Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Najgorsi piłkarze w historii Pogoni << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
LeOnik
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8954 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 01/01/2005 23:29

F G napisał:  

LeOnik napisał:  
Odpierdolcie sie od wszystkich lepiej.

Rodriguez - co mial pokazac ?! Jak zagral zaledwie 1-2 mecze. I nie ze nie trafil na pusta bramke poprostu tylko spieprzyl sytuacje sam na sam ! ( nawet Ronaldo tez takie sytuacje marnuje )
Walburg ?!? Nawet go wymieniacie ? O szit.. nie pamietacie ze wlasnie mial momentami zajebista forme czego bylo faktem powolanie do reprezentacji Polski U-23.
Rycak ? - ktos ma do niego zero szacunku i powinien dostac w pyte.

Jak dla mnie slabo grali w Pogoni - Podbrozny - stary dziadek, zbytnia indywidualnosc, drewniak...
potem.. Terlecki, fakt ze mial jeden dobry mecz ale z Mazowszem ? To ja juz podziekuje...

A co do turka, to sie zwal Kore Gokmen - tez za duzo nie mogl pokazac.. za malo gral ale pamietam az do dzis jego WYPASIONY strzal z dystansu.. to bylo dopiero cos... Oleg Salenko ? Zagral zaledwie 20min - i co ? Mial byc wytypowany do najgorszych pilkarz w Pogoni ?

BOZE JEDNYM SLOWEM TEMAT DO DUPY TOTALNIE !

Skoro jest do dupy to czemu sie wypowiadasz tak obszernie?;) Temat dobry tylko niektore komentarze do dupy..to tyle

A co do Rodrigueza to chyba zagral wiecej niz w 2 meczach.Poza tym byl zapowiadany na Wielka Gwiazde, a takim nie zdarza sie w kazdym meczu gubienie piłek oraz tracenie ich przy przyjeciu..Poza tym sam stwierdzil ze stresuje go widownia...Jesli profesjonalny pilkarz tak mowi to odpowiedz sobie sam...:)
P.S.jak zawsze jestem pelen podziwu dla twojego podpisu<lol> szkoda ze ten poprzedni zmieniles, byl taki wzruszajacy :D

Po pierwsze, Rodriguez za duzo szans nie mial wiec nie mial co pokazac.. albo poprostu rzeczywiscie slaby jest.. ale w HISTORII Pogoni byli napewno jeszcze gorsi zawodnicy.. niz sprzed 5-10 lat ;) Temat mi sie wydaje dziwny i tyle. Pisze bo krytykuje niektore posty ;) Troszke krytyki nie zaszkodzi.

Veni, vidi, vici
U84%
RM
F G
Kibic
Na forum od 8173 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 11:50

LeOnik napisał:  
[cytat=F G][cytat=LeOnik]Po pierwsze, Rodriguez za duzo szans nie mial wiec nie mial co pokazac.. albo poprostu rzeczywiscie slaby jest.. ale w HISTORII Pogoni byli napewno jeszcze gorsi zawodnicy.. niz sprzed 5-10 lat ;) Temat mi sie wydaje dziwny i tyle. Pisze bo krytykuje niektore posty ;) Troszke krytyki nie zaszkodzi.

Wiekszosc ludzi podaje pilkarzy grajacych w Pogoni przed 5-10 laty, gdyż znaczna wiekszosc osob na tym forum nie chodzila na mecze, ktore byly we wczesniejszych latach...Trudno zeby pisac o pilkarzach grajacych w latach 70' lub 80' jak ktos nie bywal wtedy na stadionie...:)

Boberek
Kibic
Na forum od 8277 dni

**

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 11:53

LeOnik napisał:  

Boberek napisał:  
by sytuacje taka jaka mial Rodriguez w meczu z Grocilnem u siebie kiedy z metra na sordku bramki przestrzelil 5 metrow nad bramka.....

Teamt wcale NIE do dupy!!!!!

Sorry :) To bylo przed polem karnym jeszcze a nie z metra ;) A po za tym 3 mecze to za malo zeby sie porzadnie zaaklimatozywac w "zagranicznej druzynie".

A z innej beczki.
Niektorzy pisza ze Choto nalezal do jednych z najgorszych zawodnikow w Pogoni.. widac.. bylo dokladnie ze na poczatku slabo gral ale z meczu na mecz coraz lepiej ( zaaklimatyzowal sie z dnia na dzien w Polsce ) i zobaczcie teraz co on robi ? Jest bardzo silna i pewna podpora Legii. Wg. mnie najgorszym "pilkarzami" w Pogoni to mozna wymienic ktoregos trenera ktory wystawia do skladu slabych zawodnikow czy.. nie daje szansy mlodszym, perspektywicznym.. pilkarzom..

Pamietam.. ze na poczatku jechaliscie Kazmierczaka a teraz co ? Poprostu trzeba bylo dac sporo czasu... ( Rodriguez, Gokmen, Salenko, Cesar Fernando Silvera Fontela - napewno takich szans nie DOSTALI )...

napisales ze ta sytuacja kiedy fatalnie przestrzeil Rodriguez miala miejsce przed polem karnym.... to chyba udowadnia ze nie byles na tym meczu albo masz krotka pamiec :

oto krotki fragment relacji z meczu z Groclinem ....

"lub wręcz brakiem uderzenia z najbliższej odległości w sytuacji sam na sam (Rozdriguez). Ten ostatni może czuć się głównym winowajcą straty kolejnej bramki przez piłkarzy Pogoni. Zupełnie niepotrzebna strata piłki w środku pola była właśnie tym, na co czekali piłkarze z Grodziska. Kolejną doskonałą akcję przeprowadził Zając, a formaności dopełnił Rasiak, który w 89 minucie ustalił wynik meczu"

Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI :)
KOSA
Kibic
Na forum od 7687 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 14:32
Temat powinien brzmieć nieco inaczej najgorsi w ostatnim dziesięcioleciu bo inni nie są tu przedstawiani a z pewnością tacy byli.Także nie można winnić samych zawodników bo nie wszyscy dostawali szansę wykazania się.Byli też tacy którzy byli obwiniani po jednym nieudanym meczu jak np. Oleszek który bodajże w 94 roku po kiksie w meczu z Gieksą pogrzebał nasze pucharowe aspiracje. Mnie osobiście nigdy nie pasował do koncepcji Janusz Studziński trochę gaf mu się zdarzało ale szacunek należy się wszystkim.

Ostatnio edytowany przez: KOSA, 2 stycznia 2005, 14:40 [1 raz(y)]

Trzcianka moim miastem Pogoń moim życiem.Jeden klub jedna miłość jedna wiara tylko POGOŃ tylko dla Niej chwała. FAN ClUB WIELKOPOLSKA
ktn
Ultraoptymista
Na forum od 8139 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 15:12
Janusz Studziński choć był trochę drewniany ;) to w połączeniu z Miązkiem i Jaskulskim stanowili bardzo dobrą obronę, Pogoń w tatmych czasach traciła bardzo mało bramek ...ówczesni piłkarze Pogoni to byli prawdziwi PORTOWCY więc nie sądzę żeby którykolwiek z piłkarzy z tamtych lat zasługiwał na pojawienie się w tym temacie,w przeciwieństwie do obecnych piłkarzyków zostawiali całe swoje zdrowie na boisku ...

Better dead than red!
KOSA
Kibic
Na forum od 7687 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 15:31
[cytat=Rafał_MKS]Janusz Studziński choć był trochę drewniany ;) to w połączeniu z Miązkiem i Jaskulskim stanowili bardzo dobrą obronę, Pogoń w tatmych czasach traciła bardzo mało bramek ...ówczesni piłkarze Pogoni to byli prawdziwi PORTOWCY więc nie sądzę żeby którykolwiek z piłkarzy z tamtych lat zasługiwał na pojawienie się w tym temacie,w przeciwieństwie do obecnych piłkarzyków zostawiali całe swoje zdrowie na boisku ...Zgadza sie to byli prawdzi Portowcy dlatego napisałem ,że szacunek się im należy.

Trzcianka moim miastem Pogoń moim życiem.Jeden klub jedna miłość jedna wiara tylko POGOŃ tylko dla Niej chwała. FAN ClUB WIELKOPOLSKA
Steryd
Kibic
Na forum od 8822 dni

**

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 16:06
Wypowiedz kolegi Rafala MKS (pozdro) niech bedzie dla niektorych podsumowaniem tematu, jesli chodzi o pilkarzy grajacych w Pogoni w tamtych czasach. Nawet jesli nie byli lepsi od niektorych pseudo gwiazdek, to na boisku zostawiali serce i umieszczanie ich nazwisk w tym temacie nie najlepiej swiadczy o autorach.

1948
F G
Kibic
Na forum od 8173 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 18:32

PoRtAlBoY napisał:  
Wypowiedz kolegi Rafala MKS (pozdro) niech bedzie dla niektorych podsumowaniem tematu, jesli chodzi o pilkarzy grajacych w Pogoni w tamtych czasach. Nawet jesli nie byli lepsi od niektorych pseudo gwiazdek, to na boisku zostawiali serce i umieszczanie ich nazwisk w tym temacie nie najlepiej swiadczy o autorach.

Popieram

P.
Do końca!
Na forum od 8127 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 18:51
..to bylo jeszcze wtedy, gdy jarali mnie pilkarze;)...i zapamietalem pare nazwisk, ktore bardzo kojarza mi sie z walka na boisku jako kolektyw - szczecinski charakter...Trojka obroncow Studzinski - Miazek - Jaskulski to byla moc.....zapierdalali na maxa, mimo ze czesto byli slabsi technicznie to nigdy nie odpuszczali...Pogon w tamtych czasach byla mistzrem remisow i to najczesciej 0:0...caly zespol walczyl...Slynna wtedy 'loza szydercow' na niskiej trybunie jadaca zawsze po Studzinskim....hehe pamietam tez mecz z Widzewem - pierwszy po zmianie barw przez Jaskulskiego...dla mnie to bylo 'niezbyt fajne' - wyrozniajacy sie PORTOWIEC, ktorego mozna bylo wtedy ujrzec w reprezenatcyjnym trykocie(bodajze w PN byla jego fotka w starym stroju Pumy ) odszedl do RTSu...hehe...no i z tamtego meczu pamietne "Mistrzem Polski sa zydzi, cala Polska sie wstydzi"...O niektorych zawodnikach nie mozna sie zle wypowiadac, bo mimo,ze nigdy nie byli wirtuozami pilki noznej zostawaili wiele zdrowia na boisku.......WOLALBYM TAMTA POGON DZIS - WIECZNIE BRONIACA SIE PRZED SPADKIEM, ALE NASZA , SZCZECINKSA I WALCZACA ZAWSZE DO KONCA

Sami przeciw wszystkim!!!
Helmut
Moderator*
Na forum od 8279 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 18:53

LeOnik napisał:  

A z innej beczki.
Niektorzy pisza ze Choto nalezal do jednych z najgorszych zawodnikow w Pogoni.. widac.. bylo dokladnie ze na poczatku slabo gral ale z meczu na mecz coraz lepiej ( zaaklimatyzowal sie z dnia na dzien w Polsce ) i zobaczcie teraz co on robi ? Jest bardzo silna i pewna podpora Legii. Wg. mnie najgorszym "pilkarzami" w Pogoni to mozna wymienic ktoregos trenera ktory wystawia do skladu slabych zawodnikow czy.. nie daje szansy mlodszym, perspektywicznym.. pilkarzom..

Jest takim samym drewniakiem jakim był, a to że ma pierwszy skład w Legii świadczy tylko o sile tej drużyny... tyle. I bynajmniej nie mowie tego bo przeczytalem na necie, w gazecie czy TV... poprostu to wiem ;)

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Cz
Kibic
Na forum od 7800 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 18:56

Patyk84 napisał:  
..to bylo jeszcze wtedy, gdy jarali mnie pilkarze;)...i zapamietalem pare nazwisk, ktore bardzo kojarza mi sie z walka na boisku jako kolektyw - szczecinski charakter...Trojka obroncow Studzinski - Miazek - Jaskulski to byla moc.....zapierdalali na maxa, mimo ze czesto byli slabsi technicznie to nigdy nie odpuszczali...Pogon w tamtych czasach byla mistzrem remisow i to najczesciej 0:0...caly zespol walczyl...Slynna wtedy 'loza szydercow' na niskiej trybunie jadaca zawsze po Studzinskim....hehe pamietam tez mecz z Widzewem - pierwszy po zmianie barw przez Jaskulskiego...dla mnie to bylo 'niezbyt fajne' - wyrozniajacy sie PORTOWIEC, ktorego mozna bylo wtedy ujrzec w reprezenatcyjnym trykocie(bodajze w PN byla jego fotka w starym stroju Pumy ) odszedl do RTSu...hehe...no i z tamtego meczu pamietne "Mistrzem Polski sa zydzi, cala Polska sie wstydzi"...O niektorych zawodnikach nie mozna sie zle wypowiadac, bo mimo,ze nigdy nie byli wirtuozami pilki noznej zostawaili wiele zdrowia na boisku.......WOLALBYM TAMTA POGON DZIS - WIECZNIE BRONIACA SIE PRZED SPADKIEM, ALE NASZA , SZCZECINKSA I WALCZACA ZAWSZE DO KONCA

Przykro to stwierdzic ale ja rowniez wolalem tamta Pogoń...za czasow A.Rynkiewicza gdzie zarabiali mniej i nie byly to znane nazwiska a walczyli do konca... na zawsze zapamietam mecz z Ruchem gdzie wygralismy 2:1 po bramkach Szuberta a dla Ruchu Bednarz.Po bramce dla Hksu donosne Lysa Pala:)wie moze ktos ktory to byl rok bo nie moge sobie przypomniec?

www.sectorshop.net
christoph
Kibic
Na forum od 8583 dni

**

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 19:03
Jak wygrywaliśmy z ruchem 2:1 po dwóch bramkach Szuberta to była wiosna 94' ale wtedy bramkę dla ruchu strzelił Jaworski...pzdr.

To wtedy naprawdę była Pogoń.....później było już tylko coraz gorzej !!!

Dziękuję :)
A. Strzelba
Kibic
Na forum od 7810 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 19:35
a propo wspomnien "tamtej" Pogoni :) mi najbardziej utkwil w pamieci mecz z Hutnikiem Krakow 3-0 w plecy, wtedy tez walczyli przez 90 minut nawet przy takim wyniku i mimo tego, ze Hutnik byl duzo lepszy (gral w UEFA). Wtedy Majdan na lawie siedzial a ja dostalem od niego autograf hihi hehehe

KOSA
Kibic
Na forum od 7687 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 20:12
Chyba nigdy już nie będzie tamtej walczącej do upadłego Pogoni z Dymkiem i Olem na szpicy. Pamiętacie taką datę 12.03.1995 i pamiętny meczem z Lechem. Wiecie co to oznacza dla mieszkańca Wielkopolski? Rosłem z dumy ,ze jestem Pogoniarzem. Byłem tak dumny ,że po meczu na dworcu w Krzyżu sam witałem z rozwiniętym szalem około 600osobową banę lecha. Fakt byłem sam i musiałem włączyć chwilę po tym turbodoładowanie........Ale nie mogłem się powstrzymać aby ich jeszcze bardziej wpienić.

Łabek
Kibic
Na forum od 8052 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 02/01/2005 20:26

Patyk84 napisał:  
..to bylo jeszcze wtedy, gdy jarali mnie pilkarze;)...i zapamietalem pare nazwisk, ktore bardzo kojarza mi sie z walka na boisku jako kolektyw - szczecinski charakter...Trojka obroncow Studzinski - Miazek - Jaskulski to byla moc.....zapierdalali na maxa, mimo ze czesto byli slabsi technicznie to nigdy nie odpuszczali...

Popieram zdecydowanie w sumie bardzo lubiałem Waldka Jaskulskiego i dostałem teraz na świeta jego koszulke z numerem "4" i autografem <tylko nie pisać że sie chwale> hehe hihi

Nikt nie mówił, że będzie łatwo... bo bez walki nie ma nic! Gryfińska
Nie pozwól, aby strach wyeliminował Cie z dalszej gry... Burżuazja
adas|MKS
Kibic
Na forum od 8293 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 03/01/2005 15:34
Mi utkwiły w pamieci dwa nazwiska, które rzadko kiedy zbierały pozytywne opinie Chwastek i Piotrowski ... + poszczególne osoby z ekipy KOndona ;]

Jestem paprykarzem i się tego nie wstydzę!!
tm_tomcio
Kibic
Na forum od 8107 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 03/01/2005 16:16

H. napisał:  

LeOnik napisał:  

A z innej beczki.

Jest takim samym drewniakiem jakim był, a to że ma pierwszy skład w Legii świadczy tylko o sile tej drużyny... tyle. I bynajmniej nie mowie tego bo przeczytalem na necie, w gazecie czy TV... poprostu to wiem ;)

malo wiesz w takim razie!!!!!!!

INDIOS BRAVOS
PoGoN999
Kibic
Na forum od 7712 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 03/01/2005 16:26
odpowiedz jest oczywista!!!.......Maciej Kaczorowski !!!

POGOŃ FoReVeR !!!
ManU
Kibic
Na forum od 7819 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 03/01/2005 17:07
Temat przywoluje dawne wspomnienia wiec i ja powspominam...:D
Pamietam stare dobre czsy za Rynkiewicza - bylo innaczej niz teraz. Wtedy jednak innaczej patrzalo sie na wszystko wokol klubu. Czasy byly inne - inne realia. To troche tak jak narzekanie ze teraz swieta to nie to samo co jak sie mialo 9-10 lat. Jest to normalna kolej rzeczy...I o ile tamta Pogon byla naprawde szczecinska to byla rowniez po prostu slaba - niestety bylo tak zawsze z paroma przeblyskami w latach 70 i 80-tych. Chodzilo sie na mecze, ale zawsze z przeswiadczeniem ze ,,pogon dziady i cieniaki'' - -kibicuje sie im dlatego ze to nasi. Oczywiscie to ma swoj urok i wole taki rodzaj kibicowania niz ten np z madryckiego Realu. Ale faktem jest ze wtedy NIKT na podworku nie chcial byc Jaskulskim czy nawet Dymkowskim. Teraz sie to troche zmienia - ludzie chodzš po miescie w koszulkach i szalikach Pogoni - kiedys takowe posiadala mala grupka. Dochodzi nawet do tego, ze na mecze chodzi sie bo tak wypada - kiedys pamietam byla to oznaka odwagi i zaradnosci - przynajmniej dla dzieciakow (slynne prosze pana moge z panem wejsc :D). Ja patrze na to z takiej perpektywy - wchodzilem na mecze za darmo i z sympatiš patrzalem na tych walczacych ale lekko drewnianych w ruchach zawodnkow. Bylo fajnie - ale z drugiej strony chcialem byc pilkarzem - a na twardowskiego wzoru do nasladowania ciezko bylo znalezc .Poza tym na trybunach bylo smutno i szaro - nawet serpentyn nie bylo :D. Raca to bylo zjawisko. Dlatego jest dobrze tak jak jest - byle Ptakow ogarnšc - a Dymek, Olo, Mandrysz, Jaskulski zostanš w wspomnieniach. A slabych pilkarzy w historii Pogoni bylo mnostwo - dlatego nikogo bym nie wyroznial. Tak samo jak nie idealizowalbym ze kiedys wszyscy to byli prawdziwi Portowcy - wyjatki zawsze sie znajdš. Choc niewatpliwie byli to ludzie bardziej skromni i bardziej szanujacy kibicow niz obecne gwiazdeczki...Ale coz - moze stare czasy powrocš - w tym aspekcie wyszlo by to na dobre

Ostatnio edytowany przez: ManU, 3 stycznia 2005, 19:06 [1 raz(y)]

"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Zieny
Kibic
Na forum od 7944 dni

Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 03/01/2005 17:15
dla tych co sie tak wysmiewaja z zawodnikow to byli zawodnicy Pogoni i troche szacunku dla nich sie nalezy, a do tego to chcialbym zobaczyc jak ty bys gral bo gadac i krytykowac jest najlatwiej a trudnirej jest samemu dobrze grac

Łobez zawsze z Pogonią
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768770274 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005