Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 20/05/2012 20:07
Piast wygrywa z Zawiszą, Kolejarz nie wygrywa z Elblągiem - nam do awansu wystarczy remis (w przypadku wygranej Kolejarza - musimy wygrać).
Piast remisuje z Zawiszą - my wygrywamy i wchodzimy kosztem Z.
Zawisza wygrywa, my wygrywamy i mamy baraż z Piastem.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 20/05/2012 20:09
Bartek nic nie musi nam załatwiać. W Arce sami chyba doszli do wniosku, że lepiej wypuścić Pogoń do EK, bo w przyszłym sezonie chętnych do awansu będzie kilku: Cracovia, Arka, Zawisza, Łęczna.
Stóże i Nieciecza w następnym sezonie nie powtórzą wyczynów z obecnego. ŁKS będzie w rozsypce jeśli w ogóle dostanie licencję na grę w I lidze.
Jest jeszcze opcja i to bardzo racjonalna: My nie wygrywamy w Gdyni, Zawisza przegrywa z Piastem, Struże wygrywają z Olimpią E. i awansuje Piast ze Strużami.
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
mądre słowa, trzeba tez dodac ze Piast zagra na 200%.. nie po to cala lige graja aby w ostatniej fazie robic sobie nerwowke i jakis dodatkowy dziwny mecz. Wiec nie ma mowy zadnej ze Piast cos odpusci...
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 20/05/2012 20:12
Spieracie się o coś co jest jasno zapisane w regulaminie. Nonsens. Jestem pewien, że Piast zagra z Zetką na żyle i nie odpuści. Także zwycięstwo w Gdyni to nasza przepustka do Ekstraklasy.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Tak czy siak trzeba najpierw wygrać w Gdyni i potem rozkminiac sytuację. Niestety z tą naszą obroną, w którą dzisiaj od 55 do 70 minuty jakieś ogórki wchodziły niczym w masło bardzo słabo to widzę
Wszystkie zdobyte bramki mamy korzystne w relacji z Piastem. Trzeba się zastanowić jak Arka podejdzie do tego meczy: Czy poczują wakacje i odpuszczą? Czy zepną sie bo Pogoń to kosa i nie będą chcieli żebyśmy świętowali awans u nich? Czy odpuszczą, żeby Pogoń awansowała, po to aby rozegrać następnym sezon z cracovia i razem z nimi wejść? POGONIARZE MACIE ZAPIERDALAĆ W GDYNII!!!!!
Bartek nic nie musi nam załatwiać. W Arce sami chyba doszli do wniosku, że lepiej wypuścić Pogoń do EK, bo w przyszłym sezonie chętnych do awansu będzie kilku: Cracovia, Arka, Zawisza, Łęczna.
Stóże i Nieciecza w następnym sezonie nie powtórzą wyczynów z obecnego. ŁKS będzie w rozsypce jeśli w ogóle dostanie licencję na grę w I lidze.
mądre słowa, trzeba tez dodac ze Piast zagra na 200%.. nie po to cala lige graja aby w ostatniej fazie robic sobie nerwowke i jakis dodatkowy dziwny mecz. Wiec nie ma mowy zadnej ze Piast cos odpusci...
i zakończmy zbędną dyskusję pt.: co by było gdyby?
Piast zagra na 200% , My musimy na 34905783490584395% i amen!
Problem pojawia się, gdy drużyny mające tyle samo punktów walczą o awans, bądź o utrzymanie w danej lidze. W przypadku pierwszej ligi, gdyby Pogoń i Piast zajęły miejsca 2-3, to wymienione wcześniej, różnica bramek i więcej strzelonych bramek, nie byłyby brane pod uwagę. Zarządza się wówczas spotkanie barażowe na neutralnym, wyznaczonym przez PZPN, boisku, bądź też, dwa spotkania barażowe na boiskach zainteresowanych zespołów.
Z informacji tych wynika, że gdyby Pogoń zrównała się punktami zarówno z Termalicą Nieciecza, jak i Piastem Gliwice, sklasyfikowana byłaby najniżej z ten trójki. Gdyby tyle samo punktów miały Pogoń i Termalica, wyższe miejsce również przypadłoby drużynie z Niecieczy, jednak jeśli na 2 i 3 miejscu, z tą samą liczbą punktów, sklasyfikowane byłyby Pogoń i Piast, rozegrany zostałby pomiędzy nimi mecz barażowy.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 20/05/2012 20:17
Dlatego musimy wygrac i tyle.Inna kawestia że nie jest to takie oczywiste i powiem szczerze że obawiam się o wynik. Nie wiem czy ktoś sieje ferment ale "wróble ćwierkają" że Arka-Pogoń X i Piast- Zawisza X.Wchodzi wtedy Piast i Zawisza. Arka Nam napewno nie odpuści
Kurwa, mądrzycie się tak, a gówno wiecie. Było pisane na forum, że w sytuacji, kiedy my i Piast mamy tyle samo punktów i zajmujemy odpowiednio drugie i trzecie miejsce gramy między sobą baraż o awans. Nie liczą się wtedy bramki z całego sezonu tylko wynik meczu bezpośredniego. Ale wziąwszy pod uwagę, że mecz ten ma odbyć się na neutralnym terenie, a jak wiadomo w Polsce to nie jest taka prosta sprawa, to chuj wie co z tego wszystkiego wyniknie. Najpierw wygrajmy w Gdyni a potem będziemy się zastanawiać co dalej.
Zanim zaczniesz tak gadać to sam sie zastanów co piszesz. W PRZYPADKU WYGRANEK CHOĆBY NIE WIEM CO SIĘ STAŁO AWANSUJEMY MY I KONIEC TEMATU
Na jakiej podstawie tak gadasz
na podstawie tego
p.16 pkt 4 W rozgrywkach, o ile przepisy szczególne nie stanowią inaczej, kolejnośd zespołów w tabeli ustala się według ilości zdobytych punktów.
W przypadku uzyskania równej ilości punktów przez dwie lub więcej drużyn, o zajętym miejscu decydują:
1) przy dwóch zespołach:a. Ilośd zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami,
b. przy równej ilości punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
c. przy dalszej równości, według obowiązującej reguły UEFA, że bramki strzelone na wyjeździe liczone są podwójnie, korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
d. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach z całego cyklu rozgrywek,
e. przy dalszej równości, większa ilośd bramek zdobytych we wszystkich spotkaniach z całego cyklu,
f. w przypadku, gdy dwoma zespołami o jednakowej ilości punktów są zespoły zajmujące pierwsze i drugie miejsce w tabeli, a także zespoły których kolejnośd decyduje o spadku, stosuje się wyłącznie zasady określone w punktach a, b i c, a jeżeli one nie rozstrzygną o kolejności, zarządza się spotkanie barażowe na neutralnym boisku wyznaczonym przez PZPN lub właściwy związek piłki nożnej.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 20/05/2012 20:27
Ci co myślą że Arka odpuści uważam że są w błędzie jeśli mieliby odpuszczać to nie spuściliby moim zdaniem ziomków z Bytomia. Arkowcy zagrają na 100 % aby godnie pożegnać się ze swoimi kibicami i przy okazji zabrać ewentualny awans Pogoni. A powiedzcie mi co jest w momencie gdy Pogoń remisuje z Arką a Zawisza przegrywa z Piastem bo i Pogoń i Zawisza ma taką samą liczbę punktów Pogoń wygrała u siebie 1-0 z Zawiszą a bydgoszczanie pokonali Pogoń u siebie 2-1 kto w takim razie awansuje do Ekstraklasy?
Ci co myślą że Arka odpuści uważam że są w błędzie jeśli mieliby odpuszczać to nie spuściliby moim zdaniem ziomków z Bytomia. Arkowcy zagrają na 100 % aby godnie pożegnać się ze swoimi kibicami i przy okazji zabrać ewentualny awans Pogoni. A powiedzcie mi co jest w momencie gdy Pogoń remisuje z Arką a Zawisza przegrywa z Piastem bo i Pogoń i Zawisza ma taką samą liczbę punktów Pogoń wygrała u siebie 1-0 z Zawiszą a bydgoszczanie pokonali Pogoń u siebie 2-1 kto w takim razie awansuje do Ekstraklasy?
Pogoń
Bramka na wyjeździe
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.