| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Aluminium [relacja] - 14/03/2004 23:02
my mielismy maly incydent w drodze powrotnej juz po tym jak opuscila nas eskorta policji i kolumna sie rozerwala na drodze z dwoma pasami samochod na poznanskich blachach kiedy juz nas prawie wymijal naglym skretem probowal nas zepchanc z drogi tylko dzieki refleksowi kierowcy udalo sie tego uniknac niestety potem szybko nam odjechal majac szybsza bryke
a co do samego meczu to skroty w TVP 3 tylko potwierdzily ze mecz w sumie byl jedno stronny a kopacze z konina potrafili tylko faulowac a juz szczytem wszystkiego byly wypowiedzi i zachowanie trenera Aluminium P. Kowalskiego ktory twierdzil ze mecz byl sprzedany, przeszkadzal Baniakowi w wypowiedzi i nie podal mu reki na koniec . jak widac nie tylko policjantom przydaloby sie troche wiecej szarych komorek ........
no to widze ze cala zadyma z prewencja zaczela sie od .........kielbasek -jak widac kazdy powod jest dobry
dobrze sie Vasyl spisales z wyczarowaniem pieknej pogody na wyjazd
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
Odp: Pogon - Aluminium [relacja] - 14/03/2004 23:08
> [ihttp://foto.pogononline.pl/fotorelacje/20040313_aluminium_pogon/049.jpg]
Chodzi
> Ci pewnei o to zdjecie.Pomoge w zamieszczeniu.Ja nie wiem kto to
Ten gość napewno nie jest z Choszczna!!!!
|
Na Ziemi Choszczeńskiej Wychowani Z Pogonią Od Zawsze Związani...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Aluminium [relacja] - 15/03/2004 11:28
Bijatyka na stadionie
Kłótnia w kolejce po grochówkę pomiędzy kibicami Aluminium Konin i Pogoni Szczecin doprowadziła do chuligańskich wybryków podczas drugoligowego meczu w Koninie. Pseudokibice zdewastowali stadion. Rannych zostało dwóch policjantów i kilku kibiców.
W sobotę zainaugurowano w Koninie rundę wiosenną II ligi. Jednak to nie sportowe emocje dominowały na stadionie podczas meczu Aluminium Konin z Pogonią Szczecin, a chuligańskie wybryki. W starciach pseudokibiców z policjantami i ochroniarzami obrażeń doznali zarówno chuligani jak i funkcjonariusze. Ucierpieli też przypadkowi kibice, którzy przyszli na mecz, aby wspierać piłkarzy sportowym dopingiem.
Tego jeszcze nie było
- To co pokazali chuligani przechodzi ludzkie pojęcie. Bardzo dobrze, że policja stanowczo interweniowała. Może jak jeden z drugim dostanie pałką, to coś wreszcie zrozumie. Ja na mecze w Koninie chodzę od wielu lat, bez względu na to czy drużyna nazywała się Górnik czy Aluminium. Czegoś takiego jeszcze nie było, chociaż bójki już się zdarzały. Jak można demolować własny stadion? Teraz PZPN go pewnie zamknie - powiedział jeden ze starszych kibiców.
- Byłem na przedligowym spotkaniu piłkarzy, działaczy i trenerów Aluminium z kibicami. Było tam też kilku przedstawicieli kibiców z ,,młyna. Mieli wielkie pretensje, że klub niczego nie robi, aby im pomóc. Chcieli powiększenia swojej trybuny, darmowego wejścia na stadion. Nie tylko za darmo, ale w ogóle nie powinni być wpuszczani na mecze - dodał drugi.
Dodatkowe siły
Drugoligowe spotkanie Aluminium Konin z Pogonią Szczecin było meczem podwyższonego ryzyka. Na stadionie pojawiło się więcej niż zwykle ochroniarzy.
- Ponieważ mecz potraktowany został w sposób specjalny w zakresie ochrony, trzeba było potroić zabezpieczenie - powiedział Kazimierz Majchrzak, dyrektor klubu. Również Komenda Miejska Policji w Koninie potraktowała ten mecz szczególnie.
- Do ochrony zmobilizowano nie tylko policjantów z Konina. Skorzystaliśmy z pomocy jednostek z Koła, Słupcy, Wrześni, a także Poznania - stwierdził Arkadiusz Mielcarek, rzecznik KMP w Koninie.
Wszystko dlatego, że przyjazd do Konina zapowiedziała bardzo liczna grupa kibiców ze Szczecina.
- Pogoń zamówiła 500 biletów dla swoich kibiców - powiedział dyrektor Majchrzak.
Ponad stu sympatyków szczecińskiego klubu przyjechało do Konina pociągiem pod nadzorem policji. Część dotarła autokarami, jednak większość skorzystała z prywatnych samochodów.
Pod specjalnym nadzorem
Wszystkie dojścia i dojazdy na stadion zostały obstawione przez funkcjonariuszy w hełmach, z tarczami i długimi pałkami. Nie brakowało też policjantów z psami i wyposażonych w broń gładkolufową na gumowe kule. Grupa kibiców ze Szczecina, która przyjechała do Konina koleją w zwartej grupie została przeprowadzona na stadion. ,,Opieką otoczono też autokary i samochody osobowe. Po drodze nie było większych incydentów, chociaż część kibiców przyjezdnych dotarła na stadion nietrzeźwa. Kibice obu zespołów próbowali wnieść na stadion petardy, race świetlne i świece dymne. Większość materiałów pirotechnicznych została skonfiskowana przez służby porządkowe, co wywołało niezadowolenie.
- Uzgodniliśmy wcześniej, że race będzie można wnieść, a oni nam je zabrali - mówili kibice z konińskiego ,,młyna. Gdy już obie grupy zajęły miejsca w swoich sektorach zaczęły się utarczki na słowa i przyśpiewki. Przez pierwszą połowę meczu panował spokój i mogło się wydawać, że tak będzie do końca. Jednak w przerwie spotkania dali o sobie znać chuligani.
Pałki i gumowe kule
Iskrą rzuconą na beczkę prochu okazała się... grochówka. To właśnie w kolejce po zupę doszło do kłótni pomiędzy kibicami obu drużyn. Potem wypadki potoczyły się błyskawicznie. Koninianie i szczecinianie opuścili swoje sektory i ruszyli na siebie. Na drodze obu zantagonizowanych grup stanęli policjanci. W ruch poszły pałki. Policjanci strzelali do tłumu gumowymi pociskami. Szczecinianie szybko się uspokoili i wrócili do swojego sektora. Konińscy chuligani nie dali jednak za wygraną i do końca meczu jeszcze kilkakrotnie próbowali przedrzeć się na trybunę zajmowaną przez przyjezdnych. Ataki ponawiali uzbrojeni w plastikowe drągi wyrwane z ławek stadionu. Ponieważ nie mogli się przedostać do sektora szczecińskiego, zaczęli tymi drągami rzucać w stronę przyjezdnych. Trafiały one także w tych konińskich kibiców, którzy chcieli w sportowej atmosferze dopingować swoją drużynę.
- W starciach z chuliganami obrażeń doznało kilku funkcjonariuszy. Są to przede wszystkim stłuczenia, które nie zagrażają poważnie ich zdrowiu. Najbardziej agresywne osoby zostały zatrzymane. Do szpitala odwieziono mężczyznę, który zaatakował policjanta. Jeden z konińskich kibiców ma złamaną rękę - powiedział Arkadiusz Mielcarek. Poszkodowanych było jeszcze kilka osób, które także trafiły do szpitala. Na izbę przyjęć zgłosili się też ci, którzy odnieśli mniej poważne obrażenia i po udzieleniu pomocy mogli od razu wrócić do domu.
Zadymiarze nie będą mogli liczyć na bezkarność. Policja utrwaliła przebieg zajść kamerą video. Nagranie posłuży do ich identyfikacji.
Źródło: Gazeta Poznańska
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Aluminium [relacja] - 15/03/2004 12:55
hehehe wedlug mnie to wszystko wygladalo troszke inaczej...
eskorta policji?? gdzie kurwa... mowa moze o tych 2 radiowozach?? czy moze o przestraszonej ochronie, ktora prosila nas aby nie bluzgac na kibicow z konina?? aha no i kurwa jaka ochrona w drodze powrotnej...no i nie grochowka tylko kielbaska... wedlug tej relacji to w koninie odbyla sie maskara porownywalna do zadymy we wroclawiu i oczywiscie to my kibice, o przepraszam megarozrabiaki jestesmy winni..... a w radiu mowili ze 1500typa sie lalo, gdzie ? w koninie oczywiscie.
przesada.. i to wlasnie przez takie pierdolenie bedzie mniej ludzi na stadionach.. szok
pzdr for all
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Aluminium [relacja] - 15/03/2004 18:56
Chcialbym uprzejmie prosic o nienapinanie sie KURWA na necie.Tyczy sie to tak samo Lechitow jak i niektorych internetowcow ze Szczecina.Z gory dziekuje za powazne potraktowanie mojoj prosby!!!
|
Sami przeciw wszystkim!!!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Aluminium [relacja] - 15/03/2004 19:07
> Chcialbym uprzejmie prosic o nienapinanie sie KURWA na necie.Tyczy sie to tak
> samo Lechitow jak i niektorych internetowcow ze Szczecina.Z gory dziekuje za
> powazne potraktowanie mojoj prosby!!!
W Sama pore Patyk, już chciałem zacząc hehe
|
Mietus
FOREVER YOUNG
Pewnie wielu to zdziwi - a ja nie chce 1 ligi!!!
|
|
|
|
Odp: Pogon - Aluminium [relacja] - 15/03/2004 19:35
i po co sie denerwujecie,ja już przestałem się tym przejmować...to jest jak walka z wiatrakami...najlepiej ponapinać się na necie a jak przychodzi co do czego to tracimy flagi...ach szkoda słów...
a co do flagi rzepina hehe ciekawe kto ją skroił ;-) ...
|
Better dead than red!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Aluminium [relacja] - 15/03/2004 23:07
co tu do chuja robi ten gadający ziemniak? ej pyro zamknij otwor, codziennie wpycham w siebie ziemniaki i potem nimi sram 
a tak w ogole to chłopaki z autokaru mała prosba zeby sie niepotrzebnie nie wozic
bo wiem ze jadac przez wszystkie zadupia tyraliscie lecha a w poznaniu bylo cos cichutko
albo jedno albo drugie
ja wiem ze bojowki lecha to najwieksi bandyci w polsce i nawet białorusinscy hoolsi sie ich przestraszyli
a do tego po co te prowokacje - autokar na miescie obwieszony na zewnatrz szalami
przeciez to skandal zeby stracic barwy ukochanego klubu w tak glupi sposob - to tak do mlodziezy
ogolnie nie bede sie tu napinac 
pozdrowienia dla calej ekipy
|
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
|
|
|
|
Odp: Pogon - Aluminium [relacja] - 15/03/2004 23:21
Fakt, ze zachowanie niektorych (wielu?) ludzi z ekipy samochodowej, delikatnie mowiac pozostawialo wieeele do zyczenia. Az w pewnym momencie zalowalem ze ktos "konkretny" z poznania nie wpadl w ta kolumne, bo napinacze pewnie pierwsi by spierdalali. Jednak ogolnie wyjazd b.dobry. przynajmniej (dla mnie) ja tak to w swoim przypadku widze 
pozdro dla ku... normalnych
|
"Czy było warto? Oczywiście kurwa, że było"
|
|
|
|
|
|
|
|
|