Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 30/07/2007 20:32
Najtańszy bilet będzie kosztował tyle co paczka szlugów więc nie rozumiem jakiś pretensji. Spółka nie będzie na tyle bogata żeby wpuszczać kibiców za friko a jak zespół będzie wygrywał to i tak będzie sporo kibiców.
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 30/07/2007 21:24
Gadka wasza jest zbyteczna.jezeli uwazacie ze obejzenie meczu waszego ukochanego klubu nie jest warte tyle co nienajlepsze papierosy(te dobre kosztuja pozwzej 6 zl)wyjscie jest proste-nie chcesz(uwazasz ze za drogo) nie przychodz na stadion.tak bedzie lepiej dla was i dla Pogonii
Post kierowany do ogolu lamentujacych...
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 30/07/2007 22:03
bo to jest niestety mętalność Polaków... Tutaj cokolwiek ktos nie zrobi to jest wielki lament i placz.... Tutaj kazdy sie doszukuje drugiego dna.. Dobra moze chca zarobic ale czy to dziwne ?? Jak taki madry jestes jeden z drugim to trzeba bylo zalozyc spolke z PN i teraz ty bys ustalal ceny... Na pewno byly by za 1,22 z vat... Pozdrawiam
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 30/07/2007 23:03
Ja bym tu nie stawiał na mentalnośc Polaków.
Cały ten szum w wypowiedziach kibiców to efekt pierwszego samoboja, którego gastronomicy sobie strzelili(nawet jeżeli wszyscy wspólnie z PN podjeli taką decyzję).
To wszystko to marketing+psychologia.
1. Cen biletów nie powinien jeszcze podawać.
2. Jak już podał to powinno być szczegółowe uzasadnienie takich kwot + na które sektory.
3. Ktokolwiek miał choć trochę do czynienia z marketingiem w praktyce i łyknął choć trochę psycholiogii, dobrze wie, że szczegóły są najistotniejsze, a najmniejsze różnice potrafią być zabójcze dla produktu. Prosty przykład: ceny w sklepach 99zł to "o 100 mniej" niż 100 zł, 4.99 to drobne a 5 zł to już moneta z którą cięzej nam się jest rozstać. Może śmiesznie brzmi, ale tak się właśnie kusi ludzi do zakupu.
4. Kwota 6 i 11 zł jest nie do przyjęcia. Każdy marketingowiec doradziłby 5 i 10 zł.
5. Efekt 1 zł = 100 gr chyba jest nader widoczny. Wielkie halo o 100 gr!!! Ale to psychologia. I nie ma to nic wspólnego z to jak kto postrzega klub. Dam sobie głowę uciąć, że każdy z was miał właśnie taką pierwszą reakcję. CO TYLE LUDZIE NIE PRZYJDĄ BO ZA DROGO!!! Na pewno przyszło wam do głowy, że 5 i 10 byłyby idealne. Jesteśmy już tak wytresowani przez rynek, że 5 zł to mało a 6 to dużo.
6. Tym sposobem na moje skromne oko, pozbyli się około 1000-1500 fanów słonecznika na pierwszym i kolejnych meczach.
7. Tak mi się przypomniało. W wiekszości lokali w mieście piwo kosztuje 5 zł. To normalna cena i kazdy jest z niej zadowolony. Jak już jest 4 zł, to jest wyjątkowo tanie. A 6 zł to drożyzna jak cholera. Tyle zapłaciłem za Lecha w Rockerze w zeszłym roku(jakoś mnie tam nie ciagnie). I powiem że byłem zaskoczony tą ceną i stwierdziłem że drogo, bo spodziewałem się 5 zł. Także sami widzicie... NIe jeździjcie po tych wszystkich, którzy już ogłaszają upadłość z powodu 1 zł. Tłumaczcie i trenujcie w sobie cierpliwość
Ostatnio edytowany przez: k(c)ompanyPL, 30 lipca 2007, 23:36 [1 raz(y)]
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
a mnie sie spodobała metoda Twojej dedukcji-bardzo mądrze napisane ze szczególnym uwzględnieniem aspektów życiowych-to z piwkiem bliska ciału koszula
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 31/07/2007 09:14
wy macie właśnie taką zjebaną mentalność.
5zł- ok, 6 zł- za drogo.
Nie pomyśleliście, że w cenę piwa/innego artykułu wliczona jest obsługa/lokal itd. ??
Poza tym Pogoń jest czymś więcej, niż produktem w sklepie.
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 31/07/2007 09:58
Dajcie już spokój z tymi cenami !!
Są jakie są i tyle !
Drogie, tanie , po 6, po 11 , kur..a co za róźnica ?
Ważne, że mamy swoją Pogoń !!!
A niektórzy to już się martwią po ile będą w OE . Paranoja !
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 31/07/2007 10:50
Narzekacie.. nikt wam nie karze chodzić.. ceny są odpowiednie.. wszyscy byli tacy chętni na IV ligę a teraz wam 6 zł szkoda ? teraz właśnie zobaczymy komu naprawdę zależało... 6 zł to nie majątek jak już niektórzy wspominali...
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 31/07/2007 11:26
Uff cieszą mnie te ostatnie opinie bo zacząłem byc przerażony komentarzami na forum o V nie wspomnę nt. ceny 6 i 11 zł. Przyznam że przez ostatnie dwa dni przecierałem oczy ze zdumienia czytając lament jak to "najwierniejszym z wiernych" żal 6 zł za mecz Pogoń na najlepszym IV ligowym stadionie. I nie ukrywam że liczę że ta złotówka to na oprawy...
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 02/08/2007 13:04
11 zl to nie jest wielka kasa, zapewne dla dzieciakow ktorzy nie maja swojej kasy to majatek. Ale kazdy spokojnie moze sobie uzbierac. Zreszta jak juz powiedziano nikt nie nakazuje chodzic. Nie to nie. Juz pisalem wczesniej ze teraz sie okaze tak naprawde kto naprawde kibicuje, bo zapewne bo wejsciu do OE kiedys tam pojawi sie 10 razy wiecej ludzi i wszyscy beda mowic ze od zawsze chodza i sa z Pogonia.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.