Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 21/05/2007 22:29
Zamiast treningu - negocjacje. Zamiast podstawowych piłkarzy - juniorzy na mecz z Groclinem Grodzisk Wielkopolski. Tak wyglądała w poniedziałek sytuacja w niemal pewnej degradacji do drugiej ligi Pogoni Szczecin.
Przed południem w Szczecinie miał się odbyć trening zespołu, po którym ekipa Bogusława Baniaka miała pojechać na mecz przedostatniej kolejki do Grodziska. Tymczasem zamiast treningu piłkarze urządzili protest. Poszło o pieniądze. Zawodnicy mają pretensje, że do tej pory nie wszystkie zakontraktowane kwoty trafiły na ich konta.
"Śmieszne jest to, że wcale nie chodzi o podstawową kwotę, bo tę wypłaciliśmy, tylko o premie tzw. wyjściówki" - wyjaśnia Krzysztof Waszak, wiceprezes zarządu MKS Pogoń SSA.
Negocjacje trwały kilkadziesiąt minut. Swoich rodaków przekonywał do wyjścia na trening kapitan zespołu Julcimar de Souza. Nie z wszystkimi udało się dojść do porozumienia.
"Czwórka Brazylijczyków zamiast pojechać na mecz do Grodziska została karnie wysłana do ośrodka w Gutowie" - mówi Waszak.
W grupie ukaranych znajdują się stoperzy: Otavio i Diego, lewy obrońca Thiago oraz napastnik Elton. W ich zastępstwie trener Baniak dokooptował do drużyny czwórkę młodzieżowców z drużyny rezerw występującej na co dzień w IV lidze.
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 21/05/2007 22:43
Z jednej strony to skandal , bo za taka gre powinni oni doplacac.Ale z drugiej strony wiedza ze to ich ostatnie dni w Europie , a pozniej ciezko bedzie odzyskac pieniadze, ktore maja chyba zapisane w kontraktach.
Ja pierdole..chuj mnie strzela jak czytam podobne rzeczy..:/ kutasy nic nie wniosły do druzyny i jeszcze sie dziwki buntują..:/ jakie premie?! za co niby?! Banda analfabetów myśli ze potruchta na boisku pojęczy, postęka i kase za to weźmie..:/ wielkie gwiazdy do kurwy nędzy :/ cały zarzad niech wypierdala smarzyć dupska na brazylijskie plaże i nigdy nie wraca..szkoda że klub z takimi tradycjami i kibicami ostatnio traktowany jest jak śmieć i trafia w rece najwiekszysz skurwieli..:/ ciale jakieś afery, gówniane ploty o fuzjach..chyba tylko nam kibicom zależy na dobru naszego klubu..juz lepsza 2 lub 3 ligowa ale NASZA Pogoń..oby było lepiej...sam chyba juz w to nie wierze patrząc co sie wyrabia od dobrych 6 lat..:/ sory za bluzgi ale krew mnie zalewa..:/
ps. dziś popoludniu widzialem Ediego i Julcimara jak relaksowali sie w jednym z ogródków kolo glx..pewnie w ramach protestu....
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
ale oni nie maja kontraktow, z tego kontenera co na wiosne przyjechal tylko 2 ma kontrakty.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
A ja Ci powiem tak: Skoro nasz "niepowtarzalny" zarzad podpisal z nimi umowy to niech teraz kase bula! Wg mnie to jezeli wybrali takich grajkow i podpisali z nimi umowy to chyba wiedzieli co robia. Jak mysleli ze przywoza przyszlych mistrzow polski to niech teraz placa za swoje bledy!!
Z jednej strony to skandal , bo za taka gre powinni oni doplacac.Ale z drugiej strony wiedza ze to ich ostatnie dni w Europie , a pozniej ciezko bedzie odzyskac pieniadze, ktore maja chyba zapisane w kontraktach.
ale oni nie maja kontraktow, z tego kontenera co na wiosne przyjechal tylko 2 ma kontrakty.
Moze nieprecyzyjnie sie wyrazilem. Faktycznie chyba tylko 2 ma kontrakty , ale reszta tez ma jakies umowy czy stypendia. Jakis papier maja , ktory zapewnia im pieniadze.Nie zmienia to faktu , ze kazde dzialania majace na celu naciagniecie antka na kase w pelni popieram
We wtorkowym pojedynku nie zagrają natomiast czterej brazylijczycy odesłani za karę do Gutowa Małego.Diego, który popijał wodę przy lini bocznej boiska podczas kontrataku piłkarzy Cracovii w czasie ostatniego meczu w Szczecinie oraz Thiago, Elton i Otavio Dutra nie wyszli na poniedziałkowy trening bo nie otrzymali na swoje konta 500 dolarów premii tzw. "wyjściówki za mecz". Pomimo rozmów " cztery asy brazylijskiej piłki" oraz pozostali ich rodacy nie chcieli trenować i domagali się uregulowania zaległości finansowych. Czwórka niezłomnych czyli Diego, Thiago, Elton i Otavio Dutra została odsunięta od pierwszej drużyny i wysłana do Gutowa Małego. Brak w składzie tych "wybitnych" zawodników może wyjść tylko na dobre szczecińskiej drużynie, która po wtorkowym meczu z Groclinem pożegna się z ekstraklasą.
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 22/05/2007 13:20
sorka że nie na temat ale mam pytanie.. można jeszcze gdzies kupić koszulke Pogoń Szczecinska albo żadna?? taka biała?? .. jak tak to gdzie.. i czy można gdzieś zakupić koszulke Pogoni Nowej? i taniooo nie za 69zł .. pozdrawiam
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 22/05/2007 13:47
Ja ide na Bełchatów i czekam. Jeśli pan Ptak ma chociaz minimum honoru to zobaczymy go skaczacego miedzy kibicami na sektorach rozdajacego te brazylijskie alkohole. Już życze wszustkim smacznego!
A tak na powaznie to miło by bylo gdyby ktorys reporter przypomniał Antoniemu o tej obietnicy. Ciekawe jak teraz by sie wykręcił. ja obstawiam ze mniej wiecej tak:
""hmmmm...mm....eee... Mysle ze to ze nie jestesmy w pucharach nie jest moja winą..yy...wiec niech miasto i zawodnicy sie zloza i zakupą co trzeba..Bo przeciez JA sie Pogonia juz nie interesuje. I to mnie powinni kupować alkohol bo jestem najbardziej pokrzywdzony!!A tak w ogole to ja nic nie pamietam i zegnam"
sorka że nie na temat ale mam pytanie.. można jeszcze gdzies kupić koszulke Pogoń Szczecinska albo żadna?? taka biała?? .. jak tak to gdzie.. i czy można gdzieś zakupić koszulke Pogoni Nowej? i taniooo nie za 69zł .. pozdrawiam
Jeśli Cię to zainteresuje to na "Turzynie" z tego co się orientuję są jesczecz koszulki w normalnej cenie ale o rozmiarze "s" .
Walka człowieka przeciw władzy jest walką pamięci przeciw zapomnieniu. Pogoń szczecińska albo żadna!!!
[cytat=MolestaEwenement]sorka że nie na temat ale mam pytanie.. można jeszcze gdzies kupić koszulke Pogoń Szczecinska albo żadna?? taka biała?? .. jak tak to gdzie.. i czy można gdzieś zakupić koszulke Pogoni Nowej? i taniooo nie za 69zł .. pozdrawiam
Jeśli Cię to zainteresuje to na "Turzynie" z tego co się orientuję są jesczecz koszulki w normalnej cenie ale o rozmiarze "s" .
Odp: Nasza (nie) normalna Pogoń? - 22/05/2007 15:38
``Czy istnieje możliwość, że Pogoń zostanie przeniesiona do innego miasta?
- Absolutnie nie! Stowarzyszenie MKS Pogoń przedłużyło ochronę patentową znaku i logo Pogoni na następne dziesięć lat. Można więc sprzedać miejsce w lidze, zawodników, ale Pogoń pozostanie w Szczecinie. Mówią z pełną odpowiedzialnością i wiedzą na ten temat.- mowi Waszak.``
Jakis czas temu Miedziak mowil ze jest 3 kontrahentow zainteresowanych akcjami Pogoni z tego 2 chce przeniesc klub do innego miasta,teraz Waszak zaprzecza temu i wydaje mi sie ze ma racje, niezle gierki bawi sie zarzad,prowokujac,oszukujac nie tylko miasto ale i nas i jak z takimi ludzmi mozna dojsc do jakiegokolwiek kompromisu,wymyslanie roznych banalnych historii zeby tylko zalagodzic czy ``porozumiec sie`` z miastem i pokazac ze tylko dzieki nim Pogon jest w Sz-n,szantaz pierwsza klasa panowie dzialacze. I te cale plotki o jakichs interesantach ze Stanow czy Niemiec to dla mnie jedna wielka bajka,to samo z Begdasem facet nie odzywal sie kilka lat,teraz gdy sie pojawil odrazu wspomnial o terenach,najpierw kompromis z miastem(kilka supermakretow) potem ewentualnie moge sie zajac klubem,wiem ze nikt za darmo nie bedzie sponsorem druzyny ale skads juz znam ta historie z grabarzem...zadnych Begdasow,Gondorow czy Ptakow!
nom właśnie.. nic nie grają a kase to chcą;/ .. ja bym tylko zostawił Marcelo,Lilo,Ediego,Tinge,Julcimara reszta OBRIGADO!
Lilo? Tinga? ładnie masz...
nooo Lilo jeszcze sie przyda tylko musi nabrac masy , a Tinga jak dla mnie najlepiej grał z posrod tych all brazylijczykow tutaj przywiezionych.. przynajmniej biega walczy..a nie stoi!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.