Tak było warto.
Macie jakieś dziwne problemy że RAFek obiecywał tyle i tyle, awanse tak i tak. gastronomicy też obiecywali 2
ligę i co? GÓWNO. Im nie sprzedał Ptak a PN obiecywała to 30 maja. Teraz zostało dużo mniej czasu, zawodnicy po podpisywali kontrakty ale i tak sobie poradzą. Niestety czas płynie nieubłaganie szybko. zobaczymy co wymyśli dziś Krzystek na konferencji prasowej.
nie zdziwił bym się gdyby postanowili przejąć inny klub z IV ligi, zmienić go na Pogoń i udawać że jest wszystko cacy. za 3 lata się skończy wałem i zostaniemy bez niczego, ot mądrość życiowa. Ja jednak się pod tym nie podpiszę
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 08:40
No i układanka złożyła się w jedną całość. Adamczuk przyznał się, że głosował za gastronomią a teraz odchodzi z Pogoni Nowej a wcześniej podobno z jej ramienia negocjował warunki powstania SSA. Jak dla mnie to zamiast dbać o interes Pogoni (PN) to pewnie zadbał o stołek i swoje wynagrodzenie. Matlak pewnie to samo, bo ile może zarobić piłkarz w IV lidze ?
Sorry ale jak dla mnie to są oni tak samo wiarygodni jak Marek Pawlak u Ptaka, jako reprezentant kibiców.
Szołn umowy sponsorskie a budżet to troche delikatna różnica,której nawet nie chce mi się tłumaczyć....
No i warto byłoby ponownie odpowiedzieć sobie na pytanie, czy naprawdę warto było odrzucać ofertę Koźmińskich już na starcie...
Tak warto było odrzucić.Ja osobiście mam już dosyć polskich pseudobiznesmenów,jak Ptak,Grajewski,Dąbrowski,Stasiak,Koźmińscy itd,którym słoma z butów wystawała i wystawać będzie ile by nie mieli pieniędzy i którzy niszczą tą i tak zniszczoną piłke w Polsce.
Ja się boje bardzo czegoś innego.Pogoń ląduje teraz na kilka lat do niższych lig,a miasto już oddawna ostrzy sobie zęby na teren przy twardowskiego-Krzystek już sobie wymyślił działki pod zabudowe jednorodzinną zanim został prezydentem.Bardzo realny stać się może taki scenariusz:Za rok burzony jest stadion,a teren dzielony na działki i sprzedawany-Pogoń będąca,czy to w 4 lidze czy A-klasie gra na stadionie np Arkonii mając obiecane,że za dwa lata powstanie wielka arena pilkarska w Dąbiu,na której będą grać.Kończy się kadencja Krzystka,a pięniądze ze sprzedaży działek mające być pięniężną gwarancją budowy stadionu,zostały wydane na miejskie premie,trzynastki,słodycze itp itd.Swoją drogą to budowa stadionu za pięniądze ze sprzedaży działek to chyba jakieś nieporozumienie i nie trzeba by developerem,czy znawcą cen w budownictwie,żeby wiedzieć,że za to nawet gruntu w Dąbiu pod budowe nowego stadionu nie sfinansują-kto był na lotnisku w Dąbiu ten wie,jak bardzo podmokły jest to teren...A brak stadionu może być niestety już gwoździem do trumny klubu,który kochamy...NIe jestem pesymistą,ale akurat w tym wypadku mam takie przeczucia i obym się mylił,a Pogoń wystartowała z 4 ligi-za 2-3 lata znalazła się w 1 lidze i walczyła o orange ekstraklase już z nowym i pięknym stadionie na pięknych terenach w Dąbiu,do których kibiców będzie dowoził "superszybki tramwaj"...
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 09:15
Każdy prawnik wam powie, że mając 94% akcji spółki prędzej czy później można obejść wszelkie, w tym przypadku 15 zabezpieczeń. Tak było w przypadku spółki z Ptakiem. Niby wszystko było zabezpieczone, a później sie okazało, że Ptaszyna podniosła kapitał spółki, nastąpiło tzw. wyciśnięcie PN i Stowarzyszenia ze s-ki i kibice zostali znowu na lodzie. Smolny, Kałużny i magistrat doskonale o tym wiedza, ale pod publiczkę, dla wg. nich szarej masy i prostego tłumu, pierd..lą farmazony o zabezpieczeniach!
Smolny w swoim amoku o wynik głosowania posądza (choć ch... mu do tego co zdecydowali delegaci PN) Rafała Chlastę, manipulując faktami. Wynik głosowania to bowiem 12:7, jak wiec można srać do buta i mówić, ze to Chlasta podjął decyzje i tylko jego obarczać odpowiedzialnością?!
Magistrat dziwnie foruje Kałużnego i Smolnego, co robi sie jeszcze "dziwniejsze" biorąc pod uwagę fakt, że panowie przed wyborami robili konwencje PO w Can-Canie. Dzis prezydent z PO mowi, że jak będzie Kałuzny i Smolny, to da z publicznej kasy na Pogoń 1 mln zł, a jak ich nie będzie to może jakieś 3 tys. Jakbyście określili taką propozycję? Jest tu na forum jakiś prawnik?
Nie wiem skąd i dlaczego Kałużny i Smolny uzurpują sobie prawo do klubu PN, któremu do tej pory ani złotówką nie pomogli, a kilka dni temu chcieli tak naprawdę kupić za ok. 30 000 zł (przeliczając 6% społki na kase) Dziś mówią o szoku! (śmiech mnie zbiera na te marne popisy aktorskie)
Nie mając tak naprawdę miejsca lidze, bo w życiu klubu nie prowadzili, i nie było ich w biznesie piłkarskim , przychodzą sobie zza winkla i mówią" Siema! Bedziem tera robić wielką Pogoń? Oddajta nam klub, który założyliście a my sobie nim porządzimy razem z Krzystkiem, Jarmolińskim i resztą PO!
Wnioski niech każdy sam wyciągnie, tylko jedna prośba: Myślcie ludzie i nie łykajcie tych tanich tekstów zaprawionych już w bojach polityków. Oni przed każda akcja / wybory, przejęcie Pogoni / powiedzą Wam wszystko, to co chcecie usłyszeć, a po fakcie i tak zrobią swoje i przypomną sobie o was dopiero przed kolejną akcją.
W 2003 roku Jurczyk i jego załoga, też mówiła, że chodzi im o dobro Pogoni. Jak to później z ta pomoca było każdy doskonale wie. Polityk zawsze zostanie politykiem, a jedyna rzecz o której mysli to jak tu sie utrzymać przy korycie i zarobić jeszcze monete, najlepiej w białych rekawiczkach, pod przykrywką prawa. Pogoń? Heh... cóż to dla nich. Bardzo niewygodny temat, przez który mogą spaść z konia i tylko tyle, zero sentymetów. Gdzie dziś jest np. Małgorzata Witt-Jacyna, która jak trzeba było to paradowała w szaliku Pogoni i deklarowała miłość do klubu. Ktoś mi przypomni nazwę partii w której sie udzielała?
Wczoraj dowiedzieliśmy się, że działacze PN podpisali 4 umowy sponsorskie na łączną kwotę 250.000 złotych polskich, a "jednocześnie prowadzone są intensywne rozmowy z kandydatami do sztabu szkoleniowego i zawodnikami mającymi reprezentować klub na boiskach IV ligi". Znakomicie, pogratulować. Tylko jak to się ma do wcześniejszych deklaracji? Popatrzmy.
Jezeli sie nie myle to Rafek nie napisal 1,5-2 miliony.Napisal , ze w wersji pesymistycznej bedzie na 4 lige 850 tysiecy zl , a w wersji optymistycznej nawet 1,5 miliona , gdzie kluby 4- ligowe maja budzety po okolo 400 tysiecy.(jezeli sie myle niech ktos mnie poprawi)
I jezeli bedzie tylko jeden powazny klub pilkarski w Szczecinie ,pozyskanie tej sumy jest realne.
A jezeli nie , to znaczy , ze nie ma miejsca w regionie na powazna pilke.
Dokładnie, ta wersja pesymistyczna to mój czarny scenariusz Na dzień dzisiejszy optował bym za tą wersją pośrednią - choć mam przy sobie optymistów, prognozujących budżet powyżej podanych wcześniej górnych kwot.
Na teraz - i jest to stanowisko całego Zarządu Klubu - gwarantujemy przy jednej Pogoni awans w dwa lata do II ligi. Co więcej - skład na ewentualną IV ligę w sezonie 2006/07 - mógłby Was mocno zadziwić
Na razie mamy więc mniej niż 1/3 "czarnego scenariusza", budżet zapewne zbliżony do Kluczevii Stargard czy GKS Mierzyn,
Szołn umowy sponsorskie a budżet to troche delikatna różnica,której nawet nie chce mi się tłumaczyć....
Tak tylko z tego co sie slyszy to caly budzet PN ma wyniesc nie wiele wiecej niz te 250.000zl, do tego dochodzi brak zawodnikow, trenera, nie bedzie obozu itd.
Gastronomicy mieli jednak juz jakis zalazek druzyny, trenera, pilkarze mieli zaklepany na przyszly tydzien oboz no i budzet ,z tego co mi wiadomo mial wynosic ponad 2.000.000 zl...
Komentarz
Ptak szuka stadionu dla swojej drugoligowej drużyny. Rozmowy są prowadzone. Ktokolwiek przyjmie jego zespół - a ten nadal używa nazwy "Pogoń" - narazi się na niebezpieczeństwo. Kibice Pogoni opowiedzieli się za wyrzuceniem Ptaka ze Szczecina, ale na wieść o tym, że może on grać w innym mieście - zagotowali się. Już pojawiają się groźby o ewentualnym przerwaniu spotkań czy zniszczeniu obiektów. To mogą być puste słowa, ale np. Stargard czy Szczecinek musi traktować je poważnie. Problemu i gróźb pewnie by nie było, gdyby Ptak zmieni nazwę drużyny. A dla kibiców - Pogoń jest jedna i gra w Szczecinie.
I ty zyzowaty lbie mam nadzieje ze zdajesz sobie z tego sprawe,bo Pogon jest tylko jedna a twoja to moze byc jak sobie stworzysz z brazylijczykow, o herbie nie wspomne.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 09:32
dużo osób wypowiada się tutej o tych procentach w spółkach i o zagrożeniu, że powtórzy się sytuacja z Ptaka. Jeżeli jesteście fachowcy to poiwedzcie dlaczego "gastronomicy" dają 500 tys. złotych i dlaczego udział procentowy jest 94 do 6. Pewnie nie wiecie.
Otóz minimalny kapitał zakładowy S.A musi być 500 tys. zlotych. , natomiast jeżeli chodzi o procenty w spólce, to "gastronomicy" dali 6 prcent po to, aby nie można było przymusowo
o wykupić akcji PN. Poczytajcie troche przepisy. Do 5 % istniej możliwość wykupienia akcj, natomiast powyżej już takiej możliwości nie ma. Juz raz Chlasta pokazał , że przepisy prawa są mu obce. To źle świadczy o człowieku , który ma rządzić Pogonią. Tyle w tym temacie
dużo osób wypowiada się tutej o tych procentach w spółkach i o zagrożeniu, że powtórzy się sytuacja z Ptaka. Jeżeli jesteście fachowcy to poiwedzcie dlaczego "gastronomicy" dają 500 tys. złotych i dlaczego udział procentowy jest 94 do 6. Pewnie nie wiecie.
Otóz minimalny kapitał zakładowy S.A musi być 500 tys. zlotych. , natomiast jeżeli chodzi o procenty w spólce, to "gastronomicy" dali 6 prcent po to, aby nie można było przymusowo
o wykupić akcji PN. Poczytajcie troche przepisy. Do 5 % istniej możliwość wykupienia akcj, natomiast powyżej już takiej możliwości nie ma. Juz raz Chlasta pokazał , że przepisy prawa są mu obce. To źle świadczy o człowieku , który ma rządzić Pogonią. Tyle w tym temacie
A ja ci powiem, że moj prawnik miał inne zdanie. I tyle w temacie
Na początku Ptak miał w SSA 78% udziałów i też podpisał wiele różnych punktów. I co Tyle w temacie !
"Nie mogłem zgodzic się z sugestiami Kałużnego i Smolnego abu NIE ROZMAWIAĆ z PN, gdyby oni się z PN nie dogadali".
Jeszcze ktoś ma jakieś wątpliwości co do intencji dyskmana i paleciarza ?
Tylko i wyłącznie PN ma prawo do współpracy ze Stowarzyszeniem MKS, bo jej założeniu przyświecał zawsze tylko jeden cel : odbudowa jedynej prawdziwej Pogoni ...
No i jeszcze ten marny klocek Smolny : "R.Ch. okazał się sprytnym graczem politycznym "
I tu cie boli chłopku roztropku, nie mieści ci sie w głowie, że ktos mysli innymi kategoriami jak układziki i załatwiactwo partyjne ...
Bardzo inteligentny post Bzyku w koncu ktos to trafnie i madrze ujal w calosci na forum
cyt z newsa
Komentarz
Ptak szuka stadionu dla swojej drugoligowej drużyny. Rozmowy są prowadzone. Ktokolwiek przyjmie jego zespół - a ten nadal używa nazwy "Pogoń" - narazi się na niebezpieczeństwo. Kibice Pogoni opowiedzieli się za wyrzuceniem Ptaka ze Szczecina, ale na wieść o tym, że może on grać w innym mieście - zagotowali się. Już pojawiają się groźby o ewentualnym przerwaniu spotkań czy zniszczeniu obiektów. To mogą być puste słowa, ale np. Stargard czy Szczecinek musi traktować je poważnie. Problemu i gróźb pewnie by nie było, gdyby Ptak zmieni nazwę drużyny. A dla kibiców - Pogoń jest jedna i gra w Szczecinie.
I ty zyzowaty lbie mam nadzieje ze zdajesz sobie z tego sprawe,bo Pogon jest tylko jedna a twoja to moze byc jak sobie stworzysz z brazylijczykow, o herbie nie wspomne.
powtorka z Wilna o ile sie nie myle przy 3 walkowerach pod rzad, klub jest zdegradowany do nizszej klasy rozgrywkowej,a w takich miasteczkach o przerwanie 3 spotkan nie powinno byc problemem...szlag mnie trafi jak zobacze Pogon Szczecin SSA w 2 lidze z 20 brazylijczykami grajaca w stargardzie,jawne smianie sie w twarz.
o ile sie nie myle przy 3 walkowerach pod rzad, klub jest zdegradowany do nizszej klasy rozgrywkowej[/cytat]
nie muszą być pod rząd, wystarczy w sezonie i leci o 2 klasy w dół
Wczoraj Grzegorz Smolny był zdruzgotany brakiem porozumienia z Pogonią Nową.
- Oczywiście sponsoring z naszej strony nie wchodzi w grę - mówił. - Kiedy takie zwroty akcji płynęły od pana Ptaka, byłem nawet w stanie to zrozumieć. Ale tutaj? Jeśli ktoś nam zarzuca, że chcemy się wzbogacić na Pogoni, to oczywiście się myli. Przecież ewentualne zyski przyszłyby dopiero za cztery-pięć lat - pod tym kątem mieliśmy ustalony plan biznesowy. Nie rozumiem tego, co się wydarzyło.
chcial miec zyski juz za 4-5 lat?? Niezly to musial byc plan biznesowy . Chyba jednak gosc nie za bardzo ma pojecie o pilce
Przecież ewentualne zyski przyszłyby dopiero za cztery-pięć lat - pod tym kątem mieliśmy ustalony plan biznesowy. Nie rozumiem tego, co się wydarzyło.
Czyzby mieli w planach wyprzedaz calego zespolu po odniesieniu jakiegokolwiek sukcesu? bo nie wyobrazam sobie jaki inny moglby byc ten ich plan biznesowy przynoszacy na Pogoni Zyski po maks 2 latach w ekstraklasie..
Wczoraj Grzegorz Smolny był zdruzgotany brakiem porozumienia z Pogonią Nową.
- Oczywiście sponsoring z naszej strony nie wchodzi w grę - mówił. - Kiedy takie zwroty akcji płynęły od pana Ptaka, byłem nawet w stanie to zrozumieć. Ale tutaj? Jeśli ktoś nam zarzuca, że chcemy się wzbogacić na Pogoni, to oczywiście się myli. Przecież ewentualne zyski przyszłyby dopiero za cztery-pięć lat - pod tym kątem mieliśmy ustalony plan biznesowy. Nie rozumiem tego, co się wydarzyło.
chcial miec zyski juz za 4-5 lat?? Niezly to musial byc plan biznesowy . Chyba jednak gosc nie za bardzo ma pojecie o pilce
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 11:29
no 90% pTAK w Stargardzie od rana trwają rozmowy z miastem w sprawie wynajem stadionu . Mam nadzieje ze nikt tej zezowatej kurwie nie da stadionu i w Stargardzie sie nie dogada w moim miescie jeszcze by go brakowalo .
no 90% pTAK w Stargardzie od rana trwają rozmowy z miastem w sprawie wynajem stadionu . Mam nadzieje ze nikt tej zezowatej kurwie nie da stadionu i w Stargardzie sie nie dogada w moim miescie jeszcze by go brakowalo .
Czy stadion w Stargardzie spełni jakiekolwiek wymogi licencyjne?? Oby ta szmata się przejechała...
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768784149 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.