Odp: Hołd Papieżowi na meczu z Groclinem - 09/04/2005 10:10
Wielki plus za całą akcję! Z pewnością będzie to mecz, który zapisze się w historii (nie tylko tej kibicowskiej). Pogoda jak narazie dopisuje. Opatrzność więc czuwa miejmy nadzieję... I postarajmy się o to, aby zniczy było jak najwięcej, a pieśni religijne przecież możemy śpiewać w innych okolicznościach i nikt nie powinien mieć tu do nikogo pretensji o to, że "Barka" nie będzie śpiewana. Nie ma sensu się kłócić... Cała akcja miejmy nadzieję przebiegnie zgodnie z planem i będzie pięknym hołdem dla tego wspaniałego Człowieka. Napewno będzie patrzył na nas z góry zadowolony.
a ja powiem krótko - Ludzie stadion to nie Kościół...To nie miejsce aby śpiewać takie pieśni zwłaszcza, że nie wszyscy którzy odwiedzają stadion muszą być katolikami....
skoro stadion to nie kościół to po co te znicze ? bo przecież stadion to nie cmentarz , teraz za Jana Pawła modli sie cały świat bez wzglendu na religie wiec my też możemy zaśpiewać tą piosneke dla Papieża Jest to Jego ulubiona pieśń i gdyby udało się ją zaśpiewać na maxa przez kilka tysięcy osób było by to naprawde fajne, no ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie
Zgadzam się z Tobą. Moglibyśmy tuż przed meczem zaśpiewać "Barkę" a przynajmniej Ci co zgłaszają taką chęć. Na pewno pięknie by wyszło a inni na pewno nie będą mieli pretensji. Są znicze, więc moglibyśmy swoimi śpiewami też oddać cześć... piękny efekt by to dało, dlatego jestem za.
W duchu skupienia, pojednania i poszanowania ma być rozegrana XVII kolejka Idea Ekstraklasy. O to apelują działacze Polskiego Związku Piłki Nożnej oraz księża. To obiecują kibice.
„ Pan kiedyś stanął nad brzegiem. Szukał ludzi gotowych pójść za Nim. By łowić serca słów Bożych prawdą. O Panie, to Ty na mnie spojrzałeś. Twoje usta dziś wyrzekły me imię. Swoją barkę pozostawiam na brzegu. Razem z Tobą nowy zacznę dziś łów.” – ulubioną pieśń Ojca Świętego – „Barkę” – przed niedzielnym spotkaniem Cracovia – Legia zaśpiewają razem kibice obu drużyn.
Na innych stadionach sympatycy, nawet wrogich do tej pory klubów, także mają wspólnie odśpiewać „Barkę”. Przed każdym meczem Idea Ekstraklasy minutą ciszy zostanie uczczona pamięć Jana Pawła II.
Źródło: lechsport.pl
Nikt nie mówił, że będzie łatwo... bo bez walki nie ma nic! Gryfińska
Nie pozwól, aby strach wyeliminował Cie z dalszej gry... Burżuazja
Odp: Hołd Papieżowi na meczu z Groclinem - 09/04/2005 12:52
wielkie respekt ale ciekaw jestem ile z tego waszego gadania o śpiewie uda sie zrealizowac
jak juz ktoś wczesniej napisał - stadion nie kościół... no chyba że msze dziś zorganizujemy (jak Craxa z Wisłą) ale w to wątpie bo już za poźno
myslę że cisza oraz chwila zadumy bedzie wystarczająca
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Hołd Papieżowi na meczu z Groclinem - 09/04/2005 13:22
Ja myśle ,że cisza i znicze to cudowny gest.Ale można jeszcze zaśpiewać,,barkę''.Ja tam jestem w 100 procentach za tym.Jeżeli ponoć na wszystkich stadionach ekstraklasy ma być ona odśpiewana to czemu nie u nas?Na pewno Papież by się ucieszył bo przecież był na pielgrzymce w Szczecinie.W tym dniu pokażmy,że mamy najlpeszą organizację i kibiców!!!Powodzenia!!!
Ja myśle ,że cisza i znicze to cudowny gest.Ale można jeszcze zaśpiewać,,barkę''.Ja tam jestem w 100 procentach za tym.Jeżeli ponoć na wszystkich stadionach ekstraklasy ma być ona odśpiewana to czemu nie u nas?Na pewno Papież by się ucieszył bo przecież był na pielgrzymce w Szczecinie.W tym dniu pokażmy,że mamy najlpeszą organizację i kibiców!!!Powodzenia!!!
DSobry pomysł a oto slowa tej piesni
1 Pan kiedyś stanął nad brzegiem,
Szukał ludzi gotowych pójść za Nim;
By łowić serca
Słów Bożych prawdą.
Ref.: O Panie, to Ty na mnie spojrzałeś,
Twoje usta dziś wyrzekły me imię.
Swoją barkę pozostawiam na brzegu,
Razem z Tobą nowy zacznę dziś łów.
2. Jestem ubogim człowiekiem,
Moim skarbem są ręce gotowe7
Do pracy z Tobą
I czyste serce.
3. Ty, potrzebujesz mych dłoni,
Mego serca młodego zapałem
Mych kropli potu
I samotności.
4. Dziś wypłyniemy już razem
Łowić serca na morzach dusz ludzkich
Twej prawdy siecią
I słowem życia.
Odp: Hołd Papieżowi na meczu z Groclinem - 09/04/2005 14:59
aaaaaaaaaaaaaa.....ale Wy wszyscy meczycie...Czy flaga bedzie 5 cm w prawo czy 7 w gore, czy bedzie taka melodia czy taka to JUZ JEST WSZYTKO USTALONE...pomozcie jeden z drugim KIEDYKOLWIEK przy jakies oprawie to zobaczycie kiedy sie wsyztko ustala i nie na necie....
I juz kwestia formalna....Nie bedzie Barki na wejscie pilkarzy, bedzie minuta ciszy, nie bedzie dopingu w pierwszej polowie, w przerwie nie bedzie bzdurnych cyrkow, bedzie Barka(niby,choc nie do konca jasne)pod koniec przerwy, w drugiej polowie bedzie doping, Mw zbiera pieniadze do puszek-wykaz ustalen kibicow i tego co dodatkowo Baranowski & Co maja w planach jako organizatorzy spotkania....Ende, juz nie meczcie
Odp: Hołd Papieżowi na meczu z Groclinem - 09/04/2005 22:35
wielkie dzieki dla chlopakow przy rozkladaniu i podpalaniu zniczy, zaangazowalismy sie w to wszyscy i jakos sie uporalismy. ale pod koniec drugiej polowy bylo widac naz trud, palily sie znicze. jeszcze raz wielkie dzieki za zaangazowanie wszystkim ktorzy nam pomogli przy tym rozkladaniu.
"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
Odp: Hołd Papieżowi na meczu z Groclinem - 10/04/2005 00:22
chciałbym tylko powiedzieć że nie tylko MW brało udział w akcji... pomagała cała masa osób, których w tym miejscu nie wymienie bo zwyczajnie nie jestem w stanie, sam pomysł też wyszedł od kogo innego
Ze swojej strony dziękuje wszystkim, którzy brali w tym udział, czy to pomagając, czy poprostu przynosząc znicz...
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768856475 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.