| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Akcja Protestacyjna - 03/01/2003 21:42
Z tym TVN to juz wczesniej kontaktowalem sie z Wrona ale jak gondor przejal klub to z nadzieja na lepsze jutro odpuscilem.
BTW.Chce ktos sprzedac albo ma zalatwic Nokiie 3310 ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Akcja Protestacyjna - 04/01/2003 17:51
Mi sie marzy,zeby temat Pogoni poruszony byl w takim proramie jak Pod Napieciem czy Uwaga.
Spora ogladalnosc,dluzszy czas trwania programu itd..
JuN - no gdyby oni na takie cos poszli,to bede Cie po pietach calowal
|
1948
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Akcja Protestacyjna - 04/01/2003 22:28
Nasza lokalna TVP bedzie na placu na pewno a byc moze bedzie na zywo w panoramie i kronice. W tym tygodniu i az do samej akcji bedzie duzo na lokajnej tv o Pogoni.Robmy jeszcze wieksze zamieszanie a bedzie jeszcze glosniej o naszej akcji a urzedasy dostana wiekszego wigoru.
Info pewne!!!
|
Pogoń to więcej niż klub
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Akcja Protestacyjna - 05/01/2003 12:17
Protesty kibiców to nic nowego.
21 grudnia 2002 r. na ulicach Hamburga podczas Antisenatsdemo spotkali się kibice F.C ST.Pauli
Ich ich akcja nie dotyczyła bezpośrednio klubu (protest przeciwko prawicowemu populiście w Senacie miasta)
jednak pokazała, że politkierzy muszą liczyć się z głosami kibiców.
Akcja nie skończyła się na jednym Przemarszu ale była kontynuowana przez kolejne dni
(Die weiteren Protesttermine:
24.12.02: Demonstration Bescherung für Schill - Frohe Weihnacht für Hamburg - Schill geht!
Treffpunkt: 15.00 Kreuzung Gärtnerstr/Hoheluft Chausee
Demoroute: Hoheluftchausee, Abendrothsweg, Falkenried, Eppendorferweg, Wrangelstr., Bismarckstr., Hoheluftchausee, Grindelberg, Grindelallee, Rentzelstr., Karolinenstr., Marktstr., Neuer Pferdemarkt
25.12.02: Demonstration Die Geschenke sind ausgepackt - Schill packt ein!
Treffpunkt: 15.00 U-Bahn Lübeker Str.
Demoroute: Lübecker Str. , Elisenstr., Anglerstr., Landwehr, Hasselbrook, Hirschgraben, U-Ritterstr.
26.12.02: Demonstration Schill Out - ab morgen ohne Schill
Treffpunkt: 15.00 U-Eppendorfer Baum
Demoroute: Hochallee, Hallerstr., Grindelhof, Rutschbahn, Beim Schlump, Kl Schäferkamp, Sternschanze )
Po co o tym pisze?
Po to aby pokazać niedowiarkom,że kibice to jednak siła z którą wszyscy muszą się liczyć!
Jeśli ktoś wali texty ze to nic nie da, ze to bez sensu, niech lepiej da sobie spokój bo najgorsze co można zrobic w obecnej sytuacji to się poddac i usiaść na dupie a politykierzy zrobia z Pogonią co im się będzie podobało.
Na szczescie jest jeszcze grupa ludzi która potrafiła się zebrac,podyskutowac i napisac List Otwary a potem zabrac się za organizacje Protestu.
Tylko teraz jedna uwaga, do tego przyłaczyc się muszą wszyscy
Nie czekajcie na gotowe tylko zaczniajcie działac bo ładnie gadać w necie to jedno a konkretne działania to drugie.
Wiadomo,że demo musi być głosne i dobrze widzialne.
Potrzebne będą trąbki,gwizdki,jakas drobna pirtechnika,flagi na kijach,transparenty
Nikt tego za nas nie zrobi wiec spotykajcie się w swoich grupach i organizujcie.Przyjsc na plac i pokrzyczec to jedno ale trzeba tez zadbac o prezentacje
(Co maja pokzac kamery TV? Tylko pomnik i bezbarwny tłum ludzi?)
Tutaj kazdym ma pole do popisu!
Materiałów jak powinna wyglądac porzadna demonstracja mielismy w ostatnich miesiaca sporo, w tym także w Szczecinie.
Dlatego do dzieła Panie i Panowie!
http://www.kiezkicker.de/modules/My_eGallery/gallery/Privat/Hamburg/Bambule/12210001.jpg
(nie wiem dlaczego nie moge wrzucic tu tego obrazka)
21.12.2002 Antisenatsdemo kibiców F.C St.Pauli

Protest szczecińskich stoczniowców
[Ostatnio edytowane przez ch.: 2003-01-01 13:24]
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Akcja Protestacyjna - 05/01/2003 12:56
CZAS NA KONKRETY 
1.Plakaty - wieszamy je mozliwie jaknajczesciej i w duzej ilosci.Ja w poniedzialek kseruje 50 sztuk.Najlepiej wieszac chyba w godzinach ranno-popoludniowych.Ja na przyklad mieszkam w centrum i tu bede rozwieszal.Przydalo by sie odwiedzic tez szkoly,spytac woznego,czy mozna plakacik powiesic.Lepiej spytac,niz na lewo wieszac,bo zaraz go zerwie.Przewaznie sie zgadzaja,tylko trzeba kulturalnie powiedziec o co chodzi.
2.Oprawa - bardzo potrzebne wszelkie trabki,tuby,piszczalki,gwizdki i wszyskie inne akcesoria,ktore sa glosne.Ja mam taka zajebista tube,ze sam sie boje jej uzywac.Na pewno ja uslyszycie.
KAZDY KTO MA JAKIS DOBRY POMYSL,NIECH SIE PODZIELI...IM WIECEJ POMYSLOW,TYM CIEKAWIEJ BEDZIE
|
1948
|
|
|
|
Odp: Akcja Protestacyjna - 05/01/2003 13:00
Szukamy wszelkich drog informowania ludzi o manifestacji.
Dobrze jest przez Gadu - Gadu wysylac informacje o manifestacji do wszystkich osob,ktore ma sie na liscie.
Na koncu mozna parafke dodac "wyslij to do jak najwiekszej liczby osob,a pomozesz w ratowaniu Pogoni,niezaleznie od tego,czy jestes kibicem".
GG to naprawde dobra metoda...duzo ludzi z tego korzysta i dobrze by bylo taka akcje przeprowadzic.
|
1948
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Akcja Protestacyjna - 05/01/2003 14:36
Wiele razy pisaliśmy już, że na tym czy innym meczu powinno być nas dużo i powinniśmy coś od siebie dać,- różnie wychodziło.
Teraz to co innego,- oby nam się udało !,- do zobaczenia !
|
A ostatni pierwszymi będą... 
A Pogoń w sercu mym na zawsze... :red:
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3