Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
anathema
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7189 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 01:31

malolat_ps napisał:  

Szołn napisał:  

To, że ktoś miał kiedyś rację w jakiejś sprawie, nie oznacza że jest nieomylny i będzie miał rację zawsze. Ja nie potrzebuję przykładów z przeszłości, wolę konkrety.

... Konkretnie to stul juz pysk bo twe szczekanie zaczyna wkurwiac ....

zyjesz w swoim wlasnym swiecie i gdyby nie ten kabel od stalego lacza pewnie nikt by o tobie nigdy nie slyszal a caly czas wymyslasz jakies pierdoly , daj sobie juz spokoj , dobrzy ludzie z PN robia kawal dobrej roboty i moze gdybysd kiedys z kims pogadal na zywo to by Cie ktos oswiecil ze skoro SA GWARANCJE na AWANS w 2 LATA to one de facto sa ( tylko nikt ci ich kurwa mac nie wypunktuje na internecie matole )

a jezali nawet awansujemy do II ligi i nie uda sie awansowac do I to czy to ma takie znaczenie czy to I czy II liga ?!?

nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale Pogon nigdy nie byla mocnym klubem, tylko ligowym przecietniakiem ktory czesciej walczyl o utrzymnanie niz o mistrza ( nie liczac sezonu z Bekdasem ) ale po pierdoleniu ptaka ze za 2 lata puchar UEFA wam sie w DUPSKACH POPRZEWRACALO i nie wiem na co liczycie ( choc wiem ze Ty liczyles ze Tinga i jego kolezcy ze sklepu obuwniczego zwojuja nasza lige !!! )

bez pozdrowien cieciu , a jak nie bedzie II ligi tylko IV to pewnie bedziesz cebule obieral calymi dniami .....

p.s. Kibice Gornika Zabrze ostrzegaja przed Kozminskim.... kiedys tez kibice LKSu ostrzegali przed ptaszyskiem , i co z tego wyszlo chyba kazdy widzi.... a ten kto popelnia dwa razy ten sam blad z premedytacja jest IDIOTA

ponoć do trzech razy sztuka.. ;) a tak na poważnie to nie ma co sie szczypać tylko zakadać rękawy i do dzieła

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 01:53

ROJ napisał:  
Szołn co wiesz o tych inwestorach, że uważasz, ze powinniśmy im dać szanse (może rzeczywiście coś wiesz czego ja nie wiem).

Mówisz o tych z Włoch? Nic nie wiem, skąd miałbym wiedzieć. Nie napisałem, żeby dawać szansę - napisałem, by nie przekreślać z góry. Warunek jest jeden: musi wypłynąć nazwa tej tajemniczej firmy - wtedy można byłoby się dowiedzieć co to jest, czego może chcieć, jaki ma kapitał, jaką ma opinię w swoim kraju itp.
Jeżeli taka nazwa nie wypłynie, to by znaczyło że Koźmiński chce kupić klub na własną rękę, a do takiej transakcji miałbym taki sam stosunek jak i Ty - negatywny.

ZetPe napisał:  
Ja tam patrze na to z tej strony wole, Pogoń na zdrowych zasadach gdzie chłopak z podwórka w Szczecinie/Chojnie/Gryfinie/Policach i innych okolicznych miast będzie wiedział, że gdy popracuje ciężko na treningu i jego talent wystrzeli nie będzie musiał się martwić czy zostanie zauważony tylko po prostu znajdzie się miejsce dla niego. A moim zdaniem Pogoń która musi się odrodzić w przyszłym sezonie w IV to gwarantuje.

Na pewno Pogoń Nowa będzie bardziej ukierunkowana na młodzież z naszego regionu niż jakikolwiek inwestor w Pogoni - to oczywisty plus PN. Tyle, że im wyższa klasa, tym chłopaków z regionu będzie mniej - jeżeli liczysz na II-ligową drużynę z 8 wychowankami w pierwszej 11, to chyba się za bardzo rozmarzyłeś.

ZetPe napisał:  
Patrzcie na GKS Katowice, oni mają większą konkurencje od nas jeśli chodzi o kluby, a na pewno z potentatami finansowymi nie jest tam lepiej. A do II ligi powinni się w tym sezonie dostać.

Mieli wejść bez problemów, zdominować III ligę i powalczyć "o coś" w drugiej - a teraz "może" dostaną się do baraży, "może" awansują, a i tak mówi się że bez sponsora to nie mają po co wchodzić do II ligi. W IV lidze na trybunach sielanka, teraz coraz częściej robi się nerwowo. Bo wyniki nie takie jak trzeba i powoli ludzie zaczynają sobie zdawać sprawę z tego, że bardzo łatwo jest narysować sobie fantastyczny plan, gorzej z jego realizacją.
GKS może więc działać jako przykład w obie strony.

malolat_ps napisał:  

Co mnie chłopaku obchodzi, czy wkurwiam cię, czy nie?
Z tego całego bełkotu warto odnieść się tylko do jednego - nie jestem za Koźmińskim i nie chcę, by ten gość miał cokolwiek do powiedzenia w tym klubie. Wiedziałbyś o tym, gdybyś czytać umiał.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
sb
Kibic
Na forum od 7385 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 02:12

malolat_ps napisał:  

Nabrałbyś trochę ogłady i szacunku dla innych, zapewne starszych od ciebie. Każdy ma prawo do swojego zdania, byle je logicznie argumentować.
Ambicje kibice Pogoni zawsze będą mieć, bo niektórzy pamiętają czasy znacznie wcześniejsze jak wspomniana przez ciebie walka o mistrza za Bekdasa.

RAFek
Kibic
Na forum od 8883 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 09:12
Coś Ty się tak tego inwestora Szołn uczepił? Budżet klubu nie zależy wyłącznie od kaprysu jakiegoś inwestora, tylko od inwencji menadżerów i ludzi pracujących w klubie. Oczywiście najlepiej żeby przyszedł Abramowicz, rzucił 100mln na stół i powiedział kupuje. Wtedy nie mam żadnych argumentów na nie. Ale akurat te osoby, które nagle wypłynęły przy Pogoni, nie gwarantują nic poza tym co oferował Ptak. Zachwycasz się niby drugą ligą. Ale co będzie jak prokuratura wywali dokumenty na Pogoń i polecimy do ligi III albo IV? Też będziesz piał z zachwytu? I pytanie zasadnicze - czy Ty wogóle wiesz o jakich pieniądzach trzeba rozmawiać, żeby zbudować teraz zespół od podstaw w II lidze z szansami na awans? No, chyba że chcesz walczyć o utrzymanie się w lidze, ale to już przerabialiśmy właśnie za Gondora w lidze I...

Ostatnio edytowany przez: RAFek, 30 maja 2007, 09:23 [1 raz(y)]

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
el_presidente
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 10:44

malolat_ps napisał:  
dobrzy ludzie z PN robia kawal dobrej roboty i moze gdybysd kiedys z kims pogadal na zywo to by Cie ktos oswiecil ze skoro SA GWARANCJE na AWANS w 2 LATA to one de facto sa ( tylko nikt ci ich kurwa mac nie wypunktuje na internecie matole )

Te gwarancje to coraz bardziej aferalno-korupcyjnie dla mnie brzmia i mam nadzieje ze malolat nieswiadomie sie tak tajemniczo wyrazil. Bo wystarczy ze jedna Pogon moze miec problemy z prokuratowami z Wroclawia. No ale moze nadmierna ekscytacja udzielila sie czlowiekowi wiec nie bede kontynuowal...

RAFek --> Na tym FORUM nikt od dawna na Abramowicza nie liczy. Moze napisalbys jak to wyglada od drugiej strony -- jak faktycznie planujecie badz juz zdobyliscie sponsorow. Ilu ich jest np ?

a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
muniek
Kibic
Na forum od 8341 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 10:50
Ciekawy wywiad apropos kupowania klubu, mentalnosci, inwestowania, profesionalizmu i czego tam jeszcze chcecie...

Waldemar Kita, polski biznesmen mieszkający we Francji, zainteresował się ostatnio możliwością odkupienia od Bogusława Cupiała, właściciela TeleFoniki, klubu piłkarskiego Wisła Kraków.

Kita spotkał się z adwokatami Cupiała. Jak można przeczytać w "Przeglądzie Sportowym" do spotkania obu biznesmenów nie doszło. Rozmowy podobno nie były łatwe, bowiem o co Kita zapytał, najczęściej padały słowa "nie ma".

- Muszę zobaczyć, co mi się chce sprzedać. Zawodników? Nazwę Wisła? Teren? Trenerów? Muszę to wszystko wiedzieć i mnie naprawdę nie obchodzi, ile ktoś stracił wczoraj. Coś się robi dobrze, coś się robi źle i ja nie mam zamiaru tego krytykować. To jest jego sprawa. Ja tylko chcę usłyszeć, co mi pan Cupiał sprzedaje. Sprzedaje Wisłę. No dobrze. Ale co to jest Wisła? Nie ma stadionu, nazwa nie należy do pana Cupiała. Rozumiem, że są tylko zawodnicy. Dobrzy czy źli? Mają czy nie mają kontraktów? Kiedy się te kontrakty kończą – teraz, za trzy lata, za pięć? Zaplecza drużyna też nie ma. Amatorzy są do towarzystwa. Ośrodka szkoleniowego nie ma. Nic nie ma. Co się nie zapytam, to nie ma. Więc tak naprawdę chodzi o kupienie grupy zawodowych piłkarzy. Żeby zaproponować kwotę, muszę wszystko obejrzeć i sprawdzić. Tymczasem tylko słyszę, że przez 10 lat stracił 100 milionów złotych. Stracił to stracił, ale to nie moja sprawa! - powiedział Kita.

Zapytany o to, czy nie przeraża go polski futbol, odparł: - Mnie przeraża nie tylko polski futbol. Także mentalność, poziom kultury, jaki często w Polsce jest prezentowany. Wy, w Polsce, potrzebujecie ludzi doświadczonych - jak ja czy trener Kasperczak, bo jesteście zacofani w wielu sprawach, nie tylko w futbolu. Mówię szczerze, jak myślę.

Kto nie pije ten donosi....
goral1982
Kibic
Na forum od 7712 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 10:53

el_presidente napisał:  

malolat_ps napisał:  
dobrzy ludzie z PN robia kawal dobrej roboty i moze gdybysd kiedys z kims pogadal na zywo to by Cie ktos oswiecil ze skoro SA GWARANCJE na AWANS w 2 LATA to one de facto sa ( tylko nikt ci ich kurwa mac nie wypunktuje na internecie matole )

Te gwarancje to coraz bardziej aferalno-korupcyjnie dla mnie brzmia i mam nadzieje ze malolat nieswiadomie sie tak tajemniczo wyrazil. Bo wystarczy ze jedna Pogon moze miec problemy z prokuratowami z Wroclawia. No ale moze nadmierna ekscytacja udzielila sie czlowiekowi wiec nie bede kontynuowal...

RAFek --> Na tym FORUM nikt od dawna na Abramowicza nie liczy. Moze napisalbys jak to wyglada od drugiej strony -- jak faktycznie planujecie badz juz zdobyliscie sponsorow. Ilu ich jest np ?

Jezeli prawda jest wysokosc ewentualnego budzetu to , nie moga dziwic te gwarancje PN. Znam dobrze nasza 3 lige i zeby nie awansowac z budzetem 1,5 miliona do 2 ligi to trzeba by bylo zatrudnic mlodego ptaka na menadzera i panika na trenera. Budzety 3 ligowcow sa dosyc niskie i co najwazniejsze poziom finansowy i sportowy jest w naszej grupie nizszy niz np. w grupie slaskiej .

Gradus
Kibic
Na forum od 8546 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 11:05

muniek napisał:  

Zapytany o to, czy nie przeraża go polski futbol, odparł: - Mnie przeraża nie tylko polski futbol. Także mentalność, poziom kultury, jaki często w Polsce jest prezentowany. Wy, w Polsce, potrzebujecie ludzi doświadczonych - jak ja czy trener Kasperczak, bo jesteście zacofani w wielu sprawach, nie tylko w futbolu. Mówię szczerze, jak myślę.

i tutaj Kita pokazal wspanialy poziom kultury i cudowna mentalnosc :) Rzeczywiscie kultury i mentalnosci nalezy sie od niego i Francuzow uczyc :)

kiko
Kibic
Na forum od 7034 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 11:09

goral1982 napisał:  

el_presidente napisał:  

malolat_ps napisał:  

Jezeli prawda jest wysokosc ewentualnego budzetu to , nie moga dziwic te gwarancje PN. Znam dobrze nasza 3 lige i zeby nie awansowac z budzetem 1,5 miliona do 2 ligi to trzeba by bylo zatrudnic mlodego ptaka na menadzera i panika na trenera. Budzety 3 ligowcow sa dosyc niskie i co najwazniejsze poziom finansowy i sportowy jest w naszej grupie nizszy niz np. w grupie slaskiej .

Zgadza się. Gwarancje są w pełni uzasadnione. Kluby III ligowe mają budżetu o wiele wiele niższe. I patrząc na kluby które aktualnie grają w III lidze w naszej grupie to myśle, że można być spokojnym. W tym roku bezpośredni awans wywalczył ... Tur Turek :)

Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 11:30

RAFek napisał:  
Coś Ty się tak tego inwestora Szołn uczepił? Budżet klubu nie zależy wyłącznie od kaprysu jakiegoś inwestora, tylko od inwencji menadżerów i ludzi pracujących w klubie. Oczywiście najlepiej żeby przyszedł Abramowicz, rzucił 100mln na stół i powiedział kupuje. Wtedy nie mam żadnych argumentów na nie. Ale akurat te osoby, które nagle wypłynęły przy Pogoni, nie gwarantują nic poza tym co oferował Ptak. Zachwycasz się niby drugą ligą. Ale co będzie jak prokuratura wywali dokumenty na Pogoń i polecimy do ligi III albo IV? Też będziesz piał z zachwytu? I pytanie zasadnicze - czy Ty wogóle wiesz o jakich pieniądzach trzeba rozmawiać, żeby zbudować teraz zespół od podstaw w II lidze z szansami na awans? No, chyba że chcesz walczyć o utrzymanie się w lidze, ale to już przerabialiśmy właśnie za Gondora w lidze I...

Oczywiście, że inwencja menedżerów i ludzi pracujących w klubie jest bardzo ważna - bez niej przyjście nawet najlepszego inwestora nie przyniesie korzyści. Inwestor daje jednak względną stabilność w długim okresie, o ile oczywiście jest to porządny i wiarygodny podmiot. Jeżeli jest inwestor, to pokryje on braki związane chociażby z wycofaniem się sponsora czy sponsorów. Jeżeli go nie ma, to jest dziura budżetowa i duży problem.
Jak to jest z tymi oferentami to do końca nie wiemy, chyba że wiesz coś więcej niż jest podawane w prasie.
Drugą ligą się nie zachwycam, jednak zawsze jest to lepsza pozycja startowa niż IV liga.
O ewentualną degradację się nie martwię - gdybyśmy mieli coś poważnego na sumieniu, to raz że zajęliby się nami w pierwszej kolejności, a dwa że takie rzeczy wyciekłyby do prasy. Zapewne mają dowody na kupienie 5-6 spotkań, w najgorszym razie skończy się na paru punktach ujemnych i jakiejś grzywnie.
Jeżeli chodzi o pytanie zasadnicze, to patrząc na przybliżony zestaw II-ligowców wygląda mi na to, że wielkich pieniędzy raczej nie trzeba byłoby włożyć. Zanosi się na to, że w przyszłym roku II liga będzie najsłabsza od wielu lat. Dość powiedzieć, że aspiracje walki o awans nieśmiało zgłaszają... Odra Opole i GKS Jastrzębie. Nie wiadomo jak to będzie za kilka lat, ale raczej trudniej niż łatwiej.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
RAFek
Kibic
Na forum od 8883 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 11:40

Szołn napisał:  

Drugą ligą się nie zachwycam, jednak zawsze jest to lepsza pozycja startowa niż IV liga.
O ewentualną degradację się nie martwię - gdybyśmy mieli coś poważnego na sumieniu, to raz że zajęliby się nami w pierwszej kolejności, a dwa że takie rzeczy wyciekłyby do prasy. Zapewne mają dowody na kupienie 5-6 spotkań, w najgorszym razie skończy się na paru punktach ujemnych i jakiejś grzywnie.
Jeżeli chodzi o pytanie zasadnicze, to patrząc na przybliżony zestaw II-ligowców wygląda mi na to, że wielkich pieniędzy raczej nie trzeba byłoby włożyć. Zanosi się na to, że w przyszłym roku II liga będzie najsłabsza od wielu lat. Dość powiedzieć, że aspiracje walki o awans nieśmiało zgłaszają... Odra Opole i GKS Jastrzębie. Nie wiadomo jak to będzie za kilka lat, ale raczej trudniej niż łatwiej.

Wybacz, ale polemika z Tobą mija się z celem. I to zarówno od strony pozasportowej - Wrocław (przytoczę kiedyś Twoją wypowiedź), jak i sportowej. Skoro uważasz, że będzie łatwo o awans do ligi w tym sezonie, to ja nie mam więcej pytań. Wiesz wogóle ile drużyn awansuje i kto chce awansować? Jakimi środkami dysponują?? Jestem na 100% pewny, że nie, bo takich głupot byś nie pisał...

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8155 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 11:43

Szołn napisał:  

Na pewno Pogoń Nowa będzie bardziej ukierunkowana na młodzież z naszego regionu niż jakikolwiek inwestor w Pogoni - to oczywisty plus PN. Tyle, że im wyższa klasa, tym chłopaków z regionu będzie mniej - jeżeli liczysz na II-ligową drużynę z 8 wychowankami w pierwszej 11, to chyba się za bardzo rozmarzyłeś.

W tym momencie z młodych piłkarzy który pojawili się w ostatnim czasie i mają potencjał, których pamiętam;
Mysiak, Celeban, Grosicki, Fabiniak i Wachowicz, spokojnie by sobie w II lidze poradzili, na pewno znaleźli się w kolejnych latach następni. A Kiedyś niby jak Pogoń grała w 1 lidzie, opierało się wszystko w dużym stopniu na chłopakach z regionu, oczywiście marzenia marzeniami, chciałbym żebyśmy byli klubem który gra praktycznie właśnie takimi zawodnikami, ale dziś to nie realne to chyba jasne, najważniejsze by młodzi ludzie z regionu czuli, że mają szanse.

Z daleka nie będzie widać.
goral1982
Kibic
Na forum od 7712 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 11:43
Czy bedzie latwo awansowac?Bedzie trudniej niz w tym roku. Awansuje juz dzisiaj mozna to smialo powiedziec Arka(maja tylko -5 punktow) , Liczyc sie bedzie pewnie Wisla Plock jezeli sie nie wycofa orlen, Polonia lub Lechia(zalezy kto z nich awansuje w tym roku). I bez watpienia Slask Wroclaw po drobnych korektach w skladzie bedzie sie liczyl . Z tym ze te szespoly w zasadzie maja sklad gotowy , beda niewielkie zmiany. A my kogo mamy? Chyba nikogo . A bezposredni awans beda mialy chyba tylko 2 zespoly.

Bzyku
Kibic
Na forum od 7889 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 11:52
Ale żeście się uczepili Szołna - w obecnej atmosferze poparcia i optymizmu związanego z Pogonią niewiele się mówi o tym, co miało by być za lat 3-4. A prawda jest taka, że będą czekały ten klub TE SAME problemy jak większość Polskich klubów, czyli kasa. Ja też wierzę, że włodarze klubu z RAFkiem na czele poradzą sobie, ale to o czym pisał Szołn.
Ewentualny powrót do 1 ligi w bliżej niekreślonej przyszłości z grupą SPONSORÓW będzie baardzoo trudny (bez zdawania się na łaskę kolejnego Gondora, Bekdasa czy Ptaka). A utrzymanie tych sponsorów przez dłuższy okres czasu chyba jeszcze trudniejsze.

Ale dajcie spokój już z tym najeżdżaniem na tych, którzy mają trochę inne zdanie (w tym przypadku Szołn) - co w tym złego, że stawia tego rodzaju pytania? Jak PN znajdzie się w 3 lidze, to sami je będziecie wszyscy stawiać.
Co w tym złego, że ma wątpliwości czy wszystko tak się ładnie uda, jak niektórzy tę wizję roztaczają. Trudno nie mieć wątpliwości zważywszy na to jak trudna jest to droga.

Ja też jestem za tym by zaczynać wszystko od nowa, tylko mam jedną dygresję.

Pogoń Nowa dopiero wtedy będzie mogła "rozwinąć skrzydła", gdy dojdzie do likwidacji klubu pierw... ekhm... drugoligowego. Dopóki ten klub istnieje, jest w zasadzie zagrożeniem interesów PN.

Wyobraźmy sobie bowiem, że Koźmiński kupuje ten klub, zaczyna go budować (on sam, czy ten tajemniczy inwestor - wszystko jedno). Pogoń zaczyna w 2 lidze wygrywać (a przynajmniej nie bronić się przed spadkiem), nie ma żadnych fanaberii typu brazylijczycy. I na trybuny powoli wracają kibice.

Chyba tego najbardziej się obawiają stronnicy PN na tym forum i nie dziwię się, też bym się obawiał.
Bo "szarzy kibice" stanowiący większość na każdym stadionie są tam, gdzie są wyniki - to wiemy doskonale i to widać. A oni mogą znów wtedy zacząć powracać do Pogoni Koźmińskiego, zamiast powoli w miarę awansu PN wyżej pojawiać się na meczach tej drużyny.
A biznes is biznes - sponsor będzie brał pod uwagę to, do ilu odbiorców może trafić. A jeśli będzie wiedział, że na PN będą przychodzić tylko Ci najwierniejsi fani (bo pikniki, sezonowi kibice itp. będą woleli 2 ligę niż np. 4-tą), to się 3 razy zastanowi nad tym.
I w przypadku funkcjonowania Pogoni S.S.A. znacznie trudniej będzie zrealizować swoje cele działaczom PN.

Ogólnie mówiąc - moim zdaniem jest czas by się określić po której jest się stronie. Kibice się określili - miasto nie. I właśnie o to mam do miasta pretensje. Powinni się określić, czy będą wspierać PN i zaczynamy od nowa, czy dalej próbujemy reanimować trupa, który teraz spadł do 2 ligi.
Miasto gra na razie na dwa fronty obiecując pomoc jednym i drugim, a tak się niestety nie da.

Jeśli miasto wspomoże Pogoń 2-ligową, jeśli pojawi się tam ktoś choć trochę normalny i sprawi choćby, że Pogoń zatrzyma się na tej drugiej lidze, to będzie oznaczało coraz gorsze perspektywy dla Pogoni Nowej.
Że już nie wspomnę o pogłębiających się w takiej sytuacji podziałach między kibicami.

malolat_ps
Kibic
Na forum od 8274 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 12:21

sb napisał:  

malolat_ps napisał:  

Nabrałbyś trochę ogłady i szacunku dla innych, zapewne starszych od ciebie. Każdy ma prawo do swojego zdania, byle je logicznie argumentować.
Ambicje kibice Pogoni zawsze będą mieć, bo niektórzy pamiętają czasy znacznie wcześniejsze jak wspomniana przez ciebie walka o mistrza za Bekdasa.

po pierwsze na szacunek trzeba sobie zapracowac

po drugie skoro jestes taki pamietliwy i pamietasz czasy przed Bekdasem ( ja zapewne ich nie pamietam ) to przypomnij mi jakich wtedy Pogon miala INWESTOROW ?!? i na jakich pilkarzach glownie byla oparta i czy czesciej walczyla o utrzymanie czy o spadek ?

a po trzecie sprawa ambicji.... nikt ci jej nie zabroni miec ale jak chlowiek chodzi z glowa w chmurach to zderzenie z rzeczywistoscia bardziej boli ...... z tym ze nie myl ambicji z " nadzieja na "

Szołn napisał:  

malolat_ps napisał:  

Co mnie chłopaku obchodzi, czy wkurwiam cię, czy nie?
Z tego całego bełkotu warto odnieść się tylko do jednego - nie jestem za Koźmińskim i nie chcę, by ten gość miał cokolwiek do powiedzenia w tym klubie. Wiedziałbyś o tym, gdybyś czytać umiał.

... Pewnie ze Cie to nie obchodzi bo i tak nigdy w zyciu kibicowskim na Pogonce nie odegrasz zadnej roli.....

co do mojej umiejetnosci czytania to nie pekaj , lepiej skup sie nad poprawa swojej zdolnosci kojarzenia faktow, jezeli sadzisz ze Kozminscy nie beda mieli nic do powiedzenia w klubie ktory kupuja to znaczy ze nie jest ona zbyt sprawna ...

klucenie sie z toba nie ma sensu , ciebie i tak nie zadowoli zaden argument i zadna odpowiedz, bedziesz wymyslal kolejne pytania i teoria tak , zeby na koncu ktos nie potrafil ci na nie odpowiedziec i zeby wyszlo ze jednak mozesz miec racje ... ale jej kurwa nie masz ...

... zdejmij bryle , wylacz monitor....

p.s. a co do gry wychowankow lub chlopakow z regionu.... przy odpowiednim podejsciu do szkolenia i wylawiania talentow z regionu wszystko jest mozliwe .... jest taki klub skladajacy sie z wychowankow i chlopakow tylko z wlasnego regionu i daje rade grac w I lidze hiszpanskiej .....

Ostatnio edytowany przez: malolat_ps, 30 maja 2007, 12:31 [1 raz(y)]

z frajerami kosa z przyjaciolmi sztama
monter
Kibic
Na forum od 7817 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 12:24
Szołn:
Sygnatura: Zdelegalizować traktor. (...)
Zainteresowania: Obgryzanie paznokci, filetowanie łososia, ćwiartowanie jagniąt rzeźnych, usuwanie kamienia nazębnego za pomocą aparatu z obrotową tarczą czyszczącą, sport (rzut lodówko-zamrażarką, wyścigi trójwidłowych samobieżnych kosiarek do betonu).

Ile Ty masz lat, jeśli można wiedzieć?

MKS Pogoń Szczecin Polska
malolat_ps
Kibic
Na forum od 8274 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 12:27

el_presidente napisał:  

malolat_ps napisał:  

... to zdecydowanie ta " nadmierna ekscytacja " albowiem chodzilo mi zupelnie o co innego niz "kupiony awans" ...

z frajerami kosa z przyjaciolmi sztama
D.
Kibic
Na forum od 6886 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 12:48

Bzyku napisał:  
Ale żeście się uczepili Szołna - w obecnej atmosferze poparcia i optymizmu związanego z Pogonią niewiele się mówi o tym, co miało by być za lat 3-4. A prawda jest taka, że będą czekały ten klub TE SAME problemy jak większość Polskich klubów, czyli kasa. Ja też wierzę, że włodarze klubu z RAFkiem na czele poradzą sobie, ale to o czym pisał Szołn.
Ewentualny powrót do 1 ligi w bliżej niekreślonej przyszłości z grupą SPONSORÓW będzie baardzoo trudny (bez zdawania się na łaskę kolejnego Gondora, Bekdasa czy Ptaka). A utrzymanie tych sponsorów przez dłuższy okres czasu chyba jeszcze trudniejsze.

Ale dajcie spokój już z tym najeżdżaniem na tych, którzy mają trochę inne zdanie (w tym przypadku Szołn) - co w tym złego, że stawia tego rodzaju pytania? Jak PN znajdzie się w 3 lidze, to sami je będziecie wszyscy stawiać.
Co w tym złego, że ma wątpliwości czy wszystko tak się ładnie uda, jak niektórzy tę wizję roztaczają. Trudno nie mieć wątpliwości zważywszy na to jak trudna jest to droga.

Ja też jestem za tym by zaczynać wszystko od nowa, tylko mam jedną dygresję.

Pogoń Nowa dopiero wtedy będzie mogła "rozwinąć skrzydła", gdy dojdzie do likwidacji klubu pierw... ekhm... drugoligowego. Dopóki ten klub istnieje, jest w zasadzie zagrożeniem interesów PN.

Wyobraźmy sobie bowiem, że Koźmiński kupuje ten klub, zaczyna go budować (on sam, czy ten tajemniczy inwestor - wszystko jedno). Pogoń zaczyna w 2 lidze wygrywać (a przynajmniej nie bronić się przed spadkiem), nie ma żadnych fanaberii typu brazylijczycy. I na trybuny powoli wracają kibice.

Chyba tego najbardziej się obawiają stronnicy PN na tym forum i nie dziwię się, też bym się obawiał.
Bo "szarzy kibice" stanowiący większość na każdym stadionie są tam, gdzie są wyniki - to wiemy doskonale i to widać. A oni mogą znów wtedy zacząć powracać do Pogoni Koźmińskiego, zamiast powoli w miarę awansu PN wyżej pojawiać się na meczach tej drużyny.
A biznes is biznes - sponsor będzie brał pod uwagę to, do ilu odbiorców może trafić. A jeśli będzie wiedział, że na PN będą przychodzić tylko Ci najwierniejsi fani (bo pikniki, sezonowi kibice itp. będą woleli 2 ligę niż np. 4-tą), to się 3 razy zastanowi nad tym.
I w przypadku funkcjonowania Pogoni S.S.A. znacznie trudniej będzie zrealizować swoje cele działaczom PN.

Ogólnie mówiąc - moim zdaniem jest czas by się określić po której jest się stronie. Kibice się określili - miasto nie. I właśnie o to mam do miasta pretensje. Powinni się określić, czy będą wspierać PN i zaczynamy od nowa, czy dalej próbujemy reanimować trupa, który teraz spadł do 2 ligi.
Miasto gra na razie na dwa fronty obiecując pomoc jednym i drugim, a tak się niestety nie da.

Jeśli miasto wspomoże Pogoń 2-ligową, jeśli pojawi się tam ktoś choć trochę normalny i sprawi choćby, że Pogoń zatrzyma się na tej drugiej lidze, to będzie oznaczało coraz gorsze perspektywy dla Pogoni Nowej.
Że już nie wspomnę o pogłębiających się w takiej sytuacji podziałach między kibicami.

Działanie miasta w chwili obecnej jest według mnie najlepszym z możliwych, spokojne oczekiwanie co się wydarzy. Czas na to by zdecydowanie stanąć po stronie Pogoni Nowej nadejdzie wtedy gdy potencjalni inwestorzy (póki co tylko tacy pojawiają się na horyzoncie) będą wciąz niepewni, o wątpliwej przeszłości... Wprawdzie prawdopodobieństwo, iż ktoś "nowy" będzie chciał odkupić "Cyrk Patkowy" są iluzoryczne jednakże już na wstępie studziłoby zapędy potencjalnego inwestora. Druga rzecz to miasto musi brać pod nastroję wszystkich kibiców nie tylko tych, którzy całym sercem wspierają inicjatywę Pogoni Nowej. Wystarczy spojrzeć na sondaż z v.pl te ponad 4 tysiące głosów nie wzieło się z nikąd, osobiście wierzę, że większość jednak stanowią zwolennicy Pogoni Nowej. Nawet jeśli będziemy czekać latami na powrót do elity jestem pewien, że warto.

Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili

Obrazek gif wstawiony na forum
sb
Kibic
Na forum od 7385 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 15:29

malolat_ps napisał:  

po pierwsze na szacunek trzeba sobie zapracowac

Wedlug ciebie mozna na niego zapracowac sobie tylko jedną, własciwą tobie drogą. Błąd. Nie zamierzam cie umoralniac bo do tego typu ludzi niewiele trafia takze zyj w swoim swiatku i tam się realizuj tylko daj spokoj innym, ktorzy prawo do rozsądnego glosu mają.

malolat_ps napisał:  
po drugie skoro jestes taki pamietliwy i pamietasz czasy przed Bekdasem ( ja zapewne ich nie pamietam ) to przypomnij mi jakich wtedy Pogon miala INWESTOROW ?!? i na jakich pilkarzach glownie byla oparta i czy czesciej walczyla o utrzymanie czy o spadek ?

Nawet jak nie pamietasz to przeczytales na ten temat cokolwiek wiec nie ma sensu rozwijać tego wątku. Zapamiętaj sobie tylko, że Pogoń nie jest wartością garstki kibiców ale jest wartością miasta i całej społeczności. Miasto (bo wladze to my wybieramy, placimy podatki i powinnismy oczekiwac dbania o nasze interesy) powinno robić wszystko, by klub grał w jak najwyzszej klasie rozgrywkowej promujać sport, miasto, wypełniając czas wolny, przyciagajac inwestorow itd. Zycze szczerze wszystkiego dobrego PN, bywam na jej meczach i bede chodzic ale nie podoba mi traktowanie kazdego obcego inwestora z "gory". Jeszcze nie wiemy kto mialby nim byc a tutaj larum sie podnosi, ze powinnismy jednak zaczac od IV ligi. Moze i tak ale naiwne jest myslenie, że z tym samym problemem nie spotkamy sie za jakis czas. No nie, miasto powinno w tej kwestii miec wiecej do powiedzenia jak garsc zapalenców o mniej lub bardziej wydumanym poczuciu wlasnego ja, realizujac wlasne ambicje nie zas potrzby i cele spolecznosci jako ogołu. Nie mozna powiedziec ze nam wystarcza II ligowa Pogon albo taka walczaca tylko o utrzymanie, bo pilka nozna jest obecnie zbyt duzym nosnikiem reklamowym, promocyjnym, ksztaltującym rzeczywistosc ze nie do przyjecia jest przekonanie o zbędnosci inwestorow zzewnatrz. Predzej czy pozniej beda potrzebni bo ja zamierzam dozyc mistrzostwa Polski czy wspanialej gry pucharach. Narazie strategocznych inwestorow na miejscu mamy niewielu, a jak są to sami obarczeni klopotami finansowymi.
Proponuje do sprawy podejsc mnie emocjonalnie, bardziej racjonalnie.
Pozdrawiam

Pszczółek
Kibic
Na forum od 8278 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 15:42
SB widzę, że nic się nie nauczyłeś. Wchodząc do Górnika Koźmiński obiecywał złote góry, podobnie jak Ptak... a jak się skończyło... ? Sprzedał najlepszych piłkarzy... i zrezygnował. Historia zatacza koło. Mówią, że człowiek uczy się na błędach, dobrze żeby uczył się na cudzych... A jak nazwać tych co się nie uczą...

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768783863 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005