Przepraszam, ale o ile się orientuję to z każdej umowy można się wycofać a ta z Peskovicem nie należy do najdtrudniejszych. Sprawa zależała od woli strony kupującej. Zgodzę się tylko, że Pilarz okazał się zaskoczeniem na wielki plus, a więc plany należy weryfikować, tak przynajmniej podpowiada logika i praktyka. Co do powrotu Pilarza - w GKS są działacze, którzy jak się przekonają o przydatności Pilarza to napewno zrobią wszystko by go po awansie jako beniaminek nie oddawać. A więc myślę, że o powrocie to sobie możemy pomarzyć przez minimum okes wypożyczenia. Ja osobiście jestem przekonany, że Pilarzowi pójdzie dobrze w GKS bo na drugą ligę chłopak ten napewno jest za mocny. A w pierwszej lidze będzie grał w Bełchatowie z rozpędu na fali radości awansu tamtejszych środowisk.
Przepraszam, ale o ile się orientuję to z każdej umowy można się wycofać a ta z Peskovicem nie należy do najdtrudniejszych. Sprawa zależała od woli strony kupującej.
Nieprawda. Jeżeli umowa została podpisana w sierpniu za czasów "kiepskiego Pilarza", nie było możliwości się z niej wycofać - konieczne byłoby wypłacenie odszkodowania.
Idąc Twoim tokiem myślenia, klub postąpił całkowicie OK próbując rozwiązać kontrakt z Moskalewiczem - bo przecież z każdej umowy można się wycofać.
Przepraszam, ale o ile się orientuję to z każdej umowy można się wycofać a ta z Peskovicem nie należy do najdtrudniejszych. Sprawa zależała od woli strony kupującej.
Nieprawda. Jeżeli umowa została podpisana w sierpniu za czasów "kiepskiego Pilarza", nie było możliwości się z niej wycofać - konieczne byłoby wypłacenie odszkodowania.
Idąc Twoim tokiem myślenia, klub postąpił całkowicie OK próbując rozwiązać kontrakt z Moskalewiczem - bo przecież z każdej umowy można się wycofać.
No dobrze Szołn, to fakt istnieje zapis odszkodowawczy w tego typu umowach aczkolwiek jeśli włodarze Klubu podpisują kontrakty z zawodnikami gdzie w każdym czasie mogą je zerwać bez większych konsekwencji to podpisanie umowy z Peskovicem (z zapisem większego odszkodowania tzn. bolesnego) musiało być powiedzmy niefrasobliwością nieźle umotywowaną. Aczkolwiek dotychczasowa praktyka kontraktowa tego nie wskazuje. Pisząc o nie najtrudniejszej umowie miałem oczywiście na myśli nie tak dużą sumę odszkodowania o którym wspomniałeś do ceny transakcji ostatecznej i wola poniesienia tego kosztu oczywiście spoczywa po stronie Zarządu. Czy odszkodowanie było by duże ? Fakt, nie wiem ale nie kupiliśmy gwiazdy :-) A jeśli to odszkodowanie było by ogromne to naprawdę szkoda słów i skąd taki wyjątek od ogólnej polityki. Szołn, sprawa Moskalewicza ma inne zabarwienie i konteksty i był to zawodnik który miał kontraklt sfinalizowany i trwający a przede wszytkim proszę Ciebie abyś nie używał wartościowania w sposób negatywny mojego toku myślenia dot. spraw o których nie wspomniałem słowa i nie wartosciowałem i nie miałem takiego zamiaru. A jeśli już to opinię w sprawie Moskalewicza umieszczałem w postach dot. topicu Moskalewicza.
I jeszcze małe sprostowanie: napisałem w tekście powyżej o Moskalewiczu nijako o byłym zawadniku co jest (wedle mojego stanu wiedzy) niedopatrzeniem z mojej strony za co przepraszam bo za Olo trzymam osobiście kciuki zwłaszcza za lata wcześniejsze, które w Klubie wybiegał między innymi także dla nas. Mając na myśli "był" rozumiałem zawodnika pierwszego składu Pogoni.
Ostatnio edytowany przez: ARO, 8 lutego 2005, 12:20 [2 raz(y)]
Czy odszkodowanie było by duże ? Fakt, nie wiem ale nie kupiliśmy gwiazdy :-) A jeśli to odszkodowanie było by ogromne to naprawdę szkoda słów i skąd taki wyjątek od ogólnej polityki.
Nieważne, jakie byłoby to odszkodowanie. Z czysto marketingowego punktu widzenia klub postąpił sprytnie - po co płacić odszkodowanie (jakiekolwiek by ono nie było), skoro można zarobić na wypożyczeniu Pilarza? Dzięki temu klub pokazał, że jednak można zjeść ciastko i ciągle mieć ciastko - Pesković jest bowiem co najmniej tak samo dobrym bramkarzem. A skoro tak, to o żadnej "niefrasobliwości" nie może być mowy...
Szołn, sprawa Moskalewicza ma inne zabarwienie i konteksty i był to zawodnik który miał kontraklt sfinalizowany i trwający a przede wszytkim proszę Ciebie abyś nie używał wartościowania w sposób negatywny mojego toku myślenia dot. spraw o których nie wspomniałem słowa i nie wartosciowałem i nie miałem takiego zamiaru. A jeśli już to opinię w sprawie Moskalewicza umieszczałem w postach dot. topicu Moskalewicza.
Po prostu posłużyłem się analogią i w żadnym wypadku nie miałem zamiaru wciskać Ci tych słów w usta...
Czy odszkodowanie było by duże ? Fakt, nie wiem ale nie kupiliśmy gwiazdy :-) A jeśli to odszkodowanie było by ogromne to naprawdę szkoda słów i skąd taki wyjątek od ogólnej polityki.
Nieważne, jakie byłoby to odszkodowanie. Z czysto marketingowego punktu widzenia klub postąpił sprytnie - po co płacić odszkodowanie (jakiekolwiek by ono nie było), skoro można zarobić na wypożyczeniu Pilarza? Dzięki temu klub pokazał, że jednak można zjeść ciastko i ciągle mieć ciastko - Pesković jest bowiem co najmniej tak samo dobrym bramkarzem. A skoro tak, to o żadnej "niefrasobliwości" nie może być mowy...
Dokładnie się z Tobą zgadzam szczególnie, że w tym sezonie walczyć w lidze nie mamy o co, bo jesteśmy daleko, daleko z tyłu. PP natomiast rządzi się swoimi prawami i czy z Pilarzem czy z Peskovicem mamy jeszcze jakieś szanse.
Fakt, przyznaję ci rację, sprytem to się wykazują pod wzgledem finansowym - to jakaś odmiana po wcześniejszych wpadkach - co do kwestii sportowych to jednak wolę zobaczyć jak Peskovic będzie bronił np. w meczu z Legią. Szczerze powiem, że Peskovic dla mojego ucha to nie marka bramkarska a tym bardziej nie uważam go za sprawdzonego - wiosna przed nim. Czy będzie dorównywał Pilarzowi ? Zobaczymy...
Po prostu posłużyłem się analogią i w żadnym wypadku nie miałem zamiaru wciskać Ci tych słów w usta...
Szczerze powiem, że Peskovic dla mojego ucha to nie marka bramkarska a tym bardziej nie uważam go za sprawdzonego - wiosna przed nim. Czy będzie dorównywał Pilarzowi ? Zobaczymy...
Ja myślę, że nie ma obaw. Przytoczę pewien cytat z forum PN, kibic Widzewa w październiku mówił o Peskoviciu tak: "btw. juz za kilka mięsiecy Ekstraklasa zobaczy jak gra Peskovic w Widzewie. Wiele osób zgodnie powtarza, ze takiego maestro miedzy słupkami nie było tu od czasu Ligi Mistrzów"
Dodam, że ta osoba nie raz i nie dwa udowodniła, że w swoich ocenach jest obiektywna, a często krytyczna.
Ponadto, Boniek swego czasu powiedział, że "godnym zastępcą Peskovicia może być tylko Boruc" (cytat z pamięci).
Jeżeli kibice nie będą traktować go gorzej niż Pilarza w pierwszych meczach, będzie OK.
Odp: Krzysztof Pilarz - 03/03/2005 15:24
Kto stanie w bramce GKS Bełchatów, Pilarz czy Ptak?
Jeżeli Ptak to Pilarz się zmarnuje, albo złapie szanse w przypadku słabej postawy Ptaka lub jego ewentualnej(oby nie) kontuzji ale na to Krzysiek nie może czekać i liczyć bo może to trwać bardzo długo i może zejść z niego"powietrze".
Kto stanie w bramce GKS Bełchatów, Pilarz czy Ptak?
Jeżeli Ptak to Pilarz się zmarnuje, albo złapie szanse w przypadku słabej postawy Ptaka lub jego ewentualnej(oby nie) kontuzji ale na to Krzysiek nie może czekać i liczyć bo może to trwać bardzo długo i może zejść z niego"powietrze".
Jestem ciekawy co Wy o tym myślicie?
Pozdro
Jeżeli Ptak stanie na bramce to będzie kiepsko dla Pilarza, to lepiej by było gdyby Krzysiu u nas został
Jeżeli Ptak stanie na bramce to będzie kiepsko dla Pilarza, to lepiej by było gdyby Krzysiu u nas został
u nas tez raczej by siedzial ;/
Dlaczego miałby siedzieć? Jest to młody, utalentowany bramkarz i napewno walczył by o miejsce z sprzedawczykiem i by napewno wygrał po tym jak przywita peskovica 11-12stka D
Odp: Krzysztof Pilarz - 03/03/2005 18:24
Nie wierzę że w Bełchatowie będzie siedział. Siedzieć mógł (i to też nie było przesądzone) u nas, tam poszedłby grać i nie wyobrażam sobie sytuacji by poszedł tam grzać ławę.
Pilarz napewno zagra , wkoncu Kuras wie co dobre !!
Dawid i Panik, idzcie po nauki do mistrza Kurasa bo daleko wam do niego, jak można pozbyć się jednego z najleprzych bramkarzy w kraju a sciągnąć takie coś, jak można pozbyć się jednego z najlepszych piłkarzy i przywież z za oceanu takie coś, to jest początek końca!!!!!!
Ptaki owszem mają gest i buńczuczność ale nic po za tym!!!
Krzysztof Plarz!!!! Krzysztof Plarz!!!! Krzysztof Plarz!!!! Krzysztof Plarz!!!! Krzysztof Plarz!!!!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768815321 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.