Po za tym nie wydaje m isie by to bylo realne by mieli pieniadze na licencje i wzmocnienia zespolu na 2. czy 1. lige. Nie ma czym sie przejmowac skonczy sie na gadaniu. Po za tym od kiedy to PZPN jest dla nas tkai łaskawy i nam takie rozwiązania podsyła.
Jedyna słuszna droga, Pogoń - IV ligowa. - i niech tak zostanie.
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 13:37
zadnych przenosin !! podobno czlowiek jest istota rozumna i uczy sie na wlasnych bledach a tu widze ze niektorzy popieraja takie rozwiazania
zastanowcie sie, udalo nam sie wrocic do Pogoni, naszej Pogoni, tej Pogoni, zadnych ptakovi i innych tworow a teraz co ? chcecie kupic Slask ? oni maja swoja historie swoje tradycje, co to jest wogole za zwyczaj, Slask jako Pogon, Dyskobolia jako Slask, czy teraz licza sie juz tylko pieniadze !! opanujmy sie, pozdro dla normalnych
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 13:38
Jedyna słuszna droga to ta, którą idziemy teraz. Zobaczymy jak niektórym miny zrzędną jak powtórzy się 9:0 z Górnikiem. Najlepszych graczy z regionu teraz gastronomicy nie potrafili ściągnąć do Pogonki a co będzie w extraklasie ? Gracze tacy jak za Gondora czy Brazylijczycy z APAP-u
A poza tym, to za rok w 2 (III) lidze czeka nas mecz z Zagłębiem Sosnowiec, które pewnie spadnie o 2 klasy. I co znowu mielibyśmy się ominać
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 13:53
Plum, w naszej dyskusji wątek kibiców interesuje mnie najbardziej (bo główny problem i tak nie rozwiąże się tu na forum), dlatego jeszcze to pociągnę.
Po 1. to nie jest tak, że w zagranicznych, znanych i poważnych klubach rządzą tylko osoby jakiegoś zaufania publicznego czy szczególnie utalentowane. Taka jest między nimi a "naszymi" różnica, że są zwyczajnie wiele bardziej majętni i w związku z tym roszczą sobie prawo do zarządzania wedle uznania a nieporozumień i tak nie brakuje. U nas tak to jest, że nie ma się szacunku do włodaży, bo ci są "gołodupcami" a w dodatku mało doświadczonymi w tym co robią. Nie bez znaczenia jest nasza mentalność, czyli każdy wie lepiej co jak robić.
Po 2. Tych "najwierniejszych" kibiców jest dosłownie garstka (najwyżej kilkaset?). Reszta to zwyczajni ludzie, którzy pewnie kochają piłkę nożną i Pogoń a mimo to nie wszyscy z nich pojawiają się na stadionie zawsze bo co znaczy, że raz jest 1,5 tysiąca a raz 3? Co z tego, że za Gondora było 700 ludzi? Jaką dla mnie teraz jest satysfakcją to, że tylko na jednym meczu wtedy mnie nie było? Trzeba było zrobić tak jak większość, nie przyjść w ogóle bo to skandal co się z klubem działo. W taki sposób wyraża się najlepiej swoją dezaprobatę, a nie w kilkaset osób wykrzykując coś w stronę kogoś.
Po 3. Nie powiesz poważnemu wykładowcy, że ma przyjść na 4-ligową kopaninę wzamian za zajęcia. Co innego jak w grę wchodzi prawdziwa rywalizacja o wazne punkty i prestiż miasta w konfrontacjach z innymi, którymi to meczami żyje cała Polska a nie właściwie przesądzone zwycięstwa.
Po 4. Nie dziw się ludziom, że nie chcą oglądać czegoś, co nazwać można żenującym. Chyba i tak za dużo smutku w tym mieście? Tu jest miejsce tylko i wyłącznie na piłkę na najwyższym poziomie bo takie jest zapotrzebowanie. Niestety ale generalnie robi się wszystko, by docierać do odbiorców a nie na odwrót, czyli do kibiców różnych, których nazwać można też konsumentami. Mam wrażenie, że tutaj jest tendencja odwrotna! "Jak nie chcą, niech nie przychodzą ci kibice sukcesu". Jakie to bezmyśle pojmowanie. Tak, może tak być, że Pogoń obojętnie w jakiej lidze zapewni oczekiwania niewielkiej grupy ale jaka z tego korzyść będzie dla miasta?
Jeśli chodzi o sprawę tej licencji to powiem tak. Są tego wady i zalety. Nie sąsze, ze większa wadą bedzie spadek z I ligi jak pozostanie w IV.Zreszta ja akurat nie jestem za I liga, bo to wszystko za szybko sie dzieje ale za II być może. Zalezy jak to by mialo wygladac faktycznie.
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 14:12
wszystko rozbija sie o kasę...a nie zapominajmy,ze w tym sezonie canal+ bedzie wyjatkowo chojny.a dla miasta tez jest wazne by mieć Pogoń znów w najwyzszej klasie rozrywkowej, niewazne w jaki sposob
zadnych przenosin !! podobno czlowiek jest istota rozumna i uczy sie na wlasnych bledach a tu widze ze niektorzy popieraja takie rozwiazania
zastanowcie sie, udalo nam sie wrocic do Pogoni, naszej Pogoni, tej Pogoni, zadnych ptakovi i innych tworow a teraz co ? chcecie kupic Slask ? oni maja swoja historie swoje tradycje, co to jest wogole za zwyczaj, Slask jako Pogon, Dyskobolia jako Slask, czy teraz licza sie juz tylko pieniadze !! opanujmy sie, pozdro dla normalnych
To nie chodzi o przenosiny Śląska czy zabieranie im historii czy tradycji - ona wędruję do Dyskoboli przenoszonej do Wrocławia. Tu chodzi o odkupienia miejsca w lidze, którego po połączeniu Śląska z Dyskobolią własnością będzie miasto Wrocław.
Ale to i tak nie zmienia mojego zdania, które wcześniej wyraziłem...
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 14:50
jak widać temat mocno podłapano,budzi emocje. obawiam sie że znów podzieli kibiców. logiczne że ze zwględu sportowego to byłoby swietnie,ale moralnie...no cóż. ale trzeba stanąć ponad podiałami i zrobić wszsytko by gondorowo-ptakowa schiza nigdy już Szczecinowi sie nie przydażyła. tylko obawiam sie że Szczecin prześpi szanse bo o to miejsce walczy np Bałtyk Gdynia. więc obawiam sie że bez lobbowania niekoniecznie czystego sie nie obędzie. wiec ja jestem mimo wszystko za,ale nie po trupach. I na koniec jeszcze jedno-mowi sie że to może być rekompensata że to że Pogon bezpośrednio spadła z 1 ligi do czwartej,ja uważam jednak że tych upokorzeń co w ostatnich latach przeżyliśmy to chyba tylko mistrzostwo Polski by nam to zrekompensowało...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 14:52
No to na tym ma polegać biznes zrobiony na Pogoni Kupić klub IV ligowy i zaraz go sprzedać w I lidze z zyskiem bo chyba o to chodzi. Myślicie że "gastrobiedaków" stać na utrzymanie klubu w 1 lidze Żarty chyba jakieś. Za przeproszeniem nasze " środowisko" piłkarskie jest za tym aby wykupić licencje ale ja się zapytam gdzie do jasnej k.... byli jak Pogoń była na dnie ?
Ciekawe ile osob bedzie tak mowic jak przejebiemy baraz....Od razu mowie ze nie jestem ZA , tylko smieszne to wyglada ze niektorzy porownuja to do sytuacji z Ptakiem,teraz ze Slaskiem nie mielibysmy nic wspolnego to tylko 1 wolne miejsce w 1 badz 2 lidze(w zaleznosci od awansu Slaska)
zgadzam sie z Tobą-baraż to jest loteria,klubów które marzą o awansie i zrobia wszystko obok Pogoni jest kilkanaście. nie ma co gdybać,ale obawiam sie że kolejnego roku w 4 lidze,którą uważamy za jednoroczną "karencje" byśmy nie zdzierżyli. i rodzi się pytanie czy wystarczyło by nam wszystkim cierpliwości oraz konsekwencji w realizowaniu celu jakim jest silna Pogoń. i czy miasto oraz nasi bądź co bądź włodarze nadal chcieli by brodzić w 4 ligowej mieliźnie. i nie piszmy że będziemy wtedy mysleć po sezonie,bo znów sie sprawdzi stare ale aktualne hasło że Polak mądry po szkodzie. mną targają strasznie ambwiwalentne odczucia-dość mam tych "króliczków" z kapelusza jakim teraz stworzyła sie szansa gry na wyższym szczeblu, ale z drugiej strony jak powinie sie noga będzie kopanie sie po jajach czemu żeśmy nie skorzystali. w ostatnich latach Szczecin dostał tak po dupie że jakby tu chciał zainwestować dobry wujek Abramowicz to bysmy go w 4 wiatry chciali przepędzić. troche zboczyłem z tematu,ale musimy sie liczyć z tym że predzej czy później ktoś z kabzą bedzie tu musiał przyjść i chyba jednak bedzie lepiej jeżeli przyjdzie za 2 lata.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 16:10
Klub musi wczesniej wystosowac pismo do mosiru z prosba o udostepnienie jupiterow w danym dniu i o danej godzinie. W tym wypadku nie wiem kto jest winny, ale pewnie w klubie postanowili zaoszczedzic na swietle, bo to oni potem sa obciazeni kosztami uruchomienia jupiterow.
Klub musi wczesniej wystosowac pismo do mosiru z prosba o udostepnienie jupiterow w danym dniu i o danej godzinie. W tym wypadku nie wiem kto jest winny, ale pewnie w klubie postanowili zaoszczedzic na swietle, bo to oni potem sa obciazeni kosztami uruchomienia jupiterow.
5 minut przed końcecm meczu pracownicy Moriru przypomnieli sobie o jupiterach, ale stwierdzili, że nie ma sensu już ich zapalać, bo zanim by się ropaliły mecz by się skończył
5 minut przed końcecm meczu pracownicy Moriru przypomnieli sobie o jupiterach, ale stwierdzili, że nie ma sensu już ich zapalać, bo zanim by się ropaliły mecz by się skończył
Ja po prostu mówię że nie będą mnie wyzywali jacyś dwaj chłopczyki .
Ale fajnie by było znowu przyjść na I ligę
przecież chodzisz,czyż nie? na Legie...
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 16:47
Chciał bym żeby Pogoń była I lidze ! Tylko chyba teraz jestesmy na to zasłabi i watpie zeby z IV ligowego zespołu mozna wciagu poł roku zrobic druzyne na I lige. Zobaczymy po świetach co bedzie z Pogonią !!!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768770060 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.