Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 21:30
Palce mi odmarzły to pisze co mysle o meczu:
1. Oceny naszych wirtuozów(1-10):
Pesković - 6 - poprawnie, nie miał szans przy bramkach, może ktos w końcu się zlituje i bedzie za niego 5-tki wybijał?
Matlak - 5 - ani dobrze ani źle. w miare poprawnie w obronie ale w ataku słabo
Poledica - 5 - w obronie jako tako, duże kłopoty w wyprowadzaniu piłki, w 2 polowie ladnie uderzał głową na bramke
Julcimar - 3 - zawalił 1 bramke, przy 2 tez mial swój, za duzo błedów jak na stopera
Parzy - 2 - słabo, bardzo słabo. W ogóle nie potrafił sobie radzic w pojedynkach 1 na 1, bardzo niecelne dośrodkowania
Kaźmierczak - 2 - kolejny słaby mecz, grał bardzo statycznie, zero woli walki. Chyba powinien bardziej przyłożyc sie do treningów i odpocząc od gry na ławce - w jego miejsce mogłby grać Łabędzki
Kuchar - 6 - całkiem niezła gra, starał się kierowac grą zespołu ale po jakimś czasie zniechęcony brakiem wsparcie zgasł.
Adriano - 4 - nie najgorzej, sporo widzi na boisku ale musi zacząc grac troche dynamiczniej i wiecej biegać.
Milar - 2 - fatalna gra Claudi, słaby, wolny - w takiej formie nadaje sie co najwyżej do rezerw
Divecky - 6 - klasyczny "mocny" napastnik, potrafi zastawic sie , przejąc górną piłke, najgroźniejszy w ataku, miał pecha w drugiej połowie - trochę w bok i mógłby się cieszyć z 1 bramki dla Pogoni.
Grzelak - nienajgorzej, zważywszy że gral na prawej stronie - może jakby grał od początku na lewej flance to byłby bardziej pożyteczny.
Bugaj - szarpał, walczył ale osamotniony nie mogł zawiele zdziałać
Trałka - dobra zmiana ale bez wsparcia kolegów raczej nie wiele mogł zdziałać
2. Taktyka i zmiany:
Jeżeli chodzi o taktyke to ja mam jedno pytanie do Panika - jaka taktyką i ustawieniem my gramy? bo dzisiaj według mnie nie było praktycznie żadnych akcji oskrzydlających, wszystko przez środek, zero dynamiki i woli walki. Gramy czterma obrońcami czy trzema? Kto jest odpowiedzialny za gre na skrzydłach? 1 czy 2 napastników? Bo z dzisiejszej gry w ogole to nie wynikało.
Zmiany - Panik znowu dał dupy ze zmianami - sciaga Diveckiego - jedynego zawodnika który z przody potrafił przejąć dalekie piłki i rozegrać je. Grzelak - ok ale nie na prawą stronę. Bugaj po wejści na bosiko gral ofensywnego pomocnika - chyba pierwszy raz w życiu wystąpił na tej pozycji. Ogólnie cos powoli przestaje mnie przekonywac myśl taktyczna made in Panik.
Narazie jest źle ale jeszce nie tragicznie - jezeli przegramy z Lechem i nie pojdzie nam w Pucharze z Podbeskidziem to moze być nie wesoło.
Żałosny ten twoj post. Po pierwsze to nie ma prawdziwej Pogoni tylko jej imitacja która się przyjeła. Masz dwoch zawodników jako takich związanych z Pogonią(Bugaj i Matlak ale ten drugi tylko dlatego w sumie że jest wychowankiem). Więc przestań pierdolić i zaprzeczać sobie bo jak mówisz o Pogoni to juz jako o wszystkich zawodnikach reprezentujących tą drużyne bo jak tylko o Bugaju to zupełnie zmień opis. Pierdolisz że emeryci ale jakby jeden z tych emerytów dzisaj brame dał to byś się zesrał ze szczęścia.
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 22:21
tragedia na maksa... brazylijczycy to dno poprostu.... bugaj pokazal im jak sie gra..ptak to huj i niech sie goni stad...slabi sa jak huj leszcze...olo i pilarz wracajcie.............
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 22:44
daiman chyba mnie zle zrozumiales ... zreszta mniejsza, a nie mozna tego bylo napisac bez wyzwisk? od samego poczatku uwazam ze Ci 30 letni Brazylijczycy sa w klubie niepotrzebni, i ze zamiast nich nalezaloby sprowadzic paru bmlodych i zdolnych Polakow, ktorych naprawde nie brakuje (przyklad L. Madej ostatnio szukal z klubu, odszedl z Lecha trafil bodajze do Lecznej)
btw. peace i mysle ze nie ma sie co unosic, wyglaszamy tu tylko swoje opinie
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 22:52
a mi sie nie chce wgłębiać tak dosłownie w przyczyny porażki
Divecky - pechowiec meczu, mógł nawet hattricka zrobić
Adriano - kilka sztuczek technicznych i ..... nic więcej
Milar - chłop ma naprawdę coś ze swoim charakterm, te wieczne podnoszenie rąk do góry, wieczne rozmowy do sędziów (Polaków, a może go rozumieją? ) i piłkarzy tak samo, fakt faktem jest często faulowany, ale to jego zachowanie wydaje się być jakieś dziwne, słyszałem, że oni mają taką metalność
Artur Bugaj - szacuneczek za 30 min, był waleczny
Kaźmierczak - chyba z 2 strzały w kierunku bramki to za mało
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 22:53
a moze cos o organizacji meczu bo zauwazylem pare minusow wspolczuje tym dziewczynom co fajnie tanczyly bo ten pseudo dj to robil takie zamieszanie raz puszczal muze raz nie
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 23:04
Ptaki cały czas się kompromitują w oczach kibiców, i nawet działaczy innych klubów. Rezygnują z usług Pilarza który zaskarbił sobie sympatje i szacunek u kibiców, mało tego był najlepszym piłkarzem w całej rundzie w Pogońi. Pozatym pokazują jakimi są kapitalnymi managerami ściągają 10 zawodników z których najpóźniej za rok zostanie 2.I tak jest cały czas.
Nic zobaczymy pożyjemy jeszcze może coś ukażą ci rzekomi najlepsi napastnicy w lidze. Bo jak narazie To Polędwica to porażka, Adriano lipa, w tym meczu z nowych zawodników to dobry mecz zagrał Divecky.
Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 23:04
Pogon dzisiaj zagrala bardzo efektowne widowisko...Wielkie brawa dla Borisa ze byl ostoja naszej druzyny oraz brawa nalezy skierowac do bambusow za wielki wklad w mecz z Zabolami..Trzeba sobie szczerze powiedziec,ze nie mielismy szans z tak wymagajacym przeciwnikiem ktory od lat jest budowany,i pompowane sa w ten zasluzony klub wielkie miliony.
pozdro
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 23:44
ogólnie meczyk zajebisty jesli chodzi o ilość sytuacji, szkoda tylko wyniku
a tak już na marginesie to nie wiem czy ktoś z was zwraca uwagę na to że ptaszki same sobie pętle na szyi zaciągają
w kilka dni po sprowadzeniu Andradiny i Adriano "szefostwo" bylo juz tak pewne sukcesu ze ośmieliło sie nawet zapowiedziec ze brazylijskie nabytki na bank zawojuja naszą szarą ekstraklasę
normalnie napinka taka jak u nas na forum a może nawet większa
i potem sie dziwić że ludzie sie od razu wkurwiają i lęcą bluzgi na antosia i jego nowych grajków jak od razu wmawia się nam jacy to zajebiści kopacze do nas ściagnęli na wiosne...
no i na chuj pompowac ten balon? bo potem jak tylko odezwa sie kibice to znowu zacznie sie straszonko o odejsciu itp
a odnośnie dziewcząt to troche przykro mi sie zrobiło jak je zobaczyłem tak skąpo ubrane
ogólnie to fajne te laseczki ale musiały jakoś znosic te zimno siedząc na ziemi kiedy Baranowski sie rozgadał w przerwie meczu
za to wielkie dla nich respect
bo Baran pewnie wielki kozak w grubej zimowej kurtce na murawie śmigał
Ostatnio edytowany przez: Sampaio, 19 marca 2005, 23:51 [1 raz(y)]
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Skoro nie wiesz, to po ch... olerę o tym piszesz? Chcesz, aby ktoś powiedział Ci, co masz myśleć
A tak z innej beczki, zgadzam się w 100% z postem Sampaio... Nie warto było aż tak szeroko reklamować tych nowych graczy - a jeżeli już, to zabrakło wzmianki o tym, że mogą nie sprawdzić się w kilku pierwszych meczach... Niby oczywista sprawa (najlepszy hokeista na trawie nie musi okazać się dobrym hokeistą na lodzie, tak samo z piłkarzami), a jednak nie wszyscy są na tyle kumaci by to zauważyć i już zaczynają dramatyzować.
gdyby babcia miala wasy, to bylaby dziadkiem. Gdyby chlopaki zagrali ambitniej, na czele z gestykulujacym, a nie walczacym, Milarem to nie mozna byloby sie przyczepic do ich gry. A tak maja to na co zasluzyli, w szczegolnosci Pan "Wymachujace Rece" Milar.
i pytanie za sto punktow. Po co spiewamy "Pogon walczyc" itp.?? "Nasza, polska" druzyna i tak chuja czai, a reszta, procz moze Matlaka i Magdonia i tak to olewa.
A propo Magdonia. Chlopak ma swietny charakter, to prawdziwy boiskowy twardziel. Tylko umiejetnosci czysto pilkarskich mu troszke brak...
Ostatnio edytowany przez: mike, 20 marca 2005, 01:35 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768788762 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.