Do tego Kozminski nie mial 2 mln ani pomyslu na ich zdobycie,zeby zamknac budzet Gornika, to co to za inwestor ? 2 czy 3 lata temu rowniez mowil o wloskim kierunku w Zabrzu - pilkarzach, szkoleniowcach, czy wkoncu sponsorach.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 16:06
I Malkontenci, weźcie pod uwagę to, że jeśli teraz zaczniemy od IV ligi to kibic będzię na bieżąco informowany o tym co się dzieje w klubie. Nie będzie oszukiwania, wprowadzania w błąd.
Tacy ludzie jak Chlasta mają Pogoń w sercu. Komu chcecie powierzyć los Tego Klubu jeśli nie im?
Taki Koźmiński tak naprawdę sra na Szczecin. Uda się? Ok. Nie uda się? Trudno. Następny interes ma na oku. Rzygać się chce od wiecznego tłumaczenia. Chyba, niektórych pachołków już się nie da przekonać.
Nie powiedziałem, że będzie łatwo. Powiedziałem, że łatwiej niż zwykle i można będzie awansować stosunkowo niewielkim (w każdym razie mniejszym niż zwykle) kosztem. Myślę, że awansują 2 zespoły (nie słyszałem, aby coś miało się zmienić). Nie wiem czy jest sens rozwijać ten wątek w szczegółach, bo nijak ma się to do tematu, ale ja to widzę tak:
Arka - faworyt poza wszelką dyskusją;
Lechia, Śląsk - kandydaci poza dyskusją, ale czy będą mocniejsi niż zespoły, które awansują w tym roku? Nie sądzę;
Płock - jak wiadomo Orlenowi przejadł się sponsoring i budżet jest wielką niewiadomą;
Polonia Bytom - brak pieniędzy, kiepska baza, nie będą chcieli awansować, bo i tak nie dostaliby licencji;
Odra Opole, Jastrzębie - najpoważniejsi kandydaci spośród pozostałych drużyn (to wiele mówi o poziomie ligi, nawet jeśli Jastrzębie ma solidne podstawy finansowe i przyzwoitą bazę);
GKS Katowice (zakładam, że jednak awansuje) - wielka niewiadoma, ale raczej nie będzie się liczył;
O reszcie nie ma co nawet wspominać.
Porównaj sobie ten zestaw chociażby z sezonem 2004/05 (Korona, Bełchatów, Arka, Widzew, Jaga, Sosnowiec, Kujawiak, ŁKS) czy 2005/06 (Widzew, ŁKS, Jaga, Śląsk, Sosnowiec, "Zawisza", Ruch)...
Co do wątku wrocławskiego, to proszę bardzo - cytuj do woli.
Można. 22. Jakie to ma znaczenie? I co ma do tego tematu moja sygnatura i "zainteresowania"?
"To nie sam Marek Koźmiński chce kupić Pogoń, tylko duża firma, która niedawno była o krok od kupienia grającej w Serie A Sieny". To fragment wypowiedzi Roberta Dymkowskiego, który uczestniczy w negocjacjach. Rozumiem, że jesteś lepiej poinformowany od niego - pozazdrościć.
Zaskoczę cię - ja już laskę kładę na tą dyskusję, mam głęboko w dupie to, czy ktokolwiek zgadza się z moimi poglądami, nie spuszczam z kija na widok przychylnych komentarzy na swój temat.
Wszyscy macie rację, jesteście nieomylni, doskonali i w ogóle przezajebiści - ja Pogoń znam tylko z livescore'a, nie mam pojęcia o niczym, rację miewam tylko przypadkiem i generalnie jestem beznadziejny. Aloha.
Wszyscy mamy głowy na karku, umiemy czytać ze zrozumieniem, filtrować wypowiedzi poważnych i niepoważnych ludzi. Rozróżniamy kocopoły i cuda na kiju Twojego autorstwa i poważne plany wsparte rzeczowymi analizami.
Pogonią nie interesujemy się od 3 czy 5 lat, tylko nierzadko 3 pokoleń.
A Ty baranie jeden nie chcesz zrozumieć, że jak 1000 osób widzi zakaz wjazdu przed urwiskiem to się zatrzyma, a Ty będziesz najmądrzejszy, wjedziesz i spadniesz w przepaść na przekur wszystkim.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 17:31
tak duzo sie tutaj pisze o planach budzetowych PN i R.Ch ciekawych informacji. a z tego co wiem to jak Bosman poprosil Pana Ch o przedstawienie planu budzetu to ten nie byl w stanie pokazac i zapewnic im niczego. info sprawdzone. precz z walka o stolki ktorej sluzy propaganda i zaslanianie sie falszywymi idealami. Jedno miasto, jeden klub - silne miasto, silny klub!
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 19:02
Kazdy zdaje sobie sprawę, ze Kozminski ma niewiele do zaoferowania jako jednostka i ja wcale nie jestem jego poplecznikiem i nie jestem za przejeciem przez niego klubu chyba ze w gre wchodzilby ktos powazniejszy jak sie mowi.
Chodzi o samo podejscie do sprawy przez czesc kibicow. Rafek powiedzial, ze odstąpilby gdyby pojawil sie gosc typu Abramowic ale dobrze wszyscy wiemy ze nie ma na kogos tak filantropijnego szansy chyba nigdy wiec co? Nigdy do Szczecina nie wpuscimy zadnego miejszego inwestora ktory moglby w miescie zainwestowac z obawy, ze bedzie chcial zbijac interesy? PRzeciez to jasne jak slonce ze prawie wszedzie sie tak dzieje, czyli przyjemne z pozytecznym i tak tez tutaj powinno byc bo Szczecin potrzebuje jak wody inwestorow ktorzy mogliby dzialac w kilku dziedzinach a jesliby teraz taki sie znalazl to czemu skazywac go z gory na porazke i oskarzac o chciwosc? Druga sprawa to to, ze niabrdzo wierze ze akurat znajdzie sie inwestor na miare moich oczekiwan ale nie znaczy to ze miasto nie powinno we wlasnym zakresie takiego szukac i to od dawna. Wlasnymi silami niewiele zbudujemy ale mozemy przygotowac dobry grunt na przyszlosc - z tym sie zgodzę i dlatego mam szacunek dla tworcow PN.
- Jesteśmy umówieni co do ceny, teraz nasi prawnicy uzgadniają treść ewentualnych umów - twierdzi Zbigniew Koźmiński.
Koźmińskich nie interesują zawodnicy, którzy dotychczas grali w zespole. Kupić chcą tylko klub, który w przyszłym sezonie ma grać w drugiej lidze. - Sprawy personalne na tym etapie negocjacji są rzeczą wtórną - uważa Zbigniew Koźmiński. - Skład będziemy kompletowali dopiero po podpisaniu umów. Poza tym po I-ligowej Pogoni prawie nic nie zostało. Brazylijczycy wyjechali do swojego kraju, a Polacy są zbyt drodzy lub już umówieni z innymi klubami.
Chęć gry w Szczecinie deklarują jednak tacy piłkarze jak Lilo czy Julcimar. Nie wyklucza też dalszej gry w Pogoni Edi Andradina. Koźmiński jednak nie wie, czy uda się z tymi piłkarzami dojść do porozumienia.
Według koncepcji Koźmińskich część akcji w Sportowej Spółce Akcyjnej kupionej od Antoniego Ptaka miałoby przejąć miasto. Większość akcji jednak będzie w posiadaniu Marka Koźmińskiego, lub włoskiej spółki, której interesy reprezentuje. Spółka ta chce kooperować ze szczecińskim portem.
- Do 15 czerwca chcielibyśmy mieć dograne wszystkie sprawy dotyczące przejęcia Pogoni. Tylko wtedy będziemy mieli czas na zbudowanie nowego zespołu i przygotowanie go do rozgrywek - twierdzi Zbigniew Koźmiński.
Nie rozumiem co przez ten cytat chcesz przekazać innym użytkownikom tego forum.
Każdy kto inwestuje w piłkę nożną czy jakikolwiek inny sport MUSI mieć akceptacje kibiców. Koźmińskich moim zdaniem nie należy od razu przekreślać. Podoba mi się, że Koźmiński mówi otwarcie czego chce. Od początku mówi, że chce inwestować w sport, ale też w PORT. Firma, którą On tu chce sprowadzić inwestuje podobno w transport i przeładunek morski. Samo sprowadzenie takiej firmy do naszego miasta może być profitem, a jeśli przy okazji będą chcieli inwestować w piłkę to tym lepiej, ale wszystko musi się odbywać uczciwie na jasnych zasadach i bez jakichkolwiek wymuszeń na mieście ze strony inwestora.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 20:57
Przez tą sytuację, podział kibiców na zwolenników opcji nr 1 lub nr 2 jest straszliwie widoczny. Ciekawe czy on kiedykolwiek się zatrze. Całe życie może być później wypominanie jednym, że nie mieli racji, zbłaźnili się itp. Troche szkoda tego, ale miejmy nadzieje, że zwolenicy II ligi kiedyś zmądrzeją, oby nie zapóźno.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 21:15
Był Begdas , był Kondon, był Nielot i co z tego wszystkiego wyszło jedno wielkie gówno, jest takie przysłowie do trzech razy sztuka . Teraz czas zacząć wszystko od nowa z ludźmi ze Szczecina, którzy wiedzą, co to jest tradycja i przywiązanie do barw.
Dokładnie. Niestety jak czytam niektóre posty to chuj za przeproszeniem mnie strzela. Ilu wam jeszcze potrzeba dobrodziejów żeby się czegoś nauczyć?! Kozminski kupi Pogon i co? A jak mu nie wyjdzie to znowu za rok, dwa, czy nawet pięć, powie że pierdoli ten biznes, sprzeda kolejnemu dobrodziejowi i znowu będzie to samo. Czy aż tak ciężko to pojąć? Nie lepiej poświecić te 2-3 lata na budowanie klubu od podstaw, w którym jako kibice będziemy mieli coś do powiedzenia, niż je tracić na ... no właśnie na co? bo jeżeli za wszelką cenę ma być taka 1 liga jak w wydaniu ptaka, czy kondona (bo pewnie prędzej czy później tak będzie), to ja dziękuję i serdecznie to pierdole.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 22:06
"Chęć gry w Szczecinie deklarują jednak tacy piłkarze jak Lilo czy Julcimar. Nie wyklucza też dalszej gry w Pogoni Edi Andradina. Koźmiński jednak nie wie, czy uda się z tymi piłkarzami dojść do porozumienia."
Coś czuje duży niewypał z Koźmińskimi - chyba za wiele kasy to oni nie maja a jeśli ta "cudowna" spólka z włoch by była wiarygodna to by od razu mówili o niej ....
Sam juz nie wiem czy to dobrze jakby sie im udało czy jednak nie ... Z chęcia bym popatrzył na 1 lige znowu widzac tam Pogoń ale nie za wszelką cene.
Niestety linia podzialu robi sie na tym Forum linia frontu. A szkoda bo przeciez nikt z wypowiadajaych sie tutaj nie jest w mocy osobiscie zdecydowac o losie Pogoni, o 1 lub 2 opcji. Wiec bluzganie na kogos personalnie lub na jego poglady robi z tej "dyskusji" napierdalanke w piaskownicy. A szkoda bo mozna byloby faktycznie z sensem podyskutowac i wymienic sie wiedza -- i to jest moze apel do obydwu rozsierdzonych stron: wiecej konkretow i informacji a wtedy poziom wiedzy/swiadomosci wsrod kibicow bedzie rosl. Bo na razie rosnie tylko gula, po obu stronach. A tak na marginesie jedna refleksja: zarowno zwolennicy PN jak i II ligi daliby sobie reke obciac za intencje/uczciwosc ludzi, ktorzy stoja organizacyjnie za tymi dwoma scenariuszami. Swiat jest jaki jest i na waszym miejscu balbym sie ze bede bez reki chodzil...
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768783894 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.