Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogoń latem w ekstraklasie?! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
hPS
*zablokowany
IP: zapisany
Na forum od 7657 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 17:03
Jedyna słuszna droga , Pogoń IV ligowa!!

Podniesiona adrenalina to Śródmiejska siła
Plum
Kibic
Na forum od 7868 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 17:12

sb napisał:  
Plum, w naszej dyskusji wątek kibiców interesuje mnie najbardziej (bo główny problem i tak nie rozwiąże się tu na forum), dlatego jeszcze to pociągnę.

Ad1. Wydaje mi się, że jednak na zachodzie, w cywilizowanej Europie rządzą osoby chyba znacznie bardziej darzone zaufanie, lub są bardziej utalentowane, bo nie słyszałem o podobnych procederach na zachodzie. Tam nie ma mowy o przenosinach klubów czy sprzedażą licencji i miejsc w lidze, choć komercjalizacja futbolu jest znacznie większa. Obecni właściciele klubu nie są dla mnie osobami godnymi zaufania, poza tym nie stać ich na utrzymanie klubu w jakiejkolwiek wyżej lidze.
Ad2.
  Cytat:  
Trzeba było zrobić tak jak większość, nie przyjść w ogóle bo to skandal co się z klubem działo. W taki sposób wyraża się najlepiej swoją dezaprobatę, a nie w kilkaset osób wykrzykując coś w stronę kogoś.

Nie patrz na to co robi większość, tylko samemu decyduj. Nie przychodząc na mecz wcale nie wyrażasz swojej dezaprobaty. Wręcz przeciwnie. Jak dla mnie wyraża się wtedy brak zainteresowania sytacją w klubie, nie pokazuje się też wtedy przywiązania do klubu, kibic powinien być z drużyną na dobre i na złe, a nie tylko wtedy gdy wygrywa czy walczy o punkty z renomowanym rywalem. Bo za Gondora nie było wyników, to tak jak wcinająca słonecznik większość trzeba było nie chodzić... fakyczny przejaw buntu przeciwko temu co się działo to chyba nie jest. Nieobecni nie mają prawa głosu. Wiesz to tak jak mówienie, że się nie pójdzie się na wybory, bo nie ma na kogo głosować, i w ogóle wszyscy to złodzieje i w ten spósób pokaże się co się o tym sądzi. Nie muszę chyba tłumaczyć jak jest naprawdę?
Ad3. Nie twierdzę, że wyjazdy do Małkocina na mecz wyjazdowy mecz Pogoni Nowej, czy oglądanie pojednku z Sokołem Pyrzyce jest czymś naprawdę intersującym, ale to nie dla renomowanego rywala przychodzi się na stadion, tylko dla Pogoni, bezwarunkowo. Dla mnie ktoś kto na stadion wybiera się gdy z Pogonią jest dobrze, gdy jest w pierwszej lidze, gdy gra z Legią itd nie zasługuje według mnie na miano kibica. Jest wtedy tylko zwykłym widzem ze słonecznikiem.
Ad4.
  Cytat:  
Nie dziw się ludziom, że nie chcą oglądać czegoś, co nazwać można żenującym.

Skoro mecz ich "ukochanej" drużyny, której podobno "kibicują jest żenujący to im współczuje. Wiele rozbija się też o marketing. Gdyby klub nie sprawiał tylu problemów i marketing zmiast zabawą w wypuszczenie "chleba Pogoni" zajął się poważnymi sprawami, które faktycznie przyciągneły by ludzi na stadion sytacja byłaby znacznie lepsza.

Chodziło mi o to, że wszelkiego rodzaju sondy wsród mieszkaców regionu są poronionym pomysłem. Bo czy liczy się głos "kibica", który na stadion nie przychodzi, bo to czwarta liga, a w pierwszej lidze po paru porażkach zniechęci się z w ciepłym domku będzie oglądał Canal plus.

Obraliśmy drogę odbudowy Pogoni na bazie PN. Udało się nie wsytartować w A-klasie tylko w IV lidze. Niestety miasto zmusiło do zaakceptowania gastronomików, ale cel nadal jest ten sam. Sami awansujemy i wrócimy tam gdzie nasze miejsce. Kupowanie sobie miejsca w I czy II lidze to chyba nie to o co chodziło. Jaka to satysfkacja zagrać 30 kolejek i z hukiem spaść? Lepiej przy okazji kupowania w miejsca w lidze kupmy sobie konkretne miejsce na zakończenie sezonu. A co. Poza tym to cała ta koncepcja jest nie realna. Kto wyłoży kase Wrocławowi za miejsce, skoro miasto zapowiedziało, że nie ma na to pieniedzy. Wreszcie kto utrzyma klub w I lidze. Gastronomicy? Śmiech na sali, sponsorów nie znajdzie się tak od zaraz. No i kwestia piłkarska. Nie ma w Szczecinie drużyny na pierwszą ligę, a kupienie zawodników równiez wymaga kasy.

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
lukas86
Kibic
Na forum od 7583 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 17:23

Bosmaan napisał:  
Chciał bym żeby Pogoń była I lidze ! Tylko chyba teraz jestesmy na to zasłabi i watpie zeby z IV ligowego zespołu mozna wciagu poł roku zrobic druzyne na I lige. Zobaczymy po świetach co bedzie z Pogonią !!!

A ja bym chciał,żebyśmy grali w fazie grupowej ligi mistrzów.Może niech klub wyśle oficjalne pismo do UEFA z zapytaniem,czy nie mają jakiejś licencji do odsprzedania. A nasza Polska Liga ma zły system rozgrywek. Zamiast awansów i spadków,przed każdym sezonem kluby powinny wpłacać pieniądze na konto PZPN-u. 16 najbogatszych lubów grała by w ekstraklasie, nastepna 16-ka w drugiej lidze itd. :)

TYLKO POGOŃ!
kiko
Kibic
Na forum od 7033 dni

*

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 17:23
A przez kogo narodziła się ta sytuacja....... jak zawsze PZPN :D podczas meczu w Szczecinie Listkiewicz podsunął ten pomysł Krzystkowi... Jebać Jebać PZPN

Mescherin
Kibic
Na forum od 6513 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 17:44
Witam wszystkich (moja pierwsza wizyta na forum:),

Na Pogoni pierwszy raz byłem za czasów trenera Kopy w 1981 - od tamtej pory do dziś nie było mnie może na 10 meczach, z wyjazdami to już gorzej, może 10% zaliczyłem - tyle tytułem wstępu.

Co do tematu, od razu mówię ze jestem za i podam tylko jeden argument: wszystko wskazuje na to, że w Polsce nadchodzi przełomowy moment jeżeli chodzi o zawodową piłkę nożną. Z tego co wnikliwy obserwator może zauważyć, to kluby zaczynają pozyskiwać inwestorów w postaci poważnych firm (Prokom, Allianz, Kolporter, Amica, Telefonika, ITI, Groclin w najbliższym czasie podobno jeden z dużych banków, który znam od podszewki). Do lamusa odejdą w przeciągu max dwóch lat kluby z małych miejscowości typu Grodzisk czy Wodzisław. Inwestorzy w pierwszej kolejności wybierają ośrodki które dostaną mecze (a co za tym idzie) stadiony na Euro 2012, w dalszej kolejności drużyny, które moga przyciągnąć na stadion minimum 20 tys. kibiców. Jak na tym tle wygląda Szczecin? Otóż powiedzmy jasno, że "jedyna słuszna droga Pogoń IV ligowa" w hura optymistycznych założeniach w 2011 roku zapewni Szczecinowi Ekstraklasę... tyle tylko, że wtedy już będzie po obiedzie, karty na rynku (jakim jest piłka) zostaną juz rozdane i Pogoni pozostanie rola biednego klubu z tradycjami. O ile teraz mozna z budżetem 10 mln spokojnei utrzymac się w I lidze, to w 2012 bedzie to prawdopodobnie 20 mln euro.

Świat się zminia Panie i Panowie, piłka to biznes - zauwazono to m.in w Poznaniu, gdzie nikomu nie przeszkadza, że Lech gra na licencji Amici - chcemy miec piłkę w Pogoni na miare naszych ambicji to musimy zaakceptowac pewne zasady, które narzuca rynek. Na szytnych ideałach do ekstraklasy nie dojedziemy (moim zdaniem ten huraoptymistyczny scenariusz tak łatwo nie przejdzie). Zakładam się, że jeżeli Pogoń nie wykorzysta tej super okazji, to zostanie ona wykorzystane bez skrupułów przez inny klub ku uciesze jego kibiców.

Pozdrawiam wszystkich kibiów Pogoni - tych z młyna i tych zez słonecznikiem w garści - wszyscy są potrzebni naszemu klubowi, działajmy z głową !

PS.
W aspekcie planowanej budowy stadionu w Szczecinie, to Pogoń w I czy II lidze stworzy sytuację w której Prezydent i Rada Miasta będa na musiku - to jest kolejny ważny argument - zaostrzane z roku na rok wymogi licencyjne

Ostatnio edytowany przez: Mescherin, 20 marca 2008, 17:49 [1 raz(y)]

MTS.
Kibic
Na forum od 6548 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 17:55

lotto napisał:  
Ja po prostu mówię że nie będą mnie wyzywali jacyś dwaj chłopczyki .

Ale fajnie by było znowu przyjść na I ligę :)

spoko lotto w przyszłym miesiącu wpadniemy do tych Twoich Pyrzyc to będziesz miał okazję bezpośrednio wyjaśnić problem swoim oponentom:-D. Chyba skorzystasz z takiej okazji,co? Co do tematu to... bezsensu.

Mescherin
Kibic
Na forum od 6513 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 17:57

Cytat:  
Lepiej przy okazji kupowania w miejsca w lidze kupmy sobie konkretne miejsce na zakończenie sezonu.

Romawiamy poważnie? to uzywajmy poważnych argumentów.
O ile kupienie możliwości staru w lidze - a taka jest realna sytuacja - jest mozliwe, o tyle za kupienie miejsca na finiszu idzie sie za kraty. Tak więc proszę o poważne argumenty

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6870 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 17:58
A ja jestem za...ale jedynie w przypadku przegranych baraży :)

PZPN=Pieniądze Zagrabimy Piłke Niszczymy
Sz.
Kibic
Na forum od 7442 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 18:06
A ja bym wolał, żeby Śląsk nie awansował, i żeby zostało odkupione miejsce w II lidze(zreformowanej I). Mniej kłopotów organizacyjnych, czas na ściągnięcie piłkarzy i dostosowanie stadionu do wymogów licencyjnych oraz na przekonanie kibiców do klubu. No i nie wymagałoby to od razu tak dużych środków, którymi Gastronomicy nie dysponują...

P. S.
Mescherin
Kibic
Na forum od 6513 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 18:20

Nirvaq napisał:  
A ja bym wolał, żeby Śląsk nie awansował, i żeby zostało odkupione miejsce w II lidze(zreformowanej I). Mniej kłopotów organizacyjnych, czas na ściągnięcie piłkarzy i dostosowanie stadionu do wymogów licencyjnych oraz na przekonanie kibiców do klubu. No i nie wymagałoby to od razu tak dużych środków, którymi Gastronomicy nie dysponują...

Umówmy się, że tzw. Gastronomicy to są inwestorzy przez małe "i", którzy pociągną do max III ligi.
Czy wiesz, że zachodniopomorske nie ma przedstawiciela wśród 100 najbogatszych Polaków? Wnisoki wyciągnij sam.

Sz.
Kibic
Na forum od 7442 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 19:10
Ale w II(tej nowej I) lidze zarówno 'starzy' sponsorzy dadzą więcej pieniądzorków, jak i nowi inwestorzy/sponsorzy strategiczni się pojawią. Gastronomicy finansują klub w około 50% - reszta to miasto i sponsorzy.

P. S.
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8154 dni

**

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 19:16
Naiwny jesteś :D

Z daleka nie będzie widać.
Plum
Kibic
Na forum od 7868 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 19:36

Nirvaq napisał:  
Ale w II(tej nowej I) lidze zarówno 'starzy' sponsorzy dadzą więcej pieniądzorków, jak i nowi inwestorzy/sponsorzy strategiczni się pojawią. Gastronomicy finansują klub w około 50% - reszta to miasto i sponsorzy.

Skąd info, że grastronomicy wykładają 50%? Moim zdaniem jest to znacznie mniej...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Sz.
Kibic
Na forum od 7442 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 19:46
Naiwny? Sranie w banie.

Miasto daje 1/3 budżetu. Gastronomicy ciut więcej. Reszta-sponsorzy czy tam partnerzy. Niedawno była gdzieś dyskusja o budżecie i przedstawiciel miasta podał nawet konkretną sumę, nie pamiętam już, tak czy siak było to 1/3. A Kałużny na zarzut, że prawie nie dają własnej kasy na klub odpowiedział, że oni dają od 40% do 50%, w zależności od wydatków i sponsorów.

P. S.
AMS
Kibic
Na forum od 7674 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 19:47

Nirvaq napisał:  

Gastronomicy finansuja ale piwo do swojej knajpy i to by bylo na tyle w ich dzialaniach nasz klub jest bardziej wlasnoscia"miasta",a oni tylko sa od zbierania zjebek jak cos jest nie tak,jezeli chodzi o te pierwsza lige to widze to tak,zajmujemy miejsce Slaska,wtedy pojawia sie sponsor strategiczny (jaksa duza firma jak w Zabrzu) wtedy znikaja gastro raz na zawsze i nawet nie robia za duzego lamentu z tego powodu bo wiedza od poczatku ze tak ma byc
A tak sobie wymyslilem historyjke:):)

A ja i tak wierzyc nie przestane...
Mescherin
Kibic
Na forum od 6513 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 20:01

Pogon v Wieden napisał:  

Nirvaq napisał:  

Gastronomicy finansuja ale piwo do swojej knajpy i to by bylo na tyle w ich dzialaniach nasz klub jest bardziej wlasnoscia"miasta",a oni tylko sa od zbierania zjebek jak cos jest nie tak,jezeli chodzi o te pierwsza lige to widze to tak,zajmujemy miejsce Slaska,wtedy pojawia sie sponsor strategiczny (jaksa duza firma jak w Zabrzu) wtedy znikaja gastro raz na zawsze i nawet nie robia za duzego lamentu z tego powodu bo wiedza od poczatku ze tak ma byc
A tak sobie wymyslilem historyjke:):)

To ma rację bytu, jak skorzysta się z tej szansy teraz. Za 4 czy 5 lat będzie pozamiatane - nie da rady odrobić dystansu, teraz właśnie jest moment gdzie peleton (OE) pod względem finansowym rozpoczyna baaardzo długa ucieczkę (pierwszy z brzegu przykład wzrost wpływów z C+) - dlatego własnie ludzie którzy to pojmują (Kuras czy Dymek) optuja za przejęciem tego miejsca

Sz.
Kibic
Na forum od 7442 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 20:19
Nie można zapominać, że nie tylko Pogoń ma chrapkę na to miejsce. Trzeba jakoś przekonać do siebie, nikt za frajer tego miejsca nie odda. A władze naszego miasta już nie raz pokazały, że bierność to ich specjalność...

P. S.
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7550 dni

*

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 20:24

Nirvaq napisał:  
Nie można zapominać, że nie tylko Pogoń ma chrapkę na to miejsce. Trzeba jakoś przekonać do siebie, nikt za frajer tego miejsca nie odda. A władze naszego miasta już nie raz pokazały, że bierność to ich specjalność...

to mozemy byc spokojni:]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8154 dni

**

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 21:23

Nirvaq napisał:  
Naiwny? Sranie w banie.

Miasto daje 1/3 budżetu. Gastronomicy ciut więcej. Reszta-sponsorzy czy tam partnerzy. Niedawno była gdzieś dyskusja o budżecie i przedstawiciel miasta podał nawet konkretną sumę, nie pamiętam już, tak czy siak było to 1/3. A Kałużny na zarzut, że prawie nie dają własnej kasy na klub odpowiedział, że oni dają od 40% do 50%, w zależności od wydatków i sponsorów.

Tak tak tak :)
Nieee no skoro Kałużny tak mówił, to przecież tak być musi.

Z daleka nie będzie widać.
AMS
Kibic
Na forum od 7674 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 21:32

ZetPe napisał:  

Nirvaq napisał:  
Naiwny? Sranie w banie.

Tak tak tak :)
Nieee no skoro Kałużny tak mówił, to przecież tak być musi.

Ja jeszcze doloze cos zeby bylo bardziej obrazowo dla kolegi Nirvaq,ne wiem ile masz lat i czy zrozumiesz ale w Pogoni jest cos takiego NA FIGURANTA
tyle w temacie

A ja i tak wierzyc nie przestane...
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768766001 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005