Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 06/10/2005 00:31
bez Ptaka to nie bedzie Pawlaka dlatego sie trzesie,a Pogoń była jest i będzie..a ptak niech juz odfrunie bo tylko zamieszanie wprowadza a wcale nie zalezy mu na Pogoni,wiec ja juz bym mu podziekowal....
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 06/10/2005 11:39
to podobnie chyba mowili na tvp3 i pokazywali stara wypowiedz ptaka jak byl w lksie , ze wstrzymuje finansowanie klubu itd. identyczna sytuacja,ja niewiem jak mozna byc takim kretynem jak jurczyk ,jest inwestro chce bucdowac to przez te kilka lat nie udalo sie terenu znalezc, to jest tragedia, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 06/10/2005 13:29
tak na prawde, po chuj nam kolejny hipermarket?? w Sz-nie jest ich ok 5. Pierdolenie Ptaka, ze budujac go daje miejsca pracy...szkoda tylko ze na 1 miejsce pracy w hipermarkecie 4 inne osoby je traca, np. z pobliskich sklepikow. Wiadomo ze ludzie pojda tam gdzie taniej, a tacy sklepikarze nie maja szans konkurowac z takim kolosem. Wg mnie Ptak powinien postawic cos takiego jak planowal na Snieznej Gorce, kolo autostrady, jakis CPN, boiska, aquapark, korty, galerie itp. wiadomo ze z tego duzej kasy nie bedzie, wiec mozna by tam wybudowac tez i hipermarket, co przyciagnie ludzi przejzdzejacych autostrada. Tam hipermarket nie bedzie nikomu przeszkadzal bo wiadomo ze jest daleko od centrum. Tylko ze ze sniezna Gorka sa problemy (infrastruktura itp) a wiadomo ze w miescie czegos taiego nie postawi...w sumie szkoda, Ptak powinien jakies tereny dostac, tylko niech najpierw powie co tam konkretnie bedzie sie znajdowac, ale jesli hipermarket w centrum miasta-to stanowcze NIE!
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Ty no popłakałem się. Jakby co ja dam Matlakowi 20 groszy dziennie na bułke żeby miał co jesc i nie opadl z sil. A tak powaznie to tyle ile pseudograjki zarabiaja MIESIECZNIE to nie jeden czlowiek by chcial zarabiac ROCZNIE. Wiec skoncz to uzalanie sie na nimi bo nie wypada.
Słuchaj z Matlakiem chodziłem 8 klas do podstawówki. I wiem kto to jest! Jest to po pierwsze chłopak ze Szczecina a po drugie najbardziej waleczny piłkarz Pogoni. I Ty go nazywasz PSEUDOGRAJKIEM!!!!!!!!!!! Chyba wywodzisz się z Bułgarskiej i urodziłeś się przy stadionie Lecha! Trzeba było trenować to byś tyle samo zarabiał.
Słuchaj z Matlakiem chodziłem 8 klas do podstawówki. I wiem kto to jest! Jest to po pierwsze chłopak ze Szczecina a po drugie najbardziej waleczny piłkarz Pogoni. I Ty go nazywasz PSEUDOGRAJKIEM!!!!!!!!!!! Chyba wywodzisz się z Bułgarskiej i urodziłeś się przy stadionie Lecha! Trzeba było trenować to byś tyle samo zarabiał.
Nie interesuje mnie z kim chodziles do podstawowki. To czy najbardziej waleczny to sprawa dyskusyjna. A nawet przyjmujac ze tak jest to tylko zle swiadczy o pozostalych pseudograjkach. I na tym tle nie trzeba wcale brylowac zeby sie wyrozniac. Z Bulgarskiej sie nie wywodze. A o stadionie Lecha to pewnie wiecej by Ci powiedzial Twoj kolega z podstawowki. A co do trenowania to trenowalem.
Nie interesuje mnie z kim chodziles do podstawowki. To czy najbardziej waleczny to sprawa dyskusyjna. A nawet przyjmujac ze tak jest to tylko zle swiadczy o pozostalych pseudograjkach. I na tym tle nie trzeba wcale brylowac zeby sie wyrozniac. Z Bulgarskiej sie nie wywodze. A o stadionie Lecha to pewnie wiecej by Ci powiedzial Twoj kolega z podstawowki. A co do trenowania to trenowalem.
A co do trenowania to trenowałem. Chyba za słabo. Czy kontuzja się przydarzyła? No i trzeba było zacząć działać na v.pl. Co już v.pl Cię nie chce?
Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 07/10/2005 00:41
MARIO ma racje!!! Chase nazywajac Grzeska Matlaka pseudograjkiem sam nazywasz sie pseudokibicem. Nie umiales moze w pilke kopnac za mlodu to sie teraz na pilkarzach wyzywasz. A z obelgami na Grzeska wara! pozdro
MARIO ma racje!!! Chase nazywajac Grzeska Matlaka pseudograjkiem sam nazywasz sie pseudokibicem. Nie umiales moze w pilke kopnac za mlodu to sie teraz na pilkarzach wyzywasz. A z obelgami na Grzeska wara! pozdro
Mundek browar dla Ciebie! Nie może gość który nazywa się kibicem pisać o swojej drużynie że to "pseudograjki"! I jeszcze obrażać chłopaka ze Szczecina który jest jednym z niewielu akcentów tego miasta w drużynie. Chase to może jeszcze napiszesz że Fabiniak i Celeban nie są zdolni i powinni grać w "A klasie". Żałosny jesteś.
Co do hipermarketu to powstaje 2gie Tesco blisko Luczniczej
no wlasnie, co chwila jakies gowno powstaje, a jak cos ma pomoc klubowi to juz fochy strzelaja,
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
a ty kurwa skad sie urwales ?
szczecin-berlin, berlin-szczecin nie jeden wariat tam na kebab leci,ja też lece zresztą...
Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 07/10/2005 12:41Rozmowa z Zalewskim
— Panie prezydencie, czy widzi pan szanse na porozumienie miasta z MKS Pogoń SSA w sprawie oddania w dzierżawę spółce terenów około stadionowych i samego stadionu?
- Gdybym nie widział takiej możliwości, to w ogóle nie powoływalibyśmy zespołów roboczych. A one już pracują, mając za zadanie wypracowanie konsensusu, który byłby możliwy do zaakceptowania przez obydwie strony. Oczywiście, sprawy te są trudne i wymagają czasu. Pierwszy temat, czyli przekazanie SSA w gospodarowanie stadionu, dokładnie badamy pod względem ustawy o gospodarce nieruchomościami i ustawy o zamówieniach publicznych. Z opinii prawnych, które otrzymałem, wynika, że jest możliwe przekazanie tego obiektu w zarządzanie Pogoni. Co do terenów okołostadionowych: są co najmniej trzy problemy. Po pierwsze - nie ma tam planu zagospodarowania przestrzennego, a muszą być jasne zasady, co na tym gruncie może powstać. Po drugie, o te tereny toczy się spór w sądzie pomiędzy miastem a poprzednimi właścicielami Pogoni. Po trzecie zaś — część tych terenów jest obciążona kredytem hipotecznym, z którego pieniądze wykorzystano na modernizację systemu wodno-kanalizacyjnego w mieście.
- Kiedy zatem powstanie plan za gospodarowania terenów wokół stadionu?
— Myślę, że to kwestia 6-7 miesięcy. Grunty te mają zostać przeznaczone pod usługi sportowo-rekreacyjne, nie dopuszczające możliwości budowy sklepu powyżej 2 tys. metrów kwadratowych.
- Czy Antoni Ptak został już poinformowany, że decyzja nie zapadnie szybciej niż za pół roku?
— Nie wiem, czy o tym wie. Jeżeli jednak SSA upierałaby się przy tych terenach, być może Rada Mista przyzna spółce te tereny bez aktualnego planu zagospodarowania. Moim zdaniem jednak, byłoby to złe rozwiązanie.
— Negocjacje z SSA Pogoń i Antonim Ptakiem trwają już dwa lata. Powtarza się scenariusz z panem Bekdasem i Gondorem. Dlaczego tak trudno osiągnąć porozumienie spełniające oczekiwania zarówno miasta, jak i klubu?
— Nie chcę oceniać, jak były prowadzone rozmowy, zanim przyszedłem do urzędu. Zamierzam przeprowadzać je teraz w sposób profesjonalny. Nie obiecuję gruszek na wierzbie tylko to, na co miasto stać. Jestem przekonany, że rozmowy i negocjacje zespołów roboczych zakończą się w ciągu dwóch miesięcy. Uważam, że rozmowy i negocjacje należy prowadzić odpowiedzialnie i rozsądnie. Staramy się — i to już nastąpiło — zaproponować inne lokalizacje na terenie Szczecina lub w okolicach Szczecina (miasto miałoby kupić grunt i wydzierżawić Pogoni - dop. red.). Wracamy też do pomysłu „Śnieżnej Górki”. Wiadomo, że Generalna Dyrekcja Dróg i Autostrad nie wyraziła zgody na budowę zjazdu z autostrady, ale gmina może zbudować tam rondo. Może to kosztować od 6 do 8 milionów. Z moich informacji wynika jednak, że SSA nie jest już tym wariantem zainteresowana.
- Czy władze miasta przedstawiły władzom spółki oferty przekazania w dzierżawę innych terenów niż tylko te okołostadionowe. Jeżeli tak, to jakie grunty wchodzą w grę?
— Zaproponowaliśmy różne lokalizacje. Nie chciałbym o tym mówić. Wspomnę tylko, że jest ich pięć, sześć. W tym dwie nowe lokalizacje, o których do tej pory nie rozmawialiśmy.
— A może miasto zamiast oddania SSA Pogoń terenów pod inwestycje zaproponuje spółce inne sposoby współpracy?
- Pomysłów jest kilka i wszystkie będą dyskutowane w zespołach roboczych. Być może dobrym wyjściem byłoby zwiększenie wpływów do klubowego budżetu z opłaty targowej, lub np. wykupienie przez miasto usług promocyjnych. Nie może być jednak tak, że miasto tylko daje. Współfinansując klub, musimy mieć wgląd w księgowość klubu. Chcemy dokładnie wiedzieć, jakie są wpływy i wydatki Pogoni. Okazuje się, że to wcale nie jest takie łatwe do zweryfikowania.
- Czy miasto ma przygotowany scenariusz na wypadek niepowodzenia negocjacji i wycofania się z Pogoni Antoniego Ptaka?
— Podkreślałem to i wciąż podkreślam, że zależy nam na tym, by w Szczecinie była porządna pierwszoligowa drużyna Pogoni. Proszę mieć jednak świadomość, że miasto nie na wszystko stać. Są pewne warunki, których nie możemy przekroczyć. Wariant pesymistyczny z fiaskiem negocjacji jest według mnie ostatecznością i myślę, że do niego nie dojdzie, ale także taki scenariusz musimy rozpatrywać. Za sześć milionów złotych my również możemy Pogoń utrzymywać. Miasto na tyle stać, ale nie na więcej.
- Dziękujemy za rozmowę.
Źródło: Kurier Szczeciński
To chyba rozmowy idą w dobrym kierunku(chyba).Ptaszek(raczej) zostanie i będzie inestował w Szczecin i w Pogoń.Pisało tez w Kureiże że w Wrocławiu nie ma terenów i Ptak zostanie w Szczecinie.Oby Ptak dostał jakieś tereny(najlepiej wokół stadionu) i w zarząd Pogoni stadion.Oby wszystko zakończyóło się dobrze dla Szczecina i dla Pogoni.
Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
Wypowiadał się także Grzesiu Matlak. Szkoda mi tych Naszych Chłopaków! Mówił że robią swoje; ale jak wracają do domu to myślą o tym że jak jutro; przyjdą na trening; czyli do pracy czy stadion nie będzie zamknięty. Czy nie pozostaną bez pracy.
Ty no popłakałem się. Jakby co ja dam Matlakowi 20 groszy dziennie na bułke żeby miał co jesc i nie opadl z sil. A tak powaznie to tyle ile pseudograjki zarabiaja MIESIECZNIE to nie jeden czlowiek by chcial zarabiac ROCZNIE. Wiec skoncz to uzalanie sie na nimi bo nie wypada.
No ten teks mnie rozwalił chase może troche przesadziłeś z tym tekstem o Matlaku no ale że odrazu z Bułgarskiej jesteś to już większa przesada
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
a ty kurwa skad sie urwales ?
Z choinki. Zobacz na podpis pod nickiem i nie igraj
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Tak trenowales ale chyba zajoba, od Matlaka 3 kroki w bok.
A co do trenowania to trenowałem. Chyba za słabo. Czy kontuzja się przydarzyła? No i trzeba było zacząć działać na v.pl. Co już v.pl Cię nie chce?
Ale po co zmieniasz i rozmywasz temat w ogole? Jak nie masz juz nic do dodania odnosnie meritum to lepiej zamilcz. Rozmawiamy o problemach Pogoni. A problemy finansowe Pogoni mozna rozpatrywac od strony braku srodkow na utrzymanie pseudograjkow, ale takze od drugiej strony - a mianowicie od zbyt wygorowanych żądań finansowych pseudograjkow.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768832092 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.