu brawo !
Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 13:55
Media już 4 raz mówią o "planach" Drzymały co do Pogoni... poprzednie okazały się chyba nie do końca prawdziwymi informacjami więc i do tej trzeba podchodzić z dystanesem...
Całkowite przejęcie... jak już to chyba prawie całkowite, bo chyba teraz już nikt nikomu nie odda 100% udziałów... choć jak dla mnie Drzymała jest bardziej wiarygodny niż gastro
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Media już 4 raz mówią o "planach" Drzymały co do Pogoni... poprzednie okazały się chyba nie do końca prawdziwymi informacjami więc i do tej trzeba podchodzić z dystanesem...
Całkowite przejęcie... jak już to chyba prawie całkowite, bo chyba teraz już nikt nikomu nie odda 100% udziałów... choć jak dla mnie Drzymała jest bardziej wiarygodny niż gastro
no wlasnie jesli ciagle temat ten powraca to cos musi w tym byc.
Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 14:17
Sam Drzymala wie , ze w Grodzisku nic wiecej niz w zeszlym sezonie nie ugra . Zobaczyl , jak postapili sasiedzi z Wronek i pewnie sklania sie ku podobnemu krokowi. Tam sie udalo czemu jemu ma sie nie udac. Sytuacja identyczna. Dwa potezne kluby(Pogon i Lech) ,dwa male(Dyskobolia i Amica) , dwie duze firmy jak na nasze warunki(Groclin i Amica)oraz szansa na sciagniecie tlumow na trybuny. Wszystko jest identyczne .
A Drzymale jako pasjonata futbolu pociaga pewnie mysl , ze wydajac tyle pieniedzy , wkoncu przydal by sie jakis tytul mistrzowski , ktorego w Grodzisku nie ma szans zdobyc. Jezeli nie Szczecin , to pojdzie gdzie indziej. To kwestia czasu. A czy jest szansa pozyskac lepszego sponsora w przeciagu powiedzmy 10 lat , smiem watpic.
Te kilka lat lekcji jaką dostaliśmy. Czy naprawde to jeszcze jest za mało ?
Takie samo było gadane o Bekdasie, o Gondorze, o Ptaku. Że kase mają, że nam pomogą.
I 3 razy dostaliśmy po zaworach.
Skoro Drzymale znudził sie Grodzisk to dlaczego za pare lat ma mu sie nie znudzić Szczecin ? Tym bardziej że to przecież człowiek z zewnątrz. I znowu kurwa będzie lament bo mądre głowy wymyśliły Drzymałe. Znowu będzie tak jak teraz czyli start od zera.
Teraz kiedy właścicielami zostali nareszcie ludzie ze Szczecina a Pogoń jest dobrze zabezpieczona znowu zaczynają sie kombinacje. A podobno mieliśmy raz na zawsze skończyć z "wiernopoddaństwem" i wspinać sie do góry wolniej ale tak aby była pewność jutra i stabilizacja.
A nie tak że wszystko jest OK a tu nagle komunikat że Drzymale sie znudziło i zabiera klub.
Raz można popełnić błąd, drugi raz - no chuj trudno, 3 raz to już naprawde przegięcie.
To jak nazwać 4 raz ?? Dlatego mam nadzieje że te plotki to tylko marne wypociny ludzi szukających sensacji i nigdy już nie dojdzie do oddania Pogoni w obce łapska.
Bo z tymi inwestorami z zewnątrz zawsze jest to samo - nudzi im sie, prędzej czy później.
Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 14:29
Jeśli Drzymała tak bardzo chce, to niech sponsoruje Pogoń w zmian za reklamę na stadionie czy nawet koszulkach...niech kupi sobie z 5-10% akcji i będzie jednym z kilku akcjonariuszy. Na pewno nie właścicielem, bo jak napisano powyżej przerabialiśmy to już za często...Poza tym z tego co mówią nawet w C+ to Drzymała lubi sam ustawiać skład na mecze, takich ludzi nam nie trzeba.
Takie samo było gadane o Bekdasie, o Gondorze, o Ptaku. Że kase mają, że nam pomogą.
Skoro Drzymale znudził sie Grodzisk to dlaczego za pare lat ma mu sie nie znudzić Szczecin ? Tym bardziej że to przecież człowiek z zewnątrz. I znowu kurwa będzie lament bo mądre głowy wymyśliły Drzymałe. Znowu będzie tak jak teraz czyli start od zera.
Teraz kiedy właścicielami zostali nareszcie ludzie ze Szczecina a Pogoń jest dobrze zabezpieczona znowu zaczynają sie kombinacje. A podobno mieliśmy raz na zawsze skończyć z "wiernopoddaństwem" i wspinać sie do góry wolniej ale tak aby była pewność jutra i stabilizacja.
A nie tak że wszystko jest OK a tu nagle komunikat że Drzymale sie znudziło i zabiera klub.
Raz można popełnić błąd, drugi raz - no chuj trudno, 3 raz to już naprawde przegięcie.
To jak nazwać 4 raz ?? Dlatego mam nadzieje że te plotki to tylko marne wypociny ludzi szukających sensacji i nigdy już nie dojdzie do oddania Pogoni w obce łapska.
Bo z tymi inwestorami z zewnątrz zawsze jest to samo - nudzi im sie, prędzej czy później.
Po 1 porownujesz ptaka,begdasa czy Gondora do najbardziej wiarygodnego obecnie inwestora ktory inwestuje w pilke w Polsce? zastanow sie zanim cos napiszesz,nieda sie zbudowac czegos wielkiego opierajac tylko na gastronomikach,ok wystarcza na 3-2 lige ewentualnie za jakis czas moze na 1 przy najnizszych nakladach ale tylko tyle...
po2 Dziwisz sie ze Drzymale znudzil sie Grodzisk jak na mecze chodzi po 800 osob? Moze facet ma ambicje i chcialby na stare lata nareszcie cos osiagnac,w Poznianiu sie udalo moze tu chce zrobic cos wielkiego i watpie ze jakby za jakis czas nagle Pogon mu sie znudzila, zbiera manatki i sie wynosi zostawiajac po sobie zgliszcza w b klasie czy tam 4 lidze,przez kilkanascie lat dzialalnosci w futbolu niepamietam jakiejkolwiek afery,podejrzenia o korupcje czy dzialanie w jakikolwiek sposob na szkode klubu,gosciu ma pasje,i chce zrobic cos wielkiego,,,
po3 Myslisz ze ktos by sie zgodzil na oddanie 100% udzialow Drzymale? Jezeli kilka % akcji zostaloby u nas i zostalyby zabezpieczone nie mielibysmy sie czego obawiac
po4 Najbardziej odpowiednim wedlug mnie ``obcym`` inwestorem/sponsorem z zewnatrz moglby byc wlasnie Drzymala
Po 1 porownujesz ptaka,begdasa czy Gondora do najbardziej wiarygodnego obecnie inwestora ktory inwestuje w pilke w Polsce? zastanow sie zanim cos napiszesz,nieda sie zbudowac czegos wielkiego opierajac tylko na gastronomikach,ok wystarcza na 3-2 lige ewentualnie za jakis czas moze na 1 przy najnizszych nakladach ale tylko tyle...
po2 Dziwisz sie ze Drzymale znudzil sie Grodzisk jak na mecze chodzi po 800 osob? Moze facet ma ambicje i chcialby na stare lata nareszcie cos osiagnac,w Poznianiu sie udalo moze tu chce zrobic cos wielkiego i watpie ze jakby za jakis czas nagle Pogon mu sie znudzila, zbiera manatki i sie wynosi zostawiajac po sobie zgliszcza w b klasie czy tam 4 lidze,przez kilkanascie lat dzialalnosci w futbolu niepamietam jakiejkolwiek afery,podejrzenia o korupcje czy dzialanie w jakikolwiek sposob na szkode klubu,gosciu ma pasje,i chce zrobic cos wielkiego,,,
po3 Myslisz ze ktos by sie zgodzil na oddanie 100% udzialow Drzymale? Jezeli kilka % akcji zostaloby u nas i zostalyby zabezpieczone nie mielibysmy sie czego obawiac
po4 Najbardziej odpowiednim wedlug mnie ``obcym`` inwestorem/sponsorem z zewnatrz moglby byc wlasnie Drzymala
Po 1 - tak, porównuje. Bo łączy ich jedno. Wiesz co ? To że są spoza Szczecina i to że Pogoń mają oni wszyscy w czterech literach. Liczy sie szybkie zarobienie kasy. Naprawde to że ktoś ma pieniądze to troche za mało aby kreować go na wielkiego wybawce.
Po 2 - Nie dziwie sie że mu sie Grodzisk znudził. Ale co mnie to kurwa obchodzi mi wytłumacz. A to że Ty wątpisz aby mu sie Pogoń znudziła - sory ale dla mnie jest to mało ważne. A jak mu sie jednak znudzi to co napiszesz ? Że Ci przykro ?
Po 3 - Ptak miał na początku 80% akcji. A mimo to wychujał wszystkich. Tak więc dlaczego sądzisz że te kilka procent po naszej stronie nam pomoże ?
Po 4 - po tym co przeszliśmy nie ma już wiarygodnego właściciela z zewnątrz. Jeśli chce niech zostanie inwestorem i przejmie te kilkanaście % w zamian za reklame, głos w rzadzie nadzorczej czy coś takiego. Ale oddać w całości klub obcemu człowiekowi po raz 4 to juz naprawde nie ma na to słów.
Ostatnio edytowany przez: Metyl, 29 lipca 2007, 18:37 [1 raz(y)]
Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 15:35
Spokojnie, każdy wie że klub teraz bardziej potrzebuje sponsorów, a nie nowych właścicieli, na ktorych humorki skazany byłby Szczecin. Drzymała w Szczecinie? Chce inwestować? No to fajnie, niech zostanie sposnorem, dostanie ileś tam udziałów (byle by nie za dużo, kilka procent dla nas to za mło, o czym się przekonaliśmy) miejsce na reklamy i w radzie nadzorczej...
Miałem na myśli to, że w sytuacji gdy za dwa lata gastro będę mieli te 93% to na ich mijescu wolałbym Drzymałe , bo wynika topo częsci z mojej subiektywnej niechęci do gastro i ich kotka.
Na szczeście mamy Adamczuka w zarządzie, przedstawicieli PN w radzie i jak narazie dość spory pakiet akcji, więc mam nadzieję, że nic złego nam nie grozi...
Ostatnio edytowany przez: Plum, 29 lipca 2007, 15:40 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 15:36
obecne plotki sklaniaja do ciekawych wnioskow, jak dla mnie to cala sytuacja wyglada tak :
Pogon z gastronomikami awansuje do I ligi (czyli II czy jak to tam nazwac "zaplecze ekstraklasy") wchodzi Drzymala poki co jako sponsor, z poteznym zastrzykiem $ klub dostaje kopa i w cuglach leci do ekstraklasy gdzie zgodnie z zapisami gastronomicy dostaje te 94% akcji, nastepny krok az w oczy kole, sprzedaja te swoje 94% Drzymale i oto mamy znowu jednosobowy zarzad a gastronomicy dostaja co planowali od poczatku czyli kasa misiu kasa bo niezle w te 3-4 lata moga zarobic, grande finale takie moje zdanie i obym sie mylil
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 15:37
Zbigniew Drzymała rozmawia z władzami Szczecina o inwestycji w Pogoń. - Jest wola kontynuowania tych rozmów - deklaruje wiceprezes Groclinu Wojciech Witkowski.
Po tym, jak w poznańskiego Lecha zainwestował holding Amica i zlikwidował piłkę w malutkich Wronkach, coraz więcej wskazywało na to że z podobnym pomysłem przeniesienia futbolowego biznesu do większego miasta nosi się Zbigniew Drzymała. Na festynie kończącym ostatni sezon nie krył irytacji wobec grodziskich kibiców, którzy często kameralnego stadionu nie wypełniali nawet w połowie. - Piłkarze odnieśli sukces, nie mają sobie nic do zarzucenia. A wy?! Ilu z was chodzi na stadion na mecze - pytał Drzymała. W tym roku wiele wskazuje na to, że zainteresowanie piłką w Grodzisku będzie równie małe, i to mimo gry w europejskich pucharach.
O możliwej inwestycji Groclinu w Pogoń mówiło się już w Szczecinie dwa lata temu, wtedy możliwości sprzedania swoich udziałów w klubie nie wykluczał Antoni Ptak. Teraz zaś z inicjatywą nie wychodzi ani Ptak (jego Pogoń nie dostała licencji na grę w II lidze), ani Drzymała, lecz władze Szczecina patronujące Pogoni, która wystartuje w IV lidze. - Do rozmowy doszło z inicjatywy wiceprezydenta Szczecina. Na razie można je określić jako wstępne, intencyjne. W każdym razie jest wola ich kontynuowania - mówi wiceprezes Groclinu Zbigniew Witkowski. Czy oznacza to likwidację pierwszoligowego klubu w Grodzisku i przeniesienie piłkarskiej spółki do Szczecina? - Za wcześnie na takie dywagacje - ucina Witkowski.
To, że do rozmów doszło, potwierdza prezydent Szczecina Piotr Krzystek. - Rozmawiałem z panem Drzymałą, ale na dziś nie ma tematu jego przejęcia Pogoni. Może w przyszłości wrócimy do rozmów - mówi.
Jak wiemy nieoficjalnie, przenosiny Groclinu do Szczecina są niemal pewne, ale odbędą się stopniowo - jeśli Pogoń w tym sezonie awansuje do zreformowanej II ligi (de facto trzeciej), Drzymała zainwestuje swoje pieniądze w Szczecinie i będzie obcinał wydatki na klub w Grodzisku. Ten bez jego pieniędzy raczej nie utrzyma się w ekstraklasie, a wtedy gotowa do kolejnych awansów będzie już Pogoń. Takie rozwiązanie może też być korzystne ze względu na szczecińskich kibiców - trudno przypuszczać, by zaakceptowali oni proste przeniesienie piłkarskiej spółki do Szczecina. Gdy jednak Drzymała przejmie akcje Pogoni i sprowadzi do Szczecina kilku piłkarzy - może liczyć na akceptację.
Jedno jest pewne - jeżeli Drzymała coś chce to proszę, ale co najwyżej sponsoring, reklamy jego firmy na koszulkach, bannerach, stadionie itp. Nie pasuje? To żegnamy.
Zbyt dużo syfu było przez ostatnie lata i krętactwa, aby ponownie ryzykować i przez to przechodzić.
Jedno jest pewne - jeżeli Drzymała coś chce to proszę, ale co najwyżej sponsoring, reklamy jego firmy na koszulkach, bannerach, stadionie itp. Nie pasuje? To żegnamy.
Zbyt dużo syfu było przez ostatnie lata i krętactwa, aby ponownie ryzykować i przez to przechodzić.
Scenariusz jest wiecej niz prawdopodobny. Gastro NIE maja kasy. Licza na pomoc z zewnatrz. W wywiadach powtarzaja ze maja pomysl na Pogon ale o kasie ani slowa.
Z jednym co pisal Metyl nie moge sie zgodzic. Drzymala naperwno nie chce na pilce zarobic. To zbyt powazny czlowiek, raczej pasjonat, ktoremu sie udalo i w pilce osiagnal wielki sukces. Jego firma jest jednym z najwiekszych eksporterow z Polski na rynek UE, ma sie dobrze i nie sadze zeby chcial "dorobic" na pilce - jesli juz to chyba kieszonkowe dla corki. W Grodzisku osiagnal wszystko bo wiecej (mistrzostwa) tam sie nie da zrobic.
Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 16:38
w ktoryms z wywiadow jeden z gastronomikow sie wygadal. Najprawdopodobniej chodzi o to, zeby doprowadzic Pogon do 1 albo 2 ligi i ja potem sprzedac. Dlatego tak konieczna byla ta spolka akcyjna...
w ktoryms z wywiadow jeden z gastronomikow sie wygadal. Najprawdopodobniej chodzi o to, zeby doprowadzic Pogon do 1 albo 2 ligi i ja potem sprzedac. Dlatego tak konieczna byla ta spolka akcyjna...
Umowa w tej spółce jest zapewne tak skonstruowana, że tak radykalne działanie jak sprzedasz spólki musi być uznana przez wszystkich w RN, niezależnie od tego kto ile ma %. Po to tak długo negocjowali, żeby w żadnym wypadu 2 ludzi nie mogli decydować o sprzedarzy/przeniesieniu spółki.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779307 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.