teraz mozna sie spodziewac medialnego ataku dopoki wciaz bedzie jakas mozliwosc odwrocenia sytuacji...
Ogolnie mam takie wrazenie, ze kazdy probuje tylko przeszkadzac. Jesli da sie wystartowac w IV lidze to poczatki beda chyba bardzo ciezkie... jesli uda sie przetrwac kilka poczatkowych miesiecy to potem powinno byc juz tylko lepiej... Wazne jest, zeby jednak chociaz ze 2-3 tys ludzi przychodzilo na mecze i zeby byla jakas jednosc wsrod kibicow.
no 90% pTAK w Stargardzie od rana trwają rozmowy z miastem w sprawie wynajem stadionu . Mam nadzieje ze nikt tej zezowatej kurwie nie da stadionu i w Stargardzie sie nie dogada w moim miescie jeszcze by go brakowalo .
Czy stadion w Stargardzie spełni jakiekolwiek wymogi licencyjne?? Oby ta szmata się przejechała...
* Pojemnośc: 6000 (2850 siedzących)
* Oświetlenie: brak
* Wymiary boiska: 105 x 68 m
Typ stadionu 4. liga
``Jak donosi Gazeta Wyborcza w Stargardzie może być druga liga. Właściciel Pogoni Szczecin Antoni Ptak szuka w Zachodniopomorskim stadionu, na który Pogoń mogłaby rozgrywać mecze o mistrzostwo II ligi. Jak się dowiedział Jakub Lisowski, Ptak jest najbliżej porozumienia jest z Stargardem....
- Miałem telefon, ale odesłałem do urzędu miasta - mówi Zbigniew Sowa, dyrektor OSRiR Stargard. - Stadion "Błękitnych" nie jest w trwałym zarządzaniu przez nas, więc ewentualne decyzje w sprawie najmu podejmie zarząd miasta.
- Stargard chyba naprawdę jest najbliżej przyjęcia Pogoni, bo miałem już telefon z tamtejszej policji - mówi Dariusz Królikowski z Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej.
Inne zdanie ma natomiast Ireneusz Purwiniecki.
- Miasto podejmie decyzję, ale ja słyszałem, że stadion raczej nie zostanie wynajęty - mówi Purwiniecki z OSRiR. - Jest za mało czasu, ten jeszcze ucieka. Nie na tym rzecz polega, by wiązać się poważną umową na ostatnią chwilę.
O tym czy Pogoń Szczecin zagra w Stargardzie dowiemy się na pewno do końca tygodnia. ``
no 90% pTAK w Stargardzie od rana trwają rozmowy z miastem w sprawie wynajem stadionu . Mam nadzieje ze nikt tej zezowatej kurwie nie da stadionu i w Stargardzie sie nie dogada w moim miescie jeszcze by go brakowalo .
Czy stadion w Stargardzie spełni jakiekolwiek wymogi licencyjne?? Oby ta szmata się przejechała...
Nie wiem jakie są wymogi na gre w drugiej lidzie ale stadion Błękitnych nie ma zadaszenia a na drugą lige chybajest potrzebne tutaj masz fotki tego stadionu http://www.blekitni.stargard.com.pl/infopage.php?id=6
Metyl, pomyśl wtedy był jeszcze Dąbrowski i Stasiak. Chlasta tak zabepieczył interes, że chciałtylo 1% co skończyło się tak jak widzieliśmy. teraz miałby 6% i po temacie
A zresztą: To jest tu najważniejsze: W piątek daliśmy do zrozumienia "gastronomikom" że 6 % za drużyny młodzieżowe i 4 ligę to TROCHĘ mało. A oni nie przedstawili do wtorku nowej propozycji "procentowej".
Nie wiem jakie są wymogi na gre w drugiej lidzie ale stadion Błękitnych nie ma zadaszenia a na drugą lige chybajest potrzebne tutaj masz fotki tego stadionu http://www.blekitni.stargard.com.pl/infopage.php?id=6
A czy ptak nie myśli przypadkiem o 4 lidze a nie o drugiej ?
A czy ptak nie myśli przypadkiem o 4 lidze a nie o drugiej ?
A czy ktoś kiedykolwiek wiedzial o czym mysli ptak ? on zmienia co 5 minut zdanie .
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 12:05
Najsmutniejsze jest to że jeszcze kto kolwiek chce z tym błaznem i jego złodziejską i czarną ekipą rozmawiać...
Mam nadzieje że zachodnio pomorski związek pilki nożnej nie zgodzi się na żadne przedłużanie terminów dla Ptaka i od razu miejsce przyzna PN.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 12:05
tak sobie pomyslalem.....ciekawie by bylo jakby jakims cudem udalo sie nam zagrac w 4 lidze i ptak niemoglby zaczac od 2 ligi tylko musial zaczynac od 4ligi w miejscu rezerw, ale mecz by sie szykowal
Zbigniew Drzymała sponsorem Pogoni? Takie rozwiązanie zasugerował dzisiejszy "Przegląd Sportowy".
– W zbliżającym się sezonie na pewno nie, ale w przyszłym roku możemy powrócić do tematu – te słowa prezydent Szczecina Piotr Krzystek usłyszał w rozmowie z właścicielem Groclinu.
Szczecińscy kibice mogą być pozbawieni ligowego futbolu na wiele lat. Lokalne władze zdają sobie sprawę z wagi problemu. – Posiadanie zespołu w rozgrywkach ligowych to nie tylko splendor, ale także okazja do promowania miasta. Dlatego prezydent Szczecina tak bardzo zaangażował się w ratowanie Pogoni. Pan Drzymała jest poważnym biznesmenem. Swoją działalnością w Grodzisku udowodnił, że może zapewnić długoletnie i stateczne funkcjonowanie każdego ligowego zespołu – powiedziała Celina Skrobisz, p.o. rzecznika prasowego prezydenta.
Ostatnio temat Groclinu w Szczecinie pojawił się wiosną, gdy władze miasta zapowiedziały, że nie przedłużą z Pogonią umowy o dzierżawę stadionu. Wtedy w klubie sondowano, czy Portowcy nie mogliby swoich spotkań rozgrywać w Grodzisku. Na realizację tego pomysłu nie pozwalały jednak przepisy PZPN, które nakazują aby drużyna rozgrywała ligowe spotkania nie dalej niż 50 km od miejsca siedziby klubu.
Teraz, gdy Antoni Ptak zapowiada, że ma zamiar wycofać się z działalności w polskim futbolu, temat współpracy na linii Pogoń - Drzymała, odżył z nową siłą. Szczeciński klub znalazł się w dramatycznej sytuacji. Ptak nie ma zamiaru pozbywać się akcji, a do Szczecina, gdyby jednak zechciał zmienić zdanie, z zespołem i tak go nikt już nie wpuści. Do Grodziska z misją ratowania piłki nożnej udał się więc prezydent Szczecina. Piotr Krzystek miał zamiar namówić Drzymałę do zainwestowania w Pogoń.
– Pan Drzymała postanowił na razie przyjrzeć się, w jakim kierunku potoczą się losy klubu. Nie wykluczone, że w przyszłym sezonie może nawiązać współpracę z Pogonią – powiedziała Skrobisz.
www.pogon.v.pl
Kolejna desperacka próba ratowania 2 ligi? Czy kolejny szalony pomysł na fuzję i powrót prawnymi kruczkami do 1 ligi? No comment.
Przecież graliśmy z nimi w 2 lidze pare lat temu. Wtedy spełniał wymogi.
Chyba, że coś się zmieniło od tego czasu.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 12:22
Pogoń Walcząca, widzisz problem w tym, że mająć 94% procent akcji klubu nie można przeforsować przymusowego wykupienia nawet 1% akcji. Poczytaj sobie ksh tam masz jasno napisane. Po drugie jeżeli nie widzieliści umowy , tylko ktoś ją wam odczytał to jak zdecydowlaiście. To znaczy, że p. Chlasta nie dał jej Wam ,abyście podjęli taką a nie inna decyzję. Tego to już nie rozumie. Nie zgadzacie się , nawet nie wiedząc na co. Kazdą umowę spółki można dobrze sporządzić. Nawet ewentualną sprzedaż akcji "gastrniomików" można było obwarować warunkami, że pioerwszeństwo ich nabycia nalezy się miastu bądź firmie wskazanej przez miasto
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 12:27
Ptaszysko pewnie dogada sie ze Stargardem lub innym miastem . Rozegra z 5 spotkan w lidze i sie wycofa. Ale cel osiagnie bo zablokuje miejsce w lidze dla Pogoni . Widac ewidentnie , ze o 2 lige juz nawet nie walcza , a watpie zeby chcialo mu sie wchodzic do 4 ligi.
Pogoń Walcząca, widzisz problem w tym, że mająć 94% procent akcji klubu nie można przeforsować przymusowego wykupienia nawet 1% akcji. Poczytaj sobie ksh tam masz jasno napisane. Po drugie jeżeli nie widzieliści umowy , tylko ktoś ją wam odczytał to jak zdecydowlaiście. To znaczy, że p. Chlasta nie dał jej Wam ,abyście podjęli taką a nie inna decyzję. Tego to już nie rozumie. Nie zgadzacie się , nawet nie wiedząc na co. Kazdą umowę spółki można dobrze sporządzić. Nawet ewentualną sprzedaż akcji "gastrniomików" można było obwarować warunkami, że pioerwszeństwo ich nabycia nalezy się miastu bądź firmie wskazanej przez miasto
Tu masz wskazówkę z wywiadu ze Smolnym "To ja się pytam: z kim negocjowaliśmy? Rozmawialiśmy Matlakiem i Adamczukiem, którzy robili za marionetki? " Czyli, kto jej nie przedstawił ?
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 12:49
Stadion Polic odpada do negocjowania ponieważ KP Police zostało się w 3lidze.Moim zdaniem Adamczuk i Matlak mieli poprostu plan który dał im pan Chlasta którym mieli się sugerować i daltego wyszli jak by byli marionetkami.
"I kneel only to God and I don't see him here"<--Prion Break S02E04
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 12:51
Dobrze, czyli akcje są wytłumaczone. Teraz walne. No to troche dziwnie by było , że Matlak i Adamczuk negocjują umowe, chcą wejść do spółki i nagle kombinuje tak aby wszystko się rypło. Dziwne. No a po drugie to pewnie znasz statu swojego stowarzyszenia, to tam znajdziesz odpowiedź lto przedsatwiwa program walnego, wolne wnioski i dyskusje nad konkretnymi rzeczami. wszsytki drogi prowadzą do pewnego Pana.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 12:52
Cokolwiek Krzystek by dziś nie powiedział na konferencji, nie zmieni faktu, że miasto miało szansę przynajmniej dac czas wszytkim na ogarnięcie się na poziomie IV ligi...
Wystarczyło po sezonie wydac oświadczenie, że stadion miejsci nie zostanie wynajęty ŻADNEMU podmiotowi chcacemu rozgrywac mecze w II lidze i że miasto jest zainteresowane budową Pogoni od IV ligi - tylko do tego trzeba miec jaja, a nie politycznych "doradców" ...
Szkoda, że miłości do Pogoni starczyło Matlakowi i Adamczukowi na rok ...
Przecież nic nie wskazywało na to, że Ptak stąd zniknie - czyli musieli liczyć się z długim marszem przez niższe ligi, co teraz tak bardzo im przeszkadza ...
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 12:54
Cos czuje ze Ptak wszystkich "pogodzi" i dogada sie z wladzami miasta Stargard (zaproponuje taka kase, ze nie beda mogli odmowic). Zglosi wniosek o gre w II lidze, PZPN go przyjmie a i zacznie oddawac walkowery a potem wycofa druzyne. Efekt? zablokuje miejsce w II i IV lidze a po roku bedzie to juz w okregowce czyli to samo co wywalczy Pogon Nowa. Krzystek dogada sie z Drzymala i ...
Dobrze, czyli akcje są wytłumaczone. Teraz walne. No to troche dziwnie by było , że Matlak i Adamczuk negocjują umowe, chcą wejść do spółki i nagle kombinuje tak aby wszystko się rypło. Dziwne. No a po drugie to pewnie znasz statu swojego stowarzyszenia, to tam znajdziesz odpowiedź lto przedsatwiwa program walnego, wolne wnioski i dyskusje nad konkretnymi rzeczami. wszsytki drogi prowadzą do pewnego Pana.
Nadzwyczajne Walne obradowało wyłącznie nad jednym punktem.
Cos czuje ze Ptak wszystkich "pogodzi" i dogada sie z wladzami miasta Stargard (zaproponuje taka kase, ze nie beda mogli odmowic). Zglosi wniosek o gre w II lidze, PZPN go przyjmie a i zacznie oddawac walkowery a potem wycofa druzyne. Efekt? zablokuje miejsce w II i IV lidze a po roku bedzie to juz w okregowce czyli to samo co wywalczy Pogon Nowa. Krzystek dogada sie z Drzymala i ...
To ptakowe COŚ jeśli będzie grało w naszym województwie raczej nie dokończy spokojnie meczu a to oznacza degradacje.
Dlatego wątpie aby władze Stargardu przyjeły Ptakotwór do siebie. Przecież taka decyzja oznacza że klub ptaka zmienia nazwe na Błękitni i skazuje ten klub na zagłade. No chyba że ne meczach będą setki policjantów a każdy mecz u siebie będzie meczem podwyższonego ryzyka. Przecież to absurd
Naprawde trzeba mieć nierówno pod sufitem aby za cene trzech, czterech, no może pięciu meczy w 2 lidze skazać własny klub na zniszczenie a przy okazji zablokować Pogoni droge do 4 ligi i skazać ją na a-klase.
Trzymam kciuki za władze Stargardu i Błękitnych aby podjeli właściwą decyzje i wysłannikom ptaka pokazali środkowy palec.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 13:17
Pogoń Walcząca. Czyli sam sobie odpowiedziałeś. Zarząd na czele z Prezes przygotowuje Walne, i to one przedstawia program walnego w tym debate nad konkretnym punktem czy punktami. Jeżeli nie widzieliści umowy, to znaczy że zostało spaprane Nadzwyczajne Walne. Kto za to jest odpowiedzialny? Chyba Zarzą na czele z prezesem. Jeżeli byłeś na Walnym i brałes udział w dyskusji jako Członek stowarzyszenia i n ie widziałeś umowy ani innio członkowie to o czym debatowaliście? Teraz już nie wiem
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779144 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.