Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogoń latem w ekstraklasie?! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
anathema
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7188 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 00:49
tak sobie poczytałem wasze komentarze,nie tylko na tym forum,wypowiedzi Dymka,Maria i paru innych osób troche sam ochłonałem i chce podejść teraz do tematu pół żartem pół serio. po pierwsze skąd nagle tak wszyscy,mowie o zarządzie i sztabie nagle tak hurraoptymistycznie podchodzą do tego wszystkiego? prawda jest taka że jeżeli już to jest potrzebna potężna kasa-a skąd miasto niby weźmie na to? przecież załużmy Bałtyk czy Stomil też będą chcieli uzurpować sobie to miejsce i oczywiście staną w szranki,i co wtedy przeważy? Tradycje,kto ma ładniesze barwy? Nie oszukujmy sie-ktoś chce na tym potężną kase zgarnąć...A Szczecin stać jest co najwyżej na lifting dworca głównego i robi sie tanią propagande rodem z PRL-u."Co jest potrzebne, by negocjacje z Wrocławiem zakończyły się sukcesem?- Wsparcie władz miasta, które musi pomóc nam w negocjacjach." jakie wsparcie? konkrety...czemu miastu któremu Pogoń zawsze była kulą u nogi i sport wogóle jako taki nagle szarże szykuje rodem husarii? nagle olśniło? średnio wierze w filantropie naszego miasta...ciekaw że nikt z włodarzy nie jedzie partycypować w negocjacjach...jedno jest faktem-ostatnie spotkanie repry mogło mieć na celu stworzenie tej całej historii. i tu musze nadmienić że przeciwnicy takich rozwiązan poprzez frekwecnjie nomen omen mogli tylko pomoc w ewentualnym rozwiązaniu-o ironio.nastepne hasełko dziś przeczytałem,brzmi mniej wiecej tak "za pół roku nasz klub pod każdym względem będzie gotowy do tego, by grać w ekstraklasie, nie wspominając o jej zapleczu."-to słowa Dymka,nawiązując do powyższego niby jak? co stadion zbuduja za poł roku?a moze juz powstaje piekny obiekt w dąbiu ale nic sie nie pisze a jest skrzętnie ukrywany fakt przed kibicami? nie wiem rzadko bywam ostatnio w tamtych okolicach i może coś przeoczyłem...a może na okres budowy obiektu będziemy jeździć do Wronek czy Grodziska,wszak puste obiekty niszczeją,na okres budowy pięknego 35 tysiecznika w Szczecinie? tylko ten okres może sie zamienić w wieczność znajac szczecinskie realia...a moze Szczecin jest juz dogadany z jakimś dobrym wujkiem z Kuwejstu albo choćby z jakimś koncernem naftowym i trzyma nas w niewiedzy by zrobić nam niespodzianke?wszak panów Smolnego i Kałuznego cos rzadko widać i słychać a i nawet szanowny pan Kotkowski jakoś zszedł na dalszy plan. ee tam to tylko mit,pewnie 1 kwietnia napisza ze wszystko nagrane a na drugi zdementuja ze to tylko prima aprilis i wrocimy do codzennosci tak jak z Drzymałą,wiec po co sie mazać czy stroić złe miny,ale ide o zakład ze zakonczy sie jajk wszystko w tym miescie...na spekulacjach,dywagacjach i... na koniec sezonu będziemy sie cieszyć-sic!-z awansu do zreformowanej drugiej ligi. a co będzie dalej?? tego nie nawet sam Ezop...

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Niebuszewiak
Kibic
Na forum od 7773 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 01:09
Jak znam życie za parę dni wróci temat rafinerii w Schwedt, która chciałaby inwestować w pierwszoligową drużynę.... oczy
Co do tematu, to nie widzę innej drogi, jak poprzez awanse wywalczone na boisku. Fakt zgodzę się, że bardzo dużo ryzykujemy takim rozwiązaniem (w razie niepowodzenia rok stracony), ale jaka będzie satysfakcja z awansu. :]

Ostatnio edytowany przez: Niebuszewiak, 21 marca 2008, 01:32 [1 raz(y)]

Zawsze Pogoń Szczecin MKS.
Svedi Pompon
Kibic
Na forum od 6512 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 08:26

Niebuszewiak napisał:  
Jak znam życie za parę dni wróci temat rafinerii w Schwedt, która chciałaby inwestować w pierwszoligową drużynę.... oczy
Co do tematu, to nie widzę innej drogi, jak poprzez awanse wywalczone na boisku. Fakt zgodzę się, że bardzo dużo ryzykujemy takim rozwiązaniem (w razie niepowodzenia rok stracony), ale jaka będzie satysfakcja z awansu. :]

Awans na boisku to chyba jedyne słuszne rozwiązanie (biorąc pod uwagę przygody z p. Ptakiemnie).

Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży
To, że już więcej do niej nie należę
Sz.
Kibic
Na forum od 7442 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 10:38

ZetPe napisał:  

Nirvaq napisał:  
Naiwny? Sranie w banie.

Miasto daje 1/3 budżetu. Gastronomicy ciut więcej. Reszta-sponsorzy czy tam partnerzy. Niedawno była gdzieś dyskusja o budżecie i przedstawiciel miasta podał nawet konkretną sumę, nie pamiętam już, tak czy siak było to 1/3. A Kałużny na zarzut, że prawie nie dają własnej kasy na klub odpowiedział, że oni dają od 40% do 50%, w zależności od wydatków i sponsorów.

Tak tak tak :)
Nieee no skoro Kałużny tak mówił, to przecież tak być musi.

Akurat to info jest prawdziwe. Nie rób ze mnie aż takiego łatwowiernego frajera ;)

Jak dla mnie to to wszystko i tak nie ma szans się urzeczywistnić. Z dużej chmury mały deszcz...

P. S.
Pawel211
Kibic
Na forum od 7963 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 11:04

Pogoniarz73 napisał:  

pawel211 napisał:  
Nie opuściłem żadnego meczu od czasu kiedy Ptak do Pogni przyszedł

...no zuch chłopak...

spadłem z krzesła :D

W czym masz problem :| wcześniej byłem za młody na mecze żeby sam chodzić bo za Bekdasa też czzasem chodziłem ale jeszcze tak nie interesowałem się Pogonią ;)

Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8154 dni

**

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 13:22
A ja Ci mówie, że nie jest prawdziwe i nie mam zamiaru udowadniać Ci jak jest naprawde.

Z daleka nie będzie widać.
WNB
Kibic
Na forum od 7326 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 13:40
Znowu machlojki ---> ,,...ekstraklasy nie można kupić,ją trzeba wypracować..." parafrazując słowa marszałka Piłsudskiego,a 4 liga jest właśnie taką potrzebną nam sanacją!!!
Tyle w temacie

Siła Płynie Z Krwią , Duma Razem Z Nią ->Duma Pomorza
Sz.
Kibic
Na forum od 7442 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 14:03

ZetPe napisał:  
A ja Ci mówie, że nie jest prawdziwe i nie mam zamiaru udowadniać Ci jak jest naprawde.

Nawet nie chcę, żebyś cokolwiek udowadniał, bo to gówno prawda.

P. S.
1973
Kibic
Na forum od 7823 dni

*

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 14:09

Pawel211 napisał:  

Pogoniarz73 napisał:  

pawel211 napisał:  
Nie opuściłem żadnego meczu od czasu kiedy Ptak do Pogni przyszedł

...no zuch chłopak...

spadłem z krzesła :D

W czym masz problem :| wcześniej byłem za młody na mecze żeby sam chodzić bo za Bekdasa też czzasem chodziłem ale jeszcze tak nie interesowałem się Pogonią ;)

...poprostu rozbawił mnie twój post,tyle,poza tym nawiązując do twojego wcześniejszego zdania jak dorośniesz to może pewne rzeczy zrozumiesz w co zresztą wątpie...

Scarface
Kibic
Na forum od 7818 dni

*

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 16:04
He dwa dni się nie logowałem na forum a tu już 1 liga puka do Szczecina sam fakt uzyskania miejsca w 1 lidze nie jest czymś kryminalnym dlatego że w tym wypadku jest to swobodne miejsce a nie jakaś jebana fuzja czyli podobnie jakby odmówić awansu do wyższej ligi w przypadku degradacji klubu w wyższej lidze ale z naszymi doświadczeniami nawet takiej szansie należałoby odmówić a poza tym problemem jest sprawa organizacyjno-finansowa bo ani organizacyjnie ani finansowo a już na pewno nie kadrowo nie jesteśmy gotowi na grę chociażby nawet w 2 lidze więc temat wogóle nie powinien być brany pod uwagę zresztą jeśli dostaniemy to miejsce to i tak spadniemy z powodów wypisanych powyżej czyli za rok 1 liga i spadamy potem sezon lub 2 w drugiej do czasu awansu więc wychodzi na to samo jak sami rok po roku awansujemy a wykonując krok po kroku można do czegoś dojść a skacząc od razu to można się najwyżej przewrócić .

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Pawel211
Kibic
Na forum od 7963 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 16:51

Pogoniarz73 napisał:  

...poprostu rozbawił mnie twój post,tyle,poza tym nawiązując do twojego wcześniejszego zdania jak dorośniesz to może pewne rzeczy zrozumiesz w co zresztą wątpie...

Hm niewiem co w tym śmiesznego, dostałem pytanie na ilu meczach byłem to napisałem, tu są właśnie typowe odpowiedzi ktoś coś inengo stwierdzi niż "prawdziwi kibice" to odrazu niech idzie dorosnac albo do książek ale mając 21 lat to już raczej mi mało zostało do dorastania szczęście ;] A jak ktoś nie rozumie oco mi chodzi to trudno każdy ma swoje zdanie i ja też ;]

RosSi
Kibic
Na forum od 8153 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 19:18

Svedi Pompon napisał:  

Niebuszewiak napisał:  

Awans na boisku to chyba jedyne słuszne rozwiązanie (biorąc pod uwagę przygody z p. Ptakiemnie).

Po pierwsze nie mamy żadnej pewności czy Pogoń zagrałaby w Ekstraklasie czy I lidze.
Tym razem nie przychodzi do nas żaden Ptak, tylko my możemy odkupić sobie miejsce,
które tak na prawdę się nam należy.

Plum
Kibic
Na forum od 7868 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 19:56
Kupmy sobie Mistrza... też się nam należy...

Edit:

Cytat:  
Według informacji Gazety Wyborczej Prezydent Szczecina Piotr Krzystek podjął decyzję, że miasto nie będzie zabiegać o wykupienie licencji od Śląska Wrocław na grę w nowym sezonie w ekstraklasie lub I lidze dla Pogoni.

No i bardzo dobrze... [:

Ostatnio edytowany przez: Plum, 21 marca 2008, 20:27 [1 raz(y)]

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
avelyn
Kibic
Na forum od 8471 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 20:36

Mescherin napisał:  

Czy wiesz, że zachodniopomorske nie ma przedstawiciela wśród 100 najbogatszych Polaków? Wnisoki wyciągnij sam.

Czy wiesz zachodniopomorskie MA ma przedstawiciela wśród 100 najbogatszych Polaków?Wg forbes'a sa nimi: Raubo, Sarnowski, Stachowiak....w zeszlym roku bylo ich nawet chyba 4ech....

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
anathema
Kibic
Na forum od 7188 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 21:02

Plum napisał:  
Kupmy sobie Mistrza... też się nam należy...

Edit:

Cytat:  
Według informacji Gazety Wyborczej Prezydent Szczecina Piotr Krzystek podjął decyzję, że miasto nie będzie zabiegać o wykupienie licencji od Śląska Wrocław na grę w nowym sezonie w ekstraklasie lub I lidze dla Pogoni.

No i bardzo dobrze... [:

hehe..temat szybciej sie kończy niż zaczął. i prosze-nigdy więcej takich dywagacji,które zawsze są plotką a w najlepszym przypadku spekujacjami

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
luki_717
Kibic
Na forum od 7807 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 21:02
Piotr Krzystek podjął decyzję, że miasto nie będzie zabiegać o wykupienie licencji od Śląska Wrocław na grę w nowym sezonie w ekstraklasie

No to wkoncu jakas pozytywna wiadomosc;P

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders Kliknij PolskieSerce
ArP
Kibic
Na forum od 8281 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 21:22

luki_717 napisał:  
Piotr Krzystek podjął decyzję, że miasto nie będzie zabiegać o wykupienie licencji od Śląska Wrocław na grę w nowym sezonie w ekstraklasie

No to wkoncu jakas pozytywna wiadomosc;P

W końcu ktoś zaczyna nas rozumieć :D , że najsłuszniejszą drogą jest wzmocnienie obecnego składu, zamiast wyrzucanie w błoto kasy na licencje od Śląska, od którego przejelibyśmy najpewniej odpowiednik aktualnej 2 ligi.
Sami przy odrobinie szcześcia będziemy w 3 w nast. sezonie więc tylko o klase niżej. Jak wzmocnimy skład kolejne awanse będą tylko kwestią czasu.

Pogoń Szczecin MKS!
jns
Kibic
Na forum od 7729 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 21:38
I już po wszystkim. Kto miał zamiar się wykrzyczeć ten to zrobił ;) Mam nadzieję, że temat więcej nie powróci. Dobranoc.

Jo
Kibic
Na forum od 7260 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 21:41
Trudno nie będzie I ligi Krzystek nie chce trudno musimy sami na siebie liczyć może za parę lat sami zdobędziemy 4-6 lat poczekamy oby nie dużej :)

Warszawa !!!!!! Warszawa , Warszawa CWKS Legia !!!!!!!!!!!! Warszawa , Warszawa !!!!!
nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6870 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 21/03/2008 21:45

Roger napisał:  
Trudno nie będzie I ligi Krzystek nie chce trudno musimy sami na siebie liczyć może za parę lat sami zdobędziemy 4-6 lat poczekamy oby nie dużej :)

mam jakieś nieodparte wrażenie że jestes przyjacielem niejakiego lotto? myle sie?:>

PZPN=Pieniądze Zagrabimy Piłke Niszczymy
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768766049 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005