Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
monter
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7817 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 21:32

Szołn napisał:  

monter napisał:  
Czy to tak trudno zrozumieć, że jedyną dobrą na dzisiaj alternatywą jest zbudowanie klubu od nowa, bez wchodzenia w niezdrowe układy, witania nowych- starych "dobrodzieji", którym zależy tylko na sukcesie marketingowym, a w dalszej kolejności dopiero na trofeach sportowych??

Interesujecie się Pogonią od wczoraj, że nie rozumiecie o co TU chodzi??

Jedno serce - Jeden Szczecin - Jeden Klub

Co rozumiesz pod pojęciem "zbudować klub od nowa"? Moim zdaniem przejęcie przez poważnego inwestora (zwłaszcza zagranicznego) oznaczałoby nic innego, jak właśnie budowę klubu od nowa. Kwestią otwartą pozostaje to, czy firma która stoi za Koźmińskim (o ile w ogóle jest jakaś firma, ale załóżmy że jest) jest poważna, czy nie - tego nie wiem.
Wiem natomiast jedno. Przy całym szacunku i dobrej wierze w umiejętności menedżerskie Chlasty, Matlaka, Adamczuka i reszty twórców Pogoni Nowej. W pewnym momencie PN dojdzie do punktu, w którym dalszy rozwój bez sponsora/inwestora będzie NIEMOŻLIWY. Inaczej mówiąc - za 2-3 lata znajdziemy się w dokładnie takim samym punkcie, w którym jesteśmy obecnie. I tak samo teraz, jak i za 2-3 lata, możemy wdepnąć na inwestora, który potraktuje klub jak zabawkę - ryzyko będzie takie same, tylko że przesunięte w czasie. To nic innego, jak strata czasu - bez urazy.
No chyba, że ktoś wierzy, że przyjedzie dobry wujek z Ameryki, z workiem pieniędzy i obdaruje PN milionami dolarów tylko dlatego, że Chlasta to fajny gość. Nie róbmy jaj - jeżeli pojawi się perspektywa przejęcia Pogoni (tej Ptakowej) przez poważnego inwestora (i nie mówię tu o Koźmińskim, bo jego za poważnego inwestora nie uważam), to nie powinno się takiej wizji z góry odrzucać.

Podsumowując, wielu mówi "nic na siłę" - i z tym akurat się ZGADZAM. Żaden Bekdas, żaden Gondor i żaden człowiek ich pokroju. Jeżeli tylko tacy są na horyzoncie, to faktycznie lepiej "przerzucić się" na Pogoń Nową. "Opcja Koźmiński" TAK, o ile stoi za nim poważna firma i sam Koźmiński nie będzie miał za wiele do powiedzenia w nowym klubie.

Póki co to właśnie ludzie tacy jak Chlasta, Matlak, Adamczuk i inni pokazali, że mają jaja i potrafią coś zrobić dla regionu, dla środowiska, czyli właśnie dla NAS. Najłatwiej jest to przekreślić Twoim głupim gadaniem i zerową argumentacją...
"Lepszy ktoś obcy, niż w/w osoby, bo obcy jest lepszy, ma pieniądz, a TYM się po prostu raz udało i wyżej nie podskoczą".
Więc wierz dalej w swoją wizję "szklanych domów" z bogatym wujkiem, który za 2 lata wyrucha Cię w dupę i zostawi samego, tym razem może w końcu bez terenów i z długami.

Za dużo już zostało napisane, dlaczego Pogoń w 4 lidze, a nie 2 i kolejne cyrki z pseudodobrodziejami.

Dziekuję, dobrej nocy i owocnych przemyśleń.

MKS Pogoń Szczecin Polska
Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 22:13

monter napisał:  
Póki co to właśnie ludzie tacy jak Chlasta, Matlak, Adamczuk i inni pokazali, że mają jaja i potrafią coś zrobić dla regionu, dla środowiska, czyli właśnie dla NAS. Najłatwiej jest to przekreślić Twoim głupim gadaniem i zerową argumentacją...

O jakim "przekreślaniu" mówisz?
Bez urazy, ale jak na razie to Chlasta, Matlak i Adamczuk nie pokazali nic więcej ponad to, że potrafią zbudować fajny B-klasowy klub i roztoczyć piękną wizję przyszłości. Problem polega na tym, że pomysłowość i niezła "gadka" wystarczy na III ligę - później potrzebne są poważne pieniądze.

monter napisał:  
"Lepszy ktoś obcy, niż w/w osoby, bo obcy jest lepszy, ma pieniądz, a TYM się po prostu raz udało i wyżej nie podskoczą".

Jeżeli takie wnioski wyciągnąłeś z mojego postu, to gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nie twierdzę, że C.&M.&A. nie będą potrafili znaleźć inwestora. Oczywiście, że go znajdą. Pewnie nawet więcej niż jednego i będą mogli sobie wybierać, któremu zaufać. Problem w tym, że nadal nie znika ryzyko, że ten inwestor po przejęciu pakietu kontrolnego nie "wyrucha w dupę" takich jak Ty czy panowie C.&M.&A. Jedyna różnica polega na tym, że do wydymania dojdzie za 2-3 lata, a nie teraz.

Czytając niektóre posty dochodzę do wniosku, że choćby zainwestować w Pogoń chciał sam Bill Gates, to i tak "najkumatsi z najkumatszych" byliby na nie. Tworzy się tu jakiś kult w stylu Radia Maryja, z Chlastą i Matlakiem w roli ojca Rydzyka.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
-HL
Kibic
Na forum od 8131 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 22:30
Ty szołn wez juz zakoncz te swoje pseudowywody bo na sile starasz sie byc inteligentny i uczesany, co kiepsko Ci wychodzi... Co pol roku podniecales sie kolejnymi nabytkami rodem z brazylijskiej dzungli, wertujac godzinami internet w poszukiwaniu informacji o swoich nowych idolach. Slepo wierzyles w Antoniego Ptaka i jego pacholkow. Gdyby nie tacy ludzie jak w/w przez Ciebie to zostalbys teraz z reka w nocniku, tak samo jak wladze miasta, banda nieudolnych i tepych pismakow z Rabenda i Lisowskim na czele i gamonie pokroju ojcow kajtka i scooterow, ktorym jedyne co w zyciu wychodzi to stukanie w klawisze. I o jakim "przerzucaniu na PN" Ty mowisz? Czlowieku zrozum jedno - Pogoń jest jedna i bedzie tam gdzie beda jej kibice. A te swoje przyklady "inwestorow" bez ktorych ani rusz w II lidze to sobie miedzy bajki wloz i popatrz na Odre Wodzislaw ktora mimo zenujacego zaplecza i ubostwa regionu od lat gra w I lidze... Ale dobra mlody jestes, moze kiedys pewne rzeczy zrozumiesz.

PZDR

Miłość do Pogoni jest naszym losem, zwycięstwo naszą nadzieją...
Gradus
Kibic
Na forum od 8546 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 22:40

Szołn napisał:  

Jeżeli takie wnioski wyciągnąłeś z mojego postu, to gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nie twierdzę, że C.&M.&A. nie będą potrafili znaleźć inwestora. Oczywiście, że go znajdą. Pewnie nawet więcej niż jednego i będą mogli sobie wybierać, któremu zaufać. Problem w tym, że nadal nie znika ryzyko, że ten inwestor po przejęciu pakietu kontrolnego nie "wyrucha w dupę" takich jak Ty czy panowie C.&M.&A. Jedyna różnica polega na tym, że do wydymania dojdzie za 2-3 lata, a nie teraz.

Czytając niektóre posty dochodzę do wniosku, że choćby zainwestować w Pogoń chciał sam Bill Gates, to i tak "najkumatsi z najkumatszych" byliby na nie. Tworzy się tu jakiś kult w stylu Radia Maryja, z Chlastą i Matlakiem w roli ojca Rydzyka.

co Ty ciagle z tym inwestorem jakims?? Nie rozumiesz jak ma dzialac klub?? Klub ma szkolic mlodziez, przyciagac kibicow na trybuny i przyciagac sponsorow, ktorzy chcieliby sie promowac poprzez klub, itp. itd.
Ty chyba myslisz o kims kto caly czas dofinansowuje klub czyli o jakims sponsorze bo INWESTOR wchodzi do spolki, wyklada kase (inwestuje) a potem chce miec z klubu dochody.

TymoN
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 22:51
I jeśli masz zamiar kolejne lata patrzeć jak Twój ukochany(?) Klub stacza się po równi pochyłej to sobie popykaj w managerka. Odpierdolcie się już od tej 1 czy 2 ligi i zastanów się nad tym co naprawdę ważne.

Porównanie do Rydzyka ,,raczej'' nie trafne.
Przypominają go bardziej, wielbieni przez Ciebie właściele.

Wyobraź sobie: Przychodzi nowy właściel budnyku, w którym mieszkasz. Wypierdala Cię na bruk.
Później przychodzi następny, który obiecuje piękne mieszkanie i zapewnia, że teraz już będzie ok, lecz znowu lądujesz na bruku. Przychodzi trzeci..
I teraz pytanie: Co robisz?
Powierzasz mu zaufanie?
Czy próbujesz się uniezależnić?

Przykład może dziwny.. ale czasami trzeba dostać samemu po dupie, żeby się czegoś nauczyć.
Widocznie Pogoń nie jest dla Ciebie na Tyle ważna Szołn, abyś tak bardzo się z nią identyfikował.

Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 22:51

-HL napisał:  
Ty szołn wez juz zakoncz te swoje pseudowywody bo na sile starasz sie byc inteligentny i uczesany, co kiepsko Ci wychodzi... Co pol roku podniecales sie kolejnymi nabytkami rodem z brazylijskiej dzungli, wertujac godzinami internet w poszukiwaniu informacji o swoich nowych idolach. Slepo wierzyles w Antoniego Ptaka i jego pacholkow.

Hmm mhm hmm. Żadnego podniecenia nie czułem. Net przeszukiwałem po to, by wiedzieć co to za grajki - rozumiem, że Ciebie to nie interesowało, no bo przecież Ty z tych najkumatszych. Nie wiem o jakiej "ślepej wierze" mówisz - do pewnego momentu działania Ptaka można było oceniać pozytywnie, no i tak je oceniałem. Ostatnie kilka miesięcy to kompromitacja i pisałem o tym na tym forum już zimą - ale jak rozumiem wygodniej Ci przypominać moje wypowiedzi z czasów "wczesnego Ptaka". W porządku, Twoja sprawa.

-HL napisał:  
Gdyby nie tacy ludzie jak w/w przez Ciebie to zostalbys teraz z reka w nocniku

Nie odbieram im żadnych zasług (są jakieś, o których nie wspomniałem?) i życzę im jak najlepiej.

-HL napisał:  
A te swoje przyklady "inwestorow" bez ktorych ani rusz w II lidze to sobie miedzy bajki wloz i popatrz na Odre Wodzislaw ktora mimo zenujacego zaplecza i ubostwa regionu od lat gra w I lidze... Ale dobra mlody jestes, moze kiedys pewne rzeczy zrozumiesz.

To teraz masz zadanie domowe - dowiedz się, jaki budżet ma wspomniana Odra Wodzisław i zapytaj Rafka, skąd weźmie taką kasę. Tobie się chyba wydaje, że oni grają za frytki?

Tymon ---> skąd pewność, że po przyjściu nowego inwestora klub "będzie staczał się po równi pochyłej"? Skąd pewność, że "nie będzie się staczał" po przyjściu inwestora do PN za kilka lat?
Gradus ---> taka formuła klubu (bazowanie na szkoleniu młodzieży i identyfikacji z regionem) jest świetną sprawą, ale to skończyło się jakieś 10 lat temu. A mówię o inwestorze, nie o sponsorze - nie martw się, znam różnicę.

Ostatnio edytowany przez: Szołn, 29 maja 2007, 22:57 [1 raz(y)]

Zdelegalizować traktor.
Cz
Kibic
Na forum od 7801 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 22:58
Potencjalni sponsorzy chca inwestowac w kluby gdzie jest dobra atmosfera, duzo ludzi na meczach, region interesujacy sie zespolem,przychylni wlodarze miasta badz lokalne media- wtedy jest duza szansa ze sponsor z wojewodztwa Zach-Pom sie znajdzie lub z jakiegos osciennego. Taka robote robia ludzie z PN. Po drugie Pogoń Szczecin nie jest jakims Gksem Belchatow(bez urazy dla nich) - Pogoń Szczecin to marka, to ludzie wielbiacy swoj klub-ktory nigdy nie byl potentatem na arenie krajowej, ale mial zawsze b.liczne grono kibicow w Szczecinie i w regionie, to setki godzin w podrozy ktore pokonywalo wiele pokolen kibicow Pogoni zeby byc -"Zawsze tam". To klub i jego kibice ktorzy odcisneli silne pietno na dzisiejszej kibicowskiej Polsce. Bez wzgledu na lige i okres stagnacji , beda ludzie ktorzy beda z Tym klubem do konca.

www.sectorshop.net
TymoN
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 23:01

Szołn napisał:  
Ostatnie kilka miesięcy to kompromitacja i pisałem o tym na tym forum już zimą

Ooo.. jesteś jednym z nielicznych. No brawo ! Już zimą? Kurwa.. ale mówimy o roku 2005 czy jak?

Szołn napisał:  
Tymon ---> skąd pewność, że po przyjściu nowego inwestora klub "będzie staczał się po równi pochyłej"? Skąd pewność, że "nie będzie się staczał" po przyjściu inwestora do PN za kilka lat?

Otóż doświadczenie mne nauczylo. A skąd pewność, że nie będzie? Wybacz, ale ,,stawka'' jest zbyt duża.

Pewności nie ma, ale...

,,Chociaż niżej, ale własna(...)''

Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 23:11

TymoN napisał:  

Szołn napisał:  

Ooo.. jesteś jednym z nielicznych. No brawo ! Już zimą? Kurwa.. ale mówimy o roku 2005 czy jak?

Pewnie, że mówimy o 2007. Ja się nie wypieram tego, że byłem jednym z nielicznych, którzy przed obecnym sezonem mieli jeszcze cień nadziei na normalny klub pod dowództwem Ptaka. Summa summarum przeciwnicy Ptaka mieli rację, a ja się myliłem, nie twierdzę że jest inaczej.

Zdelegalizować traktor.
Gradus
Kibic
Na forum od 8546 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 23:28

Szołn napisał:  

Gradus ---> taka formuła klubu (bazowanie na szkoleniu młodzieży i identyfikacji z regionem) jest świetną sprawą, ale to skończyło się jakieś 10 lat temu. A mówię o inwestorze, nie o sponsorze - nie martw się, znam różnicę.

szkolenie mlodziezy to tylko jeden z koniecznych warunkow fukcjonowania klubu.

cytat ze strony PN:
"Po przekazaniu do Sportowej Spółki Akcyjnej w 2003r. IV ligowej drużyny seniorskiej klubu, Pogoń Szczecin Nowa zajęła się wyłącznie szkoleniem młodzieży. Z drużyny prowadzonej wówczas przez trenera Włodzimierza Obsta, wywodzą się będący dziś w kadrze I zespołu "MKS Pogoń Szczecin" S.S.A.: Tomasz Judkowiak, Marek Kowal, Łukasz Skórski czy Dawid Chwałek."

Jesli nie zauwazyles to ostatnio RAFek podawal budzet, ktory bylby dostepny przy jednej Pogoni grajacej w IV lidze. Byloby to najprawdopodobniej 1.5 - 2 mln pln. Nie mam powodu, zeby mu nie wierzyc... a juz na pewno nie mam powodu, zeby bardziej wierzyc Kozminskiemu czy Ptakowi niz Chlascie.

Dzialacze PN potrafili nawet na najnizsza klase rozgrywkowa (majac konkurencje 1-ligowej Pogoni) sciagnac powaznych sponsorow. Bo chyba nie powiesz, ze Bosman, Netto, Dominet Bank to nie sa powazni sponsorzy? Potrafili bedac B-klasowa druzyna podpisac umowe z Zina na 7 lat... Jesli udalo im sie to wszystko w najnizszej klasie rozrywkowej to zapewne uda im sie to i wyzej. Oczywiscie np. Dominet Bank to sa lokalne placowki a Bosman nie daje im tyle samo co 1 lidze ale nic dziwnego skoro B-klasa obejmuje dosyc maly teren. Wyzsza klasa rozgrywkowa to wieksza szansa na sponsorow... i jesli klub beda prowadzic w dalszym ciagu tak jak teraz to po prostu musi im sie udac. Nawet potrafili zalatwic sobie biuro w Pazimie :)

el_presidente
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 23:45

Szołn napisał:  

To teraz masz zadanie domowe - dowiedz się, jaki budżet ma wspomniana Odra Wodzisław i zapytaj Rafka, skąd weźmie taką kasę. Tobie się chyba wydaje, że oni grają za frytki?

Abstrahujac od emocji zwiazanych z dwoma scenariuszami (II liga badz PN) mysle ze Szołn dotknal tutaj sedna problemu. Juz w tym topicu rzucilem w proznie pytanie na temat zrodla budzetu (ok. 1,2mln zl) PN na IV lige i szkoda ze Rafek nie podjal tematu. Bo pytanie powinno brzmiec: czy jest szansa uciulac po kilkunastu sponsorach/ludziach dobrej woli budzet klubu na III, II i pozniej I lige? A nawet jesli raz sie uda to czy w nastepnym sezonie "sponsorzy z doskoku" rowniez nie poskapia grosza? Papier jest cierpliwy i przyjmie kazda teorie -- mysle ze warto by porozmawiac o konkretach czyli na jaka kase i od kogo moze liczyc PN w nastepnych sezonach. A wtedy zadac sobie pytanie czy ta kasa gwarantuje SUKCES SPORTOWY, bo chyba to jest celem klubu pilkarskiego. A moze niech ktos chociaz rzuci przyklady z OE -- tzn. z czego sredniozamozne i najbiedniejsze kluby zyja. Bedzie to ciekawsze niz bluzgi i ustalanie kumatych oraz tych jeszcze bardziej kumatych.

a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
goral1982
Kibic
Na forum od 7712 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 23:52
Jezeli sie nie myle to Rafek nie napisal 1,5-2 miliony.Napisal , ze w wersji pesymistycznej bedzie na 4 lige 850 tysiecy zl , a w wersji optymistycznej nawet 1,5 miliona , gdzie kluby 4- ligowe maja budzety po okolo 400 tysiecy.(jezeli sie myle niech ktos mnie poprawi)
I jezeli bedzie tylko jeden powazny klub pilkarski w Szczecinie ,pozyskanie tej sumy jest realne.
A jezeli nie , to znaczy , ze nie ma miejsca w regionie na powazna pilke.

Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 23:58
Dokładnie tak. 1,5 miliona to naprawdę super budżet na IV ligę i tutaj działacze PN spisali się na medal. Problem polega na tym, że do gry w I lidze potrzeba będzie - patrząc bardzo optymistycznie - 5 razy więcej (należy pamiętać, że budżety nie stoją w miejscu lecz rosną, a PN nie wejdzie do I ligi prędzej niż za 5-6 lat). Takiej kasy nie uzyska się tylko od lokalnych sponsorów i właśnie dlatego potrzebny będzie inwestor...

Zdelegalizować traktor.
RAFek
Kibic
Na forum od 8883 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 00:05
Dokładnie, ta wersja pesymistyczna to mój czarny scenariusz ;) Na dzień dzisiejszy optował bym za tą wersją pośrednią - choć mam przy sobie optymistów, prognozujących budżet powyżej podanych wcześniej górnych kwot.
Na teraz - i jest to stanowisko całego Zarządu Klubu - gwarantujemy przy jednej Pogoni awans w dwa lata do II ligi. Co więcej - skład na ewentualną IV ligę w sezonie 2006/07 - mógłby Was mocno ;) zadziwić :)

Mam jedną prośbę do tych którzy piszą, ze po Ptaku każdy inwestor musi być lepszy - odszukajcie co pisano jak upadała SSA Gondora.

Jak to było?

Po Gondorze każdy inwestor, który przyjdzie do Szczecina musi być... Gorzej już być nie może...

To tak ku pamięci..

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
Luigi
Kibic
Na forum od 7677 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 00:08

pinki15 napisał:  
Co dalej.Jeśli byśmy się tak przyglądneli kto nam może sponsorwać to:Z ch Police,Stocznie Szczecińskie,Bosman,Dolna Odra,PŻM,Huta,Papiernia Skolwin.
Ale to przyjmuje że Pogoń zaczyna od IV ligi dogaduje się z PN.I razem idą do tych firm i się starają.
Jeśli mamy zaczynać z poważnym inwestorem od II ligi to zostaje albo PŻM i Stocznia.
Ale taki poważny już inwestor z zagranicy to Stuttgart(MARZENIA)H-P,Bosh,Neoplan.

Naprawde rece opadaja...Zaklady Chemiczne Police przyniosly w zeszlym roku straty-tak naprawde ledwo zipia i nie maja interesu w wykladaniu pieniedzy na pilke-kibic to nie ich alternatywny klient.PZM tez jest dogorywajaca firma-akurat cos na ten temat moge powiedziec,bo w nim plywam.Mimo zyskow jakie ostatnio przynosi nie ma przyszlosci-stare statki,ktorym konczy sie swiadectwo klasy,sredni wiek zalog powzzej 50 roku zycia i brak pieniedzy na przyciagniecie mlodych.Stocznia to trup od dawna.Huta,jak wiem,albo czegos nie wiem-juz padla.Papiernia Skolwin to w ogole chyba zart... Nie mamy w regionie duzych firm,mogacych sfinansowac klub-taka smutna prawda-a firmy ktore wymieniles moze potezne byly za Polski Ludowej...Tak naprawde nie wiem co lepsze-Pogon Nowa-nie wierze w ich szybki awans,a bardziej w wieletnia tulaczke po nizszych ligach,czy ryzyko i albo normalnosc i 1 liga,albo kolejny mozliwy straganiarz,ktory moze,jak Ptak zrobic posmiewisko z klubu,ktory budowaly pokolenia Szczecinian....

Nie rzucim ziemi skad nasz klub...
Shivan
Kibic
Na forum od 8543 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 00:10

Szołn napisał:  

TymoN napisał:  

Szołn napisał:  

Pewnie, że mówimy o 2007. Ja się nie wypieram tego, że byłem jednym z nielicznych, którzy przed obecnym sezonem mieli jeszcze cień nadziei na normalny klub pod dowództwem Ptaka. Summa summarum przeciwnicy Ptaka mieli rację, a ja się myliłem, nie twierdzę że jest inaczej.

A teraz ci sami przeciwnicy ptaka sa za Pogonia w IV lidze, ci sami przeciwnicy ptaka tez ostrzegali Majdana, nie posluchal, jak na tym wyszedl? Ile jeszcze potrzeba przykladow?

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 00:42

RAFek napisał:  
Na teraz - i jest to stanowisko całego Zarządu Klubu - gwarantujemy przy jednej Pogoni awans w dwa lata do II ligi.

Gwarancji nigdy nie ma. Ale załóżmy, że tak rzeczywiście będzie - i co dalej?
Jaka jest koncepcja na budżet w II i I lidze? Coroczna "zbiórka" w okolicy, czy przejęcie klubu przez inwestora?
Jeżeli to drugie, to czy ryzyko trafienia na ptakopodobnego inwestora będzie mniejsze niż obecnie?
Jeżeli tak, to skąd ta pewność?
Jeżeli nie, to po co - mając miejsce w II lidze - tracić 2-3 lata na tułaczkę po niższych klasach?

Shivan napisał:  
A teraz ci sami przeciwnicy ptaka sa za Pogonia w IV lidze, ci sami przeciwnicy ptaka tez ostrzegali Majdana, nie posluchal, jak na tym wyszedl? Ile jeszcze potrzeba przykladow?

To, że ktoś miał kiedyś rację w jakiejś sprawie, nie oznacza że jest nieomylny i będzie miał rację zawsze. Ja nie potrzebuję przykładów z przeszłości, wolę konkrety.

Zdelegalizować traktor.
ROJ
Kibic
Na forum od 7456 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 00:56
Szołn trudno tłumaczyć dlaczego szkolenie młodziezy jest tak istotne (i to nawet bardziej niż sie wiekszości wydaje) za duzo czasu by to zajeło. Gdyby jednak nie było istotne to dlaczego kluby które stać na wszystko (mogą z rynku kupic kogo chcą nie muszą szkolić) MU, Real czy Bayern wkladają tyle kasy w to szkolenie. Co równie dziwne kasa w to wkładna rośnie szybciej niż budżety tych klubów. Nie ma w tej chwili dobrego klubu w Europie który nie ma dobrego szkolenia młodzieży. Nawet w Polsce to do niektórych dociera czego przykładem jest w tej chwili Legia, Amica czy Wisła. Naprwdę najmniejsze tu znaczenie ma to, że można poźniej kogoś sprzedać. Druga rzecz której wszyscy się czepili to są sponsorzy. W co drugim poście wymieniani są potencjalni sponsorzy z regionu i ocena czy mają kasę czy nie. Czy Pogoń sponsorów musi szukać tylko w regionie ? Np. Wisła (do której Cupiał juz nie dokłada co sam mówi) ma głównych sponsorów z Tych i Warszawy. Dobrze zarządzany klub z taką ilością kibiców sponsorów znajdzie. Oczywiście jest problem zwiazany z przejsćiem drugiej ligi, ale po pierwsze jaki by nie był inwestor to ma ten sam problem. Ten problem znika przy wybudowaniu stadionu przez miasto. Oczywiście to wszystko potrwa. Cały czas jest pytanie skąd kasa tylko mnie interesuje również ile kasy chce przeznaczyć np. inwestor z Włoch. Bo może się okazać, że tej kasy nie ma. Czy każdy Włoch jest milionerem jeżeli tak to proponuję Pogoni Nowej przywiezienie Włocha albo lepiej kogoś z USA to wtedy wszyscy od razu uwierzą. Gdyby inwestorem miał być np. Allianz (notabene Allianz do Górnika nie przyszedł jak był Pan K. tylko jak on już sobie poszedł) to pewnie już dawno wszystko byłoby pomiedzy stronami dogadane i nie byłoby takich obaw. My natomiast mamy jakiś 4 inwestorów z których wiemy, ze jeden wchodzi z jakąs firmą Włoską (i to samo mówił wchodząc do Górnika). Budżetu i planów nikt nie zna wiemy tylko, ze przy okazji ma zarobić Ptak. Szołn co wiesz o tych inwestorach, że uważasz, ze powinniśmy im dać szanse (może rzeczywiście coś wiesz czego ja nie wiem).

Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8155 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 00:59
Kurwa mać, no chuj mnie strzela.
Ja tam patrze na to z tej strony wole, Pogoń na zdrowych zasadach gdzie chłopak z podwórka w Szczecinie/Chojnie/Gryfinie/Policach i innych okolicznych miast będzie wiedział, że gdy popracuje ciężko na treningu i jego talent wystrzeli nie będzie musiał się martwić czy zostanie zauważony tylko po prostu znajdzie się miejsce dla niego. A moim zdaniem Pogoń która musi się odrodzić w przyszłym sezonie w IV to gwarantuje. Dwa wole Pogoń które będzie sie tułała miedzy 1 a 2 ligą, ale będzie walczyła, a kibiców będzie traktowano tak jak powinno się ich traktować, powinno was to interesować w końcu jesteście kibicami, czy wyniki patrzycie wyłącznie na livescore ?

W kółko powtarzane jest Pogoń jest wartością a nie miejsce w lidze, a wy dalej swoje och ach nowy inwestor sie pojawi o którym nikt nic nie wie a wy już mokro w gaciach macie.

Mówicie, że nie będzie komu inwestować ? Patrzcie na GKS Katowice, oni mają większą konkurencje od nas jeśli chodzi o kluby, a na pewno z potentatami finansowymi nie jest tam lepiej. A do II ligi powinni się w tym sezonie dostać.

Więc obdarzcie ludzi pracujących przy jeszcze Nowej zaufaniem, bo jak z nim jest pewność na normalną tak z kolejnym inwestorem na pewno jej nie dostaniesz.

PS Przepraszam za epitety poniosło mnie :)

Z daleka nie będzie widać.
malolat_ps
Kibic
Na forum od 8274 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 30/05/2007 01:20

Szołn napisał:  

To, że ktoś miał kiedyś rację w jakiejś sprawie, nie oznacza że jest nieomylny i będzie miał rację zawsze. Ja nie potrzebuję przykładów z przeszłości, wolę konkrety.

... Konkretnie to stul juz pysk bo twe szczekanie zaczyna wkurwiac ....

zyjesz w swoim wlasnym swiecie i gdyby nie ten kabel od stalego lacza pewnie nikt by o tobie nigdy nie slyszal a caly czas wymyslasz jakies pierdoly , daj sobie juz spokoj , dobrzy ludzie z PN robia kawal dobrej roboty i moze gdybysd kiedys z kims pogadal na zywo to by Cie ktos oswiecil ze skoro SA GWARANCJE na AWANS w 2 LATA to one de facto sa ( tylko nikt ci ich kurwa mac nie wypunktuje na internecie matole )

a jezali nawet awansujemy do II ligi i nie uda sie awansowac do I to czy to ma takie znaczenie czy to I czy II liga ?!?

nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale Pogon nigdy nie byla mocnym klubem, tylko ligowym przecietniakiem ktory czesciej walczyl o utrzymnanie niz o mistrza ( nie liczac sezonu z Bekdasem ) ale po pierdoleniu ptaka ze za 2 lata puchar UEFA wam sie w DUPSKACH POPRZEWRACALO i nie wiem na co liczycie ( choc wiem ze Ty liczyles ze Tinga i jego kolezcy ze sklepu obuwniczego zwojuja nasza lige !!! )

bez pozdrowien cieciu , a jak nie bedzie II ligi tylko IV to pewnie bedziesz cebule obieral calymi dniami .....

p.s. Kibice Gornika Zabrze ostrzegaja przed Kozminskim.... kiedys tez kibice LKSu ostrzegali przed ptaszyskiem , i co z tego wyszlo chyba kazdy widzi.... a ten kto popelnia dwa razy ten sam blad z premedytacja jest IDIOTA

Ostatnio edytowany przez: malolat_ps, 30 maja 2007, 01:26 [1 raz(y)]

z frajerami kosa z przyjaciolmi sztama
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768779131 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005