Odp: Protest kibiców - 30/08/2006 14:31
I tak powiem,ja na ptakową Pogoń bede chodził i jeżdził ale tylko na mecze ze znanymi firmami w Kraju, natomiast na B-klasową Pogoń bede sie staral stawić na kazdym meczu jak i wyjezdzie...niestety mało jest osob,ktore rozumieją ideę powstania klubu Pogoń Nowa...
uwierz mi -rozumiem ,tylko mowie ze bede sie stawial na tych "ciekawszych" meczach ptakowej Pogoni bo przeciez taki mecz z Legią czy Lechem,Lechią itp itd dla prawdziwego kibica Pogoni to priorytet mimo calej tej chorej sytuacji z ptakami w tle,dlatego byc moze mnie nie zrozumiales...
. A moim zdaniem w Szczecinei już dość hipermarketów - a napewno nie kosztem Pogoni. Tutaj nigdy nie będzie normalnie...
Niestety masz racje a najgorsze jest to że Pogoń to spalona ziemia a po ewentualnym odejściu Ptaka wątpie aby jakis poważny inwestor z poza regionu (bo niestety u nas takowych nie ma) zainteresował się Pogonią. W dzisiejszych czasach nie ma dobroczyńców , fanów piłki którzy pompują kase i mają w zamian satysfakcję gdy jego zespół wygrywa. Każdy chce trzepać kapuche , zakręcic sie w miescie , rozkrecic biznes i tylko dokladac w zamian na drużyne która bedzie jakims tam elementem reklamy / promocji. A który normalny inwestor mając na uwadze perypetie poprzednich sponsoró Pogoni bedzie chcial tu wejsc ?
Nie mówie juz o miejscowych bo takowych nie ma , co widać na przykładzie innych sekcji sportowych w Szczecinie...Owszem , możemy zorganizować akcje typu " kup cegiełke , dofinansuj Pogoń" bez Ptaka i jakis innych "oszustów" , ale ile lat tak pociągniemy ? Wkońcu każdemu się znudzą wyjazdy do Stolca czy Kościana....
Wiem , jestem pesymistą , a może jednak realistą ? Natomiast wiadomo jedno , Szczecin to bardzo specyficzne miasto , z dobrymi warunkami na rozwój a jednak będące 10 lat za Poznaniem... dlaczego tak jest ?
Mecze Pogoni w miejscowosciach kolo Szczecina to bardzo dobra promocja samego klubu, zycia kibicowskiego w ogole. Młody chlopaczek obejrzy sobie FF, przezyje najazd fanow Pogoni, a potem kto wie, czy nie zapali miloscia do Pogoni innych. Wieje to troche Widzewem, a co za tym idzie konsekwencjami ( straty flag itp) ale jesli sie to dobrze ukierunkuje, to wszystko bedzie ok.
Dla mnie natomiast jest to dziwne zjawisko. Protestujemy przeciwko Pogoni I-ligowej, a dopingujemy na tej z Bklasy. No wlasnie, nie widzicie juz roznicy? Wkrotce czesc zacznie jezdzic tylko na 1lige, a inni na wiochy. W taki sposob tworza sie niepotrzebne podzialy.
P.S
Osobiscie dla mnie Pogoń jest tylko w 1 lidze.
Vasyl, wiem, że w konfrontacji słownej nie mam z Tobą szans ale spróbuje Krótko i na temat...
Co wolisz? Klub taki jak ten w 1 lidze (przemianowana ptakovia, ludzie z łodzi itp,itd) czy klub typowo szczeciński? Ja osobiście wolę ten w B-klasie gdzie, myśle (nie tylko ja), że z awnsami do wyższych klas rozgrywkowych nie będzie problemu. I najważniejsze - myślę i wierzę, że ptaszysko zdecyduję sie odfrunąc ze Szczecina (zabierając swój kabaret) A wtedy połączenie rezerw z Nową daję nam praktycznie klub taki jaki nam ZABRAŁ ptak w 2003r. Mu tylko chodzi o tereny. On czeka tylko na wybory - i to zdecyduje czy zostanie czy nie. Zobaczysz te plakaty, reklamy w tv jak obiecują pomóc Pogoni - oczywiście po wyborach. Nie dajmy odczuć ptakowi, że nam tak na nim zależy. Trzeba zrobić wszystko aby wymusić na nim rezygnację z pierwszej ligi i dalszego działania w Szczecinie.
Więc na pytanie moje, które zadałem na początku, odpowiedz sobie sam.
PS. tylko nie pisz, że na takie działanie był czas właśnie w 2003r - no niestety w tamtym okresie byłem całkowicie "niedysponowany" :/
PS2. Odnośnie Twojego "ps":
dla mnie MIEJSCE Pogoni jest w 1 lidze - i to jest ta różnica.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez: db1948, 30 sierpnia 2006, 20:04 [1 raz(y)]
Odp: Protest kibiców - 30/08/2006 16:57
Szkoda ze przez ostatnie 3 lata nikt tak chetnie nie uzywal slow "Ptakovia", "klub z Lodzi" itp... Bo skoro tak mowicie o tym klubie to mi sie wydaje ze nikt nie powinien na niego chodzic. Ogolnie to sie zrobila chora sytuacja.
Szkoda ze przez ostatnie 3 lata nikt tak chetnie nie uzywal slow "Ptakovia", "klub z Lodzi" itp... Bo skoro tak mowicie o tym klubie to mi sie wydaje ze nikt nie powinien na niego chodzic. Ogolnie to sie zrobila chora sytuacja.
Jak już kiedyś pisałem - nigdy go nie traktowałem jak mój 100% klub. A chodzę na Pogoń ptaka ponieważ jest to jak narkotyk - wciąga i nie umiem nie iść, takie przyzwyczajenie z wcześniejszych lat. Chodzę dla klimatu jaki panuja na Twardowskiego. Zespól ptaka nigdy nie był i nigdy nie będzie bliski memu sercu!
PS. sytuacja nie jest chora tylko bardzo chora...
Ostatnio edytowany przez: db1948, 30 sierpnia 2006, 17:33 [1 raz(y)]
Nie możemy pokazać, że mamy w d... I-ligową drużynę, gdyż tam jest nasza cała historia i tradycja.(rok powstania 1948 i inne osiągnięcia)
...jak to niektorzy maja strasznie krotka pamiec... a przeciez to bylo troche ponad trzy lata temu... dla odswiezenia pamieci
Koniecznie trzeba zrobić wszystko żeby zostały w Szczecinie nasze ważne wartości. I wtedy można startować nawet od B klasy.
...wpierw trzeba te wartosci wyrwac,odebrac (lub zmusic do tego zeby zrezygnowal) temu ktory nie ma nic wspolnego z tym miastem... i dalej kontynuowac droge do przodu z tym co juz mamy...
Ostatnio edytowany przez: 1973, 30 sierpnia 2006, 20:14 [2 raz(y)]
więc gdzie jest ta tradycja tylko stadion i kibice
Tradycja zakończyła się tworzyć w czerwcu 2003 roku w chwili upadku prawdziwej Pogoni. Zostaliśmy tylko my kibice i stadion. Swoją drogą było to wałkowane wiele razy. Pogoń Ptaka grająca w pierwszej lidze z klubem założonym w 1948 roku poza kibicami i stadionem nie ma nic wspólnego.
Piłkarze Pogoni wracają do Szczecina. Nastąpi to prawdopodobnie tuż po wyjazdowym meczu z Wisłą w Krakowie. Termin powrotu jest uzależniony od tego, kiedy klub zdąży zapewnić zakwaterowanie wszystkim zawodnikom.
"Mamy już oferty na mieszkania dla piłkarzy, którzy mają rodziny - mówi Krzysztof Waszak, p.o. prezesa MKS Pogoń SSA. - Młodzi Brazylijczycy będą natomiast mieszkali w hotelu przy hali sportowej tuż obok stadionu".
Zdaniem prezesa klubu powrót zespołu z ośrodka piłkarskiego w Gutowie Małym pod Łodzią będzie znacznie więcej kosztował klub, niż ich pobyt w ośrodku należącym do Antoniego Ptaka.
To jednak Antoni Ptak, który od zakończenia mundialu przebywa w Brazylii, zobowiązał zarząd do sprowadzenia zespołu do Szczecina.
W poniedziałek przysłał list do zarządu klubu. Napisał w nim, m.in.: "Niejednokrotnie podkreślałem w szeregu wypowiedziach, iż miejsce drużyny szczecińskiej jest w Szczecinie. Obecna sytuacja nie jest stanem optymalnym a skutkuje to m.in. obniżeniem poziomu gry piłkarzy a także negatywnymi skutkami społecznymi widocznymi wśród społeczeństwa szczecińskiego a przede wszystkim jego kibiców. Według mnie nadszedł czas na konstruktywne posunięcia. Dlatego też zobowiązuję Pana Prezesa osobiście oraz cały Zarząd do podjęcia natychmiastowych kroków w celu umożliwienia drużynie +powrotu+ do Szczecina".
Skoszarowanie zespołu w Gutowie Małym wywołało sprzeciw kibiców. Wcześniej na znak protestu przeciwko mieszkaniu w ośrodku pod Łodzią z Pogonią pożegnał się pomocnik Grzegorz Matlak.
Kibice podczas dwóch premierowych meczów Orange Ekstraklasy rozgrywanych w Szczecinie protestowali pod hasłem "Pogoń szczecińska, albo żadna". W pierwszym pojedynku powstrzymywali się od dopingu przez pierwszą połowę. W drugim, mimo apeli trenera Mariusza Kurasa i kapitana Julcimara, przez cały mecz na trybunach była cisza.
"Powrót drużyny do Szczecina jest warunkiem podstawowym byśmy znów dopingowali drużynę - mówi jeden z fanów stowarzyszonych w grupie Młode Wilki. - Ponadto domagamy się spotkania lub choćby rozmowy w formie telekonferencji z Antonim Ptakiem, którego uważamy za jedyną osobę mogącą podejmować konstruktywne decyzje w tym klubie. Chcemy być poważnie traktowani, a odkąd właściciel klubu wyjechał nasze kontakty z klubem nie są dobre".
Odp: Protest kibiców - 31/08/2006 10:09
I nastepne posuniecie Waszaka, godne tego czlowieka - wywalenie z szatni mlodych pilkarzy, pod rzekomym powodem powrotu do Szczecina pierwszego zespolu. Nie trzeba byc wiele rozgarnietym by nie obczaic, ze to zemsta na PN. Czy to jest normalne zachowanie czlowieka, mmoim zdaniem normalnosci w tym nie ma, i tak jest ze wszystkim. Zeby tylko przypomniec ostatni wyskok tego czlowieka, ktory chcial sie podszyc pod akcje "Pogon Szczecinska albo zadna." i skierowac ja przeciwko miastu. Nastepny Lopinski, facet ktory zrywa herb klubu, jednoczesnie reprezentujac go, powinien byc zdyskwalifikowany na samym starcie, ale nie on rzadzi dalej, jak widac tylko na szkode Pogoni, klubu ktory my nosimy w sercach a oni w kieszeni. Napewno przypominacie sobie ciagle fanaberie Ptaka, ja wiem, ze wielu osoba tak spowszednialy, ze staly sie czyms normalnym, ale czy to jest normalne, chyba jednak nie. Nie wymagamy wiele, tylko normalnosci ale jak sie przekonalismy i caly czas sie przekonujemy z tymi ludzmy tak sie nie da. Sa oczywiscie obiecanki, ze wszystko wroci do normy, ale czy my aby tego juz nie przerabialismy? znow zblizaja sie wybory i znow powraca temat Pogoni. Z naszej chluby zrobili sobie karte przetargowa, wycierajac sobie za przeproszeniem mordy. Oczywiscie mozna sie temu przygladac i stac z boku, ale mozna tez powiedziec basta! I teraz zadajcie sobie pytanie, o co walczymy?
Odpowiedz jest prosta - walczymy o normalnosc.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: Protest kibiców - 31/08/2006 10:31
Niestety, Waszak to cwana ryba i jezeli nawet Pogon Nowa zasługuje na te szatnie, to ten znajdzie jakies kruczki prawne w umowach i kaze wypieprzac z budynku....
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Protest kibiców - 31/08/2006 10:33
z dniem dzisiejszym przestaję chodzić na Pogoń Ptaka. Będę jeździł sobie na mecze Pogoni Nowej - przynajmniej lepsze widowisko - WIDOWISKO DLA KIBICÓW!
Odp: Protest kibiców - 31/08/2006 10:55
Tak czytam kolejne posty, trawię i trawię i powoli dostaję zatwardzenia. Tyle interpretacji jednej ważnej sprawy, że poprostu tworzy się z tego papka informacyjna. W tej papce rozmywa się to co najważniejsze czyli My, nawet potrafimy skutecznie (to zastanawiające) podzielić się i nic z tego nie przychodzi jak wyłamywanie zębów na kolejnych interpretacjach rzeczywistości. Prawda jest taka, że Pogoń Szczecin ( 1948 ) - jako podmiot została " zamordowana "z premedytacją wszystkich decydentów w sprawie. Umarło wiele z Nią jednak wiara i tradycja przetrwała. Bo przecież oczywiste jest, że jesteśmy zebrani od lat wokół idei jak przy ognisku Platona i naszym cieniem znaczymy kolejne lata naszego kultu. Uważam na dziś skopany po jajach przez nie tylko Ptaka, że albo budujemy coś na fundamentach tego co przetrwało, naszego niezależnego w najniższych klasach rozgrywkowych albo walmy niedźwiedzia z Ptakiem ku chwale najwyższym klasą rozgrywkowym czyt. na skróty i bądźmy wdzięvczni za łaskę pańską po przeszczepie. Prawo własności jest chronione konstytucyjnie i kaprys tego i kolejnego własciciel będzie godzić w Nas nie raz i nie dwa w majestacie prawa, stąd nierozwiązywalny problem "1%". Więc dla mnie odpowiedź jest jasna, chcemy być gospodarzami naszej jaźni i przywiązania to zróbmy cos na swój rachunek. Czy jest to realnie możliwe tu w Szczecinie? Czy jesteśmy na tyle silni ? No właśnie, wierzyć, że w końcu tak i że nadejdą dni chwały choć patrząd na historię ostatnich lat, przechodzą mnie ciarki, bo nie tylko UM i Ptak mówią dużo a mało jest przeobrażane w rzyczywistość. I tu jest problem, że widać słabość naszej organizacji. Nie można jednak rezygnować. Na marginesie zaznaczę choć jest to dla mnie istotne, że protest "Pogoń Szczecińska albo żadna" jest spłycany całkiem nie potrzebnie, bo nie chodzi tylko o to czy przebywa tu cz tam, chodzi o wiele głębszych zmian, które nie będą mozliwe i jest to oczywiste. Więc spłycanie nie ma sensu jak problemy pozostaną. Bo nie od dziś kopano Nas po jajach i nie widzę sensu udawać, że nie.
I jeszcze jedno co do Krzystka: znam człowieka w biznesie via UM miałem szansę rozmowy. Był to na tamte chwile najrozsądniejszy człowiek w kierownictwie magistratu ale trzeba wierzyć, że bycie radnym, czy prezydentem miasta nie rozwiąże kwestii kapitałowych w wielkich rozmiarach aby nagle stawiać szklane domy. Wszędzie potrzebni są realni inwestorzy i ich realne pieniądze niesty w Szczecinie ich nie ma i nie będzie przez kilka najbliższych lat. Trzeba nam inwestora by myśleć o stadionie i trzeba wziąść pod uwagę, że stadion bedzie własnością developera via poszczególnych odkupujacych i to bedzie dopiero historia... Miasto stadiony nie zbuduje i nie będzie jego włascicielem nigdy.
Ostatnio edytowany przez: ARO, 31 sierpnia 2006, 11:16 [3 raz(y)]
z dniem dzisiejszym przestaję chodzić na Pogoń Ptaka. Będę jeździł sobie na mecze Pogoni Nowej - przynajmniej lepsze widowisko - WIDOWISKO DLA KIBICÓW!
Niech się pałuje ojciec z synem.
Jesli spowodowal to moj post (ale skromnosc )to zle go zrozumiles, nie chodzi o to, by sobie pojsc, bo ptakom i calej reszcie tylko na tym zalezy. Pozbyc sie nie wygodnych osob i hulaj dusza robimy cyrk. Nie tedy droga. Pogon to My, oni nie moga o tym zapomniec. Chodzi o to by tam byc i nie przygladac sie temu biernie, bo juz tylko my zostalismy jako ten ostatni bastion broniacy normalnosci, trzeba sie postawic i powiedziec glosno, dosc! Nie znami te numery. Przestanie chodzenia nic nie da, a bedzie tylko na reke tym desydentom. Dlatego wazna jest jednosc. Teraz to my kibice reprezentujemy Pogon, odpuszczanie meczy mija sie z celem. Pogon jest jedna w naszych sercach, bez podzialow na ptaka czy Nowa, bo tego co jest w naszych sercach i duszach nam zabrac nie moga, ale czy zostanie to zbrukane, to juz zalezy od nas. My na to nie pozwolimy. Osoby ktore zrozumieja, przylacza sie do protestu. Tym dla ktorych Pogon to tylko dobre widowisko i wynik sportowy, to co robi ptak nie przeszkadza, gdyz sa karmieni mrzonkami, jak to niedluuuugo bedzie wspaniale. Ale ile oni beda czekac?
Dlatego priorytetem jest chodzenie na Pogon i pokazanie ze jeszcze nas nie pokonali, a Pogon Nowa dla odprezenia i spotkan towarzyskich a takze wspanialej zabawy.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Niech się pałuje ojciec z synem.
Jesli spowodowal to moj post (ale skromnosc )to zle go zrozumiles, nie chodzi o to, by sobie pojsc, bo ptakom i calej reszcie tylko na tym zalezy. Pozbyc sie nie wygodnych osob i hulaj dusza robimy cyrk. Nie tedy droga. Pogon to My, oni nie moga o tym zapomniec. Chodzi o to by tam byc i nie przygladac sie temu biernie, bo juz tylko my zostalismy jako ten ostatni bastion broniacy normalnosci, trzeba sie postawic i powiedziec glosno, dosc! Nie znami te numery. Przestanie chodzenia nic nie da, a bedzie tylko na reke tym desydentom. Dlatego wazna jest jednosc. Teraz to my kibice reprezentujemy Pogon, odpuszczanie meczy mija sie z celem. Pogon jest jedna w naszych sercach, bez podzialow na ptaka czy Nowa, bo tego co jest w naszych sercach i duszach nam zabrac nie moga, ale czy zostanie to zbrukane, to juz zalezy od nas. My na to nie pozwolimy. Osoby ktore zrozumieja, przylacza sie do protestu. Tym dla ktorych Pogon to tylko dobre widowisko i wynik sportowy, to co robi ptak nie przeszkadza, gdyz sa karmieni mrzonkami, jak to niedluuuugo bedzie wspaniale. Ale ile oni beda czekac?
Dlatego priorytetem jest chodzenie na Pogon i pokazanie ze jeszcze nas nie pokonali, a Pogon Nowa dla odprezenia i spotkan towarzyskich a takze wspanialej zabawy.
Bardzo dobry post Shivana.Lepiej wylgada publika na 1 lidze ktora popiera protest, niz mniej ludzi ktorzy maja go w dupie, bo protestujacy odpuscili 1 lige i oddali walkowera..Wiec, nie mozna odpuszczac 1 ligi, trzeba pokazac ze Pogoń To MY, My tworzymy historie tego klubu i dzieki wspolnym staraniom ludzi popierajacych prostest, kiedys zobaczymy Pogoń znowu w 1 lidze, z normalnymi wladzami, na uczciwych zasadach, z obustronnym szacunkiem i podkresleniem naszej Szczecinskosci (specjalnie z duzej litery), pozdrawiam.
Odp: Protest kibiców - 31/08/2006 12:08
"Po meczu z Wisłą Kraków (w następną niedzielę) piłkarze Pogoni przyjadą do Szczecina. Na stałe.
- Złożyliśmy propozycję współpracy hotelowi Maxim. Zarezerwowaliśmy dla naszych piłkarzy 5 pokoi. W sumie w hotelu zamieszka 9 zawodników - mówi Krzysztof Waszak, prezes Pogoni. - Oprócz tego w hotelu zakwaterujemy jeszcze masażystę. Pozostali piłkarze trafią do mieszkań, które - jak informuje prezes klubu - zostały już wyselekcjonowane.
- Po meczu w Krakowie piłkarze przyjadą do Szczecina już na stałe - dodaje Waszak.
Poza tym klub szuka rozwiązania impasu w rozmowach z miastem i Łącznościowcem na temat przyszłości hotelu Maxim i boisk znajdujących się obok. Jest szansa, że strony wkrótce osiągną porozumienie."
Źródło: Głos Szczeciński
POGOŃ WRACA DO SZCZECINA NA STAŁE
Bo ja kocham ten styl życia ryk na stadionie Tych ludzi te przeżycia!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768770566 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.