Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Krzysztof Pilarz << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
ARO
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7975 dni

*

Odp: Krzysztof Pilarz - 08/02/2005 10:24

m@riuszwie napisał:  

fan57 napisał:  
Gazeta wyborcza napisała.

Pilarz w Bełchatowie - komentarz Jakuba Lisowskiego

Informacja o wypożyczeniu Krzysztofa Pilarza ponownie pokazała, jak fani Pogoni odbierają większość decyzji personalnych zapadających w szczecińskim klubie. Z kilkudziesięciu wpisów internautów na stronach dotyczących Pogoni zdecydowana większość jest krytyczna. Piroman napisał "Jedno trzeba oddać Ptakowi: stawia na swoim, ma gdzieś zdanie kibiców i środowiska. Robi, jak chce i co chce, bo to w końcu jego klub".

Wiemy już z nieodległej przeszłości, że po kilku dniach sytuacja się ustabilizuje. Jeśli Pogoń będzie wygrywać w lidze, kibice zapomną o Moskalewiczu i Pilarzu, tak jak wcześniej zapomnieli o Drumlaku, Bilińskim czy Wyparle. Gorzej, jak wiosna będzie bez sukcesów. Wtedy kibice zapomną o Pogoni, jak teraz Pogoń o kibicach.

Święte słowa!!!!!!!!

Tylko nie wiem czy pamiętacie przez kogo Ptak zatrudnił Peskovica. Przez kibiców-internautów którzy w zdecydowanej większości na początku sezonu wypowiadali się że w Pogoni potrzeba kogoś lepszego od Pilarza! Niestety ja też do tego grona należałem. Ale Pilarz przez pierwsze mecze nie grał pewnie.
No cóż zobaczymy jak się będzie Pesković spisywał. Jeśli mu nie pójdzie to mam nadzieję, że Pilarz już latem wróci.

Przepraszam, ale o ile się orientuję to z każdej umowy można się wycofać a ta z Peskovicem nie należy do najdtrudniejszych. Sprawa zależała od woli strony kupującej. Zgodzę się tylko, że Pilarz okazał się zaskoczeniem na wielki plus, a więc plany należy weryfikować, tak przynajmniej podpowiada logika i praktyka. Co do powrotu Pilarza - w GKS są działacze, którzy jak się przekonają o przydatności Pilarza to napewno zrobią wszystko by go po awansie jako beniaminek nie oddawać. A więc myślę, że o powrocie to sobie możemy pomarzyć przez minimum okes wypożyczenia. Ja osobiście jestem przekonany, że Pilarzowi pójdzie dobrze w GKS bo na drugą ligę chłopak ten napewno jest za mocny. A w pierwszej lidze będzie grał w Bełchatowie z rozpędu na fali radości awansu tamtejszych środowisk.

Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 08/02/2005 10:38

ARO napisał:  
Przepraszam, ale o ile się orientuję to z każdej umowy można się wycofać a ta z Peskovicem nie należy do najdtrudniejszych. Sprawa zależała od woli strony kupującej.

Nieprawda. Jeżeli umowa została podpisana w sierpniu za czasów "kiepskiego Pilarza", nie było możliwości się z niej wycofać - konieczne byłoby wypłacenie odszkodowania.
Idąc Twoim tokiem myślenia, klub postąpił całkowicie OK próbując rozwiązać kontrakt z Moskalewiczem - bo przecież z każdej umowy można się wycofać.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
ARO
Kibic
Na forum od 7975 dni

*

Odp: Krzysztof Pilarz - 08/02/2005 12:01

Szołn napisał:  

ARO napisał:  
Przepraszam, ale o ile się orientuję to z każdej umowy można się wycofać a ta z Peskovicem nie należy do najdtrudniejszych. Sprawa zależała od woli strony kupującej.

Nieprawda. Jeżeli umowa została podpisana w sierpniu za czasów "kiepskiego Pilarza", nie było możliwości się z niej wycofać - konieczne byłoby wypłacenie odszkodowania.
Idąc Twoim tokiem myślenia, klub postąpił całkowicie OK próbując rozwiązać kontrakt z Moskalewiczem - bo przecież z każdej umowy można się wycofać.

No dobrze Szołn, to fakt istnieje zapis odszkodowawczy w tego typu umowach aczkolwiek jeśli włodarze Klubu podpisują kontrakty z zawodnikami gdzie w każdym czasie mogą je zerwać bez większych konsekwencji to podpisanie umowy z Peskovicem (z zapisem większego odszkodowania tzn. bolesnego) musiało być powiedzmy niefrasobliwością nieźle umotywowaną. Aczkolwiek dotychczasowa praktyka kontraktowa tego nie wskazuje. Pisząc o nie najtrudniejszej umowie miałem oczywiście na myśli nie tak dużą sumę odszkodowania o którym wspomniałeś do ceny transakcji ostatecznej i wola poniesienia tego kosztu oczywiście spoczywa po stronie Zarządu. Czy odszkodowanie było by duże ? Fakt, nie wiem ale nie kupiliśmy gwiazdy :-) A jeśli to odszkodowanie było by ogromne to naprawdę szkoda słów i skąd taki wyjątek od ogólnej polityki. Szołn, sprawa Moskalewicza ma inne zabarwienie i konteksty i był to zawodnik który miał kontraklt sfinalizowany i trwający a przede wszytkim proszę Ciebie abyś nie używał wartościowania w sposób negatywny mojego toku myślenia dot. spraw o których nie wspomniałem słowa i nie wartosciowałem i nie miałem takiego zamiaru. A jeśli już to opinię w sprawie Moskalewicza umieszczałem w postach dot. topicu Moskalewicza.

I jeszcze małe sprostowanie: napisałem w tekście powyżej o Moskalewiczu nijako o byłym zawadniku co jest (wedle mojego stanu wiedzy) niedopatrzeniem z mojej strony za co przepraszam bo za Olo trzymam osobiście kciuki zwłaszcza za lata wcześniejsze, które w Klubie wybiegał między innymi także dla nas. Mając na myśli "był" rozumiałem zawodnika pierwszego składu Pogoni.

Ostatnio edytowany przez: ARO, 8 lutego 2005, 12:20 [2 raz(y)]

Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 08/02/2005 13:13

ARO napisał:  
Czy odszkodowanie było by duże ? Fakt, nie wiem ale nie kupiliśmy gwiazdy :-) A jeśli to odszkodowanie było by ogromne to naprawdę szkoda słów i skąd taki wyjątek od ogólnej polityki.

Nieważne, jakie byłoby to odszkodowanie. Z czysto marketingowego punktu widzenia klub postąpił sprytnie - po co płacić odszkodowanie (jakiekolwiek by ono nie było), skoro można zarobić na wypożyczeniu Pilarza? Dzięki temu klub pokazał, że jednak można zjeść ciastko i ciągle mieć ciastko - Pesković jest bowiem co najmniej tak samo dobrym bramkarzem. A skoro tak, to o żadnej "niefrasobliwości" nie może być mowy...

ARO napisał:  
Szołn, sprawa Moskalewicza ma inne zabarwienie i konteksty i był to zawodnik który miał kontraklt sfinalizowany i trwający a przede wszytkim proszę Ciebie abyś nie używał wartościowania w sposób negatywny mojego toku myślenia dot. spraw o których nie wspomniałem słowa i nie wartosciowałem i nie miałem takiego zamiaru. A jeśli już to opinię w sprawie Moskalewicza umieszczałem w postach dot. topicu Moskalewicza.

Po prostu posłużyłem się analogią i w żadnym wypadku nie miałem zamiaru wciskać Ci tych słów w usta...

Zdelegalizować traktor.
77
Kibic
Na forum od 7768 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 08/02/2005 13:39

Szołn napisał:  

ARO napisał:  
Czy odszkodowanie było by duże ? Fakt, nie wiem ale nie kupiliśmy gwiazdy :-) A jeśli to odszkodowanie było by ogromne to naprawdę szkoda słów i skąd taki wyjątek od ogólnej polityki.

Nieważne, jakie byłoby to odszkodowanie. Z czysto marketingowego punktu widzenia klub postąpił sprytnie - po co płacić odszkodowanie (jakiekolwiek by ono nie było), skoro można zarobić na wypożyczeniu Pilarza? Dzięki temu klub pokazał, że jednak można zjeść ciastko i ciągle mieć ciastko - Pesković jest bowiem co najmniej tak samo dobrym bramkarzem. A skoro tak, to o żadnej "niefrasobliwości" nie może być mowy...

Dokładnie się z Tobą zgadzam szczególnie, że w tym sezonie walczyć w lidze nie mamy o co, bo jesteśmy daleko, daleko z tyłu. PP natomiast rządzi się swoimi prawami i czy z Pilarzem czy z Peskovicem mamy jeszcze jakieś szanse.

ARO
Kibic
Na forum od 7975 dni

*

Odp: Krzysztof Pilarz - 08/02/2005 17:11

Szołn napisał:  

Fakt, przyznaję ci rację, sprytem to się wykazują :D pod wzgledem finansowym - to jakaś odmiana po wcześniejszych wpadkach - co do kwestii sportowych to jednak wolę zobaczyć jak Peskovic będzie bronił np. w meczu z Legią. Szczerze powiem, że Peskovic dla mojego ucha to nie marka bramkarska a tym bardziej nie uważam go za sprawdzonego - wiosna przed nim. Czy będzie dorównywał Pilarzowi ? Zobaczymy...

Szołn napisał:  
Po prostu posłużyłem się analogią i w żadnym wypadku nie miałem zamiaru wciskać Ci tych słów w usta...

OK. Nie ma sprawy.

Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 08/02/2005 18:12

ARO napisał:  
Szczerze powiem, że Peskovic dla mojego ucha to nie marka bramkarska a tym bardziej nie uważam go za sprawdzonego - wiosna przed nim. Czy będzie dorównywał Pilarzowi ? Zobaczymy...

Ja myślę, że nie ma obaw. Przytoczę pewien cytat z forum PN, kibic Widzewa w październiku mówił o Peskoviciu tak:
"btw. juz za kilka mięsiecy Ekstraklasa zobaczy jak gra Peskovic w Widzewie. Wiele osób zgodnie powtarza, ze takiego maestro miedzy słupkami nie było tu od czasu Ligi Mistrzów"
Dodam, że ta osoba nie raz i nie dwa udowodniła, że w swoich ocenach jest obiektywna, a często krytyczna.
Ponadto, Boniek swego czasu powiedział, że "godnym zastępcą Peskovicia może być tylko Boruc" (cytat z pamięci).
Jeżeli kibice nie będą traktować go gorzej niż Pilarza w pierwszych meczach, będzie OK.

Zdelegalizować traktor.
Maly09
Kibic
Na forum od 8596 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 08/02/2005 19:37
dla mnie moze on byc najlepszym pilkarzem na wiosne - ale jedno co moge o nim powiedziec ze jest sprzedawczykiem

Janie Pawle II - [*]
FLN
Kibic
Na forum od 8097 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 08/02/2005 23:40

Maly09 napisał:  
dla mnie moze on byc najlepszym pilkarzem na wiosne - ale jedno co moge o nim powiedziec ze jest sprzedawczykiem

I konfidentem:D:D:D

fan57
Kibic
Na forum od 8182 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 03/03/2005 15:24
Kto stanie w bramce GKS Bełchatów, Pilarz czy Ptak?
Jeżeli Ptak to Pilarz się zmarnuje, albo złapie szanse w przypadku słabej postawy Ptaka lub jego ewentualnej(oby nie) kontuzji ale na to Krzysiek nie może czekać i liczyć bo może to trwać bardzo długo i może zejść z niego"powietrze".

Jestem ciekawy co Wy o tym myślicie?

Pozdro

:) Jedno życie, jedno miasto, jeden klub!!!
Ka(L)ina
Kibic
Na forum od 7832 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 03/03/2005 15:30

fan57 napisał:  
Kto stanie w bramce GKS Bełchatów, Pilarz czy Ptak?
Jeżeli Ptak to Pilarz się zmarnuje, albo złapie szanse w przypadku słabej postawy Ptaka lub jego ewentualnej(oby nie) kontuzji ale na to Krzysiek nie może czekać i liczyć bo może to trwać bardzo długo i może zejść z niego"powietrze".

Jestem ciekawy co Wy o tym myślicie?

Pozdro

Jeżeli Ptak stanie na bramce to będzie kiepsko dla Pilarza, to lepiej by było gdyby Krzysiu u nas został :P

Walczyć Pogoń Walczyc...
ZDR
Kibic
Na forum od 8394 dni

**

Odp: Krzysztof Pilarz - 03/03/2005 15:34

Cytat:  

Jeżeli Ptak stanie na bramce to będzie kiepsko dla Pilarza, to lepiej by było gdyby Krzysiu u nas został :P

u nas tez raczej by siedzial ;/

SISMIC
Kibic
Na forum od 7709 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 03/03/2005 16:06

Master napisał:  

Cytat:  

u nas tez raczej by siedzial ;/

Dlaczego miałby siedzieć? Jest to młody, utalentowany bramkarz i napewno walczył by o miejsce z sprzedawczykiem i by napewno wygrał po tym jak przywita peskovica 11-12stka :DD

Szczecińska albo żadna!
Jay-J
Kibic
Na forum od 8409 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 03/03/2005 18:24
Nie wierzę że w Bełchatowie będzie siedział. Siedzieć mógł (i to też nie było przesądzone) u nas, tam poszedłby grać i nie wyobrażam sobie sytuacji by poszedł tam grzać ławę.

Obrazek gif wstawiony na forum
MKSfazi
Kibic
Na forum od 7767 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 19/03/2005 18:49
Krzysztof wracaj bo z tego Peskovica to trzeba do 5 ligi wywyalic.A Ptakowi gratulujemy wzmocnien.

A mnie jarają na meczu Pogoni race...racaracaracaracaraca
Luk Luk
Kibic
Na forum od 8024 dni

**

Odp: Krzysztof Pilarz - 19/03/2005 18:51
z roznych zrodel mi wiadomo ze pilarz zadebiutuje w pierwszym meczu na wiosne.

"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
Dandi
Kibic
Na forum od 7816 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 19/03/2005 18:57
Pilarz napewno zagra , wkoncu Kuras wie co dobre !!

fan57
Kibic
Na forum od 8182 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 19/03/2005 20:32

Dandi napisał:  
Pilarz napewno zagra , wkoncu Kuras wie co dobre !!

Dawid i Panik, idzcie po nauki do mistrza Kurasa bo daleko wam do niego, jak można pozbyć się jednego z najleprzych bramkarzy w kraju a sciągnąć takie coś, jak można pozbyć się jednego z najlepszych piłkarzy i przywież z za oceanu takie coś, to jest początek końca!!!!!!
Ptaki owszem mają gest i buńczuczność ale nic po za tym!!!

Krzysztof Plarz!!!! Krzysztof Plarz!!!! Krzysztof Plarz!!!! Krzysztof Plarz!!!! Krzysztof Plarz!!!!

:) Jedno życie, jedno miasto, jeden klub!!!
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7820 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 19/03/2005 20:41
Chcemy Pilarza, w Szczecinie chcemy Pilarza!!!

To mówi samo za siebie!!!
STOOP KONFIDENTOM I SPRZEDAWCZYKOM!!!

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Baru
Kibic
Na forum od 7634 dni

Odp: Krzysztof Pilarz - 19/03/2005 21:49
KRZYSZTOOOOF PILAAAAAAARZZZZ KRZYSTOF PILARZZZZzz
! Krzysiu wróc do nas !

Jeśli umiesz liczyć...licz na Pogoń..!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768815321 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005