Rozumiem, ze tereny w Dabiu sa bardzo atrakcyjne, ale zeby za pomoca Pogoni sie tak dorabiac?
Oj, nieladnie Panowie z magistratu. Nagle wszystko pieknie, nie wiadomo skad pojawiaja sie gastronomicy, miasto strasznie ich foruje z wiadomych wzgledow. Czemu wczesniej nie bylo takiej aktywnosci? Kolesiom proponuja znacznie wiecej niz Pogoni Nowej, ktora uratowala futbol na jakimkolwiek poziomie w naszym miescie. Czym sobie zasluzyli panowie Smolny i Kaluzny zeby oddawac im prawie wszystkie akcje?
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 13:41
Rozmowy z Pogonią prowadzą wszyscy członkowie zarządu – mówi jeden z wiceprezesów Błękitnych, Jerzy Smagacz. – Jednak jest jeszcze za wcześnie, aby mówić o nich głośniej, są to poważne sprawy, które wymagają dyskusji i przemyślenia. Myślę ze za dwa dni wszystko będzie jasne i wyjdzie już na światło dzienne – kończy Smagacz.
Jak się dowiedzieliśmy nieoficjalnie wszystko jest na dobrej drodze do porozumienia obu stron.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 13:42
mnie ciekawi czy wsrod tych 4 podpisanych umow sponsorskich (na 250 tys) jest juz umowa z Bosmanem... jesli juz jest to bedzie to ciezki sezon... a jesli nie to powinno byc w miare dobrze .
Zakladajac srednia widzow na poizomie 2 tys, powiedzmy 15 meczow i cene biletow 5 pln mamy wplywy 150 tys (mozna zalozyc ewentualnie 10 pln i 1000 widzow na meczu) - ale w sumie liczylbym na frekwencje 3-4 tysiace.
250 tys + 150 tys = 400 tys - czyli juz mniej wiecej tyle ile wynosi budzet przecietnego klubu IV ligowego (przynajmniej o takich kwotach sylszalem...). Przy troche wiekszej frekwencji moze to byc juz 550-600 tys. Jesli jeszcze Bosman cos dolozy to powinno sie spokojnie uzbierac te minimalnie zakladane na poczatku 850 tys.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 13:42
Odpowiedzmy sobie na pytania:
1. Kim i skąd są Smolny i Kałużny? Bo ja o nich wcześniej nawet nie słyszałem.
2. Jaka poważna firma, chcąca się liczyć na rynku ma maile w domenie "o2"? 6-osobowa firma, w której ja pracuje ma "com.pl"
3. Jaki był/jest ich prawdziwy cel w przejęciu Pogoni? Wg mają tą przewagę nad Bekdasem, kondonem i ptakiem, że Krzystek (PO) jest z nimi w doskonałej komitywie, a Nasza Pogoń miała by posłużyć jedynie za podkładkę do oddania miejskich terenów za darmo/pół darmo w łapska w/w panów.
4. Jeśli zależy im na budowaniu solidnego futbolu w Szczecinie, to dlaczego nie chcą sponsorować Pogoni Nowej i zaakceptować jej obecnego zarządu, tylko chcą położyć łapę za wszelką cenę, na nowym klubie?
Przeżyliśmy kryzys lat 90-tych, gdzie piłkarze niemal sami płacili za autokary na mecze, przeżyliśmy Turka, kondona i ptaka, to przeżyjemy i TERAZ, tym bardziej, że PN to SZCZECINIANIE z krwi i kości. Co więcej, przeżyjemy i odrodzimy się!
MY JESTEŚMY POGOŃ SZCZECIN, CZY TO SIĘ KOMUŚ PODOBA, CZY NIE !!!
Bardzo mądrze napisane. Do tych wszystkich wielce rozżalonych ostatnimi decyzjami:
Jeżeli "gastronomikom" zależałoby na Pogoni to podjęliby się sponsoringu. Dla mnie wszystko jest już jasne - banda cwaniaków i spryciarzy mająca jeszcze czelność opluwać ludzi, którzy poświęcają swój czas i z mozołem budują PN od kilku lat. Tyle.
P.S. Przeczytajcie ponownie posty ch. i montera - może Was przypadkowo oświeci i zobaczycie co jest grane.
Misiu pluszowy.... Mając możliwośc zmiany statutu i mając możliwoś podnoszenia kapitału akcyjnego w latach następnych, z 6% robi się 0,0019%. Tych Twoich warunków odnośnie sprzedaży akcji gastronomicy nie chcieli zabezpieczy w umowie, podobnie jak zmian statutu głosami 100% akcjonariatu, poza 3 przypadkami:
1. zmiany miejesca siedziby spółki
2. zmiany nazwy spółki
3. przymusowego wykupu udziałowca mniejszościowego posiadającego mniej niż 5%
co jak wykazałem na przykładzie podniesienia kapitału zakładowego jest zakazem wykupu promila procentów.
Panowie gastronomicy nie chceli się zgodzi na np. stopniowe przekazywanie im akcji - w kolejnych latach np przy podziale 50 na 50, po roku działalnośc i awansie do ligi wyższej PN oddaje im 10% akcji, po dwóch latach kolejne 5 itd...
Zaś w umowie założycieli Spółki zawarli zapis, że jeżeli w ciągu 7 lat od jej założenia nie awansują z ligi IV do II!!!!! klasy rozgrywkowej, odsprzedadzą do PN akcje po cenie nominalnej....
PO 7 latach...
Jakieś pytania? A Nadzwyczajne Walne zostało zwołane z takim właśnie porządkiem obrad na wyraźną prośbę i życzenie panów gastronomików Z tym, że wtedy w grę wchodziło wejście do II ligowej SSA, a nie rabunek do ich prywatnej firmy struktur PN.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 14:20
Poinformowany/ widzisz wszystko miało być jasne na zdrowych zasadach, to dlaczego nikt nie przedstawi jakie były negocjacje umowy. Kawa na ławe. wystarczy ludziom przedstawić czego nie chcieli spełnic "gastronomicy". Wtedy będzie jasność. Takich rzeczy nie można dowiadywać się z forum, tylko z oficjalnych źródeł. Tego PN do tej pory nie zrobiła.
Pogoń Walcząca, widzisz problem w tym, że mająć 94% procent akcji klubu nie można przeforsować przymusowego wykupienia nawet 1% akcji. Poczytaj sobie ksh tam masz jasno napisane. Po drugie jeżeli nie widzieliści umowy , tylko ktoś ją wam odczytał to jak zdecydowlaiście. To znaczy, że p. Chlasta nie dał jej Wam ,abyście podjęli taką a nie inna decyzję. Tego to już nie rozumie. Nie zgadzacie się , nawet nie wiedząc na co. Kazdą umowę spółki można dobrze sporządzić. Nawet ewentualną sprzedaż akcji "gastrniomików" można było obwarować warunkami, że pioerwszeństwo ich nabycia nalezy się miastu bądź firmie wskazanej przez miasto
Ty madrzejszy od telewizora, myslisz ze postudiujesz troszke na Wydziale Prawa i Administracji albo poszperasz w internecie i juz jestes wielki znawca kodeksu spolek handlowych i prawa o stowarzyszeniach? Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Stowarzyszenia obraduje tylko nad sprawa (sprawami) dla ktorego zostalo zwolane. Nie ma wolnych wnioskow. No i chyba zdajesz sobie sprawe ze podniesieniu kapitalu zakladowego spolki daje mozliwosc tzw. squeez out (wycisnieniecie). Ale masz racje w jednym - kazda umowe spolki mozna dobrze sporzadzic. Tyle ze musza chciec tego obie strony. Na walnym przedstawiono potencjalna umowe zalozycielska spolki zaakceptowana przez gastronomikow z ktorej "wyparowalo" kilka z tych punktow o ktorych tak ochoczo mowi w wywiadzie Smolny. Mija sie z prawda (czyt. klamie) mowiac o negocjacjach prowadzonych tylko z Adamczukiem i Matlakiem i mowiac o ich odejsciu. Nie tak szybko... Prawda jest taka ze gastronomicy byli tak pewnie siebie, ze az sie na tym przejechali...
Ostatnio edytowany przez: -HL, 12 lipca 2007, 14:36 [1 raz(y)]
Miłość do Pogoni jest naszym losem, zwycięstwo naszą nadzieją...
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 14:35
Aha i bez paniki. Budzety klubow IV ligowych zamykaja sie w granicach 250-300 tys zlotych, a tyle to moga u nas wyniesc wplywy z samych biletow przez kilka spotkań. A krytykantom R. Chlasty zycze zeby razem zrobili 10% tego co on bezinteresownie zrobil dla Pogoni.
PS1. Swoja droga skad pan Smolny wie jak glosowal RAFek? Przeciez glosowanie bylo tajne
PS2. Bedzie dobrze
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 14:36
HL/ wyluzuj troszeczke. PN sama wprowadza w błąd. Nie informują jak było w negocjacjach. Dla mnie oczywiste było, że umowa spółki jest najważniejsza i tam trzeba wszystko dobrze zabepieczyć. Jęzeli oni tego nie chccieli to sprawa prosta. Jednak to PN przez to, że nie wyjaśniła wsyzstkim jak było, wprowadza nie zdrowe zasady i liczne komentarze w tym prasowe. . Nie czepiaj się Walne, czy Nadzwyczajne. Te przykłady z wolnymi wnioskami na walnym to było zobrazowanie tego, że to zarząd przygotowuje program walnego. O to chodziło. Jeżeli nie przedsawili umowy członkom, to znaczy że czegos nie dopilnowali. Jeżeli przedsatwili to ok. Taka wola Walnego.
Odpowiedzmy sobie na pytania:
1. Kim i skąd są Smolny i Kałużny? Bo ja o nich wcześniej nawet nie słyszałem.
2. Jaka poważna firma, chcąca się liczyć na rynku ma maile w domenie "o2"? 6-osobowa firma, w której ja pracuje ma "com.pl"
3. Jaki był/jest ich prawdziwy cel w przejęciu Pogoni? Wg mają tą przewagę nad Bekdasem, kondonem i ptakiem, że Krzystek (PO) jest z nimi w doskonałej komitywie, a Nasza Pogoń miała by posłużyć jedynie za podkładkę do oddania miejskich terenów za darmo/pół darmo w łapska w/w panów.
4. Jeśli zależy im na budowaniu solidnego futbolu w Szczecinie, to dlaczego nie chcą sponsorować Pogoni Nowej i zaakceptować jej obecnego zarządu, tylko chcą położyć łapę za wszelką cenę, na nowym klubie?
Przeżyliśmy kryzys lat 90-tych, gdzie piłkarze niemal sami płacili za autokary na mecze, przeżyliśmy Turka, kondona i ptaka, to przeżyjemy i TERAZ, tym bardziej, że PN to SZCZECINIANIE z krwi i kości. Co więcej, przeżyjemy i odrodzimy się!
MY JESTEŚMY POGOŃ SZCZECIN, CZY TO SIĘ KOMUŚ PODOBA, CZY NIE !!!
To drugi post (pierwszy post "ch" zacytowalem wczesniej), ktory zwolennicy gastronomikow powinni czytac do bolu jako czesc druga "elementarza".
Dla mnie jest to przejrzyste juz po pierwszym przeczytaniu.
Czytanie ze zrozumieniem + uczenie sie na wlasnych bledach = sukces.
HL/ wyluzuj troszeczke. PN sama wprowadza w błąd. Nie informują jak było w negocjacjach. Dla mnie oczywiste było, że umowa spółki jest najważniejsza i tam trzeba wszystko dobrze zabepieczyć. Jęzeli oni tego nie chccieli to sprawa prosta. Jednak to PN przez to, że nie wyjaśniła wsyzstkim jak było, wprowadza nie zdrowe zasady i liczne komentarze w tym prasowe. . Nie czepiaj się Walne, czy Nadzwyczajne. Te przykłady z wolnymi wnioskami na walnym to było zobrazowanie tego, że to zarząd przygotowuje program walnego. O to chodziło. Jeżeli nie przedsawili umowy członkom, to znaczy że czegos nie dopilnowali. Jeżeli przedsatwili to ok. Taka wola Walnego.
Heh...jestem dzisiaj bardzo "wyluzowany", lekko sie tylko spialem czytajac wywiad z panem S. Widzisz krytykujesz poczynania Stowarzyszenia, nie znajac stanu faktycznego. Ciezko zeby PN ujawnila szczegolowe warunki umowy (tajemnica handlowa), ale moze faktycznie nalezy przedstawic punkty na ktore gastronomicy nie chcieli przystac (czesc z nich zreszta juz wymienil Poinformowany). Umowa zalozycielska wraz ze statutem byla przedstawiona czlonkom Stowarzyszenia jednak najwyrazniej budzila zastrzezenia wiekszosc z nich - stad jak mysle taki wynik glosowania
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 14:54
zgadzam się ze Steryd-em, coś tu śmierdzi na kilometr, jak będzie Smolny i Kałużny to miasto wyłoży sporo kasy na Pogoń, jeżeli nie to dadzą ochłapy - pare tysięcy (i nie mogą się zasłaniać, że jest ograniczenie jak Pogoń nie będzie SSA, bo takie ograniczenie jest wtedy do 500tys złotych, poza tym możemy sami powołać SSA bez Smolnego i Kałużnego i jeżeli w takim przypadku nie dostaniemy deklarowanego miliona na działalność Pogoni w przypadku przekształcenia w SSA to to całe zainteresowanie miasta ratowaniem Pogoni to pic na wode).
kibice Pogoni nie są tacy głupi!!!!
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 14:57
Dobra jebać już te umowy, spółki itp. Było minęło, nie podpisane... koniec. Czas zająć się tym co teraz nas czeka. Panika, że budżet zamały na IV ligę też nie ma sensu bo tej IV na 99% nie będzie. Stargard "Szczecinski"(?) nas wyroluje podpisując umowe z Ptakiem. Tak więc budżet na A-klase mamy zaklepany, zawodników nowych tez nie trzeba na ten poziom rozgrywek tak więc wszystko czarne na białym. Rok przezimujemy w Seria A - w nowym sezoznie przyjdzie do nas Drzyamała i będziemy mistrzem polski.
Przypomnijcie sobie czas kiedy Pogoń Szczecin SSA spadła do drugiej ligi za Gondora, miasto wypowiedzialo mu umowe dzirżawy stadionu a w między czasie grupa kibiców skupiona wokół Chlasty, Pawlaka i kilki innych negocjowała już warunki z Ptakiem, jedynym co wtedy zabepieczyli to własne stołki na bardzo krótki okres. Nie było mnie wtedy w kraju i po przyjeździe jakieś 3 tygodnie od tego momentu wczytałem się w archwium v.pl, nie było to dla mnie zbyt ciekawe rozwiązanie zwłaszcza że mam w rodzinie kibiców łksu, zresztą mój św.p. dziadek też był kibicem łksu. Mój kuzyn powiedzial mi wtedy że pewnie po ptaku nic w szczecinie nie zostanie ale moge miec pewność że nie zostawi tez za sobą długu. Skomentowałem postępowanie Chlasty i Pawlaka na forum v.pl. Troszke doasdnie napisałem o świniach które dorwały się do koryta, oczywiście przyjąłem atak i... nie miałem szansy się obronić, dostałem bana, zresztą nie tylko ja wtedy go dostałem. Szkoda że niema archiwum v.ki. A więc już krótko
RAFek tym razem postaraj się pomyśleć o Pogonii a nie o swoich niespełnionych ambicjach, masz jeszcze szanse coś w swoim życiu osiągnąć, Pogoń to nie jest twoja ostatnia szansa.
Pozdrawiam
Dla Twojej wiadomosci i wiadomosci tobie podobnych - Rafał Chlasta swoje wynagrodzenie z tytulu zasiadania w Radzie Nadzorczej SSA przekazywal na dzialnosc Pogoni Nowej. A teraz odbicie pileczki - dales na ten sam cel choc 10 zl?
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779241 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.